Laʻau i totonu

Schlumberger: ituaiga ma ituaiga, aemaise ile tausia ole fale

Schlumberger e iloa e le tele o tagata e pei o se zigokaktus, faapea foi ma se Kerisimasi po o le Decembrist - ma o mea uma aua o le tumutumu o le fuga mai o lenei cactus tulaga ese e pau i aso malolo o le taumalulu.

I lenei tusiga o le a tatou talanoaina le autu o le tausiga lelei o fugalaau, o lona toe gaosia ma mealilo o le totoina.

Faamatalaga faʻapitoa o le laau

Muamua mai Pasila, o sui o le vao o le ituaiga e tupu i luga o lala o laau. O le fugalaau na maua lona igoa o le natura i le 1858 e faamamaluina ai le faletusi puʻe Farani Frederick Schlumberger. O le Decembrist na i luga o faamalama o tagata o Europa e oo lava i le amataga, i le 1816, ma ina ua mavae le 74 tausaga, na maua ai e Schlyumberger se igoa faaopoopo - zygocactus, mai le upu Eleni "zygon", o lona uiga "amo". O Decembrist e mafua mai i le ituaiga o epiphytic cacti. O aʻa o le laau e aofia ai laʻau paʻu e aunoa ma ni laau tuitui, vaevaeina i ni vaega laiti ma ni vaitusi i autafa. O fugalaau o le zygomorphic, o lona uiga, e le masani ai, e tasi le isi faaupuga, e i ai se pipili ma o loʻo i pito pito i tua. O le taimi vavalalata o Novema - Ianuari.

Le lanu o fugalaau Schlyuberbergers - eseese, mai le paepae i le lanu viole. Ae ui i lea, o le aufaifaatoʻaga e oo mai i le aso ua le mafai ona aumaia le Tiafesa lanumoana ma le lanumoana.

E te iloa? Schlumberger e taʻua o fugalaau umi ua ola pea soifuaga mo le 20 tausaga pe sili atu.

Ituaiga o Schlumberber

E tusa ma le 10 ituaiga o le Tiapolo. O le taatele o le 2 oi latou:

  1. Zigokaktus matāʻupuʻu, poʻo le faʻamaonia - Zygocactus truncatus. O laʻau o lenei ituaiga o loʻo i ai se lanu lanumeamata lanumeamata, ola i le 40 cm ma tautau mai le ulo. I le pito i tua e tupu aʻe ai fatu, ma fai ai ni fugalaau lapopoa faʻatasi ma petals e toe faʻafoʻi. E eseese ituaiga o lanu.
  2. Schlumbergera Buckley - Schlumbergera Bucklei. O se vaaiga sili atu lenei, o le umi o le mamago e oo atu i le 50 cm. O laulaau e lanumeamata lanumeamata. Fugalaau eseese lanu, ausia le 8 cm le umi, faaputuputu, o mai i le vaitaimi mai ia Novema ia Mati.

Totoga o laau

I le faaopoopo atu i ituaiga o Schlumberger, o loʻo i ai foi se numera tele o vailaʻau. O le sili ona taʻutaʻua o latou:

  1. Lavender Doll. O fugalaau ei ai le lanu lavender. Paina laititi, faatasi ai ma ni vaega pupuu.
  2. Manatu mo le Kerisimasi. Bushy, ma fugalaau fugalaau.
  3. Pasadena. Red Decembrist Red, eseese gaʻo petals.
  4. Fuga o le Kerisimasi. Decembrist i fugalaau lanu samasama, o le lanu lea e faasolosolo malie lava ona liua i se piniki piniki.
  5. White Christmas. Blank Decembrist fugalaau umi nai lo isi ituaiga.
  6. Malissa. Faigamalo ma fugalaau sinasina lapopoa ma se pipi piniki. O petals e lapotopoto.
  7. Samba Pasila. O le lanu o le tumutumu e manaia, agai i pito o petals ma le liua e liua i le siliva mauoa. E tele fugalaau.
  8. Ara Brasil. Fugalaau lanu mumu lanu mumu ma se nofoaga tutotonu.
  9. Polka Dancer. Le lanu susulu susulu, o pamu e manaia, aua le toe punou.

Tulaga mo le tuputupu ae i le fale

E pei lava o soʻo se isi fuga, e manaʻomia e le zygocact tulaga faʻapena e tuputupu aʻe, talu ai o le ki lenei i le tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻalautele ma le umi o le fuga.

Saili le mea e fai pe a faʻaumatia le Tetema.

Nofoaga ma moli

Schlumberger e le o se tasi o laau totoa. Fai se ipu ma se Decembrist i le nofoaga o loʻo i ai le malamalama tele. E tatau ona aloese mai le susulu o le la, moli mu. Lelei mo fugalaau afifi i le itu i matu sasaʻe.

E le fautuaina le tuu o le laau i tafatafa o maa poʻo isi masini afi. I le taimi mafanafana, e mafai ona siitia atu le laau Kerisimasi i fafo i se mea malulu.

Tulaga o le vevela

I le tautotogo ma le taumafanafana, soʻo se aiaiga e fetaui lelei ma Schlyumberberger, o le maualuga o le vevela + 20 ... + 25 ° С. Ae i le vaitaimi o le malologa, e pau i le ogatotonu o Setema - amataga o Novema, e tatau ona siitia le laau i se nofoaga e sili atu ona lelei ma le vevela e oʻo atu i le + 16 ° C. O le amataga o le fugalaau e aofia ai le manaomia mo le maualuga o le maualuga - i le maualuga o + 30 ° C, lea, pe a uma ona tatala pupuʻu, e tatau ona faaitiitia i le + 24 ... + 25 ° С.

E taua! I le taimi o le fuga, e faʻatagaina le 'ave ma ave le ipu i le zygocactus, ona o lenei mea o le a amata ai le faʻaaogaina o faʻaʻau uma.

Faʻamamaga o le ea

O le Kerisimasi e fiafia i le pulupuluina - e tatau ona faia i aso taitasi ma faia i le vai mafanafana. Ina ia faatumauina le faʻaaliga manaomia o le malulu o le ea, e mafai ona e tuʻuina le fagu i totonu o se fata ua tumu i laumei susu. O le ea malulu e mafua ai ona paʻu fugalaau o le Decembrist.

Tausiga ile

I le faia o se faaiuga i le nofoaga ma microclimate parameter mo Schlumbergers, e taua tele le tausisia o mea tau meaola. O fuafuaga lelei mo le faʻamaina, faʻaleleia ma le faʻamaʻiina o le puipuiga aupito sili lea o faʻamaʻi ma, o se taunuuga, o se laulaʻau ola maloloina ma faʻalauteleina.

Faʻasaina tulafono

Pe a faʻamalosia le Decembrist e le mafai ona faʻatagaina atoatoa le faʻamagoina o le eleele. Ma i le taimi lava lea e tasi, e tatau ona aloese mai ai le vai, ma le lamatiaga o le fesuiaʻi o aʻa. O le mea lea, e tatau ona faʻamama le fale pe a uma ona faʻamago le pito i luga o palapala, e tusa ma le 1 le taimi i le vaiaso. I le taimi o le fuga, e tatau ona faateleina le numera o vai. Ina ia faʻamamaina, e tatau i se tasi ona ave le vai mafanafana o le vevela o le potu, pe tusa o le 18 ... + 20 ° C. Zigokaktus e le fiafia i vai mama ma e faʻafefiloi, o lea e tatau ai ona e filifilia le timu ma faʻafefe vai.

Laʻei pito sili

Fertilizers e tatau ona le sili atu i le 2-3 taimi i le tausaga., aemaise lava le laau o le Kerisimasi e manaʻomia ona fai ni laʻei i le vaitau o le tuputupu ae ma le fuga. Mo le fuālaʻau, e tatau ona e filifilia ni mea faʻalauteleina i le gaʻo, pailani ma le maika. I lenei tulaga, o fomaʻi lautele mo cacti ma fualaau vavalalata e talafeagai lelei. O le uluai taualumaga e tatau ona faia i le taimi mafanafana mai ia Mati ia Aokuso, le lua - mai ia Novema ia Ianuari.

Teuteu

O tausaga taʻitasi i le amataga o le taumafanafana, e tatau ona faapuupuuina pupu vine a Schömberberger - o le a maua ai e le laau se foliga lelei ma toe faafouina. O faʻapuupuuga o vaega o le a amata ona totoina, ma o le au laiti o le a maua mai ai nisi faʻaopoopoga.

E taua! Mo lenei faʻatonuga, e le manaʻomia le faʻaaogaina o mea faitino, aua o le mea lea e ono mafua ai ona pala. O le mea lea, e sili atu le faʻavasegaina o vaega i le lima.

Suiga

Toe toto le Decembrist ao tuputupu ae: laau laiti - taʻitasi, tagata matutua - i le 3 tausaga. E taua le amataina o se mea na tupu i le taimi lava e tupu ai, pe tusa o Fepuari-Mati. O le malosi o le a manaomia ai le papaʻu, ae lautele, talu ai o le rhizome o loʻo i luga o le eleele palapala luga.

O le sui ua saunia mai vaega nei:

  • laʻau lauʻeleʻele;
  • eleele vaʻavaʻa;
  • oneone lapoʻa;
  • peat

O nei mea uma e tatau ona fefiloi i le fua o le 2: 1: 1: 1, poʻo le faʻatau mai o se eleele faapitoa mo le cacti. Ina ia fufuluina le paluga e te manaʻomia e fai ai sina vaega o malala. I le pito i lalo o le tane e tatau ona tuʻuina le alavai, lea e puipuia ai le susu ma le susulu o aʻa. Ma le isi, o le laau ma se faaputuga o le eleele e tatau ona lafo i totonu o se fagu fou ma ufiufi i eleele fou, ma faapipii i ou lima. I le faaiuga o le fugalaau ua totoina e tatau ona faasūsūina.

Vitio: Transplant Schlumberberts

Tofiga

O le auala sili ona taatele o le toe gaosia o Schlyumbergers o le faapipiiina - ona o lona faigofie ma talafeagai.

O le tekinolosi o le faʻalauteleina e ala i le vavaeina o:

  1. Faʻesea le tipi mai le laau ma le lima - e mafai ona e faʻaaoga vaega na totoe pe a uma ona vavae le vao. E taua tele le sola ese o talavou e aofia ai ni vaega.
  2. Mo ni nai aso, ia tipi i luga o le windowsill e faʻamago ai le nofoaga o le vavae ese.
  3. O pipi na tuʻu i le vai mama, pe faʻalelei i se palapala susu ma ufiufi i le afifi.
  4. A maeʻa 3-4 vaiaso, e tatau ona aʻa ma aʻa le fana. O le maualuga o le taumafanafana mo lenei mea + 15 ... + 20 ° C.
  5. Faagasologa ua totogo, ua totoina i ni ipu eseese.

E i ai se auala sili atu ona faigata e toe fanauina ai le zygocactus - i le faapipiiina:

  1. I le avea ai o se faʻatau, e sili atu le faʻaoga o le cacti e pei o prickly pears poʻo perechiya prickly. I le pito o le laau ua filifilia, e tatau ona e faia se fausaga e pei o se tina.
  2. O le faaiuga o le Decembrist ua faʻavaeina ina ia mafai ai ona tuʻuina atu se mea e mafai ona tuʻuina i le tipiina o le faʻatau.
  3. Tuu tui puipui afifiina i pepa pepa poo le agro tape.
  4. O le sulu o le a tupu i le 2 vaiaso i le vevela o + 18 ... + 20 ° C.
  5. I le maitauina o le amataga o le tuputupu ae o se fuʻa fufulu, aveese le fusi.
O lea ituaiga toto e totogo i le taumalulu muamua, ae taua tele le faamamaina o le fanua i lalo o le nofoaga o le tuputupu ae mai laulaau fou ma togi.

E te iloa? I se suesuega i le faamamaina o le ea i totonu o avanoa, na suʻesuʻeina Schlumberberger i le NASA. Na maua ai e fugalaau lelei le fugalaau ma faʻaalia le okesene i le po.

Maʻi ma faʻamaʻi

Soʻo se fesuiaiga o le laau o le Kerisimasi o loʻo talanoa e uiga i le solia o tuutuuga o lona faʻatoʻaga ma, o se taunuuga, e uiga i le faʻaitiitia o le soifua maloloina. O loʻo i ai faailo nei o maʻi ma le parasitism:

  1. O le gaogao ma le paʻu ese o vaega o loʻo fautua mai ai se faʻamaʻi pipisi. Mo togafitiga, e tatau ona togafitia le fugalaau i fomaʻi.
  2. O le pogisa ma le mumu o le aʻa e mafua mai i le siama o Ervina. E mafai ona e faʻasaoina le fale, mo lenei mea e te manaʻomia e aveese ai le vaega fetuunai.
  3. Lanu samasama i luga o pupu o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o pusi vavave, lea e tatau ona togafitia i luga o le fugalaau ma le acaricides.

Faigata i le tuputupu ae

O le le tausia lelei o le Decembrist e mafua ai foi le lelei o le laau atoa. O mea masani masani e aofia ai:

  1. Reddening vaega. E mafua ai ona tupu se fugalaau i se siosiomaga malulu.
  2. Faʻaleagaina ma faʻavave. Faʻaleagaina i le faʻavaivai - o le mea lea e le gata i le leai ma le tele o susu. I le tulaga o le faʻavaivai, o le eleele e faʻafefeteina i le vai mafanafana, ma pe a lafoina, toe totoina e talafeagai, faʻatasi ma le ave muamua o aʻa ua faaleagaina.
  3. Le paʻu o pupu. E masani ona mafua mai i le atuatuvale: gaioiga, le lava o le faʻamaina, faʻataʻitaʻiga.
  4. E le totogo. Muamua lava, e tatau ona e toe iloilo le auala o le faʻavaivai, fugalaau fuga, pe, i se isi itu, alu latalata i le faamalama. Afai e tuputupu aʻe le zigokaktus i le vavalalata vavalalata, e tatau ona faʻapipiʻi. Ae o le mafuaaga sili ona taatele o le leai lea o se taimi malolo i se laau.

Saili pe o le a le mea e fai pe afai e le manaʻo Schlberberra e fuga.

E ui lava i lanu lanu ma lanu felanulanuaʻi, ma e faigofie ona faʻafefeteina, o Schrumberberger e sili ona mataʻutia i le tausiga. O le mea lea, e aoga le toe tumu lau falemafa a le fale i lenei mea e le masani ai, mulimuli i fautuaga uma o loʻo i luga - ma faamemelo i fuga lanu susulu i le taimi atoa o le taumalulu.