Faatoaga

O faamaumauga mo le gaosiga o oloa - ituaiga laʻau eseese "Anna Shpet"

O le talaʻaga o le popo e pei o se aganuu e silia ma le tasi le meleniuma. Na oo mai i Rusia i le senituri lona 17, ma o le mea na sili ona salalau i le ogatotonu o le 18 seneturi.

O le laumei e masani lava ona maua i le ogatotonu o le Rusia, ae ua sili ona lauiloa i Moldova, le Crimea ma Ukraine.

Plum o se laau e vevela-vevela ma ua tupu tele i le itu i saute.

O le lauiloa sili, sa tautua mo le tele o ituaiga fou, faʻasaʻo i faʻamaʻi ma le malulu, o se vailaʻau eseese o Anna Speth.

Anna Shpet Plum: faamatalaga eseese

O le laau a Anna Shpet e maualuga tele, faatasi ai ma se pale lapoa lautele ma le tele ma le fulufulu ulu. O laʻau e mafiafia, e lanu enaena ma nai tagata laiti. O lala autu ma paʻu e sili ona tumau.

E laiti laʻititi, ma faʻamalosi faʻamalosi. O laulaau e laiti, ovale, ma luga o luga, moli lanumeamata, felanulanuaʻi, faʻapipiʻi i pito, e aunoa ma ni faʻapipiʻi ma se petiole pupuu.

O fugalaau e tetele, paʻepaʻe, tupu faʻalua faʻatasi, i luga o le tele-size pedicle. O petals e vevela, ma o loʻo i ai ni itu. E i ai ni nai laʻau, o lanu samasama.

O lapisi e lapoa, e mamafa 45-50 kalama, paauli paʻepaʻe ma se paolo paʻu, oval, e aunoa ma le taʻaloga. E tele a latou lanu eleelea, e toetoe lava a le mafai ona iloa le taotoga lautele. O le paʻu o le vavao vavalalata, faigofie ona aveeseina, o loʻo ufiufi i se ufiufi.

O le tino e matua suamalie lava, faatasi ai ma le manaia tele o meaʻai suamalie, lanu samasama, lanu, pe a matua - samasama lanu, malie. O le maa e laʻititi, ovoid, faigofie ona vavae ese mai le pipi.

Ata

Puega ata "Anna Shpet":

Faʻasologa o talaʻaga

O lenei ituaiga na maua i se taimi ua leva, i le taufaaiuiuga o le 1870, i Siamani, e le lauiloa Farani o Ludwig Shpet. O lana galuega autu o le fausiaina o ituaiga fou o lilac, ma o le ituaiga paʻu eseese sa tupu i se avanoa mai le saolotoga saoloto o se fatuina e le o iloa.

O lenei ituaiga na salalau lautele i le USSR i le 1930-1940. Na lafoina i le 1947 i le Rostov, Astrakhan o eria o Rusia, Krasnodar ma Stavropol Territories.

Mulimuli ane na amata ona tupu i le itu i saute o Belarus, i Iukureini, i Moldova ma le Crimea.

Uiga

Anna Shpet o tuai fua eseese, o fua o le a amata ona fua mai i le faaiuga o Setema po o le amataga o Oketopa. E le afaina fua ma e mafai ona tumau i luga o le laau mo se taimi umi e tusa lava pe ua uma ona matua.

O mea taua o lenei ituaiga o:

  • maualuga fua;
  • fua tele ma le suamalie;
  • amataga o fualaau aina;
  • tuai ona matua;
  • tausiga le lelei;
  • o le avanoa e teuina umi ai vine;
  • maualuga maualuga o le toe faaleleia o le laau.

O se ituaiga maualuga lea e gaosia, e mafai ona seleseleina se tagata matua e 20-tausaga le matua 100-150 kilokalama o vine. Ana amata ona fua mai Anna Shpet i le 4-5 tausaga talu ona tulaʻi.

A maeʻa ona aveeseina mai le laau, e mafai ona teuina ni vine mo se taimi umi i se nofoaga malulu e aunoa ma le toesea o le tofo ma le lelei o le oloa. Faaaoga lelei mo le gaosiga ma mo le faʻaaogaina fou.

E ala i le kiona, o le eseese e le maluelue, ae ui i lea, e oʻo lava i le malulu tele, mafai ona toe vave maua. Ae mo le tuputupu ae i se malulu, e le o talafeagai, talu ai e maualalo le fua mai ma e masani ona maʻi. E le faʻaleagaina le eleele ma tausi ma e mafai ona faʻafefe lelei le lāmala.

Anna Shpet - o le vailaau e naʻo se vaega o le tagata lava ia, ma ina ia mafai ona maua se seleselega sili ona lelei, e manaʻomia ai se palota faaopoopo.

O le au palota sili ona manaia o le a avea ma ituaiga o plums:

  • Victoria;
  • Renklod Altana;
  • Katerina;
  • Tuai;
  • Uosigitone;
  • Fale Hungary;
  • Paʻu;
  • Renklod lanumeamata.

Anna Shpet fua mai i tausaga taʻitasi ma sili atu. Ae e oo lava ile laau e sili ona taua e maua mai ai ia gaʻo, e tatau ona e saunia le tausiga saʻo.

Toto ma tausi

E sili ona lelei le totoina o se paʻu i le tautotogo pe a maeʻa le eleele. Aʻo leʻi totoina le palapala 'eleʻele e tatau ona maua ai le lime. E taua le mafaufau i le nofoaga o le vai. Mo paʻu, o latou maualuga e le maualuga atu i le 1,5 mita.

Mo le tulaueleele sili atu le filifilia o mafanafana, saogalemu-puipuia, nofoaga laMo se faataitaiga, latalata i le puipui o le fale, lata i le pa po o le itu i saute o le malifa. E faʻamaonia e le Plum le susu o le eleele ma e le fiafia mamafa i le eleele.

O le totoina o lua e toliina i le loloto pe tusa o le 50-60 cm ma le diamita o le 70-80 cm. A maea ona faapipiiina le pine toto, 2/3 o le lua ua faatumuina i le paluga o meaola ma le mineral fertilizers (10-15 kg o le humus ma le pauna o superphosphate) mai le pito i luga o le eleele.

Pe a totoina e tatau ona faamautinoa o le aʻa o le fatuina e le ulu i totonu o le eleele, ma e 4-5 cm le maualuga i luga o le eleele. O le laau ua tuʻuina ma le faʻaeteete i totonu o se lua ma totoina lelei, ma tuʻu ai se vaieli mo le faʻavaivai i aʻa.

Paʻu faʻamau i le paʻu i se solo ma se maea vaivai poʻo se ata tifaga. E tatau ona tupu pe a ma le 2-3 ituaiga eletise.

I le tausaga muamua talu ona totoina, e le faʻamaʻaina le fatu, na ona faʻafeinu, faʻamalo ma vele le palapala. I le amataga o le ola pe tusa ma le 80% o fugalaau, e manaʻomia le vavae ese ina ia faafaigofie ai le ola.

O le tausaga na sosoo ai, ia Iuni, e mafai ona e uuina le fuālaʻau muamua. A o le i amataina le fualaau aina, o le laau e tatau ona fafagaina faatolu i le taimi: i le amataga o Me, ia Iuni ma le faaiuga o Aukuso.

Pe a fua le fua, o le laei muamua e faia aʻo leʻi amataina le fuga, o le lona lua - vave i le taimi o le fua o vine ma le tolu - pe a uma le seleseleina.

Eseesega o laumei, e maua ai le maualuga o latou gaosiga: Firefly, Hungary Korneevskaya, Faamanatuga o Timiryazev, Renklod Altana, Renklod farm collective, Renklod Soviet, Kroman, meaalofa Blue, Amata, Morning, Bolkhovchanka, Skoroplodnaya.

Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o Urea, potassium superphosphate poʻo nitrophoska. O fualaau e faʻaaogaina i na o le palapala malulu, pe a uma ona vaʻaia lelei. I le taimi o le tautoulu o le a faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le nitrogen

O tausaga taʻitasi, i le taimi o le vaitau, pe a uma le veleina o le eleele e tatau ona faʻamago, faʻafeinu ma mulimulitaʻi ma humus. Faʻamau Anna Spet faigofie ona aʻafia le tuputupu aelea e tatau ona aveesea.

E iai foi se mea taua i le tausiga o le plum masani ona faapaleni ma teuteu lelei.

O le teuteuga muamua e faia i le taimi o le totoina: o lala uma e tipi i le 1/3 o le uumi. E le gata i lea, o le teuteuga e faia i tausaga taʻitasi, i le amataga o le tautotogo.

Muamua lava, ua faʻamaʻaʻese uma lava lala o le faʻamaʻi ma le mama. Pe a mimitiina lau o laau, tuu pea le sili ona malosi ma sili ona saʻo. E le mafai ona e tipiina le tele o laʻau ma lala i le taimi. E mafai ona e le mafai ona sili atu i le kuata o le aofaiga atoa.

A oʻo atu le laau i le 2-2.5 m, ona amata lea ona fai le pale. O le pito i luga ma laʻau uma e faʻaogaina i luga o le vaʻaiga o loʻo lūlūina, faʻatasi ma le malosi o le mafiafia - faʻalanua.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻataʻitaʻiga taua e mafai ona iloa:

  • afa faigata o le taumalulu;
  • eletise mo le moniliosis ma le polystygnosis.

Ole laʻau eseese o Anna Shpet e le teteʻa i faʻamaʻi e pei o polysigmosis ma moniliosis.

Polystigosis poʻo le mumu - O se maʻi faʻaleaga lea e aʻafia ai laulaʻau o le paʻu ma le pulu paʻu. E aliali mai i le amataga o le taumafanafana, pe a uma le timuga mamafa o timuga, i foliga o ni lanu samasama laʻitiiti i lau.

O nei tupua e tutupu vave vave ma ave i luga o se moli muamua ona sosoo ai lea ma se lanu mumu sesega. Afai e le togafitia le togafitiga i le taimi, o le maʻi e mafai ona oo atu ai i le paʻu atoa o laulaau, lea e tau atu i le vaivai o le laau ma faʻaititia ai lona faʻamafanafanaina.

Aʻo leʻi fuaina, e mafai ona togafitia le laau mama i le paluga o Bordeaux poʻo fomaʻi faapitoa. A uma le seleselega, autumn, lelei fesoasoani e toto le laulaau ma le eleele i lalo o le laau lanumoana lanumoana. Ma ia mautinoa o laʻau paʻu uma e tatau ona faʻasaina ma susunuina.

Moniliosis, e ese mai i le lanu mumu, e le gata ina afaina ai laulaau, ae o vaega uma o le laau. Laʻau afaina ma pulapula e avea ma enaena ma mago. E ufiufi vine i sina lanu uliuli ma amata ona pala.

O fua e faʻafefe ai lenei faʻamaʻi e tele lava auala tutusa ma togafitiga o le polysigmosis, ma aofia ai taimi e faʻamama ai lau vela faʻamaʻi ma vine; ma le gaosia o fafie ma le paluga o Bordeaux ma le filogides.

Eseese Anna Shpet e masani ona pagatia i le malulu ma le osofaʻiga o aʻafiaga.

O le mea lea, mo le taumalulu e tatau ona afifiina atoa le laau talavou, ma i totonu o se tagata matua - ia ufiufi ma le faaeteete le ogalaau ma le fesoasoani o le ie mafiafia le ie ua afifiina ma se polymer mesh.

O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le laau e le gata mai le malulu, ae faapea foi mai le faaleagaina e alala ma le maunu.

E ui i le tulaʻi mai o le tele o ituaiga fou o fuamoa e puipuia mai faʻamaʻi ma le malulu, e fetaui Anna Shpet mo le toto i le dacha.

O le mea moni, pe a faʻatusatusa i mea lelei, e le tele naua mea le lelei.