Fua o le gaosiga

Mea uma e uiga i le tuputupu aʻe o le datura (vao dope) i lau togalaau fugalaau

Datura poo Datura-Herb - O se fugalaau e le masani ai ma matagofie, lea e masani ona maua i le magaala ma fugalaau togalaau. O le Datura e le atoatoa, o lona totoina ma le tausiga e faavae i luga o se malamalama faigofie, o le mea lea, pe a manaomia ai, e faigofie lava ona tutupu le fugalaau, e pei ona molimauina e le tele o ata o tagata totogo. O le manogi matagofie, lea e sili atu ona vevela i afiafi o le mafanafana e ala i fuga lanu paʻepaʻe tele, o nisi taimi ma lanu viole o fugalaau datura, e leai se mea e teu ai togalaau. E toatele tagata latou te iloa lenei laau o se mea oona ma leaga, ae o loo i ai foi ni mea e malolo ai.

E te iloa? Datura-mutia po o datur o se laau tulagaese, o mea e le mafaamatalaina ma mea e le masani ai e le mafaamatalaina. Faʻalagolago i le auala e te faʻaaogāina ai, e mafai ona aoga ma leaga. O le mea lea, o nisi tagata e taʻua o ia o "fugalaau agelu", o isi, e pei o Carlos Castaneda i se tasi o ana tala, - "fugalaau a le tiapolo". Na faaaoga e Datura le au togafiti faataulaitu ma le au failaitu mo sauniga faʻavae. O le au Aztecs na latou faʻaaloalo i le mutia o se mea paia, aua o lona gasegase na mafai ai e ositaulaga ona fesootai ma isi taua ma atua.

Datura (dope): faʻamatalaga o le laau

Ua leva ona iloa e tagata le foliga o le fugalaau, ma ua tupu mo le fia afe tausaga. O le faʻaaoga lelei ma le faʻaaogaina o le laau e mafai ona faʻaaogaina i vailaʻau masani. O le Datura-vao e ese mai le spasmolytic, analgesic ma le aʻafiaga. I luga o le faavae o le pope latou te saunia ai fualaau faasaina e taulimaina ai faʻamaʻi eseese: fomaʻi, neuralgia, rheumatism, maʻi o le manava, mastopathy, tale tale, etc.

O Datura o le aiga Solanaceae ma e aofia ai ituaiga e 13 e eseese faʻamatalaga i le lanu, malosi malosi, tikeri o le vevela, ma isi mea faapena. O le vaomatua taʻitasi (o nisi o faifaatoaga e totōina e avea o se mea faʻapitoa), ma lau lanu lanumeamata lanumeamata e lautele 10 cm. Fugalaau e tetele, tasi. O le fua o le datura o se pusa tele chetyrehgnezdovaya, faatasi ai ma le tele o meaʻai, e mamae i le matua.

O le laau e toetoe lava o aofia uma ai alkaloids, i luga o fatu - e tusa ma le 0.16%, i aʻa - 0.26%, i fatu - e oo i le 0.22%. I totonu o vailaʻau ma vailaau oona, o loʻo ola ai le gaosi vao, o lenei fugalaau e mafai ona oʻo atu i le 5 mita le umi. I le fale, o le ausia o lea tuputupu aʻe e le mafai, aua e manaʻomia ai le tele o avanoa avanoa. Faʻatasi ai ma tulaga lelei ile fale, e mafai ona e tupu aʻe i le lua mita.

E taua! Aua e te inuina le manogi o le datura mo se taimi umi, ma e le tatau ona e aumaia ni fugalaau o nei fugalaau i totonu o le fale. O latou oona ma e mafai ona mafua ai le ulu o le ulu, ma i nisi o tulaga o le gaioiga ma le mafaufau.
E ui i lea, e ui lava i le vevela o le pope, o ona uiga teuteu ma le matagofie o laʻau o loʻo ola pea, o lona uiga o le fugalaau ua totoina lelei i totonu o faletalimalo ma fale tumaoti. O le manogi o nisi o ituaiga o pope e manaia tele ma fesoasoani e faʻafefe ai mea manogi e le manaomia ma le le lelei i togalaau ma vaipanoa mamao. E le gata i lea, o le laau e matagofie lona lanu matagofie, lea e mafai ona ese mai le paepae i le lilac, lanu viole, violē ma le samasama.

Auala e totoina ai le gaosiga i luga o le laufanua: filifili se nofoaga mo se laau toto

E le manaʻomia ni tomai faʻapitoa mo le tuputupu aʻe. Ina ia mafai ona maua se laau matagofie, ua lava lava le na o le saunia o se pope ma meaʻai ma le susu.

Microclimate mo Datura

O se laʻau malamalama tele, o le mea lea mo lona tulaueleele latou te teu ai, nofoaga lafulemu, e le o noatia i le malosi o le matagi. O le laau e seasea tupuina fatu (e oo i le 95%), lea e vave ona tupu ma le faateleina o le vevela. O fatu e mafai ona tupu i totonu o le vaiaso pe lua, pe afai e maualuga le vevela i le + 25 ... +28 ° C. Toto i le tautotogo: i nofoaga tatala i Me, mo fualaau - i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati.

E taua! Aua nei galo o Datura o se laau oona, o le mea lea, e leai se mea e latalata ane i malae taalo ma i nofoaga e masani ai tamaiti.

Laʻau mo le tuputupu aʻe o le papa

E fiafia tele Datura i eleele suamalie, manino, suamalie, suavai suamalie o loʻo tumu i fugalaau. E sili atu ona lelei le seleseleina o le eleele i le tautoulu. O le faʻafefiloi o fanua faʻatoʻa faʻamalo, oneone oneone ma humus i le fua faatatau o le 2: 1: 2 e fetaui ma se mea e fai. Vaitaimi i taimi taʻitasi e manaʻomia ai le faʻaleleia atili o le faʻamaʻiina o masini.

Faʻapitoa o le faʻaleleia o tulu (Datura-vao)

O le Datura-vao o loʻo i ai ni vaega o le totoina e tatau ona mafaufauina ina ia mafai ai ona vaʻavaʻai le laʻau i lona lanu. Muamua le sili atu ona tupu i luga o fatu. Mulimuli ane, o le a faateleina i le totoina o le tagata lava ia ma o le a tumau lona tulaga i le togalaau.

Sauniuniga o mea totō

E amata lemu le tupu o laau, e tusa ma le 30 aso. O le mea lea, ina ia faatelevaveina ai le faagasologa, e tatau ona toto le mea e totoina ai mo le 2 vaiaso i le vai malulu e fefiloi ma soʻo se stimulator tuputupu aʻe. Ua lafoina fatu ua fugaina, ma o mea na totoe i lalo e mafai ona totoina.

E faapefea ona totoina fatu i luga o fatu

O le Daturus e mafai ona faʻaleleia i le tele o auala, o le mea masani o loʻo tupu mai i fatu. Toto i luga o fualaau na gaosia i le amataga o le tautotogo i totonu o pusa tioata laiti - ipu, ipu meaai. I le pito i lalo o le tane e faʻamamaina ai se mea manifinifi o le peat, o se palapala palapala, ona fatu lea. Mai i luga, e sili atu ona lelei le ufiufi o fatu i se fasi manifinifi o le faapalaga, fufulu ma lefulefu ma ufiufi i le tioata. O fualaau muamua e ola le lelei pe a mavae le 10-12 aso, o le a toe faʻaleleia i totonu o le masina. O fualaau aina e manaʻomia ona faʻaleleia le lelei o eleele palapala i taimi uma ma maua ai le malamalama talafeagai.

Faʻapitoa le tulaʻi i luga o le eleele

O le Datura o se laau vevela e matelaina pe a pa'ū le vevela i lalo + 8 ... + 10 tikeri, o le mea lea latou te toto ai i le faaiuga o le tautotogo. O le ogatotonu poʻo le faaiuga o Me e fetaui lelei i le taimi e vevela ai le lalolagi i +16 ° C. Mo le faimalaga, e tatau ona saunia pupu vaʻa pe tusa ma le 60-70 cm le loloto ma e tusa ma le 50 cm le lautele. E fiafia tele Datura avanoa avanoa, o lea e tatau ai ona e vaʻaia i se mamao e tusa ma le 1 m le tasi le isi, e le loloto loloto (sili atu i le 10 cm). A maeʻa ona totō fatu e tatau ona faʻafeinu.

Datura: totoina o laau

O le Datura o se fugalaau maʻaleʻale, o le mea lea ao le i totoina i ni ipu eseese, e te le manaʻomia se togi. Pe a totoina se fatu laau toto, i le vave lava o se pea o laulaau. O fualaau aina o loʻo nonofo i ni atigi pusa eseese, e leʻi leva ona tanumia (e le silia le 1 cm). Afai e faaleagaina le laau i le "lanu uliuli", e mafai ona e faia se togi i se taimi muamua, ae o le saoasaoa o le ola o le laau ua faaitiitia.

Tulafono mo le tausiga o le pope i le togalaau

Ona o lona le lelei o le datura e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Mo lona tuputupu ae lelei e lava naʻo le tatalaina, eleele lelei, teuteuina ma tele le faʻamaina, lea e faalagolago ai le fuga o le laau.

E faʻafefea ona faʻafefe vai

E manaʻomia e Datura ona faʻamamaina isi aso uma, ma afai e vevela le vevela ma vevela, e tatau ona e faʻafeinu i aso uma. Pe a totoina laau i totonu o le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le vai i le 1 taimi i le vaiaso. I le le lava o le suavai, o le datur ua leiloloa le tata, fugalaau, ma lau. E sili atu le faʻaleleia ile vai malosi. E alofa tele i le laau ma e masani ona felafoaʻi, aemaise i afiafi i le vevela, vaitau o le taumafanafana.

Tulaga manaomia mo le fafagaina

E manaomia e le laau le fafagaina malosi, aemaise lava i le vaitaimi o le atinaʻeina. I le taimi lea, e tatau ona e faia i vaiaso uma ia fesuiaiga o minerale ma organic. I le taumalulu, pe a oʻo mai le laau ile taimi malolo, e taofi le fafaga. Afai e ola le datura i eleele oona, e tatau ona faguina i lea taimi i lea vaitau ma le susu o le lime: 1 g lemu i le 1 l vai.

E faʻapefea ona faʻapipiʻi se laau

O se tasi o mea e manaʻomia mo le alualu i luma alualu i luma o se pope e pei o se teuteuga o le teuteuina. O fugalaau fugalaau e na o luga o fuʻa laiti, e le mafai ai ona fuga le laau, e tatau ona e totoina vave fugalaau mama, ma tuu ai fua mo fatu. E mafai ona malepe fatu, o le mea lea e tuʻu ai ato faapitoa i pusa. Ia Setema, pe a uma ona tupu, e tatau ona e faia se pale, ma vaeluaina lelei lala o le laau.

Wintering Datura

E le o taofia e Datur le taumalulu i luga o le eleele, o le mea lea, a uma ona teuteu, eliina le laau, totoina i totonu o ni ipu ma tuu i totonu o le potu. Mo se taumalulu manuia i se potu tafaoga, e manaʻomia ai le vevela o le + 15 ... +17 ° C. I le vaitau o le taumalulu, e faʻateʻa uma ai e le laau ona laulaau uma ma faʻapipiʻi ni puʻu fou ma lau. I le tautotogo e tatau ona e teuteuina lala fou, lea o le a maua ai ni mea lelei lelei e vave ona aʻa. Mulimuli ane, o aʻa o aʻa o Datura o se mea totō e totōina, lea e sili atu ona malosi nai lo le togavao mama. O le mea lea, i le ogatotonu o vaitau, e sili ona lelei le faʻaleleia o le tala e pei o le tausaga.

Faʻatoʻa gaosia

E lelei le faʻaleleia o le Datur e ala i le tipiina o le 10-20 cm, lea vave vave ona aʻa i totonu o le vai, masini malamalama poo sphagnum moss. E mafai e le tipi ona maua se tasi, lua poʻo le tele o tulafono laiti, e tatau ona faia saʻo i lalo o le nonoa, aveese le afa o lau. Pe a faapipiiina i le tautoulu, e tatau ona i ai le taumalulu i totonu o le potu, ma le amataga o le tautotogo, pe a lava le mafanafana o le palapala, ua totoina i le eleele. E mafai ona e aʻafia aʻa i le tautotogo, pe a uma ona teuteuina vine uterine, taumalulu i totonu o le fale, ona tuputupu aʻe ai lea o le tala i le taumafanafana e tasi.

Manua faʻamaʻi ma faʻamaʻi toto

O le laau e mafai ona osofaʻia aphids, faapea foi ma paʻu papaʻe ma le mumu. Faatasi ai ma faʻamaʻi e sili ona faigofie i le datura, e mafai ona iloagofie le pala. O le faʻafefeteina o nei mea faʻavevela e manaʻomia ona togafitia le laau "Apollo" poʻo "Tulafonoofititiga" i se ea vevela e tusa ma + 18 ... +20 ° C. E le fautuaina e faʻafefiloi nei oloa ma isi vailaau e tineia ai manu faalafua. O nei fualaau e afaina ai meaola faalafua pe a mavae le 8-14 itula, ma i le aso lona tolu talu ona togafitia, ua matua faaleagaina lava.

E leai se fugalaau se tasi e maua na ituaiga o mea feteenai e pei o le otaota, o le mea lea, ao le i ola, e tatau ona mafaufau i se nofoaga lelei e toto ai ina ia mafai ai foi ona faaaoga le laau mo le fiafia.