Gau pala

E faʻapefea ona puipuia le toto mai maʻi

Matou te mananao uma lava i le i ai o se laʻau matagofie i luga o le fanua. Ae ui i lea, o lenei laau e sili ona mataʻutia ma e noatia i le tele o faamai. Ina ia totoina se lalelei matagofie, umi, uumi, e tatau ona e faia ni taumafaiga se tele. O le mea sili ona taua o le tausiga saʻo. I lenei tusiga o le a tatou mafaufau i mea e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi ma maʻi o le lalelei o le vaomatua na 'aina.

E te iloa? E tupu le vaovao i Suetena, lea e silia ma le 9550 tausaga.

Mafuaaga o faʻamaʻi o faʻamaʻi, poʻo ni mea sese matuia i le tausiga o vaʻaia

O faʻamaʻi matua o le vaʻaia e mafua mai i gaʻo, faʻamaʻi pipisi poʻo mea faʻamaʻi. O mafuaʻaga taatele o faʻamaʻi o conifers o le totō le talafeagai, faʻaleagaina le tau ma le tausiga, o aʻafiaga e tatau ona tatou feagai:

  • eleele ma suavai leaga;
  • maualuga maualuga o le eleele;
  • maualuga tele o laau totō, e mafua ai le le lava o le lele ma le toe gaosia o le eleele;
  • leai se malamalama;
  • maualuga maualuga;
  • vaʻa loloto;
  • le lava po o le sili atu o le suauu;
  • o le malosi o le faʻaitiitia o le vevela e oʻo atu ai i le oti o fualaau laiti;
  • o le le lava o le suavai o se mea lauiloa e mafua ai le leiloa o laau toto.
E taua! Afai o le totoina o le totogo e faia i le vave ona vevela eleele, ona tatau loa lea ona mulimulitaʻi le palapala o loʻo siomia ai le laau.

O gasegase autu na 'ai ma metotia o togafitiga

Mafaufau pe o le a le faʻamaʻi o conifers ma pe faapefea ona fuafuaina a latou togafitiga. O faʻamaʻi pipisi e tele lava ina mafua mai i gaʻo ma togafiti eleele. Faatasi ai ma faʻamaʻi uma e 'ai, o le laau e sili ona faigofie i schütte, fusarium, cancer ulcerative. I le taimi nei, o faʻamaʻi o conifers e le matautia tele, o lea matou te iloa ai ma togafitia i latou e tusa ai ma fautuaga nei.

Taofi (masani)

O le liona e mafua mai i ituaiga o Lophodermium pinastri mushroom. E i ai se faʻamaʻi i le masina o Me. Afai e te maitauina le ulaula o le nila e 'ai, e matamuli. Faʻateleina le atinaʻe o le faʻamaʻi, o le vaega pito i lalo o nila e ufiufiina i luga o le lanu uliuli o le tumutumu po o le faʻanoanoa, lea e faʻateleina le tele i le taimi. Mulimuli ane, ua mamae ma mate le laau. O se faʻamaʻi matautia faʻapitoa mo laau laiti (e oo atu i le 10 tausaga) ma fualaau.

O mafuaʻaga o le salalau atu o faʻamaʻi faʻamaʻi o le vaovao o le mafanafana o le tau ma timuga mamafa (timu, timuga timuga).

Le matamuli moni

O le punavai o lenei schutte o le Lophodermium seditiosum mushroom. O le iʻuga o lenei faʻamaʻi, o nila e vave ona paʻu i lalo. Ua afaina i le tausiga o pepe pepe ma ua vaivai laau laiti. I le taimi o le tautotogo ma le taumafanafana, e liu enaena ma faʻapalapala.

I le tautoulu, laiti togitogi samasama e aliali mai i luga o nila, o le a faasolosolo malie ona faateleina lo latou lapoa ma ua lanu enaena. O le anufe o loʻo teuina i manulele paʻu paʻu.

E te iloa? Ona o le tufatufaina atu o fiva i totonu o fafie, ua manatu ai le laau e sili ona lelei mo le faia o mea fai musika.

Puni Brown

O le mea e mafua ai le schutte, poʻo le kiona, o le mushroom Irpotrichia nigra. O le faʻamaʻi e tupu i ni tulaga: faʻamaʻi pipisi o le sigi e amata i le tautoulu, o le atiina ae o le maʻi e tupu i le taumalulu i lalo ifo o le ufitia o le kiona i le vevela i luga aʻe o le 0.5 ° C. O le faʻamaʻi e aliali mai i le tautotogo ma le sau o le kiona.

O le faʻamaoniga o le maʻi o le faʻaalia lea i luga o le lanu enaena o le lanu uliuli ma le paʻepaʻe, e pei o le upega tafaʻi o le apogaleveleve, ma le vaʻaia o le taimi o le fua o fua o manu. O lala paʻu o laau e mate, e le faʻapalapalaina ni nila mo se taimi umi. O laau laiti, o laumei ma fua o le tagata lava ia e afaina i le faamai. O le faateleina o le manogi o le ea, o le totoina o laau toto, o faanoanoaga i le eria o le tuputupu ae, o vaega taua ia e saofaga i le ontogenesis o sigi.

Sue lemu

O le tafa o le kiona o le mushroom Phhcidiumin festans, lea ua masani lelei i le tele o le kiona. O le atinaʻeina o le faamai e amata i lalo o le kiona i le vevela ile 0 ºC. O le gasegase e faasolosolo malie lava: mai le nila i le nila, ona mai lea laau i lea laau. A o le kiona na liusuavai, o le a afaina ai nila ma lala ua enaena ma feoti. O laau mamaʻi e ufiufi i ata uʻamea o le mycelium.

I le taumafanafana, e sui le lanu mai le lanu mumu-mumu i le lanu sinasina, e amata ona malepelepe, ae aua le malepelepe. I luga o togitogi uliuli e togi i luga o nila. O meaʻai o le sigi mai nei mea e ave e le ea e feololo ai laau e lei oʻo i le taimi muamua aʻo leʻi pa'ū le kiona. Malamalama o le malamalama, mafanafana o le kiona, timuga faaumiumi, pa'ū o le kiona ma faʻafefete i le taimi o le autumn e maua ai se aafiaga lelei i le salalau o puʻupuʻu.

E taua! O meaʻai o le galu e tumau pea mo se taimi umi i laau mate ma palapala, o le mea lea, pe a faʻavasegaina laau toto mai fale tausimai, faʻapitoa le totoina o togalaau.
O fua e faʻafefete ai schutte o le filifili lea o fualaau ola maloloina e puipuia i le maʻi, muamua le vevela ma le pulumuina o laau o le Conife faatasi ai ma fomaʻi talafeagai, sauniuni paʻu ma le sulfur.

Fusarium (tracheomycous wilt)

Tracheomic wilting e faatatau i faʻamaʻi vailaʻau e mafua mai i le pathogen palapala. O aʻafiaga o aʻafiaga e afaina: o aʻa e liu enaena ma amata ona pala. O le mycelium of the fungus e faʻaleagaina ai le sosolo o le sosolo, ma o le mea lea e le aʻafia ai meaʻai ile eleele o le laau.

Ona o le le lelei o mea taumafa, o lapalai e mumu, ona lanu enaena, malepe, ma o le laau ua mamae ma mate. O fua o le Coniferous e mafai ona aafia i le faamai i lalo o le malulu o le ea. O le faʻamaoniga o le maʻi o se pusa paʻepaʻe sinasina i luga ole nila. O le mafuaʻaga o faʻamaʻi o le faʻamaʻi o loʻo faʻaauau pea i laau ua mate ma faʻasalalau ma ni laau totō poʻo eleele aʻafia.

Fusarium e le mafai ona togafitia, pe a mavae ni nai tausaga ona mate lea o laau. Mo le puipuia o tracheomycosis, e tatau ona toto laau totō maloloina, aveese ma le faaeteete vaega o meaola ua pisia. I le faʻaalia o faailoga muamua o faʻamaʻi pipisi, ua togafitigaina i latou i meaola faʻapitoa po o fomaʻi.

E te iloa? I le tautoulu, o laau Kerisimasi na latou sasaaina a latou nila.

Roto

O faʻamaʻi faʻamaʻi o fir o loʻo i ai se nofoaga faapitoa i faʻamaʻi uma o loʻo faʻamaonia e le Conifers, ma o latou togafitiga e tatau ona taulai i le soloia o pulou Pucciniastrum isolatum, Coleosporium, Cronartium ribicola, lea e aʻafia ai foi laau toto. Taofi sili ona faigofie i faʻamaʻi e pei o le manogi o gaʻo ma le pala o nila.

O le 'eleʻele o cones e mafua mai i le mushroom Pucciniastrum isolatum. O se faʻamaoniga o le maʻi o le faʻaalia i luga o puipui o totonu o paʻu o lapotopoto lanu efuefu. Mulimuli ane, e matala lautele le tumutumu ma tautau e aunoa ma le paʻu ese, o fatu e toesea a latou germination, ua pala le lala.

O le mafuaʻaga o le manogi o le manogi o le musika o Coleosporium. E afaina ai maʻi afaina i le tautotogo, tatuʻi nila. Yellow vesicular etsiopustuly ua tuu i itu uma e lua o le nila. Afai e ogaoga le aʻafia o le laau, e suia e le nila la latou lanu mai le lanumeamata i le samasama ma pauu ese.

Afai e aliali mai le ele i luga o le tui, e tatau ona tagofia, e pei o isi maʻi faʻamaʻi. E fautuaina foi e tipi lala mama ma faia microfertilizers.

Necrosis o le cortex

Necrosis o le paʻu o se maʻi afaina o le paʻu o lala. Faailoga o le maʻi: faʻapouliuligia ma le faʻagogoina o le paʻu, o le faʻavaeina o tuputupu aʻe o piliki-lanu moana po o le pogisa. O se taunuuga, ua mate le paʻu, ma ua mou atu le laau.

Gau pala

O le mea e pala ai le paʻu o le mushroom Botrytis cinerea. O le faʻamaʻi e aʻafia ai vaega terrestrial o laau talavou. O lanu e sinasina, enaena pe uliuli. Ufiufi i le conidia e pei o se vaega o le pefu. Toe faʻaleagaina le toto ile tuputupu ae.

O se taunuuga, o laau e faʻavaivaia ma leiloloa foliga vaaia. O le tele lava o taimi, o le faʻamaʻi e taatele i vaega o loʻo i ai vaomatua, le lelei o le la ma le manava.

Polokalama puipuia e puipuia ai le lauulu uli - o le vave aveeseina lea o lālā ua aafia, faʻamaʻosaʻoina o nofoaga faʻasolosolo ma se vaifofo o le sulfate copper. Afai e te manatu pe faʻafefea ona togafitia conifers mo faʻamaʻi o se fua puipuia, o le paluga Bordeaux "Skor" o se fofo lelei.

O le kanesa Spleen

O le kanesa ulceria e mafua ai le laʻau Lachnellula pini. O se faailo o le faʻamaʻi o le faʻaalia o le tar i luga o lālā. I le gasologa o taimi, o loʻo i ai i le vailaau o loʻo mateleina nofoaga e mateleʻaleʻa, ona pupuni ai lea o le vavao, ma tapunia pe tatalaina ni manogi. O lala paʻu e mate e aunoa ma le fausiaina o maʻi pipisi.

Tatala papala e mafai ona mago ma susu. O mea mamago e foliga e pei o ni fatu ua pipiʻi o lanu uliuli. Uu e pei o le moa i luga o se vae puupuu, lea e mafai ona vaaia i luga o le paʻu. O paʻu o loʻo lilo i le lauulu enaena ma se lanu moli, taʻamilomilo. Laʻau e aʻafia i le kanesa, faʻavaivaia ma mago.

O le mea autu i le tau faasaga i le kanesa o le fausiaina lea i lalo o aʻa o le filogides, gaioiga ma vailaau faʻamaʻi, faʻamalositinoina vave o lālā mamago, faʻapipiʻiina o tipi i togalaau. Fuʻuina o lālā faʻamaʻi ma nila.

E taua! O maʻi mama ma o latou vaega e tatau ona aveesea mai le poloka.

Faamai pipisi: faʻamaʻi faʻamaʻi

E mafai ona e puipuia faʻamaʻi o laau ma a latou togafitiga e ala i le taitaia puipuiga. Faʻaaloalo i tulafono o le totoina lelei o laau, faʻapipiʻi ma aveese otaota mamago ma aʻafia ma tola mai le saite i le taimi. Ia mautinoa e vaʻaia vaega vaega. Mo le totoina, faʻaaoga togafitiga maloloina ma puipuia.

O faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai talavou, ae le o ni laau matutua. O le faateleina o le tetee i faʻamaʻi pipisi, masini e faʻaaogaina, fomaʻi faʻapitoa e faʻalautele ai le puipuiga o le vailaʻau. Manatua, e tatau i le laau ona maua lelei le susu. O le puipuia o togafitiga o le a fesoasoani e aloese ai mai faamaʻi ma le oti o le laau.