Fua o le gaosiga

Iapani hydrangea Kyushu i lau togalaau

O le tuaa vavao o nei atuatuvale o loʻo ola i luga o le motu o Kyushu o le motu o Iapani, o loʻo i ai ni paʻu lanu mumu-lanu enaena ma le paleni o foliga paleni o le lanu lanumeamata, lapisi, lanu enaena ma lanu mumu.

Mai ia Iulai ia Oketopa, o le togavao, e oʻo i le tolu mita le maualuga, e ufiufi i mea papaʻe papaʻe, faʻapipiʻi se manogi manogi.

A maeʻa, latou te maua se kulimi piniki.

I le autumn, e lanu samasama ma paʻu i le taumalulu.

O le uiga tutusa lava e tasi o le pusa lapisi hydrangea e puipuia i le togalaau o togalaau. Lava le mamafa o le taumalulu (seia oʻo i le -34ºС) e mafai ai ona manuia lau laau i le ogatotonu o le tau, i tulaga tatala o eleele.

Panicle hydrangea Kiushu i le togalaau

Filifilia se nofoaga

E le mafai e tagata matutua ona toe faʻaleleia pe a uma le gafa. O le mea lea, o le nofoaga o le a tuputupu ae ai ma totoina ai le toto e tatau ona umi.

Nofoaga mo le tulaueleele e tatau ona malupuipuia mai matagi malosi ma lava lelei malamalama; o le ufiufi e mafai ona oʻo atu i se penumbra.

TAITAI: e le tatau ona alu ifo le laufanua mai luga o le kiona mai luga o le taualuga, aua e le lava le fafie e le mafai ona tatalia lenei uta faaopoopo.

Eleele

O le palapala e tatau ona i ai se gaioiga gaosiga ma tuʻufaʻatasia le friability ma le taua o meaʻai.

O lona tuufaatasiga e mafai ona aofia ai le peat, humus, soda, laʻau laʻau ma le oneone i tutusa tutusa.

O le faʻafefiloi o peat ma humus ma le fanua faʻatoʻaga ile tutusa tutusa o loʻo faʻaaogaina foi.

Faʻamasinoga

Le taimi sili e tuʻu i le malae vaʻaia - tautotogo. O taʻavale na taina i le eleele e mafai ona totoina i se taimi vave pe a uma ona toe faʻaleleia le palapala. Greenhouses ma lau laʻau e tatau ona totoina i na o le tautotogo, i le faaiuga o le taimi o le malulu.

O le tele o le lua e faʻalelei ai e tatau ona maua avanoa mo le tuputupu ae o le aʻa. O le "masani" masani - o le umi ma le lautele mai le 0.5 i le 0.8 mita. Atonu e itiiti ifo le loloto o le loloto, talu ai o aʻa i luga o le eleele e sili atu le loloto nai lo le loloto.

Afai o le eleele o le ele, o le pito i lalo e maua mai i se alavai faʻavaivai o maa paʻu, maa, piliki poʻo le mea e gaosia ai le sima.

Lafu oneone, i se faatusatusaga, faʻapipiʻiina i se eleʻele eleʻele, lea o loʻo tuʻu i le pito i lalo o le toto toto.

FAʻAALI: I le maualuga o le suavai i le eleele, o le tulaueleele i luga o le eleele maualuga e tatau.

O se vaega o le faʻafefiloi o le palapala ma se faʻalauteleina o le aʻa, faʻapipiʻi i totonu o se pakete vai, ua sasaa atu i totonu o le vaʻa sauniuni.

Tue le palapala ma faamau lemu. O se taunuuga, o le ua aʻa e tatau ona fusi i le eleele, ae le loloto.

FAʻAALIGA: Faʻasusu tele. Ona o le eleele ua ufiufi i se apa o mulch (kesi vaʻavaʻai, paʻu paʻu), o le palapala i lalo o le vao e umi ona taofia ai le susu.

Faʻasa

Lelei vai mo le faʻavaivai e tatau ona faʻamaluluina, lelei - timuga.

Tapuni le vai e tatau ona puipuia lelei. E aoga mai lea taimi i lea taimi. faaopoopo i ai le sua o le lemoni po o le vineta.

Pancake hydrangea Kyushu, pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o vailaʻau oona, e foliga mai o le vevela, ae i le taumafanafana ma le leai o se susu i le tautotogo, masani tele suavai.

Laʻei pito sili

E lelei le tali a le laau i se faʻaopoopoga o meaʻai faʻapitoa. O le filifiliga silisili o le mea faʻafefiloi ua mamanuina ma fuafuaina mo hydrangeas. E mafai ona faʻaopopoina i taimi faʻaopoopo i le tuufaatasiga o meaola.

O faʻamatalaga o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o faʻamalositino faʻatasi ma vaega autu o le tuputupu ae ma atinaʻe:

tautotogo totogo lagolagosua i aʻoaʻoga o taameni laiti;

Iuni saofaga i le tele o faʻavaeina o pusi;

taumafanafanai le taimi o fugālaʻau, faaumiumi. O nei fafagaina e faalua i le masina. O le elemene ma le phosphoric vaega ua faʻaleleia, ao faʻaitiitia le vaega o le eletise.

Autumn, ao leʻi oʻo i le vaitaimi o loʻo momoe, e aofia ai le superphosphate ma le sulfate sulfate.

Tuputupu ae ma teuteu

Faʻateleina ona tuputupu aʻe (25 cm i le tausaga) e mafai ma e tatau ona iai vao seleseleina o le tautotogo, e pei o fugalaau fugalaau ua faia i luga o paʻu o le tausaga oi ai nei ma ua faʻaalia i le taumafanafana e tasi.

E le gata i lea, mamafa teuteu aʻafia i le maualuga o le tolu i le lima oso faʻaosofia le faʻavaeina o masini puʻe mamana ma faʻalavelave tetele.

Vaovao tuai, ma tipiina i latou i le maualuga o fafie poʻo luga foi o se pou.

E mafai ona teuteu teuteu ia faia lenei mea faʻapitoa i le tulaga o agalelei laau.

Mo le mafuaʻaga lenei, o se taʻitaʻifu taʻitaʻia ma 4-5 "faʻatasi" faʻamavae vaʻaia ua vavae ese i luga o le laau talavou, o isi togi o totoe ua aveesea, ma ua vavae ese laʻau o le taamilosaga. Tuuina atu le "taitai" ina ia ausia se maualuga o le 1-1.5 mita.

Ona vavae ese lea o lona pito i luga, ma faʻaolaina ai le fausiaina o lala skeletal o le pale. O le itu "lagolago" ua aveesea. Fai se pale ma le tuputupu ae.

Togi

O se tagata matua e popole i hydrangea e le manaʻomia se fale malulu. Laʻau laiti, aemaise lava i le tau muamua o le taumalulu, punou i le eleele ma ufiufi ai lala paʻu.

Mo ogalaau matutua matutua ma laupapa vao, mamafa kiona mamafa matautia.

O lea la e le paʻu lala, o loʻo fusifusia i le tasi fusi ma faʻapipiʻi i se lagolago faʻalagolago.

Fuga

O le tele o fugalaau o le "salu" manogi e amata ia Iulai ma e tumau seia oo i le ogatotonu o le autumn.

O le paolo o le faʻalavelave faʻalagolago i lo latou matutua - o le matua, o le rosier - ma le elemene o le palapala: o fugalaau e sili atu le malamalama o le palapala o le palapala.

O lenei tulaga e masani ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le fugalaau teuteu, aemaise lava pei o le acidified, vai suamalie e aoga mo laau toto.

I luga o togavao laiti e faʻaaluina le taumafanafana muamua i totonu o le eleele, ua aveeseina ai mea e le mafai ona maua, ina ia lava le malosi o le laau ma e le faʻaalu ai le malosi i le fuga.

"Faʻasalalau" faʻapipiʻi umi ua vaeluaina, ma pe a faʻamago, latou te taofia o latou foliga ma lanu.

FAʻATAUAGA: E tatau ona vavaeina uma faʻaleagaga i uluai mamafa o le kiona, talu ai ona o le pipiʻi i luga o le kiona o le a faia ai se avega e le mafai ona faʻaaogaina mo lālā eleelea.

Tofiga

O fatu o le paniculate hydrangea, Kyushu, e pei o se tulafono, e le tupu i le ogatotonu. O le mea lea, faʻateleina naʻo vegetatively: tuʻuina ma tipi.

Faʻaleleia e ala i le taoto. I le tautotogo po o le faaiuga o le taumafanafana, e punou ifo le lala i lalo i le eleele, ma tu i le ogatotonu, e tanumia laitiiti ma paʻu i lenei nofoaga. O le vaega pito i luga o le paranesi ua nonoa i se lagolago i luga. A o faagasolo le tausaga, o le vaega o prikopannaya e maua ai se aʻafiaga o aʻafiaga. I le taimi lea, ua vavae ese le fale fou mai le matua.

Faʻasologa o meaʻaima O lenei metotia e maua ai se tautotogo e sili ona lelei, o le mea e aoina mai otaota pe a uma ona teuteuina.

O le seleselega i le 4-5 o komipiuta e vavae ese mai lala filifilia ma tuu i latou mo aso e lua i se vaivaiga vaivai o se aʻafiaga o aʻa. Ona totōina lea i totonu o le faʻafefiloi o oneone ma le paʻu, faʻalauteleina pupufana e lua. O le totoina o loʻo ufiufiina i se ata palasitika, susu, faʻapipiʻiina masani ma tausia i le vevela o le 14-17 tikeri. E le sili atu ma le masina le taʻavale.

Maʻi ma faʻamaʻi

Hydrangea i luga o le 'upega tafaʻilagi ma tulaga e sili ona lelei auā e faʻasaʻo le faʻamaʻi.

I luga ole laʻau vaivai pe faʻafefeteina ile humus, e mafai ona tupu se laau chlorosis: laulaau, sei vagana ai le veto tutotonu, avea o le salhel-light.

I lenei tulaga, faaalu sina vai inu. metotia o le potassium ma le maualuga o le 4g ​​/ l, ma i le mavae ai o le 3 aso - vailaau mataʻetaʻeta o le sulfate tutusa le mafaufau.

Downy mildew, e foliga mai o le pogisa mafiafia, faasolosolo lava le felafolafoaʻi o laulaau i laulaau ma fatuga, e aliali mai i le vevela o le 18-20 tikeri ma le maualuga o le vevela.

O se fofo lelei mo se faʻamaʻi faapena - faʻapipiʻiina i le paʻu kopa-soap solution: 15 g suauu sulfate ma le 150 g o le suauu lanumeamata i luga o se pakete vai.

Gau palalea e atiae i le taumafanafana ma le maualuga o le susu o le a manaomia ai le aveeseina o lau laau ma lala, ma sosoo ai ma togafitiga o le togavao fomaʻi.

Faatasi ai ma se maualalo maualalo o le susu i luga o le laau e mafai ona foia aphid ma pusi vavave. E mafai ona aveʻesea i le vai faʻafefe, peitaʻi, i ia tulaga e sili ona lelei le faʻaaogaina fomaʻi vailaʻau.

I le avea ai o se mea e puipuia ai, e tatau ona e faʻaumatia vao vao, lea e avea o se nofoaga ma faʻaleleia eleele mo nei mea faʻamaʻi.

Paniculata hydrangea E mafai e le Kyushu ona tatalia e le gata i le tau malulu malulu, ae o se aafiaga leaga foi o le siosiomaga.

O le fuga o le laʻau manogi o nei togavao mai vao mai le Kyushu Island i le lauʻeleʻele o le ogatotonu o loʻo manaʻomia ai sina mea - o se togalaau filifilia lelei, tausiga faigofie ma faʻamautu lelei.

Ata

Vaʻai i ata o hydrangea Kiushu:

Faamatalaga aoga

E mafai ona e faamasani i isi mea e uiga i le togalaau o le hydrangea:

  1. Faʻafefea ona tausia lelei bobo paniculate hydrangea? Tuputupu ma saunia mo le taumalulu
  2. Faʻafefea ona tausia lelei Hydrangea Limelight?
  3. E faʻafefea le taumalulu o Duboliferous hydrangea?
  4. Frost-resistant hydrangea Pinky Winky i lau 'upega tafaʻilagi
  5. Hortensia paniculata grandiflora - uiga o le tausiga ma le toe gaosia i le togalaau togalaau
  6. Hydrangea curly (petiolate, aʻea) - o se pa puipui i lau togalaau!
  7. Hydrangea tree Annabelle - teuteuga kiona-paʻepaʻe o lau 'upega tafaʻilagi
  8. Laʻau laau i lau togalaau - totoina ma tausi, faʻaleleia, taumalulu
  9. E faʻapefea ona faia ni uo i le serred hydrangea?
  10. O le hydrangea lapopoa e faʻafefe
  11. E faʻapefea ona tausia se mea e sili ona lelei? Totoina, taumalulu, faʻaleleia
  12. E faʻapefea ona vaʻaia lelei le panilla hydrangea vanilla?
  13. Lelei "tamaʻitaʻi" hydrangea paniculata i lau togalaau: uiga o le tausiga
  14. Faamaumauga o le totoina o togalaau hydrangea
  15. Togalaau hydrangea: totoina ma tausi, tuaoi i le togalaau
  16. Aua le faʻatagaina le toinaina o le togalaau faʻasaina! E faapefea ona ufiufi le hydrangea mo le taumalulu?
  17. E faʻapefea ona puipuia le togalaau o le hydrangea mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi?