Fua o le gaosiga

Faʻaleleia togafitiga i le fale mo ni vevela vevela habanero

O se tasi o mea e sili ona susunuina i le lalolagi, e sili atu ona faʻaleleia e tagata lenei pepa nai lo 8500 afe tausaga.

Ua faʻamaonia lenei mea e suʻesuʻega faʻasolopito i lona atunuu - i le mexico.

Ina ua tatalaina, o le vevela o le vaitau na iloiloina i Europa ma Saina. Aemaise lava o se vaega taua o le sauʻai Tabasco.

Totoga o tala anamua

O Habanero o se sui o le aiga o chili, ma oi latou e muamua i le zhiguchest. Afai tatou te talanoa e uiga i pepa uma, o lona uiga, o vailaʻau e sili atu ona leaga, ae e matua laiti lava.

O i latou e mafai ona tatalia le manava mu o Habanero, latou te lagona fualaau suamalie ma citrus notes ma le matagofie, manogi manogi. O i latou e taumafai e taumafai habanero raw e le tele.

I Mekisiko, o loʻo i ai se tala faʻasolopito: ua ofoina atu e le au Aztecs ia i latou o le a faia taulaga, o se isi mea - ia inu ni ipu tioata se lua mai lenei pepa. E toʻaitiiti na malilie.

O lea la e leai se tasi e ofoina atu le taulaga, ae o le fualaau faisua e tumau pea le faʻaleaga. Ma afai e faʻatulagaina e tagata tafafao maimoa i Mekisiko se ipu ma lenei pepa, o le a tumu tagata i le faaaloalo mo i latou.

Ina ia tofo i mea oona, e le tatau ona lele i atunuu mamao. E mafai ona e totoina i le fale: e oʻo lava i le togalaau, e tusa lava pe i totonu o se fale i totonu o se ulo.

O nisi fugalaau fugalaau na totoina habanero, e le ona o vevela vevela, ae o se fale teuteu. E matagofie tele: lanumeamata lanumeamata lanumeamata, e pei o fua susulu, e tutusa loto.

O ituaiga sili ona maoaʻe

E i ai le tele o ituaiga o Habanero, ma o loʻo nofo uma i latou i luga o le sikuea Scoville. O lenei saienitisi na faia se gradation o le mausali o pepa e faavae i luga o mea o lo oi ai i totonu o le mea galue. capsaicinfaia le susunuina o le fua.

O le susunuina o nei mea e paʻepaʻe paʻepaʻe - pepa ma fualaau laiti. Ona sosoo mai ai lea o le faʻasalalauga masani ma pepa moli. Yellow Fatali Pepper foi e aofia ai habanero, ae mai Aferika i Saute. "Talitonuga a le Tiapolo" e talitutusa lava ma le vasega muamua, ae sili atu ma sili atu.

Eseese Tigerpaw NR na gaosia e saienitisi Amerika. O se fesuiaiga laʻititi lea o fesuiaiga o le moli habanero masani.

Faʻalogo lelei! O le prefix NR o lona uiga o le tetee atu i nematodes - o aʻafiaga malolosi e masani ona mafatia i le pepa.

O le sukalake habanero ma ona lau o le lanu enaena e sili atu ona mamafa. Ma o laʻau mūmū sili ona maoaʻe: Red Savina, fafaga i Kalefonia ma Caribbean habanero. O le vaivai o le mulimuli e lua taimi e maualuga atu nai lo le tulaga masani. I luga o le sikuea a Scoville, e mafai ona ia togiina le tele o le 475,000 (faatusatusa i le muamua oona o le Bulgarian pepa, fuafua ile 0 iunite).

E mafai ona e vaʻaia ituaiga eseese o le pepa Habanero ile ata oi lalo:

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona e iloa e uiga i isi sui o le aiga mumū o Chile: pepa Cayenne, Ogonyok, Jalapeno ma Bellflower.

O le a le aoga o le habanero?

Capsaicin faʻaleleia le tuputupu ae o lauulu. E mafai ona e faʻaopopo se mataua o le sua i totonu o le mask: o le a "faʻaleleia" lauulu lauulu.

E mafai e Habanero ona fesoasoani i maʻi mamaʻi ma i latou e mafatia i le atuatuvale. O meaai ma lona auai e faʻaititia ai le faʻamalosi ma faʻaosofia ai le gaosiga o le tuatusi.

Ae o le pepa e manaʻomia ona faʻaopopo mo na o le minute, ona aveʻesea lea, a leai o le a faigata ona 'ai.

Lelei e faʻaaoga le sua o lenei pepa ma i latou e nonofo i luga o se meaai: faʻavavevave le metabolism.

O le ava o le ava malosi ma le paluga i mea faʻapitoa, faʻapea foi ma se suauu anti-gelbite e faia mai ai.

Aua e te fautuaina se pepa vevela i tamaiti, tausimaʻi tina ma i latou o loʻo mafatia i le maʻi o le peptic.

Faʻasalaga "sili atu Mekisiko"

Habanero - faʻatoʻa toto. Afai e te fatuina ni tulaga sili ona lelei, o le a selesele le aoga o nai tausaga.

O vao taʻitasi e masani ona tuʻuina atu i le afe pepa. E mafai ona e ola i le taumalulu - i totonu o se vevela vevela poʻo luga o le faletala - o le a faaauau pea ona fua mai le pepa.

O ia lava faʻafefiloiLagona lelei i le la susulu, ae le taliaina faʻataʻitaʻiga.

O le eleele e sili ona talafeagai vaivai vaivai.

I tulaga o le tele o itulagi o lo matou atunuu, "Mekisiko" e sili atu i greenhouses nai lo se togalaau aina. E tatau ona faʻafeinu i taimi uma, ae le o le sili atu ona tele, a leai o le fua o le a leai sona manogi manogi.

Faʻaauau soʻo se ituaiga o Habanero mai fatu na faʻatau i faleoloa faʻapitoa poʻo le faʻatonuina ile World Web Wide Web.

E taua! O fatu e tatau ona i totonu o le afifi faapitoa e puipuia mai le susu ma isi mea e afaina ai.

Suauu togavao

  • A o le lūlūina, o fatu e sili ona saunia e ala i le galo mo le tolu aso i le mafanafana, vai masani. Ina ia faia lenei mea, o loʻo latou teuina i le va o le tele o susu susu. E tatau ona teu mafanafana ipu vai ma tatau ona susu susu.
  • O fatu Habanero e tatau ona lūlūina mo le 8-10 vaiaso aʻo leʻi faʻafeiloaʻi i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe. E masani lava latou te faia. ia Fepuari. Pepa o le lumanaʻi ua totoina i totonu o eleele faʻafefiloi ua fefiloi ma le perlite ma le vermiculite (o le latou voluma e 25%). O le vevela o le eleele e le tatau ona maualalo 26 ° С. Pe a totoina, o fatu e loloto ile eleele pe a ma le 0.7 cm. O le a latou ola i le 2-4 vaiaso: o le taimi e faalagolago i le tuufaatasiga o le palapala, vevela ma isi tulaga.
  • O le taimi lava e aliaʻe ai pine muamua, e tatau ona lava le malamalama mo lo latou tulaga lelei o le soifua maloloina. E tatau ona maua le faamalama sili ona malamalama i totonu o le fale ma fale (masani mai le itu i saute). Ae afai e le lava le malamalama, e tatau ona e fenumiai i le malamalama faaopoopo. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se moli susulu, e tu i le mamao o le 7.5 cm mai le tumutumu. Ia, afai e faapipiiina le moli i le taimi, seti i le 16 itula malamalama ma le 8 - pogisa.
  • O le taimi lava e aliali mai ai se pea o laulaau moni, o le a totogo laau i ni tamai fagu. Faʻamau i lalo i le tulaga 12/12.
  • E tatau ona e faʻamautinoa e le suia e le palapala lona pH - 6.5, ao tumau pea le gaʻo. I le amataga o le vai e sosoo ai, e tatau ona vevela.
  • I le avea ai o ni laei aʻa mo laau toto, latou te faʻaaoga aʻa mo le faʻavaivai ma fesuiaiga o fugalaʻau ma mea faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga: "Lelei", "Agricola Forward", "Growst Growth". O laau matutua e fafagaina i soʻo se fuālaʻau mo tamato.
  • O i latou na filifilia le alualu i luma faifai pea o le togalaau poʻo se kaluvaʻai e le mumu mo le pepa e tatau ona faʻatali mo le aso vevela o le vevela mai le 21 ° C ma le po mai le 12 ° C. I le afiafi o le gaosiga, e tatau ona faʻamalosi le totogo: ave i fafo mo le itula poʻo le lua i totonu o le fale lauʻeleʻele poʻo le faapaologa, ia faasolosolo malie le faalauteleina o le "auala" vaitaimi.

Faʻafefea ona ausia le seleselega

  1. Totoina ma le faʻavaeina o le vaomatua: mo le faʻamaina o le laau, e mafai ona e togi luga, ae e mafai ona e faia e aunoa ma lenei faiga.
  2. Mo le tele o tausaga o fualaau aina, e tatau ona aveese muamua fugalaau ina ia maua e le vao le taimi e malosi ai.
  3. E tatau ona piki nisi o fugalaau, pe afai e te manaʻo i fualaau tetele. Peitai, o le a itiiti ifo.
  4. I le taimi o le fugalaau ma le tulaʻi mai o ovaries e manaʻomia ona fesoasoani i laau totō e faʻaleleia ai meaola.
  5. O le afaina o laau i luga o moega po o totonu o le fale kiona o le a auai i iniseti felelei. I le fale, e mafai ona e vailaau fugalaau i se pulumu.
  6. E mafai ona tauina fualaau o le Habanero uma e lanu meamata ma matutua.
  7. E le gata ina mafai ona faatauina fatu, ae e selesele foi na o latou. Ina ia faia lenei mea, o pamu papa e le o loimata sefulu aso. Ona faataatia lea mo le faigofie. E selesele fua, aveese fatu, mago i se nofoaga mafanafana ma afifi mo le teuina.
Lapataiga E sili atu le vaʻaia o fualaau oona i totonu o totigilima, e aunoa ma le paʻi i mata, ina ia le mu ai le mucous membranes.

Faʻailoa meaʻai!

O le tele lava o taimi e maʻi ai le togavao ona o eleele faaleagainao le mea lea, e tatau ona faʻauʻu aʻo leʻi totoina i le fale. Ma ia togafitia le moega i le togalaau ma sauniuniga faapitoa: "Karbofos", "Ultra", "Arrow". E mafai ona faʻaaogaina mo le totoina o laau e totoina ai le sipisi poʻo le asu tapaa.

Isi metotia a tagata

Aʻa nematode. Ina ia faʻaumatia lenei faafitauli, e tatau ona e faʻatulaga se vai vai mo aʻa.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona ave ese le vao mai le eleele, fufulu, ona aʻa ai lea o aʻa i le vai ma le vevela o le 50-55 ° C. E afaina ai le nematodes ma saogalemu mo laau.

Aphid, whitefly ma tusi. E talafeagai le fufuluina o le laau i fulufulu mai le mea e fufulu ai meaʻai, aemaise mai le pito i lalo o laulaau. Taofi le fulu i luga o laulaau mo le itula, ona fufulu lea i lalo o se vai vevela.

Ma o le vevela mumū o ia o se fesoasoani tele i le taua faasaga i togalaau aina. O le faʻasusu ma le faʻasolosolo o lenei pepa e faʻasaoina ai soʻo se mea totō mai vao, 'aiʻaiga o meaʻai ma laʻau o loʻo i luga o aʻa.

Totoina lenei laau matagofie, ma o le a fiafia i fua - "loto mu" mo le tele o tausaga.