Berry

Yoshta faʻasologa o tulafono: fesoasoani faʻatoʻaga

O le 30 tausaga talu ai, o loʻo faʻaauau pea ona maua e loto o le au fai togalaau le fiafia. I yoshte ei ai se mea o le kulisi, ae, e foliga mai o currants. O le gasegase toetoe lava a le gauai atu i soʻo se faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻasauā ia te ia i se mea. E le pei o currants, e mafai ona ola e oʻo lava i nofoaga maulalo.

O le lelei tele a Yoshta o lona fua lea e matua leai sona aoga, ma atonu e te le maua ni fua pala pe a selesele.

Le faʻaleleia o le laau i le tele o auala. Laʻau, tuʻuina poʻo fatu, aua o auala taʻitasi e iai ana lava fautuaga ma tulafono.

O le totoina o se laau manaia lelei i lau eria o le a le o se galuega faigata. Faʻamatalaga o auala e faʻaleleia ai yoshtu ma pe faapefea ona totoina sao, o le a tatou faʻasoa i lenei tusiga.

E te iloa? Mo le lelei sili atu o le yoshta, toto se togavao o le kulisi poo le fualaau aina i tafatafa ane.

O le vaevaega o le laau o le Yoshta

O le vavao o le vavaega o Yoshta e sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga. O lenei metotia e faʻaaogaina faapitoa i le tautoulu, pe'ā manaʻomia le toe gaosia o le vao. Aua nei umi se taimi e toso ese ai aʻa pe a uma ona aveese aʻa.

Muamua e tatau ona e tilotilo ma le totoa le mea totō e aunoa ma le faaleagaina o lona fatu. I le isi itu, fufulu aʻa o le coma, vaevae i se naifi malosi. Pe a vaevaeina e tatau ona tuʻu ai le lua poʻo le tolu lala malolosi i luga o le fatu. O aʻa e tatau ona lautele, atiaʻe, e le faʻaleagaina.

O faufauga i vaega e manaʻomia ona ufiufi i le koala, pe a uma ona latou sauni mo le totoina. Vaʻavaʻai muamua e uiga i le nofoaga tulata fou. O 'olo mo tipu e eli i le loloto o le afa mita ma e tusa ma le 50 cm le lautele. O le tolu o le lua ua tumu i se paluga humus, superphosphate ma fafie.

Ma o le afa o pu e ufiufi i le eleele ma faʻamaluluina tele. A maeʻa le vai, matou te totoina le yoshtu i le ogatotonu o le fossa ma tanu le pu atoa. O le igoa Yoshta e sau mai upu German e lua: yohannisBeere - currant ma stachelBeere - gooseberry, Yo-Sta.

E te iloa? Ma le tausiga lelei, e mafai ona e aoina mai le sili atu ma le 8 kilokalama o vine mai le tasi togavao!

Yogata faʻataʻitaʻiga e ala i le taoto

O se tasi o auala pito sili ona faigofie e toe gaosia ai yoshta e ala i le taoto. O le faʻapaʻaga e mafai ona faʻasaga i luga, faʻasalalau poʻo le faʻasaina. O le eseesega i le va o metotia e le tele, ae toetoe lava o uma e maua ai le 100% aʻafiaga taunuuga.

Faʻaauau ma faʻapipiʻi

O le eseesega i le va o nei togafitiga e lua o le yoshta e laiti. Muamua, matou te iloiloina le auala e toto ai yoshtu taoto i luga o le tafa. I le tautotogo, o le taimi lava e mafanafana ai le eleele, o le mea muamua o le eliina luga o le eleele e lata i le laau.

E fautuaina e aveese vao leaga ma faaopoopo i ai le faapalaga po o isi fugalaau oona i le eleele. E le gata i lea, o le eleele e tatau ona ufiufi ma le faaeteete i le togavao.

A maeʻa ona fai ni paʻu papaʻu i luma o lau laau filifilia. E tatau ona i ai le sipuni i tausaga taʻitasi pe lua tausaga, ma o loʻo tuputupu ae tele. Faʻafefe malie le lala, tuʻu i totonu o le togavao, faʻapipiʻi ma fufulu mama i le eleele. O sling masani o le a fesoasoani e tausia le paranesi i le eleele e aunoa ma se tiga.

Pe a oʻo atu le pupu i le tuputupu aʻe pe a ma le 10-15 cm, o loʻo fufuluina i le susu poʻo le humus seia oʻo i le ogatotonu o le totogo. E sili le vavaeeseina o le lala o le tina ma le toe totoina o fou fou i le tautotogo o le tausaga a sau, e ui i le mea moni e faapea, pe a uma le masina ua uma ona iai aʻa muamua.

Pe a fafagaina vao auala faʻatau faaaogaina i se auala talitutusa. Na o le paranesi e le fetaui lelei i totonu o le eleele, faia se arc. O le ogatotonu o le paranesi ua tanumia i le loloto pe a ma le 15 cm, ma ua na o le pito i fafo e tuua. I le faaaogaina o lenei metotia, e aoga foi le vavaeina o se paranesi ma toe totoina totogo pe a mavae le tausaga.

A oʻo ina tupu aʻe i luga o maʻalaʻau ma faʻasalaga pe a uma ona vavae ese mai le paranesi matua e sili atu le saoasaoa. A uma ona totō fatu laau, e mafai ona maua se seleselega tele i le tolu tausaga.

E te iloa? O nisi taimi e faʻaaoga ai yoshtu mo le teuteuga o le togalaau.

Faʻailoga mata

Afai e te filifili e faʻaulu le mutia vertical otvodkom, ona e manaʻomia lea e amata lenei i le amataga o le tautotogo. Faʻasoʻoto puupuu le laʻau o le tinā, ma tuʻuina le laasaga e sili atu i le 15 cm. Faʻasalaga ma fafaga lelei oe o le ae maua le tele o le tuputupu aʻe ma le tele o aʻa laiti i le vave e mafai ai. O le faʻasusu masani ma le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi o le a fesoasoani ia te oe i lenei mea.

O le taimi muamua e tatau ai ona ola le spud pe a latou ola e tusa ma le 15 cm. O le vao e tatau ona avea le spud i le ogatotonu ma eleele susu po o le faapalaga. Mo le puipuia o lala mai le o mai faatasi, o le eleele e tatau ona eli. A mavae le tolu vaiaso, toe fai le faiga. E sili atu le lelei o le mauga pe a uma timuga.

A e faʻaleleia le yoshta i le taimi lona lua, faʻaputu tele le eleele. O loʻo faʻamauina faʻamau mo le totoina i le isi tausaga i le amataga o le tautotogo po o le autumn.

Suʻeina o le Yoshta

O le isi auala e fafagaina ai yoshta - mea e gaosia. E lua ituaiga o vaomatua: lapisi ma lanu meamata. O auala o le seleselega o lau laau e ese mai le tasi. E faʻapefea ona faʻataʻotoina ni gaosi yoshtu, faʻamatalaina i lalo.

Fale afu

Mo le toe gaosia o le yoshta faatasi ai ma le faamamaina o laʻau, e fautuaina ai le filifilia o lau matutua matutua mai le lua i le tolu tausaga le matutua. E sili ona lelei le auai i le seleselega i le faaiuga o Setema, ona o le seleselega na totoina i lenei vaitau ua i ai le taimi e aʻafia lelei ai ma o le a faigofie ona tumau i le taumalulu. I le aso o le tipiina, e tatau ona vaevae le lapisi o yoshta i ni vaeluaga e oo i le 20 cm le umi, ma tuu le 5-6 buds i luga taitasi. O le vaega pito i luga o le fana e faia ai le gaʻo.

E tatau ona faʻatulagaina tipi i le aso o le seleselega. O le palapala mo le yoshta e tatau ona loloto le eleina, faamamaina vao, ma sili ona taua, lelei le vevela. Laʻau tipi i se mamao e 15 cm mai le tasi. O le mamao i le va o moega e tatau ona itiiti ifo ma le 60 cm.

O totoga e totoina i le maualuga o le 45 tikeri. Ma o luga o le eleele e tatau ona tumau pea ni pulumu se lua, ma le tasi - i luga o le eleele. O le eleele o loʻo siomia ai laau totō faʻamalosi e aloese ai mai le faʻavaeina o vaʻa. A maeʻa lena mea, e tatau ona faʻaleleia le moega ma faʻafefete i peʻa.

E taua! Afai o nisi mafuaʻaga e te tolopo ai le totoina, ona mafai lea ona teu i totonu o le pulou, tanumia i le oneone susu. Ae i le tautotogo e sili atu le aua nei faatuai le taʻaloga. O le taimi lava e fofoa ai le tau, totoina togalaau i luga o moega!

Green cuttings

O le toe gaosia e le lanu lanumeamata o se tasi o auala sili ona vave e maua ai vine. Mo le seleselega filifili umi, togavao maloloina. Faʻatasi ai ma tina matutua, e mafai ona tipi ni tipi i ni nai taimi i le taumafanafana. Mo le taimi muamua i le amataga o Iuni mai lala pito i luga, o le lona lua - pe a uma le faʻamaualuga ma sili atu mai lala o le itu, le lona tolu - i le amataga o Setema.

O le umi o le tipi ese e le tatau ona sili atu i le 15 cm. A maeʻa ona e tipiina, e tatau ona e faʻasaʻolotoina i latou mai lau, ma tuʻu ai se ulugalii i luga. Aʻo lei totoina i totonu o lanu meamata, e mafai ona lagolagoina ia mea i soʻo se mea e faatupuina ai le tuputupu ae.

O le sauniuni o se koliva e le faigata tele. Liligi le palapala fou i totonu o se atigi fagu laau ma se laulau mama, mafiafia oneone luga. A uma ona totō i totonu o greenhouses e ufiufi i le afifi. O le tausiga autu mo i latou o le fafagaina masani. A maeʻa ona fufulu ese, e mafai ona aveeseina le ata ma e le pine ae toe totoina e tupu.

E taua! E le fautuaina e faʻaoga mo le tipi pito i luga o le fana.

Toto fatu fatu o yoshta

Afai e te le manaʻo e auai i le sauniuniga o le vavae, e mafai ona e totoina yoshtu mai fatu. O fatu e totoina i le autumn, i le tausaga na aoina ai. Afai e amata ona totō i le tautotogo, e manaʻomia fatu tolu-masina faigata. E teuina i se mea susu - i le oneone susu.

O le eleele mo laau toto e tatau ona lelei le felafoaʻi, eli ma faʻamamaina vao. Mo le faʻaaogaina o moega papaʻu, lea a uma ona lulu le vai. O le tele lava o pine e aliali mai i le tautoulu, e le masani ona oʻo i le tautotogo E mafai ona toe toto i luga o se nofoaga tumau o teuga fale i totonu o le lua tausaga.