Fua o le gaosiga

Totoina vave ma tausi ile vaovao i le malae vaalele

O le Hyacinth o se tasi o fugalaau totogo muamua. Ana moli, lanu felanulanuaʻi alu ese mai le eleele i le taimi lava e sau ai le kiona ma teuteu le moega fugalaau e leai se avanoa.

O le vavalalata e matagofie le fugalaau i le taimi saʻo, e tatau mulimuli i tulafono totoina ma tausia o ia.

Fanua

Ina ia tuu le totoina o le hyacinth i luga o le eleele, e tatau ona filifili le vaega o fea o le a leai se vaivaiga o vai. O le nofoaga sili ona talafeagai i lalo ifo o se mauga po o luga o se mauga.

E taua foi le amanaia o le nofoaga o le eleele i lalo o lenei fausaga e le tatau ona latalata atu nai lo le 70 cm i luga.

Aua e taua tele le vavao i totonu o le togalaau palapala palapala. E tatau ona faʻamalamalama le mea muamua, e mafai ona malulu le ea ma vaʻaia le ea.

O le fugalaau e mamafa tele i le tele o meaʻai i totonu o le meaʻai. O eleele faʻamalolo e tatau ona faʻaleagaina, ma i totonu o le omea e faʻaopopo i ai se aofaʻi o le oneone poʻo le peʻa.

Faʻatoʻaga i fafo

Taimi ma tulaʻi mai

Ua totoina vao mai le tuai o Setema i le amataga o Novema. O fatuga amata e tupu ai le tuputupu ae, ma o le fugalaau o le a le mafai ona taumalulu. Afai oe tuai ona totoina, ona ufiufi lea i lau laʻau.

Aʻo lei faia lenei mea, e tatau ona saunia ma le faʻaeteete le eleele. Lisi le saite i le 2 masina. I le taimi lava e tasi, humus 10-15 kilokalama, superphosphate - 70-80 g., Sulphate potassium poo fafie - 200 g., Falaoamata Dolomite poo le magnesium sulphate - 250 g. i sikuea mita.

I vaieli foi faaopoopo le humus. Ae e le mafai ona e faʻaopopoina se mea fou pe vaivai.

E faʻapefea ona filifili ma saunia pulu?

O le pulufana ei ai sona foliga lautele. O lona autu e aofia ai se fuga laau, lea o loo siomia e le tele o fua, lea ua faia i luga o le fa tausaga. O mea totō uma e totoina ile 5-6 tausaga. A maeʻa le lona ono o tausaga, faʻaalia le fua o tama teine ​​i luga o le pulufana, e mafai ona tupu mai ai faʻataʻitaʻiga fou.

O le totoina o meafaitino, e fuafua i le ituaiga eseese eseese. O ituaiga o Terry e iai le laisi sili ona laitiiti.

Pulu e talafeagai lelei mo le totoina i eleele tatala e le itiiti ifo i le 4 cm le lautele. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻamalosi, e gafatia, e aunoa ma le faaleagaina. I le pito i lalo e tatau ona vaaia le amataga o aʻa.

TAITAI!
O le pito i lalo ole maualuga o le pusa e tatau ona 1.5 mita le laʻititi nai lo le faavae.

Tulafono faʻavae

Aʻo leʻi tuʻuina le hyacinth i le palapala e tatau ona faʻamaʻi - salu mo le 30 minute i se vaifofo o le paluga oona po o le faavae.

O pamu e tu i se mamao o le 20 cm mai le tasi. I le va o tamaiti laiti, e tatau ona alu se mamao o le 10 cm. O loʻo eli lua ina ia le loloto le pulou e sili atu nai lo le 15 cm. O le pito i lalo o le lua e tatau ona tuʻuina atu i luga o se oneone e fai o se vai.

A maeʻa ona totōina, faʻafefete i luga o le palapala meaʻai, ona ufiufi ai lea i se apa mulch. A oʻo mai le kiona, o le laufanua e tulaʻi ai ma faʻalapotopotoga e faʻapipiʻi faʻapipiʻiina lala poʻo lala.

Ia faia talafeagai ma fetaui lelei mo togavao i totonu o le togalaau i luga o le eleele avanoa o le a fesoasoani ia oe ata:

Tausiga tautotogo

O le taimi lava e pupuni ai le kiona, e aveese le mulch layer. O le taimi lava e maeʻa ai le kiona, e le manaʻomia ona faʻafeinu, e pei o le susu i le eleele e lava, ma le suavai mo hyacinths e matautia, e mafai ona pisia i le malie.

E tatau ona faʻamauina pe afai e leai se timu ma e mafai ona e vaʻaia se suavai taua mai le palapala.

Tolu taimi i le vaitau o le tuputupu aʻe o vaovao tatau ona fafaga: pe a uma ona aliali mai muamua lauʻau, i le taimi o le fugalaau ma vave loa ona tupu. O le uluai fafagaina o loʻo faʻatinoina i le kulimi. I le lona lua, o le superphosphate ma le potassium chloride ua faʻaopoopoina i sina siʻosiʻomaga. O le laei lona tolu e aofia ai le superphosphate ma le potassium chloride.

TAITAI!
Aua le faʻaaogaina le fomaʻi faʻasusu pe a uma ona fuga, ina ia le faʻaosoosoina ai le tuputupu aʻe faifai pea o le fatugaʻo.

Saunia mo le vaitau fou

Ina ua uma ona tupu faatalitali mo laʻau ia faʻamago atoa, pe a maeʻa ona latou manaʻomia ona eli.

O le tausaga faʻaletausaga mo le aveeseina o pulu mai le eleele - o se faʻatagaga faʻapitoa. Afai latou te le eliina, o fugalaau e laiti.

Tipi fafo pamu i Iuni-Iulai. E faʻamamāina lelei ia laʻau ma le eleele. E fautuaina le fufuluina o matilatila i se vaivaiga vaivai o le paluga o le pala ma le malogo.

TAITAI!
Aua le tipiina laulaau, ae vavaeese ma le faaeteete mai le pulou i le lima.

Totoina o le faagasologa e tasi le vaiaso pe lua. Pulu e tatau ona teuina i se vevela o le 18-20 tikeri i se nofoaga matutu. Ona tuʻuina lea i luga o taga pepa poʻo pusa kata. O le teuina o mea totō o se taimi tāua tele, talu ai o le taimi lea e faʻataoto ai tumutumu o fugalaau.

E lua masina o pulufana e teuina i totonu o se potu e tusa ma le 25 tikeri le vevela. Ona tatau loa lea ona faʻaitiitia le vevela i le 15-17 tikeri. E manaʻomia le faʻaleleia atili o le ea i le malulu ina ia aua nei faʻamamago le pusa.

TALI!
Afai e le lava le susu i luga o le ea, e mafai ona sosolo faʻapulou i le vai.

Faʻapefea ona faʻapipiʻi le laau?

E faʻalauteleina fatulaʻau e fatu ma tamaiti.

  • Fatu fua. Faatasi ai ma lenei metotia, e mafai ona e maua ituaiga o lanu fou. O le a tupu mai i le 6-7 tausaga le tupu mai fatu laau. O le luluina e faia i pusa na tumu i le paluga o humus (2h.), Leafy earth (1h.), Sand (1h). O le tuputupuaʻe o fatugatini fatuga e 2 tausaga.
  • Faʻaleleia tamaiti. O le masini pepe e maua ai 1-2 pepe ile tausaga pe a oʻo ile 4-5 tausaga. E mafai ona vavae ese se pepe mai le pusa autu pe afai o le a alu ese mai ai. Afai e malu le pepe, e le mafai ona motusia.

O le taunuuga o tamaiti e totoina i se isi vaega i se loloto loloto. O le totoina o loʻo ufiufi i se vaega tele o mulch.

Faʻateleina auala faʻaleleia

O se faʻateleina faʻateleina o le tele o mea totō e totoina. Mo lenei auala, o le ae manaomia le ositaulagaina o se kariki matua, lea o le a le toe mafai ona tuʻuina atu fugalaau.

E mafai ona faatelevave vave le pala i ni auala se lua:

  1. Faʻalavelave o le fuga. O le taimi lava e aliali mai ai le pusa mai le ogatotonu o le faʻaputu o le tautotogo, e tatau ona vavae ese ma faʻaauau pea ona tausia le hyacinth e pei ona masani ai. O lenei metotia e mafai ai ona e taitaia uma malosiaga a le tina tina i le fausiaina o tamaiti, ma le fanua o le mamae o laulaau oe eli i luga le pulufana mai le eleele ma maua lona vaevaega i se tele o aniani aniani.
  2. Tipiina o Donets. I le pito i lalo o se tagata siʻosiʻamea, o le faʻaogaina o le fausaga e faia i le loloto o le 0.5 cm. A maeʻa lena, e tatau ona taofi le pulu i totonu o se potu malulu, mafanafana o le a tatala ai. Ona togafitia lea ma se filosolo ma toto i le eleele ua oti. I luga o le saite o le tipi ua tupu 8-10 tamai aniani.
E le o tagata uma e iloa lelei le matagofie o hyacinths, ua latou maua le avanoa e ola ai i latou i nofoaga tatala. Aemaise lava mo i latou, ua tatou saunia ni tala aoga i le ala e faʻaleleia ai ma totoina se pusa i le fale ma le mea e fai pe a maeʻa.

O le tuputupu aʻe o le hyacinth e manaʻomia ai se taumafaiga. Ae o tulafono uma lava, o le a ia fiafia ia te oe i ni manogi pupula ma manogi e sili atu ma le tasi punavai.