Fua o le gaosiga

Matou te fausia fale e teuteuina Ardiziya Krenat

E tupu Ardizia i se tulaga o le tau. E aofia ai le aiga o Mirsinov. Faʻaalia faʻaaloalo laau laʻau po o se laau laʻitiiti ma lau lanu lanumeamata lanumeamata ma lanu mumu, peas.

O le fugalaau o Ardizia ua mamanuina e pei o se aū, ua faaliliuina mai le upu Eleni "ardis"E taua foi o Coral Tree ma le Kerisimasi.

Tausiga ile

E toaitiiti e iloa e uiga ia Ardizia. O lenei laau e tele uiga lelei. I le faʻaopoopoga i laʻau teuteu, mo se taimi umi ua teuteuina ai le laau i ni fasi vine. O le a le mea e le masani ai le fugalaau ma manaia i foliga vaaia.

O Rod Ardiziya e sili atu 800 ituaiga. I totonu o le togavao i totonu, o Ardizia e totoina pe, e tusa ai ma le faasaienisi Ardisia crenata.

O le laau i le totonugalemu o le fale e seasea ona sili atu nai lo le mita. O laulaau e eseese, tele-third. Fuga i fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le piniki ma se manogi manogi.

O se tasi lea o nai laau e fua mai i le fale. O pipi e mafai ona teu i luga o le laau i le tausaga atoa, faaleleia atili le galuega teuteu.

Christmas berdy Ardiziyu na valaau ona o fua e avea ma lanu sili ona malosi i le afiafi o le Kerisimasi.

O lenei laau o le a teuteu lau togalaau ile windowsill. E sili ona matagofie i le vaitau o le fugalaau ma pe a aliali mai vine.

E le gata i le tausiga a Ardizia, faitau le tusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Tausia pe a faʻatau

A oʻo mai Ardizi i totonu o le fale, o le mea muamua latou te faia o le asiasia. E tatau ona totogi le tausiga i le setete ma le tele o le fugalaau. Faʻaitiitia le i ai o meaola faalafua ile eleele. Afai e talafeagai, e fuga le fugalaau.

Fugalaau mo se laau e tatau ona fai sina taulaʻi - o le mea lea e sili atu le fuga o Ardiziya.

Malamalama

Ardizia o se itu i saute ma manaʻomia se malamalama lelei. O le a puipuia ai se aofaiga patino o le susulu o le la, ae sili atu ona lelei le tumau i totonu felafolafoaʻi malamalama.

Faʻamafanafana, o le fugalaau o le ai luga o le faamalama i le itu i sasaʻe, pe a oʻo mai le la i lana uati e le o toe galue.

Lulu

E ui i le itu i saute, ae le fiafia le Ardizia i le vevela. I lalo o tulaga masani, o le lauolaola e lalafi i ata. O le mafanafana o le mafanafana e tusa ma le 20 ° C ma i le taumalulu 15-18 ° C.

I le taimi mafanafana e mafai ona e ave le laau i le ea fou. Ae puipuia mai le vevela vevela. E le fiafia Ardizi i faʻataʻitaʻiga.

Manaoga o le eleele, Faaliliuina

Aryiziya e faasolosolo lemu. O le mea lea, e faʻatupuina pe tusa o le tasi i le tolu tausaga. Ua faateleina le fagu pe a le toe i ai aʻa i totonu o le ulo. O le taimi aupito sili mo le totoina o le tautotogo.

E manaomia e laau laiti sili atu ona masani faʻafeiloaʻi - faʻatasi i le tausaga.

E fautuaina e faʻaopopo se mea fou ile vases i tautotogo taitasi.

Le eleele Ardiziya e le o se mea faigata. Ae faʻamalosi mo le tuputupu ae masani, o le i ai o alavai. E sili le filifilia o se sui fausaga le mama, mo se faataitaiga, taʻaloga.

E le mafai ona e faʻaaogaina se ipu tele, a leai, o le mana atoa o le fugalaau o le a alu i le tuputupu ae o le aʻa, ma o le a vaivai le fugalaau.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E manaomia e Ardizia le tele o vai. I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaʻomia ona faʻafeinu vai ma tele. I le taumalulu, o le suavai e faʻaititia, faʻalagolago i tuutuuga o le taofia. Le vaivai - o le itiiti ifo o le vai. Aua neʻi faʻatagaina le eleele e faʻamago.

Airways manaʻomia le ea malulu, o lea e tatau ai ona e fufuluina e le aunoa. Vaitaimi (pe a ma le tasi i le masina), solo laulaʻau ma se laʻau susū, filemu, ina ia aua nei paʻi atu i vine.

Mo le faʻaaogaina o le vai e faʻafefe ai le vai mafanafana.

I le taimi o le totoina o le togavao na taofi. I le vaitau lenei e mafai ona tuʻu se atigipusa i vai latalata i le fugalaau.
E taua. Mo fualaau aina, o le susu e tatau ona itiiti ifo ma le 60%

Fuga ma fua mai

Ardiziya fiafia fugalaau ma vine mo se taimi umi. O le lelei o tulaga tuputupu ae, o le umi. Fugalaau e masani lava o le toatele. Laititi, paʻepaʻe po o le piniki, faʻapotopotoina i mea e tutupu.

Ina ia mafai ona amata le fua, e tatau ona sili atu le vevela i luga o le 12 ° C, a leai o le a mou atu fugalaau e aunoa ma se ovary.

O le laau o le pollinated self-pollinated. Ae mo nisi laʻau, e mafai ona e tuʻuina atu le pollen i le lima ma se pulumu. I foliga vaaia o fua e tutusa lelei lava ma fuifui o fusi mauga.

E ui o loʻo fuaina fua, o Ardizia e sili ona vaivai. I le taimi lea, e manaʻomia lou fafagaina o le laau i le 2 taimi i le masina ma soʻo se faʻatau talafeagai.

Faʻavaeina o le Crown

I le tautotogo, e mafai ona e tipi pe tipi lala i le ea. Ona o lea, o le pale o le laau o le a sili atu ona afaina. Ua lava le faapuupuuina o pupuu i luga o le tele o pulupulu. Fai lenei faʻataʻitaʻiga ao le i fuga.

E le gata i lea, o le fale e totoina ai laau o laau nei: Ficus "Eden", "Prince Black", "Dull", "Bengal", "Kinki", Cypress "Goldcrest Vilma", Avocados, Lemons "Panderos", "Pavlovsky", o nisi ituaiga o teuga laau faʻasusu ma isi. O le tele oi latou e fetaui lelei mo le fatuina o bonsai.

Tofiga

O le toe gaosia e tupu mai i le fatu poʻo le tipi.

  1. O fua e maua mai fua o Ardizia. I lea tulaga, filifili fua sili ona tele, matua atoatoa. Mo le lelei o le germination, tipi le fatu. A o leʻi totoina fatu, e manaʻomia le sosolo i mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe.

    Le taimi sili e faʻapala i le eleele - o le afa lona lua o le tau malulu. O loʻo faʻamaligiina fatu i le meaʻai mo le 1 cm. Ona lilo lea o le ipu i le cellophane poʻo le tioata. E fautuaina e taofi ipu i le vevela ile 20 ° C.

    O le a oʻo mai le fuʻa muamua i le 1-1.5 masina. Totoina o laau pe a tupu totogo ile 7-8 cm mo le 3 tausaga pe a uma ona tulaʻi.

    O nisi taimi e le tau totoina fatu. Berries, paʻu i le eleele, totō tutoatasi latalata i le matua matua. E na o le tatau lava ona totō ni fatu ola i ni ipu eseese.

  2. Laʻau na faia e ala i le teuteuina o pine mai luga o le laau. E faigata le taina. Laasaga muamua na togafitia ma ni fofo faapitoa mo le fausia o aʻa. A uma ona totō, e tatau ona tausia le vevela pe a ma le 25 ° C.

Ata

I le ata o loʻo i lalo e mafai ona e faamasani i foliga vaaia o Ardizia:

Faamanuiaga ma le afaina

Ardisia leai se faʻasa. O togalaau e matua faigata, ae afai o le a le afaina le afaina o faalavelave faafuasei. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Saina, o fualaau ua taʻua o le faʻamaloloina ma ua faʻaaogaina mo le gasegase, gasegase gata ma manuʻa.

Aiseia e sili mo teuteu nofoaga ma fale. O le laau e sili ona matagofie i le taumalulu, o le mea lea o le Kerisimasi o le a avea ma se meaalofa lelei mo aiga ma uo mo aso malolo o le Tausaga Fou.

Faʻalogo. Ardizia e ola i symbiosis ma nisi siama. Lea pepa e fai ai ni nai nodules ua tumu i microorganisms. E le o se faʻamaʻi. Papateria fesoasoani i le laau e maua ai meaʻai talafeagai.

Maʻi ma faʻamaʻi

O meaola faalafua Ardiziya e masani ona afaina:

  • Thrips. Manaomia togafitiga ma vailaʻau faʻapitoa, e masani ona toe faia. I le taimi o le taua faasaga i le manu, o le laau ua aveese mai isi fugalaau. E fautuaina e suia le palapala, aʻo leʻi fufuluina aʻa;
  • Spider mite. O vailaʻau faʻasaina e masani lava ona leai se malosi i le taua e faasagatau atu i siama, ae o le faʻaleleia o suāuu e fesoasoani i ai e fesoasoani. E taua tele le filifilia o le saʻo saʻo ole taimi.

Mai le faʻamaʻi o ardiziyu fungal ma le pala. Mo le puipuiga oe manaʻomia e teuina le fale i tulaga talafeagai.

O faafitauli nei e mafai ona tupu:

  • Laʻau paʻu. Le mafuaʻaga e sili atu pe le lava le suāvai;
  • Lanu samasama. Faʻamaonia le leai o se uʻamea, ea vevela poʻo le le malamalama;
  • Laʻau mumu i laulaau. E foliga mai o ni mumu mai le la susulu;
  • Laʻau mumu i laulaau. O le mafuaʻaga o le faʻataʻitaʻiina, le maualalo o le vevela pe le lava le suāsusu.

Faaiuga

Ardizia o se fale e sili ona manaia. Faʻasalaga lelei, o fua o loʻo i ai o loʻo teuina i le tausaga atoa. E susulu le laau ma o le a toe faafou lau faamalama i se taimi malulu pe a malolo isi fugalaau.

E le gata i lea, Ardizia saogalemu ma e le afaina ai tamaiti poʻo manu, pe a faʻafuaseʻi ona foloina. O le a le afaina ai le tausiga.

Le aulelei asiasi! Tuu sau faʻamatalaga e uiga i le tuputupu aʻe ma le tausiga o Ardizia i le fale, i le tau faasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi e aafia ai o ia.