Fua o le gaosiga

Talia pepa "Ramiro": ata o le tausiga ma le galueaina, ata

Pepa "Ramiro" faʻapitoa i le tuputupu aʻe.

Matou te fiafia i faifaatoaga mo se manaia lelei ma le manogi manaia.

E masani ona faʻaaogaina i le kuka mo le kuka muamua, vasega lona lua ma sau sau.

Faamatalaga lautele o le laau

"Ramiro" - o se tasi lea o ituaiga sili ona lauiloa o le pepa suamalie, o lona foliga lautele e oo i le 30 cm le umi. Le numera o vaega i luga o le tasi vao 10-12. Maʻi 5-6 mm. O le mamafa o le tasi tusi e eseese mai le 90 i le 160 gr. O le tofo o le pepa e matua suamalie lava. Laʻau na faʻamanuiaina ma se manogi manaia. Ripens i luma o masani masani. O le fala e masani ona faʻaaoga i le kuka. E faigofie ona tao. Faʻaaogaina mo le gaosia o soupisi vaimalie ma saumalie. Pepa lanu: samasama, lanumeamata, lanumeamata, paepae.

Faatasi ai ma le fuainumera tele o ituaiga ma hybrids o nisi taimi e faigata ai ona filifili le sili ona manaia ma le le lelei. I luga o la matou upega tafaʻilagi na matou taʻuina atu pe faapefea ona filifili le ituaiga sili ona lelei, e pei foi ona mafai ona e faamasani i le auiliiliga auiliili ma tulafono mo le totoina o ituaiga ituaiga pepa: Bogatyr, Kakadu, Atlas, ma isi ituaiga sili atu suamalie eseese.

Ata

O le ata o loʻo faʻaalia ai Ramiro pepa:





Tausiga ile

E manaomia e le laau le mulching.

O lenei taʻiala e puipuia ai le eleele mai le faʻamamaina ma vao.

Pe a faʻapipiʻi togafiti, faʻapipiʻiina ai lau o le pepa, talu ai o Ramiro o loʻo iai ni aʻa vevesi e faigofie ona momotu.

E fautuaina le totoina o laau i luga o vao. Latou te puipuia pepa mai faʻataʻitaʻiga ma matagi malosi.

Totoina fatu

I le leai o se kiona, e totoina fatu fatu Ramiro i Fepuari. E teu fatu i le vai poʻo se vaifofo o le paluga faʻasalalau seia oʻo i le faʻaleleia atoatoa. Ona faataatia lea i luga o se ie po o le sipuni mo le 2-3 aso.

Fesoasoani! O fatu e tuʻuina i totonu o ni koneteina laiti ole maʻa ole maualuga ole 10-12cm.

Mo le totoina o fatu talafeagai laufanua malamalama. E mafai ona faʻatau le eleele i faleoloa fugalaau pe kuka oe lava. Mo lenei mea tatou te manaʻomia humus, oneone ma eleele. O le faʻafefiloi e osofia i le tutusa tutusa. I le 3 kilokalama o lenei paluga, e tatau ona e faʻaopopoina se ipu malamalama.

Ua totoina fatu i le loloto o le 1-1.5 cm. E tatau ona foliga mai i le aso e sosoo ai pe a uma ona toto. Sa faʻamamaina ma le faaeteete Sprouts ma ufiufi i le tioata.

Tuputupuina o laau

O koneteina ma tipu e tatau ona i totonu o se nofoaga lelei.

O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu ae e 22-23 ° C. I le po, e le tatau ona pau i lalo o le 15 ° C.

A maeʻa le tuputupu aʻe o le vaʻai le mama i le sili atu i le 5 cm, e tatau ona faʻaleleia le vevela i le 5-6 ° C ma e tatau ona fesuiaʻi i le lautele o le 26-28 ° C. Faʻamauina le totoina o fualaau e le masani ona fai.

Faʻasusu masani e faʻamalosi aʻa. Ae le tatau ona mamago le eleele. 2-3 taimi i le 7 aso na mafai ai ona faʻaalia le malosi. O lenei faiga o le a faʻatagaina ai le totoina lelei o fualaau.

E taua! A maeʻa le palapala, e vave faʻagogo fua. Pe a faʻavaivai - o aʻa e pala.

Faʻaliliuina i eleele tatala

I luga o le togalaau togalaau e tatau ona avea zucchini, kukama, paukini, kapisi. E le mafai ona tuʻuina le pepa i le mea e tasi. I lenei tulaga, o le a laʻititi fua ma e le manuia. E tatau ona faia ia moega ma le maualuga o le 20-30 cm.

Pepa o lenei ituaiga e mafai ona vaeluaina e tamato umi. O le eleele mo le totoina e tatau ona mama. O le vaiaso ao le i tulaueleele, o le eleele o loʻo faʻafefe. Mo lenei faiga, ua faʻafefeteina le sulfate apamemea i totonu o se pakete vai. O le eleele e sosolo mai le pulumu.

Laʻau faʻasolosolo na tutupu ia Me poʻo Iuni. Faʻaopoopoga fuafuaga: 45x45 cm E talafeagai le tuʻuina o fualaau i totonu o le lua i le loloto e tasi lea sa i ai i totonu o tane totō.

Fertilizer

I le taimi o le fugalaau, e mafai ona e faʻaaoga laʻau fafie, mafolafola. Sili mo se fale coltsfoot. E mafai ona e faia ni laumei ma pito i luga ole plantain. O laʻau ua faʻafefiloi ma le 10 kilokalama o le fafie. I le paluga faaopoopo 1 le ipu o le apa.

I le taimi e fua ai, e fafagaina le pepa i le faʻafefiloi o manulele o manulele faʻafefete i le 5 lita o vai. E mafai ona e faʻaaogaina le pala o le povi ua solo i le 10 lita o le vai.

Faʻasa

E faʻamaʻaina le suavai i le vai mafanafana. O le maualuga o le vevela vai e 25-28 ° C.

A o le fugaina, ua faʻafefe le fale ile 1 taimi i le 7 aso.

I le tau vevela - 2 taimi i le 7 aso. Norm: 10-12 lita i le 1 sikuea. m

I le taimi o le fuga, faʻafefete i le 3-4 taimi ile 7 aso. Le fua faatatau o lenei vaitau: 14-16 lita i le 1 sikuea. m

Seleseleina

E faʻatatau i le itulagi, ua seleseleina i le 65-95 aso pe a uma ona faʻaalia le fua. E fautuaina le fasi pepa e le mafaamatalaina. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le pepa, e pei o le "Ramiro" o loʻo i ai se tulaga le lelei. Teuina togalaau i totonu o potu malulu poʻo pusaaisa.

Faamanuiaga ma le afaina

O fasi pepa e aofia ai antioxidants. E mafai ona ia vevela ma faʻafou le toto. O loʻo i ai se lagona toʻafilemu i luga o le tino. E faʻaaogaina mo le faʻavaivaia o le atuatuvale ma faʻalavelave popole.

Fesoasoani! E mafai e Ramiro ona faateleina le hemoglobin i le toto. O fua e aofia ai le tele o mea aoga ma vitamini aoga. E aofia ai: iodine, zinc, meaʻai, carotene, meaola.

Aua le faʻaleagaina le pepa i faʻamaʻi o le manava, aemaise lava o maʻilasea ma gastritis. O le faʻaaogaina o le "Ramiro" i le tele o mea e le fautuaina mo le maʻitaga ma le lactating women.

Maʻi ma faʻamaʻi

Pepa e mafai ona afaina ai le stolbur. Faailoga o le faʻamaʻi: lanu samasama, vele, fualaau o foliga le lelei.

E mafai e le faʻamaʻi ona aʻafia ai iniseti e fafaga i luga o laau toto.

Mo le puipuiga, e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete le eleele ma vevela vao vevela.

Pe a oʻo mai le maʻi, faʻapipiʻiina le laau i faʻamaʻi vailaʻau faʻatau.

Pepa "Ramiro" faʻalauteleina e fatu. Fiafia le matala, eleele malamalama. O le alofa-alofa, e le gauaʻi i faʻataʻitaʻiga. E mafai ona tupu i greenhouses. I le vevela o le tau, o le suāina e faʻatatau 3-4 taimi ile 7 aso. O le seleselega e faia ile 65-95 aso. O fua e galue ma le faʻavalea i luga o le tino. Faamanuiaina i se aofaiga tele o vitamini ma elemene taua.