Fua o le gaosiga

O le faʻapitoa o le tuputupu ae vave o le laau "Philodendron": tausiga ile, ituaiga

Philodendron o se taimi matagofie tele.

Mo le atinaʻeina atoatoa o le fugalaau e te manaʻomia: moli malamalama malamalama, eleele manava, maualuga maualuga.

E tali lelei i le tele o vaiinu, faʻaleleia mai se fagu sulu ma fafaga.

Faamatalaga lautele o le laau

O Philodendron e mai le vevela. Na aumai mai Mekisiko poʻo le itu i saute o le Iunaite Setete. E aofia i le aiga Araceae. E tusa ma le 400 vaega laiti. O le tele o ituaiga, foliga ma lanu eseese e tele.

O le mea lea, o lenei laau e fetaui ma le atoatoa i totonu o totonu. O le tele o mea faʻapitoa na faʻapuupuuina lala ma lau lapopoa. Faʻafetai i lenei foliga foliga toʻatasi. O isi faʻasoasoaga o vailaʻau fetolofi. I le avea o se puipui o le emerald, latou te teuteuina fao ma lanu meamata.

Ituaiga ma ituaiga o "Philodendron" ma ata

Atom

Faʻasalaga sili ona faigata ma faʻatauvaʻa. Faʻamau. Faʻafeiloaʻi i le faʻaititia o vine. O loʻo i ai ni laʻau 'aloʻamea o fua o le emerald. I luga o laupepa e 5 laula. I le fale, e le lelei. E tupu malie tele. Igoa Latina: Philodendron atom.

I luga o le ata o le potu ata photo "Philodendron Atom":

Fuaina o fuataga

E matua tuputupu ae i Amerika. O le faʻamatalaga muamua na oʻo mai i le 1845. Igoa Latina: Philodendron squamiferum. O se faʻaaliga. Faʻafeiloaʻi i le faʻaititia o vine. I luga o le eleele e le maua. E ola na o le maualuga, e pipii i laau olaola.

I tulaga o le potu, e fiafia e ola i totonu o se mea solo. Pepa lapopoa, faʻalanu. O fualaau laiti e faigofie. A o latou tuputupu ae, o le a sili atu ona faigata i foliga. Ua faateleina le numera ma le loloto o sea. I le tagata matua, o le laupepa lafola e 5 ona lauulu. I le umi, o laʻau e oʻo ile 40-46 cm.

O le faapaologa o le laʻau a Kestnutufiufi i paʻu laiti. Palani paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe lanumumu. O le pito i totonu e matua paʻepaʻe.

I luga o le ata o le fugalaau i totonu "Philodendron Scale-bearing":

Warty

O pito sili ona lauiloa. E matagofie lona lalelei. Igoa Latina: Philodendron verrucosum. Faʻafeiloaʻi vine vine. O loʻo i ai ni mea. O laulaau o le laau e vevevet, i foliga o loto. I le umi e sili atu i le 18 cm, i le lautele - 8 cm.

Ua i ai i luga o ni mea pupuu. I le vao, e mafai ona oʻo le umi i le 50 cm le lautele - 25-30 cm. Faavaa ufi pafi. Mai le itu o le galu e iai se lanu paʻu. Sili mo le teuteuina o greenhouses. A mate le ea vevela.

I luga o le ata o le potu ata photo "Philodendron Wart":

Eleelea

O nisi taimi o lenei togalaau ua taʻua o le "Skeleton" poʻo le "Faʻataʻoti". Igoa Latina: Philodendron elegans. Muamua na taʻua i le 1913. Faʻateleina lona tuputupu aʻe i vaomatua o Pasila ma Colombia. O lau o loʻo i ai foliga o se matua autu. Totoina loloto, foliga e pei o ni mea leaga.

I le umi, o laʻau e le sili atu i le 45-55 cm. Stamb ma se numera tele o internodes, lianovidny. O le umi e oʻo i le 10-20 cm. Laʻau matutua o tamaiti, e tutusa lelei. Mai le tasi ma le isi e ono eseese i foliga, lapoa ma le loloto o le faaletonu.

2 faʻailoga o loʻo i totonu o le laʻau laʻau. E foliga mai o se veli emerald. I le pito i tua o loʻo i ai se malu malu. I tulaga o potu e le fuga. E sili le fiafia i se soʻo sela.

I luga o le ata o le potu ata photo "Philodendron Graceful":

Cobra


Hybrid Kaplenosnogo subspecies.
E manaʻo e fesuiaʻi ituaiga. Faʻamatalaga tele e uiga i le malamalama ma le maualalo o le maualuga. Igoa Latina: P. guttiferum Cobra.

I luga o le potu ata o le ata photo "Philodendron Cobra":

Faʻasusu

Gaioiga i Pasila, i luga o tuaoi o Colombia ma Costa Rica. Igoa Latina: Philodendron erubescens. O le igoa muamua e pau i le tausaga 1854. O le igoa e sau mai foliga mai o le fugalaau.

O fasipepa, lala ma le stambe ei ai le paʻu ma le paolo. O vaevaega e faatatau i le lianas. I le vaovao ua tupu ae i luga i le 10-16 mita. O pepa e faʻaloloa, faʻatasi ai ma se pito i luga. I le umi e oʻo atu i le 30-40 cm. O le pito o laulaʻau e susulu, emerald. O le pito i lalo o le laulau ua i ai se lanu mumu.

E le pei o isi faʻaitiitiga, E sili atu le fiafia ile susulu.

I luga o le ata o le fugalaau i totonu "Philodendron Blushing":

Xanadu

O loʻo faatatau i le faʻapitoa o le terrestrial. Latin igoa: Philodendron xanadu. E masani ona avea Ausetalia ma nofoaga na fanau mai ai le laau. Ae ua leva ona faamaonia o Pasila o le fanua moni moni.

E tupu lelei i vaʻaia ma le ea malulu. Lafoaʻi le paʻu o le laau. E mafai ona ausia le 1.0-1.5 mita. Faateleina le fugalaau. Fugalaau maroon-purple paolo. I tulaga o potu e toetoe a le totogo. I luga o le teritori o le Rusia Federation o loʻo faʻatau atu ma laulaʻau laititi.

O lau tele e oʻo ile 25-35 cm. Le foliga o le lau oval, lobed. I tulaga o potu, o le laau e le o se mea fiafia. E mafai ona tupu i se vaeluagalemu o le ea.

Toleti se eleele matutu. O lauʻau teuteu faʻamalosi e na o le malamalama malamalama lava. Manaomia le faʻaleleia masani o faga.

I luga o le ata o le potu ata photo "Philodendron Xanadu":

Aʻe

Igoa Latina: Philodendron scandens. E manaʻo e aʻe i luga. Alu i luga ona o lala fesoasoani ma aʻa. O laulaau o le laau o loʻo i ai foliga o loto, faʻavaivaia, faatasi ai ma se faʻamaufaʻailoga.

Fai se palemera po o le paolo enaena. I le tagata matua o fugalaau uumi e mafai ona oʻo i le 11-15 cm. E mafai e lenei puaa sui ona tupu i se paolo malulu. Oifaanatinati atu i le ola vave. E talafeagai mo le galueaiina o amp.

I luga o le ata o le potu tusi ata "Philodendron Lazyaschy":

Mediopikta

O nisi taimi e taua ai le laau "Brasil". Igoa Latina: Philodendron scandens f. mediopicta "Pasila". O se tasi o faʻavae ole Ivy. O loʻo i ai ni laʻau o le raznoperye. O fasipepa e mafai ona avea ma emerald poʻo le amber. A o faasolo ina matutua, o le a leiloa le teuteuga o laulaau. O faʻataʻitaʻiga a tagata matutua e na o laumei lanu meamata.

I luga o le ata o le potu ata photo "Philodendron Mediapikta":

Ili

O se paʻu o le faʻalauteleina o le faʻaititia. Talosaga i le tuputupu ae o ituaiga eseese. Lafoaʻi paolo amber. Chereshki ma shtamb - maroon. E matua tupu lelei i le malamalama moni.

I le fugalaau ata o le ata "Philodendron Medusa":

Sello

O se vine uaina. Igoa Latina: Philodendron selloum. O le umi e oʻo ile 1.0-1.5 mita. O loʻo i ai se pulu paʻepaʻe matagofie. O se mea uiga ese o le ogalaau ei ai ona foliga o paʻu paʻu. I le umi, o laʻau e oʻo ile 50-100 cm. Ia sili atu nai lo le 10 paʻu. Oti ese loloto. Faʻataʻitaʻe ma tamai pulu.

I luga o le ata o le potu tusi ata "Philodendron Sello":

Tomai

Igoa Latina: Ph. faʻasalaina f. Micans. E i ai ona laulaʻau lauulu i foliga o se fatu. I le umi, o laulaau e oʻo atu i le 9-16 cm. O latou memera e lanu. O fugalaau fugalaau o loo i ai le paʻu oona.

I luga o le ata o le fugalaau i totonu "Philodendron Skandens":

E taua! O vaevaega taʻitasi e iai ona lava uiga ma tulaga mo le tuputupu ae. O le mea lea, mo le tuputupu ae tuputupu aʻe, e tatau ona amanaʻia uiga ma mea e fiafia i ai laau taʻitasi.

Tausiga ile

O loʻo maua i le ata ni faʻamatalaga auiliili mo le tausiga a Philodendron i le fale:

Faʻavaeina o le pale ma le lagolago

Ina ia fausia se pale, e tatau ona vavaeeseina lala ma lau.

E tele faʻasologa o lenei laʻau o loʻo ola e pei o vine mama. O le mea lea, o sea ituaiga laau e tatau ona malupuipuia.

E mafai ona e faʻaogaina ni siteki, laʻau moss, arcs, grilles, puipui pulapula.

Seiloga e tuputupu aʻe i se tulaga saʻo, faʻaalia le tuputupu ae ma le atinaʻe atoatoa. O laʻau e leʻi faʻaleleia o le a suia e tagata matutua, ma o le a foliga foliga o le laau e teuteuina.

Faʻasa

I vaʻaiga, o vaitau timuga e suia i le lāmala. Ae i ia tulaga tau fesuiaiga, o le ea e tumau pea le faʻamaualalo. O le mea lea, faafetai i aʻa, o lenei sui o le fugalaau e matua gaogao lelei le susu.

E taua! I le fale e matua le mafai lava ona faʻamago le fanua.

E mafai ona fesuisuiai le fugalaau i le faʻamamago ese mai le palapala. Ae o mea i totonu o ia tulaga o le a aafia ai le tele o papatusi pepa. E tatau ona faʻateleina ma faʻateleina le tau. Toe faʻafefe e le tatau ona faatagaina. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le aʻa o le aʻa.

Totoina ma totoina

I le vaomatua, o lenei sui o le flora, e fuafua i luga o vaevaega, atonu o le semi-epiphypitic poʻo le epiphytic.

O le aʻa i totonu o ia laau totō e tele naua le ea. O le mea lea, e le mafai ona ola le fugalaau i le lalolagi faʻamamaina. I lalo o le potu, o le eleele e tatau ona pasia le okesene ma le susu. O le mea e manaʻomia mo le eleele - vaʻaia le ea.

I totonu o faleoloa, e le mafai ona faʻatau se eleele paluga atoa, lelei mo Philodendron. O le mea lea, o le sui e tatau ona e saunia e oe lava ia. Mo lenei mea matou te manaʻomia ai le eleele lanu uliuli. E faia mai le paʻu laau, peʻa, malala ma le sphagnum. O lea ituaiga mea o le ai ai le afa o le gafatia.

O le vaega pito i luga e tatau ona nofoia e eleele e faʻavae i luga o peat ma grass humus. E le gata i lea, o le perlite, o le oneone oneone ma le eleele lauusiusi e faaopoopo i le eleele. O sea ituaiga o meaʻai e maua mai ai le ea lelei i le aʻa o le laau. O le palapala o le a faigofie ona pasia le vai. O aʻa o le a tumau pea susu mo se taimi umi.

Tofiga

Aʻo tuputupu aʻe i totonu o fale mautotogi, e le fuga nei laau toto. O le mea lea, o le faʻateleina o fatu e le mafai. Mo vaovao fualaau e manaʻomia ai faʻalavelave masani poʻo le siosiomaga o le tau malulu. O le palotaina se tasi o faʻataʻitaʻiga o faʻasalaga o le a le lava. O le mea lea, i totonu o togalaau togalaau e faʻaaoga ai eletise poʻo nisi faʻaoga faʻaogaina.

Tip! Mo le toe gaosia e faʻaaogaina ai le toto o vine. O mea totō e filifilia i le 2-4 inumaga.

E tuʻuina i luga o se mea susu. I le maeʻa o le 7-30 aso, o aʻa mai le ea e sau mai le aufaigaluega. O le a amata ona tupu mai fatulaʻau mai le sinuses o leaflets. E mafai foi ona faia le taʻavale i totonu o se ipu vai. Faʻafetai i lenei faʻatonuga, o le a tupu mai i luga o le ogalaau ogalaau laʻau. Ae mo le faʻaititia o vine, o le a le aoga lenei metotia. A maeʻa ona faʻapipiʻiina, ona totoina lea o laasaga i ni koneteina eseese.

Aʻoaʻoga faʻapitoa e faʻaleleia ai ata vaaia "Philodendron":

Lulu

O lenei sui o le fuga na aumai mai i le vevela. O le mea lea, e matua le taliaina ai le vevela o le vevela ma malosi malosi.

E oʻo lava i sina taimi puupuu i le malulu o le a oʻo atu ai i le oti o se fugalaau. Ua fautuaina e le au faifaatoʻaga tomai le tausia o le laau i le vevela o le 17-24 ° C.

Aua le faatagaina le vevela e paʻu i lalo o le 13 ° C. I le vevela o le tau, e tatau ona pupu le laau i le vai mai le sprayer.

O lenei faiga o le a faʻamafanafanaina ai pusa ma pepa laulau. O le tele o faʻafitauli faʻapitoa o loʻo mafatia i le ea vaʻaia: Trifid, Andre, Golden black, Warty.

Malamalama

I totonu o vaomatua, "Philodendrons" amata o latou olaga i le tele o vaomatua. A o latou tuputupu ae, latou te agai atu i luga i ave o le la. I lalo o tulaga o le potu, e mafai ona tupu le fugalaau ile vaega o le malu. Ae leai o le la o le a aʻafia ai le tuputupu aʻe o laʻau leaga.

O le a amata ona faʻaitiitia le tele, ma i le aluga o le taimi - e faʻaititia tele. O togalaau faʻatasi ma lau laʻau e leʻi olaolaina e le o se mea teuteu. O le mea lea, e tatau i se fagafao ona tuʻuina atu se malamalama malamalama malamalama.. O nisi o mea faʻapitoa, e pei o le Cyclopone, e mafai ona gafatia le susulu o le la.

O tagata alolofa i fugalaau e le masani ai e mafai ona fiafia i ituaiga laau toto:

  • Syngonium;
  • Dikhorizandra;
  • Tetrastigma Vouinier;
  • Duchenei Tutti Frutti;
  • Ruellia;
  • Setcreasia Violet (lanu violē);
  • Kata o Tupe;
  • Tolmia;
  • Tunbergia;
  • Tseropegiya Sandersona.

Maʻi ma faʻamaʻi

I le fale, o le laau e le faigofie i faʻamaʻi. Ae afai e le lelei le aveeseina o pefu, e mafai ona aliali mai se tupe mama, mealybug poʻo le sikuea sikuea.

O le faʻaitiitia o faʻamaʻi faʻaaogā le faʻaogaina o le fasimoli, o se faʻafefiloi vaivai o le palamiso faʻasolosolo poʻo vailaʻau. Ina ia faia lenei mea, o le "Aktara", emulsion suauu, "Agravertin", "Iskra-bio". O faʻamaʻi e tupu mai ile tausiga le talafeagai.

O le vitio o loʻo faʻaalia ai faailoga o le faatoilaloina o le "Philodendron" talita:

Philodendron e silia ma le 400 ituaiga eseese. I le fale, e laʻititi lona lapoa nai lo le vao. E le o noatia i ni tagata faimalaga. Manaomia le tausiga lelei. E sili le susulu o le malamalama faalenatura, laʻei pito i luga ma le tele o le suāinu.