Fua o le gaosiga

Laʻau le lelei - Dracaena Sander (Bamboo Spiral, Sanderiana)

O le faatauina mai o se laau lauiloa "lucky bamboo" po o se laau faalava tetele i totonu o faleoloa o nisi e fesootaʻi faatasi, o tagata faatau e masani lava ona manatu o le bamboo latou te faatauina.

I tua atu i le tolusefulu o le 20 seneturi, ma sa taua e saienitisi lenei laau i le otaota, ona toe siitia atu lea i agave, ona sosoo ai lea ma mea e ave ai.

O le igoa moni o le "sami o le sami" - dracaena sander. O le igoa Dracaena na manatua e le tagata lauiloa o sui o le fugalaau mai vaega eseese o le Earth Frederick Sander (1847-1920).

Tina O faʻataʻitaʻiga a Sander o vaʻavaʻa suamalie o Aferika. E tasi lava le tele o laau. Na latou mauaina le matagofie moni o le laau ma atiina ae i Saina. Mai le seneturi lona lua TL, "amataina le fiafia" i lenei atunuu, ma talu mai lena taimi na manatu ai o se talisman lea e aumaia ai le manuia.

Seʻi o tatou faʻamatalaga atili e uiga i le laau Dracaena Sander: tausi ile fale, ata, faʻaoga ma sili atu.

Tulaga tuputupu ae

Sanderiana e umi ona i ai i totonu o le vai i totonu o se potu. O nei tuutuuga e le atoatoa, ae o le laau e fetaui lelei mo i latou. Faatasi ai ma lenei metotia e tatau ai ona sui soo le vai, ia le itiiti ifo i le fa taimi i le masina. E le tatau ona aofia ai vai i fugalaʻau ma chlorine.

Manaomia tausia se tulaga maualuga o le vai: e le mafai ona e aʻafia aʻa, ma aua le faʻamausili le dracaena loloto. Tuu le aʻa i taimi uma i le vai, pe a ma le 5 - 7 cm. E tasi le masina, o le laei pito i luga e manaʻomia, faʻaaoga fugalaau mo hydrophytes poʻo mea masani, ae faʻaititia lelei i le vai.

Ae peitai e sili atu ona lelei le ola i le palapala. Laʻau ma aʻa o loʻo totōina i totonu o se atigi pusa ua tumu ile eleele mālūlū ma se mea faʻafefete pe leai foi. I le pito i lalo o le ulo e tatau ona faʻavaivai.

I lenei vitio, o le ae maua nisi faʻamatalaga e uiga i le galueaina o le Sander Dracaena.

Tausiga ile

Dracaena "Bamboo Spiral" - o se tasi o fale e sili ona matagofie i totonu o fale.

Lelei mo soʻo se dracaena malamalama faʻa-natura e aunoa ma le susulu o le la mo le tele o itula i le aso, e ui o le a ola e aunoa ma le la, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le faletaele po o totonu o le fogafale lalo ma se vaega tele o moli uila. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o le fesuiaiga o pepa ua paʻu ma paʻu ese ai o latou fesuiaiga - ua avea ma lanu meamata.

Faʻamalieina ina ia mafai ai ona susu sina meaʻai, e mafai ona na o le pito i luga o le eleele e mamae, ae le taliaina foi le suavai. E matua aoga tele i le totoina o laau ma e oo lava i se taʻele. I le taumalulu, aemaise lava i le maualalo o le vevela, o le suavai e matua faʻaitiitia.

O tulaga o le vevela e eseese foi: i le taumafanafana o le dracaena e tumau +35 tikeri, i le taumalulu +5.

Afai e mafai, ona tatau lea ona faatulaga lelei le eseesega i le taumalulu ma le taumafanafana. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻavaeina o fugalaau, o lona uiga o le fugalaau.

E uiga i le tausiga o lenei ituaiga tarako i auiliiliga atili i le isi vitio o le a sosoo ai.

Tofiga

Le auala sili ona faigata mo le dracaena - faʻataʻitaʻi toso faʻasologa 7 i le 10 cm le umi O le au i le pito i luga o le laau ua tipiina i totonu. O le vaega pito i lalo o aʻa o le a faʻaauau pea ona tupu ma o le a tuʻuina atu ai le itu itu. E fautuaina e togi le pito i luga o le tipi i totonu o le suka eleelea poo paraffin e puipuia ai le masu. O le afaina e lelei le paʻu i totonu o le vai.

Afai o nisi mafuaaga e manaomia ai le tausia o le maualuga o le uterine, e mafai ona e aʻa auala masani, aveese mai le paluga, ae o loʻo i ai se pasene maualuga o le aoauli.

O nisi taimi mai aʻa lalo ifo. E mafai ona e vavaeeseina ma le faʻaeteete ia laau talavou i le taimi o le gafa ma le eleele i ni koneteina eseese.

Faʻavaeina o le Crown

Laʻau tifaga, lea o le avetaʻavale Sander ma tuʻuina atu i faleoloa puao, o o le taunuuga o le faʻatupuina o le faʻatinoga i luga o faatoaga. Tuʻuina tulaga pe a oʻo le malamalama i totonu o le uila mai le isi itu, o le a tosoina pupuu agai i ai, ma o le laau e fesuiaʻi mai lea taimi i lea taimi.

E tasi le fesuiaiga o se fusi e tusa ma se tausaga. E le faigata tele lenei galuega o galuega e le mafai ona galo pe tuʻuina seʻia oʻo i se taimi mulimuli ane.

O nisi taimi o talavou e oso vave mimilo ma fusi le uaea ma i le faagasologa o le alualu i luma ausia le tulaga manaomia. O faʻataʻitaʻiga e mafai e tagata alolofa ona taumafai e tupu lo latou aʻafiaga.

O le fale o dracaena Sander e ola ma se tasi ogalaau, e fetaui lelei i soo se avanoa faatasi ai ma se tuufaatasiga o le alofa tunoa ma le tino. O faʻagasologa faʻagasologa e aunoa ma le faʻamalosia o le pine e le oʻo mai.

Vaaiga ma ituaiga

Dracaena sander o se amio saʻo ma nofo ai i luga lanu lanu meamata lanu meamata e oʻo atu i le 20 cm le umi ma oʻo atu i le 3 cm lautele. I le natura, e oʻo ai i le telē tele, ma i totonu o nofoaga puipuia, e seasea lava ona sili atu i luga ma le afa mita.

E ono totogo paʻepaʻe sinasina-felanulanuaʻi i le faʻafefeteina, ae i le fale e leai ni fuga. O e ona fanua togavao ma greenhouses e maua le avanoa e matamata ai.

E masani lava fesuiaiga fomu ma paʻepaʻe papaʻe ma samasama i laulaau, faʻapea foʻi lanu lanu samasama eseese.

Ata

Dracaena Sander: ata "ata o le fiafia".

Dracaena Sanderiana: ata o se laau totoa ma ona aʻa.

Bamboo dracaena: ata o se laau na totō i totonu o se ulo.

Pests ma faʻamaʻi

E seasea ona maʻi maʻi Dracaeni. Afai e te le mulimuli i fautuaga mo le tausiga o se laau, e mafai e se mealybug ona osofaia. E tatau ona aveʻesea ma fufulu le laulaʻau i se vaiinu vaivai.

Pe a faʻafefiloi laʻau vai faʻafefiloi ua ufitia i lanu enaena. Afai i se tulaga malulu e sili atu ona tele i le vai dracaena, o le a le pine ae e tatau ona aʻafia le maualuga o mea puipuia - o le a mate aʻa, ma o le a mate le laau.

Faaaogaina o

Faailoga e fesoʻotaʻi ma laau totō, faʻasalalau vave i totonu o faifaatoaga. O mea uma lava e fesootaʻi ma le tarako o Sander, o se tagata fou mai Saina, e matua faʻaaloalogia.

E tusa ai ma tu ma Aga masani Lelei, pe a tulaʻi dracaena Sander i le faitotoʻa - ona lagona ai lea e malolo le faʻaogaina o ē e ona ia i latou.

E mafai foi oe e tuʻuina atu "lucky bamboo" mo se aso malolo poʻo se faafiafiaga. O le numera o tulu i totonu o le pesini e talafeagai foi: 3 - fiafia, 5 - tamaoaiga, 7 - soifua maloloina, 21 - manuia i mea uma!

O fulufulu fulufulu o atunuu uma ua leva ona faʻaaogaina pupule o le faasee e faʻataʻitaʻi ai galuega, tuʻuina atu ia i latou le atamai.

Tuu atu ia te oe lenei "ofe o le fiafia", o se fagafao fou i totonu o le fale, matagofie ma le le lelei. O le fiafia i le saoasaoa vave, o le a le pine o le a avea ma totonugalemu o le mafaufau i soo se potu mo le tele o tausaga. Le manuia!