Fua o le gaosiga

Mea faʻapitoa o le totoina o le rimoni: o fea e tupu ai i le natura ma pe faapefea ona tupu

O le tele o laau toto i aso nei ua ola manuia i aso nei o le afa ogatotonu, o lea e leai se mea ese i le mea moni e faapea, faatasi ai ma peaches po o persimmons, e mafai foi ona maua le rimoni i fale o le taumafanafana. E faigofie tele ona tupu se "malo" i le itu i saute i lo matou fanua ma mea e tatau ona e iloa e uiga i tulafono o sea ituaiga o galuega - o le a e aʻoaʻoina mai lenei tusiga.

Faamatalaga o le rimoni

E pei ona i ai i le faʻamatalaga o soʻo se isi fua o fualaau aina, pe a faʻaalia se rimoni, e tatau ona faʻalogo lelei e le gata i le laau lava ia, ae faapena foi i ona fua, lea o le a tatou faia nei.

Laʻau

O le pomegranate masani o se pupuʻu, laʻau laʻau, e masani ona tupu i le lua poʻo le fa mita.

O le tele lava o taimi, o nei togalaau e iai se laumua totonugalemu, ma le tele o lala itu, e ui lava o le teuteuina masani o le ogalaau e mafai ona faigofie ona liua ma avea ma se togalaau masani lelei ma foliga matagofie.

E mafai foi ona e fiafia e aoao e uiga i le totoina o laau toto e pei o nerta, annona, rambutan, citrofortunella, anguria, pawpaw, feijoa, luffa, guava, moli, lemon, pomelo, figuruse, suite.

O lanu lanumeamata uma, o laupepa oval o loʻo i ai se lalelei lelei ma malamalama, ma o le tausia lelei e mafai ona oʻo atu i le 4 inisi le umi. E mafai ona vaʻaia le pamekaina mai ia Me seia oʻo i le masina o Setema, ma o lanu lanumumu mumu ma lanu mumu-e mautinoa lava o le a le tuua ai oe e le fiafia.

O i latou uma e nofo toʻatasi, ma le tele o sima i le ogatotonu ma e tusa ma le 6 cm le lautele. O le tele lava o mea uma e fai fugalaau e le tuʻuina atu ovaries, ma e na o le 5% o le aofaʻi o le tupe e paʻuina. Ae ui i lea, ona o le fugalaau umi ma le fuaina mai, o rimoni e mafai ona faaaoga e teuteu ai le teritori o le nuu poo le togalaau, e avea o se fale teuteu.

E te iloa? I aso anamua o Aikupito, na tuu ai fua o rimoni i le sarcophagi o faipule ua toesea, aua na talitonu ua mafai ona latou ofoina atu se olaga fou. Na taʻua le laau - "o le laau o le ola."

Fua

Faʻasaga lelei mo togavao o le laau, e mafai ona e faʻatali mo ni fua lapopoa ma se limite 5 to 12 cm. E masani ona lamolemole le paʻu, ae e mafai ona ese le lanu mai le lanu enaena ma le lanu mumu.

I le taimi atoa o le tuputupu ae ma le atinaʻe, e le suia lanu lanu, o le mea lea e faigata tele ai ona iloa lo latou matua moni e aunoa ma le aveeseina o le peel.

I totonu o le fualaau 'aina o loʻo i ai le tele o fatu, o ia mea uma o loʻo faʻapipiʻi i le mumu mumu po o le piniki ma se' ie lanu. O lenei tino o loʻo faʻaaogaina mo fualaau paleni, aua, e faaopoopo atu i le maualuga o lona tofo, e maua ai foi le aoga o fualaau oona.

O fea e tupu ai grenades?

O le fanua o le rimoni ua taʻua o le teritori o le itu i sautesasae o Europa ma Asia, e tusa lava pe tusa ai ma mea na maua e le eleele anamua, o nei laau sa olaola lelei e tagata anamua o Aikupito ma Iranians, ma sa lauiloa foi i Papelonia ma Initia.

Na salalau solo i Sepania, na siitia atu ai le rimoni i Mekisiko ma Kalefonia, lea na aumaia ai e faifeautalai.

Ae o le taimi nei, i totonu o le vao ma le aganuu ituaiga laau o loʻo maua i teritori o Transcaucasia, Uzbekistan, Tajikistan ma Azerbaijan, e ui lava e mafai ona ola manuia i itulagi ma se vaʻaia ma le vevela o le tau, poʻo i nofoaga e malulu malulu ma vevela vevela vevela.

E taua! O le faʻafefe o le rimoni e sili atu le maualuga nai lo fualaau suamalie, o lea e mafai ai ona faʻafefiloi le vevela ile -12 ° C, e aunoa ma se faʻaleagaina tele.

E mafai ona tupu i le atunuʻu?

Tuuina atu mea uma o loʻo i luga, e mafai ona tatou manatu i totonu o laufanua vaʻavaʻai o le ogatotonu o le laau ua faʻamatalaina e tatau ona aʻafia.

Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona galo o lenei mea o se fualaau vevela, o le mea lea, e manaʻomia ai e se pusa ni mea talafeagai mo le mauaina o se fua tele ma le tele.

O feeseeseaiga e uiga i le galueaina lelei o fafie i la tatou eria e le o toe i lalo, ae afai e te filifili e toto se laau i luga o lau togafiti, e sili atu le faatauina na o ituaiga o le malulu ma e aofia ai mo le taumalulu i tausaga uma.

Seʻio tatou tilotilo i nisi o fesuiaiga eseese eseese e mafai ona ola ai i le taumalulu:

  • "Lanu moana Gyulasha" - ituaiga eseese o taimi, ma fualaau tetele ma sua suamalie.

  • "Gyulyasha mumu" - o loʻo faʻatusalia mai e se prickly tree, faʻatasi ai ma fualaau lanu meamata, lea e natia ai fatu tetele. Latou te tofo i le suamalie, ma sina mea itiiti.

  • "Nikitsky Early" - laʻau laʻititi laʻititi ma grenades tetele. Grains - medium, juice - sweet and sour.

  • "Bala-Mursal" - ituaiga Azerbaijani, o loʻo faʻatusalia i luga o laau uumi, e oʻo atu ile tolu mita le maualuga. O le mamafa o le tasi fualaau aina e mafai ona maua ile 0.5 kilokalama, ma o totonu o loʻo i ai le tele o fatu. Oona - suamalie ma suamalie, ae o uiga matagofie o le tofo. I aso nei, o Pala-Mursal, mo le tele o vaega, ua tupu i lona atunuu Azerbaijan, faapea foi Iukureini.

  • "Achik-tatau" - Uzbek fualaau aina, fua i le ogatotonu poʻo le afa o Oketopa. O fualaʻau lapoa e aofia ai fatu lapopoa, mafolafola ma fatulaʻau suamalie.

E le gata i lea, i o tatou latitudes, o ituaiga "Juicy 110", "Ak-dona Krymskaya", "Krmyzy-Kabukh" ma isi, o le toatele o Uzbek ma Azerbaijani, ua fautuaina lelei i latou lava.

Po o le a lava, ae o fua o fualaau o ituaiga oe filifilia o le a faalagolago i luga o metotia o auala ma fale e faaaoga i le taumalulu, aemaise lava pe a pa'ū le vevela -15 ... -20 ° C i le taimi malulu.

Tulaga tuputupu ae

Soo se laau e manaomia ai nisi tulaga tuputupu ae, ma pe a oo mai i fualaau aina suamalie, o le faanatinati o le lomiga o le latou foafoaga ua matua faateleina.

E moni, o lenei faʻamatalaga e faatatau i le rimoni, o le mea lea, aʻo leʻi faʻatau sau laau, faitau faʻamatalaga nei.

Laʻu malamalama mo le rimoni

I le avea ai o se laau vevela-alofa, o le aganuu faʻamatalaina e faʻafefeteina ai le malulu (e oʻo atu i le +30 ° C ma le maualuga), lea e leai se aoga i fua.

Ae peitai e tele ituaiga o meaola e lelei lelei ma le vevela vevela (lalo -17 ° C), e ui lava i le taimi lava e tasi e afaina ai o latou fualaau aina, ma e le tatau ona faatali mo se seleselega tele i le tausaga a sau.

Afai e te manaʻo e maua ni togafitiga lelei ma maloloina i tausaga taʻitasi, ona tatau lea ona e mautinoa o le aofaʻi o le vevela i le tausaga e le itiiti ifo i le 3000. Mo le faʻatusatusaga, i luga o le sami o le Black Sea e sili atu i le 4700-4800 lenei tau.

E te iloa? Oketopa 26 i Azerbaijan e faamanatuina le Aso o le rimoni, lea e talafeagai lelei, ona o le taimi o le seleselega o le laau e pau i le faaiuga o le masina. I le taimi o le aso malolo, e maua ai e tagata uma o le atunuʻu le avanoa e tofo ai i le tele o vai, moa po o ni ipu fou e faʻavae i luga o fualaau aina.

O le a le mea e tatau ona i ai le moli

Soʻo se grenade o le a maua ai le mafanafana i luga o nofoaga mafanafana ma susulu i le susulu o le la, pe a tuʻuina atu e le o iai i se ata ma e leai ni matagi matagi.

O le teritori i saute e sili ona lelei mo le tulaueleele, ae pe a filifilia se nofoaga e tulaueleele ai, aua neʻi galo le tausia lelei o alavai, ina ia le faʻapalapala le fale i le vai.

Manaomia o le eleele

Ole laʻau elemene e le faʻapitoa tele i tulaga o le palapala, o lea e mafai ai ona latou ola i luga o le oneone ma eleele palapala.

O le mea moni, e leai se mafuaʻaga e tatau ai ona fua i fua lelei, o le mea lea, ina ia faʻaleleia ai, e sili atu le vave faʻalauiloaina o le tele o meaola faʻasili ma meaʻai. E tusa ai ma le acidity talafeagai, ona maualuga lea o le aoga ile 5.5-7.0 pH, ae tatau ona faʻafeololo le faʻafefe. Afai e tatau ai, ia tausia lelei se alavai lelei ao leʻi oʻo i luma, faʻaaoga le faʻalauteleina o le omea, maʻa mafiafia poʻo le iliili e aveese ai le tele o le susu.

Aoao e uiga i le taua o le eleʻele eleʻele, auala e iloa ai le eleelea, pe faʻapefea ma poʻo le a le mea e tatau ona faʻamalosia.

Totoina o le Pamegranate Seedlings

I le filifilia o le nofoaga saʻo i luga o lau 'upega tafaʻilagi ma ua e filifili i le ituaiga o seleselega totoina, e mafai ona e alu i le maketi ina ia maua se fatugaina ma saunia mo le totoina.

Auala e filifili ai laau talavou

O le rimoni laʻau o loʻo e manaʻomia e tatau ona i ai uiga nei:

  • maualuga - e le itiiti ifo i le 30 cm;
  • aʻa - e aunoa ma ni aʻa male ma faailoga o le pala;
  • ia le itiiti ifo i le 4 itu ola maloloina;
  • leai ni lala ua paʻuina po o isi mea leaga e faʻaalia ai le faʻamalosia saʻo mai le nofoaga muamua o le tuputupu ae;
  • leai ni faailoga o le faaleagaina e meaola faalafua ma faamai;
  • mo le toe totoina, e tatau ona tipi le tipi i le faaiuga o Fepuari po o le amataga o Mati, o lona uiga, ao le i mate le laau.

I le faaopoopo atu, aua nei galo e fesili i le tagata faatau e uiga i le i ai o se faʻamaoniga mautinoa e mafai ona faʻamaonia le ituaiga ma le tele o laau.

O lenei mea o le a faʻaolaina ai oe mai le faʻatauina o se ituaiga rimoni vao, o ona fua e le tele ma e le suamalie e pei o sui faaleaganuu.

Ina ia puipuia oe lava, e mafai ona e faʻatau se fuʻa mai uo poʻo tagata masani, e ala i le tipiina o se paranesi 25-senitimita mai se laulaʻau ola maloloina ma lauolaola.

Taimi sili ona lelei

Ina ia mafai ona totō lelei fatu ile toto i lau teritori, e tatau ona totoina i totonu o le eleele vevela lelei, faatasi ai ma le vevela e le itiiti ifo nai lo le1212 ° C i le loloto o le 10 cm. E masani ona tupu i le faaiuga o Aperila poʻo le amataga o Me.

Faʻamasinoga faʻalelei

O le tulaueleele o fatuga o le pomegranate na maua i luga o le saite e tupu e tusa ai ma le tala lenei:

  1. Muamua e tatau ona e saunia se lua e tulaueleele ai, o le itu lelei e fetaui ma le tau 60x60x60.
  2. Ona ufiufi lea o lona pito i lalo i le mutia vao ma sasaa atu le pito i luga o le eleele ua maeʻa ona eliina poo le faʻafefiloi faapitoa faleoloa.
  3. Ia o le laau lava ia e tatau ona vaʻaia ma le faaeteete mai le pusa (pe a iai se aʻa aʻa) ma ia vaʻaia ma le faaeteete uma ona vaega, ma gauai faapitoa i aʻa.
  4. O le pito i lalo o le aʻa e tatau ona faʻamamaina mai le pipii i le eleele, lea o le a fesoasoani i lona saoasaoa o le ola i se nofoaga fou.
  5. A maeʻa sauniuni le fatuina, e tatau ona e tuʻuina i le totō o le lua, ma faʻapipiʻi uma aʻa, faʻatumu i le eleele o loʻo totoe.
  6. O le lauʻeleʻele e faʻatatau ile totoina e tatau ona faʻafeinu ma, pe a manaʻomia, mulch ma le sawdust (papa e le sili atu ma le 10 cm).

E taua! Aʻo leʻi tuʻuina le fatu i le totoina o le lua, e tatau ona faʻapipiʻi le pito i luga ina ia puipuia ai le tele o le faʻamaligiina ona o le faʻaleleia, ma afai e te fuafua e toe ufiufi le pulu mo le taumalulu, ona sili atu lea ona lelei le eleele i le 45 tikeri.

Tausiga faʻamamafa o pomegranate i totonu o le atunuʻu

Ina ia maua se seleselega lelei o rimoni laʻau, o le a maua e le laau le tausiga sili ona lelei, aʻo tausisi i mea uma e manaomia mo le faʻaleleia o le vai, togafitiga o oneone, faʻasaina ma teuteuina.

Faʻaleleia eleele

I tausaga muamua talu ona tulaʻi le rimoni i luga o lona saite, o le tatalaina e tatau ona avea o se faiga tatau ma masani, lea e sili ona taua i le taimi o le tuputupu aʻe.

Aoao pe faapefea ona fuafua le vaitau tuputupu aʻe o laau.
E le gata i lea, i le faagasologa o le galuega, aua nei galo e aveese uma vao vao, ina ia latou le malelemo le aganuu.

Faʻatauga

E pei ona iai le tele o isi laau totō, o le aofaiga autu o le faʻaauau o loʻo faʻaaoga i le palapala aʻo leʻi totoina se rimoni. Ae peitai, afai o tatou talanoa e uiga i se mea leaga, ona amata mai lea i le ogatotonu o Iuni, o le phosphorus-potassium or nitrogen-containing compounds o loʻo faʻatau atu i le pepa ua maeʻa ona faʻaopoopo i ai.

Nisrogen-containing fertilizers aofia ai le ammonium nitrate, AgroMaster, nitroammofoska, potassium nitrate ,urea, ammonium sulfate.
I le tau mafanafana, o le a le aoga tele le faʻamafanafanaina o le vai (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafefete o mullein poʻo le moa moa ua faʻafefeteina i le vai i se fua faatatau o le 1:10 ma faʻaaoga i le palapala faatasi ai ma le faʻavaivai).

I le oʻo mai o le autumn, e mafai ona faʻaopoopoina fualaʻau paleni mo le eliina, i lenei tulaga 25 g o le superphosphate ma le 15 g o le potassium o loʻo faʻaaogaina, pe a maeʻa ona uʻu le ogalaau i le manua.

E tatau ona ou vai vai rimoni i le togalaau?

E pei ona uma ona tatou taʻua, e le fiafia tele rimoni i luga o le eleele, ae o le le lava o le susu e tumu i le faamaligiina o le ovaries ma le togiina o fua. O le mafuaaga lea e faia ai le suavai pe'ā manaʻomia, aemaise lava i taimi o vaitago, ma mo le umi o le tafe o le susu i le palapala e mulimulitaʻi ma vao poʻo vaomago.

E taua! O le palapala o mulch e le gata ina faatumauina ai le lelei o le eleele, ae puipuia ai foi le atinaeina o vao, ma avea foi ma tulaga lelei mo le toe gaosia ma le gaioiga o le eleele. O faʻagasolo o le gaosiga o loʻo faʻaaogaina i le biohumus, lea e maua ai le sili atu le tuʻuina atu o le okesene i aʻa.

Taʻu ma teuteu le togavao

O le filifiliga sili mo le teuteuina o le rimoni o le foliga lea o se togavao ma le itiiti ifo ma le ono tulimanu. O lenei foliga vaaia e fesoasoani ia te ia e aloese ai mai manuʻa pe a faatulaga le malulu mo le taumalulu, pe a taumafai le laau e avatu se foliga o le paʻu.

Ae peitai i le taimi o le tuputupu ae malosi o laau toto, e aloese mai le mafiafia o le pale e matua faigata lavaaua o lala e tupu pea ma ola i totonu ma e masani ona malepe. O isi lala faaopoopo e tatau ona aveesea, ma faʻatasi ai ma latou ua vavae ese le aʻa.

I le tulaga lautele, o le teuteuina o le laau ua faamatalaina e toetoe lava leai se eseesega mai gaoioiga faapena i luga o isi laau toto: e faia pe a uma le seleselega po o le tautotogo, muamua, aveeseina o lapisi mago.

Faamaoni e tasi i le 20 tausaga e manaʻomia ai e le rimoni ni faʻataʻitaʻiga e faʻasaina le tuaima le aveesea o lala o loʻo i luga o le eleele. O lenei mea e faʻaolaina ai le tuputupu ae malosi o lala maualuga ma faʻapupulaina ai le gasologa o le lumanaʻi.

Metotia o le toe gaosia ma le totoina o laau

Afai e te manaʻo e fatuina rimoni i luga o lau laufanua, e matua le talafeagai lava le faʻatau mai o ni fualaau fou, aua o lenei laau e gaosia lelei atoatoa e ala i le tipiina, luluina o fatu, lauina ma le faapipiiina.

O taumafanafana taʻitasi e mafai ona filifili le filifiliga sili ona talafeagai mo ia lava, i le amanaʻia o le tau o le nofoaga.

Faʻavaeina uiga

E ui i ituaiga auala eseese o le totoina o laau pomegranate, O tagata fai togafiti poto e na o le lua auala autu e aoga: fatuga ma lalaga lanu meamata, ma o mea totō e tatau ona faʻaaogaina na o laau ola maloloina. E pei o se isi mea e mafai ai, o nisi o fai togalaau e faʻaaogaina le toe gaosia e ala i le tuʻuina atu ma le faʻaogaina o fana, ae o nei filifiliga e le lelei ma e masani ona le aumaia le taunuuga lelei.

O le mea lea, seʻi o tatou mafaufau pea i foliga o le faapipiiina ma le fatuina o le fatuina atili.

Ina ia maua se lelei lelei e ala i le faʻaaogaina, ia fautua e ave le mea e totoina mai na o le fua o fua o le laau, a leai e te lamatia le maua o se mea masani masani, ae le o se pomegranate "matagofie", ma laulelei matagofie, ae leai ni fua.

E masani lava ona fua mai fua i luga o lala uumi.e tatau ona e mafaufau pe a e filifili.

O seleni i luga o se tausaga taʻitasi poʻo le lua o laau e faia pe a maeʻa le seleselega, i le tautoulu. O vaega uma e tapenaina e faʻamamaina i laulaau taamilo ma faʻaumatia otaota vevela ma le mimiti e leai ni lignified ma maeʻa.

Ona fusifusia uma lea i ni fusi eseese ma tuu i luga o le pito i lalo o se vaʻa faatulagaina muamua lava o le loloto (e oʻo lava i gutu malulu, o le eleele i lenei nofoaga e le tatau ona tafe).

O lapisi gaugau pito i luga e fufuluina i le palapala susu ma le mataua ma le mataua i totonu o le 20-senitimita o le vaomago, ma tuu i totonu o lenei pepa seia oʻo i le tautotogo.

E taua! E mafai ona maua mai le fale mai le fale pe a uma le faʻamavae atoa o gutu, pe a faʻamaʻe le eleele.

I le taimi o le tautotogo, e toe siaki ma toe faʻapipiʻi e le tiʻetiʻe togafiti faʻamaʻitaʻi ma faʻamaonia, ma o vaega o loʻo totoe o le a vaeluaina i se umi pe a ma le 25 cm i le tasi. O le pito pito i lalo e tatau ona faia i lalo o le fatuga (o lea o le a televave le faia o le igoa), ma le 2 cm mai luga mai le fatugaʻo.

При семенном размножении достаточно просто высадить свежие гранатовые косточки во влажный грунт, чтобы через несколько недель в плошке появились нежные молоденькие листочки. Уже в первый год после высева семян растение нередко начинает цвести, а на второй или третий год дает плоды. К сожалению, при всех этих преимуществах, сортовые признаки при семенном размножении не сохраняются.

Ou te manaʻomia se paluga faʻafeiloaʻi?

Afai e te nofo i le eria ma se vateatea faʻapitoa poʻo luga o le talafatai o le Black po o le Caspian Seas, ona mafai lea ona totoina saogalemu le laʻau rimoni i le eleele.

I le ogatotonu o le atunuu, o ituaiga eseese e aumai i totonu o le auala i totonu o ipu, ae o laau totō ua totoina i luga o le laupepa, e ui lava e aʻafia, aua le tele ni fua, ma o nisi taimi latou te le fua mai.

I se aotelega, e te le totoina se rimoni i totonu o le fale pe leai, ae ia mautinoa e mafaufau i le ogaoga o le vaitau taumalulu i lau eria.

Faʻatoʻaga o le keke i le malae vaʻaia: o le a le taimi e faʻamoemoe ai le seleselega muamua?

A oʻo ina totoina le rimoni i le lauʻeleʻele palapala, o fua o le laau e le mafai ona tupu i le taimi e tasi, ae o le umi latou te faʻaaluina i luga o le laau, o le suamalie o le pipi o latou fatu.

Faʻataʻotoina ni masini poʻo ni fualaau aina ma se paluga mumu lanu mumu ua saunia mo le faʻalavelave, ae e tusa lava pe tatau ona e selesele muamua (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a oʻo mai le kiona), o grenades mamanisi e tupu i le taimi o le matuitui. I le itu i saute, o lenei taimi e masani ona pa'ū i Oketopa.

E taua! Afai e te fuafua e teu le seleselega mo se taimi umi, ona manaʻomia lea e teu fualaau aina mai le laau aʻo leʻi puʻeina i latou, e tusa lava pe laiti sina lanu.

E mafai ona tupu le rimoni mai se maa i le fale?

Faatasi ai ma le fesoasoani a fatu, o ituaiga o rimoni e masani lava ona faʻasalalau, e ui lava o loʻo faʻatupuina e nisi o fai togalaau le totoina o laau totō mo le totoina faʻatasi ma isi faʻaulufalega i nofoaga matala. I soo se tulaga, i le noatia i nisi o tulaga manaomia, o le ae mafai ona totoina le rimoni mai fatu i le fale.

Matamata se vitio i le auala e ola ai le rimoni mai se maa

Faʻamasinoga

O le taimi sili mo le totoina o fatu o le a amata ile amataga o Mati poʻo le ogatotonu o Novema (pe a tupu aʻe le vao i totonu o ipu).

O le faʻaleleia o le faʻavae e amata i le sauniuni o le totoina o meaʻai, lea e aofia ai le fufuluina i lalo o le vai taʻavale ma faʻamaʻi i se vaifofo faapitoa mo le 12 itula (na o ni nai mataua i luga o le papaʻu papaʻu ua lava).

Aoao atili e uiga i le auala e ola ai le rimoni mai le maʻa.

O le fatuina lelei o fatu ua faʻalauteleina i totonu o le palapala e le sili atu i le 1 cm, ma faʻafeinu i luga ma le vai mai se fagu vali. Le eleele, e mafai ona e faʻatau i le fauina poʻo le kukaina oe lava ia, ia tutusa lelei mea e fai ai se mea lelei, le oneone ma le peat.

Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le germination, e mafai ona e ufiufi ipu i le afifi palasitika ma tuu i luga o se susulu malamalama. O fualaau lanumeamata muamua o le a foliga mai i le 10-14 aso, ma i lena taimi e mafai ona e aveesea le fale.

Tausi tausiga

I le noatia ma le fai fuafua i le sao ma le sauniuniga o le totoina o mea, o le totoina o rimoni fatu e toetoe o le selau pasene.

Afai na muamua totoina i totonu o ipu laititi pepa, o le taimi la e foliga mai ai le muamua o laulaau, e tatau ona totoina laau laiti i totonu o se atigipusa telē, ma pe a uma le fusi o le tolu, e tatau ona fusi le lona fa.

O loʻo faʻatulagaina le lua tumutumu o loʻo faʻaauau pea ona tui i le lumanaʻi, toe i le laasaga o le tolu o laʻau. Afai e le ausia lenei manaoga, o le a vave ona liu le rimoni i totonu o se vao e tasi, e aunoa ma se mea teuteu.

O fugalaau muamua, lea o le a foliga i le 10-11 masina, e tatau ona aveesea, e tusa lava po o le a le matagofie latou foliga mai ia te oe. O lenei gaioiga o le a fesoasoani e faʻaleleia le faʻatutuina o fua i le lumanaʻi, ma ina ia mafai ai ona faʻaleleia lenei gaioiga, e mafai ona e viliina fugalaau i se pulumu masani. E leai se vaega taua o le tausiga o laau laiti o fafaga, fafagaina, ma le faʻatulagaina o vaʻaia lelei ma le mama.

O le mea lea, o se vevela lelei mo le tuputupu ae lelei ma le totoina o laau toto o le a + 18 ... +25 ° С i le taumafanafana ma le + 12 ... + 15 ° С i le taumalulu, ioe, pe a tatou talanoa e uiga i le tuputupu ae o ituaiga laau.

Mo le faʻamaina, e tatau ona susu le palapala i taimi uma e ala ile fausuina o laau ile fana. I le taimi malulu, e faʻaitiitia ai le susu. E le gata i lea, mo le faateleina o gaosiga o le a aoga i le tautoulu ma le totoina o fuālaʻau, e faʻaaoga ai le faʻapipiina o vai.

O ogalaau mamago ma lau mama e tatau ona aveeseina, aua e mafai foi e le rimoni ona faia se pale matagofie ma matagofie.

Tamaiti laiti e oo i le tolu tausaga le matutua e totoina i tausaga taʻitasi., faateleina le nofoaga o lo latou nofoaga i le 2 cm. Faatasi ai ma lenei mea, e le tatau ona i ai ni faafitauli, aua i le maketi i aso nei e mafai ona e maua ni fugalaau fugalaau eseese. I le tulaga lautele, o le totoina o lua ma le toe gaosia o le rimoni ma le seleseleina e masani ona aumaia ai taunuuga lelei i itulagi ma ni malulu malulu, o le mea autu: ia tausia lelei le taimi mo le malulu.

O le mea lea, afai e te filifili e toto le rimoni i luga o lau fuafuaga, e mafai ona e ave ma le saogalemu le galuega, faʻaauau fautuaga faigofie i luga.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

I le tausaga ua teʻa, sa i ai se rimoni na totoina mai fatu ma totōina ile laufanua. Ona 5 ona tausaga - totoina i le taumalulu o le 2003. O lona lava tausaga i totonu o le potu e le totogo mai i lenei itula, ma o le auala tasi e punou i lenei taumalulu, e oo lava i le gasegase e le mafai ona aoina.
Diagnoz
//forum.homecitrus.ru/topic/16203-granat-v-otkrytom-grunte/?p=64255

E mafai ona ola mai se maʻa, peitaʻi pe afai e ave le fua mai le rimoni. Mai le faleoloa o fualaau aina e le galue. O se ponaivi lea na ou ola ai i laʻu uluai fana. Sa mau o ia ma au mo ni nai tausaga, fuga ma fua, ona ou lelava ai lea na ou tuuina atu i se tasi. O lenei ua ou totoina le rimoni mai le tipi. E aoga ao i ai i totonu o le togalaau, piki i luga le tumutumu ...
Glacha
//indasad.ru/forum/18-krasivotsvetuschie/6150-kak-vyrastit-komnatnyj-granat#6169

I le tausaga ua tuanaʻi i le tautotogo, sa ou faatauina ai se togalaau rimoni, cm 20 le maualuga. I le taumafanafana o lenei tausaga, na ou togi ese ai lala uumi, sa ou tipiina i latou, 2 tuu i totonu o le vai, i le tulaga lava, tasi na tatala mai aʻa, sa ou totoina. Na amata lelei, e matua manaia, lanumeamata ma ua amata ona tulei. O iinei!
Elen
//forum.bestflowers.ru/t/granat.1781/#post-45859