Puleaina o pest

Matou te totoina se togavao i la matou togalaau: o tulafono o le totoina ma le tausiga

Buzulnik - faʻailoa, lea e leʻi leva talu ona faʻateleina le lauiloa. O le laau e matagofie fugalaau ma laʻau, e faʻaaogaina i vaega taʻitasi ma vaega. Talu ai o le laau e maualuga (e oʻo i le lua mita), e mafai ona teuteu le puipui puipui o se fale pe galue o se mata.

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

Buzulnik e le fiafia i le susulu o le la, i lalo o la latou aafiaga o le fugalaau ua mou atu, leai se susu. Mo le totoina i totonu o le togalaau e lelei tele le filifilia o se fasi fanua ma le penumbra. I le taimi lava e tasi, e tatau ona matala le eleele ma faʻaleleia lelei le susu, a leai o le a tupu le faʻalauteleina o le laau, ma o le a le lelei ma e leai se aoga. O le filifiliga pito sili - o se mea paolo latalata ane i le vaituloto, atonu e le mafai. Buzulnik o se laau umi, o lona uiga o se nofoaga mo lea mea e tatau ona puipuia mai le matagi, o lea o le a le malepe ai lala uumi o le laau faatasi ai ma ponaivi ona o le malosi o le matagi. Buzulnik e le fefe i le mamafa o le eleele, pe afai e faʻamaʻaina ma faʻamamaina lelei. A o lei totoina, latou teliina le eleele i le loloto o le bayonet spade, ma faailoa atu humus. O le filifiliga o le nofoaga e tatau ona matua taua, aua o le buzulnik i le tasi nofoaga e mafai ona ola e oʻo atu i le luasefulu tausaga.

Totoina o se pusa fatu

O le toe gaosia o le buzulnik e ala i fatu e tupu foi i le totoina o le tagata lava ia, pe a fai o le fatu e maua le taimi e fua ai ma ua paʻu i eleele lelei.

Motoga o le totoina

O fatu laau e totoina i fualaau aina ia Ianuari po o Mati, e fuafua i uiga eseese. Tui fatu i totonu o pusa fatu, papaʻu. Salu i le palapala ma tuu i se nofoaga mafanafana ma moli moli. O le tausia o fualaau o le faʻamamaina lea o le eleele. Laʻau ma tupu aʻe vine ua totoina i luga o le saite ia Me.

E te iloa? Ligularia (igoa faasaienisi o se buzulnik) ua faaliliuina mai le Latina o se faaitiitia o le "gagana", talu ai e toetoe lava o ituaiga uma o ituaiga o loo i ai ni ituaiga alalaupapa.

Lauina o fatu ile laufanua

O le totoina o fatu i le eleele tatala e faia pe afai e leai se taufaamatau o le kiona, e ui lava o le taimi sili mo le luluina o loo totoina ia Novema ao lei oo i le taumalulu. I le vaitau o le taumalulu, o fatu e afaina i lalo o tulaga masani, o fualaau e sili atu ona aoga. I soo se tulaga, o le loloto o le lulu - centimita. Afai e te totoina i le tautotogo, ia mautinoa o le palapala e masani ona susu. Buzulnik, e tupuga mai fatu, e le toe tupu nai lo le fa tausaga.

Suʻe ma vaeluaina se vao o se togavao

A o tupu le laau i se nofoaga e tasi mo se vaitaimi uumi, e tatau ona toe faafou tasi i le lima tausaga: vaevae ma toe toto. Buzulnik, tuputupu ae, malosi lona faalauteleina, o ona aʻa e fausia ai le tele o taamilo e fefinauai. E sili ona lelei le faʻatulagaga o le totoina i le tautotogo, i le taimi e sili atu ona faigofie ile aʻafia o le laau i se nofoaga fou. E le gata i lea, i le amataga o le tautotogo, aʻo lei atinaʻe fatugaʻo, ua maua ai e le buzulnik le avanoa e faʻaalu ai le malosi ma faʻaleleia mo suiga.

E taua! Buzulnik e faigata ona ola ma toe faʻaleleia pe a uma ona toe faʻaaoga. I le taimi nei, ia e gauai totoʻa atu ia te ia. O le vaitaimi o fetuunaiga e tusa ma le masina.

A vaeluaina se vaomatua, e le manaʻomia ona eliina le vao atoa: vaega eseese o le togavao ma laau mama ma tilotilo lelei ia Oti i ni mea talafeagai mo le totōina, ia maua ai ni faʻaoʻo o fatu. Tausia togafiti faʻamaʻi faʻasaʻi. Saunia mo laupepa se pu e tusa ma le fasefulu senetimito le loloto i se mamao o le tasi ma le afa mita. A totoina le buzulnika i le pito i lalo o le lua ile afa o le humus, o le lima lima o le vao ma le superphosphate. Toto, faʻasaʻo aʻa, sasaa i le palapala ma sasaa.

E tatau foi ona faʻafeinu le vao vao e ala i le faʻatumu o le lua o loʻo totoe pe a uma le vaeluaga. I le aluga o taimi, o le a salalau e le laau le aʻa i totonu o avanoa avanoa.

Le tuufaatasiga o se togavao ma isi laau

Buzulnik i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua faʻasolosolo lelei ma le au, manogi, sosolo maualuga, sulu vaivai. O le laau e tele lau laʻau ma se mamanu manaia; o tulip ma primroses e foliga manino ma sili atu ona manino e uiga io latou talaaga i le tautotogo. O le Bouzulniki ua faʻapipiʻiina lelei ma laau totō e tutusa lava le tuputupu aʻe o tulaga, faʻataʻitaʻiga faʻamalosi, bruner, basil, masima, groundwort, rogers, melluna, badany ma isi.

Laʻau samasama o le buzulnik e faia ai se eseesega uiga ese ma le delphinium lanumoana ma lanu violē. E mafai ona e faia ni sikuea mai le buzulnik, puipuia o nisi eria, o le maualuga o le laau e mafai ai. E mafai ona e totoina faataamilo i se vaituloto i se afa, faaaoga le fugalaau i se togalaau e tasi, o le tagata tutotonu.

Tului I le faʻaopoopoga i mea teuteu, o le bouzulnik foi ua tupu aʻe mo ni vailaʻau faafomai. Buzulnik gray e fesoasoani e togafitia le faalagolago i le ava. E mafai ona aloese ai se tagata inu mai le tagofia o mea ua fai ma vaisu i le faʻaaogaina o aʻa o se laau toto.

Tausia le pasene i totonu o le togalaau

Buzulnik le lelei, tausi ia te ia i le malae vaalele e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa. I le vaitau o le tuputupu ae o laau toto, e manaʻomia le vaʻaia o le eleele ma mulch le aʻa e lelei ai le taofia o le susu.

Fafaga vai e masani ai

Buzulnik o se fale e susunuina i le susu, i le taumafanafana, aemaise lava i le galu malosi ma le le timu, e tatau ona masani ona faʻafeinu. Mataʻituina le tulaga o le eleele. Afai e vevela le vevela ma vevela, moli le laau.

Buzulnik's fertilizer

E fautuaina mea e pei o le fugalaau - mullein infusion (1:10). Fafaga faʻanofo tasi i vaiaso uma i lalo o le togavao; tolu lita e lava mo le tasi laau. I le tautoulu, o le afa o pakete o humus ua faʻafeiloai i totonu o le eleele, ma taumafai e aua neʻi oʻo i aʻa.

Faʻalogo! E le fautuaina le fafagaina o le laau i suiga o le vevela. E mafai ona aʻafia ai le atinaʻe ma foliga vaaia.

Tausi laau

Buzulnik e maualuga lona maualuga, pe a tupu aʻe atonu e manaʻomia le lagolago. E ui lava o paranesi o le laau e faigofie tele, e mafai e le matagi ona talepeina i latou, aemaise lava i lalo o le mamafa o inflorescences.

Faʻasalaga faʻaulu

O fugalaau Bouzulnika e selesele pe a uma ona fuga, pe afai e te manaʻomia ni fatu, tuu se ulugalii. O le teuteuga e faia ina ia o atu ai meaʻai ile laulaʻau ma lālā, ae le o le fuga o le fugalaau, ina ia leai se fatu fatuga fuafuaina. O le a faʻaleleia e le laau le mamafa o le palapala aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.

O afea e aoina ai ma auala e teuina ai fatu o le buzulnik

Ina ia mafai ona aoina saʻo fatu ma aua le ala i luga o le eleele, ia afifi le fugalaau i le gau ao lei fuga. A uma ona vavae ese e le laau le mea na afaina ai. I luga o se laupepa, faʻalautele le siaki, lulu ese fatu, faʻavae ese mai peti mago ma pefu. A lūlūina aʻo lei oʻo i le taumalulu, faʻalautele fatu i luga o pepa ma alu seia oʻo i le faʻasagaga lava ia.

Afai e te fuafua e lūlū fatu o se buzulnik i le tautotogo, faʻagogo i luga o pepa ma tuʻu i totonu o se ie poʻo se pepa pepa.

O le manumalo o le buzulnika

Buzulnik toleni le malulu. Ae, afai o le taumalulu e aunoa ma se faʻamalologa poʻo se faʻasalaga masani, atonu e mate le fale. Ina ia aloese mai i lenei mea, o le vaega o loʻo i luga o le fugalaau ua vaeluaina e toetoe lava a aʻa i le aʻa, ua mulimulitaia le laupepa. Mo lou lava filemu o le mafaufau, e mafai ona e ufiufi i laʻau launiu poʻo mea ufiufi.

Pests ma faʻamaʻi o le pusa

O le mea e ofo ai, o iniseti e vavalalata nei fugalaau malulu-alofa. O le a le mea e mafai ona puipuia ai se laau o slugs. Latou te fiafia e 'ai laʻau laiti. E masani lava, ina ia lafoaia ai slugs, i luga o le laupepa na sasaa solo i luga o ni paʻulaupapa paina solo po o paluga superphosphate. O faʻamaʻi o le laau e le o faʻamavaeina foi, o le faʻamavaega o le paʻu paʻu. E mafai ona ia osofaia le buzulnik, ae e faigofie ona aveeseina o ia. Filifiliga tasi: felafolafoai ma se vaifofo o le sulfur colloidal (tasi le pasene); filifiliga e lua: fualaʻau laulaʻau po o le faʻamalo o le fasimoli.

O mea uma lava e manaʻomia e le bouzulnik e masani ona faʻafeinu ma tausia; i le tautoulu, teuteuina o mea leaga. O se vailaʻau faʻavaomalo mo le faʻasologa o le laufanua, faʻafetai i foliga matagofie o laulaau, e teuteu e le laau le togalaau i luma ma pe a uma ona tupu. E mafai foi ona faʻaaogaina le mea e tasi e ufiufi ai le fausaga o le tamaoaiga ma le le amanaiaina o se vaega o le togalaau.