Fua o le gaosiga

Vaega o le faʻaaogaina o vaomago e pei o se faʻala

O le asō, o le vaomago e pei o se faʻamalo mo le togalaau e faʻaaoga e le tele o faifaatoaga

Sei o tatou vaʻai pe o le a le vaomago ma pe aisea e masani ai ona faʻaaogaina e pei o se faʻaaogaina?

Faamatalaga ma le tuufaatasiga

E faʻamagoina le lau o laau e leai ni lau ma fugalaau. E vaevaeina i lalo ifo o le faalagolago i le mea e maua mai ai le vaomago. O le a tatou le mafaufau i ituaiga uma, ae o le a tatou taulai atu i saito, karite, oat ma pea.

Wheat

O le saito o le aiga o cereals ma o se tasi lea o laau sili ona taua e faʻaaoga mo le taoina o areto i le tele o atunuu i le salafa o le lalolagi. O le vailaʻau faʻasolosolo o le saito o le saito e aofia ai elemene pei o le magnesium, iron, zinc, iodine, sodium, manganese, cobalt, faʻapea foʻi ma le vailaʻau D ma le koko. O le saito e aofia ai vitamini B1-B4, B6 ma B9.

Barley

O fualaau vevela o karite e tamaoaiga i le calcium, fiber, phosphorus, potassium, magnesium, iodine, uʻamea ma le sodium. E le gata i lea, latou te maua ai le palatini, mea lysine ma le biologically extract substances.

E te iloa? O vitamini ma minerale o loʻo maua i le karite e sili atu ona faʻamoemoe nai lo analogic.
O Barley o loʻo i ai le tele o polotini. O le aganuu Barley e mauoa i vitamini pei o le D, A PP ma E.

Oatmeal

O 'ai o loʻo ola i le tele o atunuu i le salafa o le lalolagi mo le fafagaina ma le soifua maloloina o tagata. O otaota oona o loʻo iai le tele o meaʻai e lelei mo le seleselega, e pei o le porotini, uʻamea, cobalt, potassium, carotene, ma isi mea.

O nei mea uma e fesoasoani i laau e maua ai le aofaʻi tatau o minerale e matua talafeagai mo le tulaʻi mai o se seleselega lelei.

Pea

Pea - faʻalauteleina o le vaomatua. O vao mutia mai peʻa e mauoa i le lysine, fiber ma le porotini, e tele foi ona elemene, e pei o le phosphorus, calcium, magnesium ma isi.

E le gata i lea, o tama e mauʻoa i le acid ascorbic ma vitamini o le vaega B, E, H, PP. Peas e le mafai ona faʻaaoga ona o le tele o antioxidants o loʻo i ai.

Aafiaga o aʻafiaga

Sei o tatou vaʻai saʻo pe faapefea ona aʻafia le eleele ma gaosia. Mafaufau eseese i mea taitasi.

O fugalaau faʻasusu e aofia ai foi le pigeon dung, falaoa o le ponaivi, meaʻai iʻa, susu susu, pateta potato, compost, siama moa, faʻi paʻu, kulimi, anufe, malala.

I luga o le eleele

I le palapala ile taimi o le faʻalavelave, o le mutia mago ua liua i totonu o mea gaʻo ma gaʻo faʻamalosi. E le gata i lea o le lysine ma le cellulose. Laʻau faʻavave i le palapala le vave, o le tele o le gaʻo i le eleele.

O le mea lea, e lelei tele le faʻaaogaina o lenei vao mamago e faʻatamaoaigaina ai le eleele faatasi ai ma faʻamaʻi faʻasaina. O le fua faatatau e pei ona taua i lalo: 10-12 kg i le 1 tone o vaomago. I lenei faʻafefiloi ua faʻafefeteina e sili atu le vave, e sili atu ona faʻaopopo le manua i ai. O lenei mea e faʻaleleia ai le gaioiga o meaola ninii, o lona uiga o le faagasologa o le faʻavae o le a amata ona tafe atili le malosi.

I laau

O le faaleagaina o le mutia vao ua i ai se aafiaga leaga i luga o le aʻa o laau totino, ona o lenei mea e maua ai le tino, benzene, lactic, acetic ma isi meaola e ulu atu i le eleele, lea e taofia ai le atinaeina o aa i laau.

Ae ui i lea, i le faaopoopoina o le eletise i lea mea, o le aʻafiaga le lelei i luga ole laau e faʻaumatia. Ona o le aofaiga tele o minerale, o le vao vevela e paʻu vave, e pei ona tatau ai mo meaola ninii ma laau maualuluga.

O le malūlū o mea o loʻo i totonu o le vao matutu e maualalo, o lea e le afaina ai le eleele atoa. Seʻi o tatou paʻi i le mea o loʻo faʻaaogaina ai le kulimi mago o le kulumu ma cereals i la latou mamanu mamā.

Faaaogaina o vaomago mama

E fafagaina fagota i laau mamago. Ona o le mea moni o lenei oloa o loʻo fafagaina, ua tuʻuina atu o se ofu pito i luga. Mo le lelei atili, o laau mamago o eleele, togafitia i vailaʻau (lime, amonia, ma isi) poʻo le vaʻa.

E faʻaaogaina foʻi le vaomatua ma vao vao.

Laʻau mamago o laau totõ e faʻaaogaina mo moega.

E lelei foi mo le faia o fala ma paʻu. I le tele o falemataʻaga o lo tatou atunuu, ua faʻaaogaina vaomago e ufiufi ai taualuga (fale faʻatautaia o le fale tele i Pirogovo i Kiev).

O le isi faʻaaogaina o suka mamago o cereals ma legumes o mea olaola. E lafoina foi i totonu o pusa suauʻu.

O nisi taimi e faaaoga ai vaomago e fai ai pepa (faatusa, faʻi). Mai ia faia ni ato ma upega.

I le fausiaina, o le vaomago e faʻaaogaina e fatuina ai poloka vaomago.

E le gata i lea, o le toʻatele o tamaitai e masani ona ofuina ni pulou alamago. Latou te faia foi ni meaʻai mai vao. O le faʻaaogaina o vaomago e telefeteted, ae o le a tatou taulaʻi atu i lona faʻaaogaina i le pisinisi o mea taufaatoaga, o lona uiga, o le faia o le faʻamaʻi mai ai.

Laveaina o le fugalaau

O le faʻaaogaina o vaomago e pei o le mulch ma le faʻalauteleina o loʻo faʻaaogaina lautele. O le mulilua o lona uiga o le "eleele malulu." Ua faia lenei mea ina ia le mafai ai e le eleele ona susulu, ma o le susu o loʻo teuina i luga.

E taua! O se tasi o uiga autu o le vaomago o vao o le puipuia o laau e faasaga i iniseti ma faʻamaʻi.
E le gata i lea, o le mulching e faʻaitiitia ai poʻo le poloka poloka o vao. O le mulch foi e faʻaleleia ai le tele o mea faʻalaʻau ile eleele. Ua faʻaleleia le faʻaleleia eleele, ua vaeluaina le palapala ma ua vaivai.

I lalo o le malosi o le la ma le timu, o le lalolagi e tele meaʻai e galo, ma le mulching e puipuia ai. E i ai foi se metotia: o le faʻaaogaina o mutia vao pei o se faʻala.

A o leʻi totoina ai lau o legumes ma cereals i totonu o le eleele, e tatau ona matua nutimomoia. O le umi ole laʻau o laau mamago mamago e le tatau ona sili atu i le 10 cm (75%) ma le 15 cm (e le silia le 5%).

E pei o se fuālaʻau e mafai ona faʻaaogaina mo pateta, sana, suka, suka, sukalati, pikiaka, zuciniini, tilo.
Aʻo leʻi faia ni mea mamago o le cereal ma mea totino o mea totino e aʻafia ai le nitrogen. E amataina i le ituaiga o urea, fuālaʻau lanumeamata poʻo le ammonium nitrate i le fua faatatau o le 1 center per 1 ha. A uma lena, o le vao mamago e faʻatafunaina.

E tatau ona manatua o le maualuga o le tipi e le tatau ona sili atu ile 20 cm. A maeʻa sina taimi, e manaʻomia lou faʻalolotoina o le mutia vao i totonu o le eleele, ae e le mafai ona e faia loa loa, aua e faasolosolo lemu malie. O le mafuaaga lena e tatau ai mo sina taimi ona taofi le vao mamago na tanumia i le eleele.

O fua lelei o le seleselega e mafai ona maua e ala i le faʻaputuina o laau mamago ma totoina le mutia lanumeamata. A uma ona suaina le mutia vao, e totoina le itu. E maua ai e le eleele le faʻaopoopoga o punaoa o meaola.

I le faʻaopoopoga, o lenei faʻamalaʻau e faʻafefeina ai le mama o cereals ma legumes, lea o le a aʻafia ai le lelei o le seleselega.

E taua! O le faʻaaogaina o le lanumeamata lanumeamata ma le vaomago o le a aafia lelei ai le seleselega o fua o le taumalulu

Faʻatau ma faʻasoa

Ae ui i lea, seʻi o tatou vaʻai: o le vaomago i le togalaau e maua ai se manuia poʻo se faʻaleagaina?

O faamanuiaga e aofia ai:

  • O le avanoa o loʻo i ai lava o le mutia mago e leai sona fiafia i le agro-alamanuia, o le mea lea e le faʻaaogaina, ae o le faʻamaina o se mea taua tele.
  • O lenei fuālaʻau e sili atu ona manaia le faʻaaoga nai lo le otaota.
  • Faʻaaluina le itiiti ifo o le taimi ma taumafaiga e faʻatusatusa i isi faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, togafiti).
  • Faigofie e teu.
  • O se aofaiga tele o mea tau meaola.
  • Faateleina le friability o le lalolagi.
  • Faʻaleleia le faʻaaogaina o le eleele.
  • O le eleele lafulemu e sili atu ona lelei le vai, ma e aoga ai mea.
  • O vao mutia e aofia ai vitamini, mea e gaosia ai le physiologically active ma mea amino.
  • O le faʻamamaina o le carbon's this fertilizer e fesoasoani e toe "manava" ai le eleele.
  • I le vaʻai, o gaʻogogo e maua ai le gaʻo faaopoopo, ona o le ola o laau lanumeamata.
  • Puipuiga o le lalolagi mai le la.
  • A faʻaaogaina le tele o ituaiga o vaomago e faʻaleleia ai le numera o elemene, lea e fesoasoani i le toe faʻaleleia atoatoa o fanua eleele.

Faʻafitauli le lelei o le faʻaaogaina o nei mea faʻapitoa:

  • Iniseti e mafai ona pauu i le fuga, lea e afaina tele ai le atinaʻe ma fua o le seleselega.
  • O le faʻamavaeina, o le mamago o fatu o le suka ma leki ua liua i mea faʻaleagaina e afaina ai le atinaʻeina o le fua.
  • O vao mutia o loʻo aofia ai le tele o meaola faʻasaina, lea e manaʻomia ai le tele o vai e paʻu ai.
  • O fualaau vela o le pata e paʻu lemu ma ona o nei mea aoga o le a oʻo atu i laau mo le 3-5 tausaga.
E te iloa? O le mea o loʻo iai i vaomago solo e sili atu i le vao 3-4 taimi.
Ina ia puipuia le leaga o le aafiaga o le faʻaofiina o vao mamago, e tatau ona e:
  1. Faaaoga lenei fugalaau i tausaga taʻitasi.
  2. Aumai ni aʻago o fatu o le cereal i le taimi lava e uma ai le seleselega.
  3. A maeʻa le faʻaaogaina o faʻamalaina o le cereal, e sili ona lelei le totoina o leki poʻo le totoina o mea totō.
  4. Ia iloa i taimi uma le fua o le faia o mutia matutu.
  5. Tasi togalaau mamago ma tufatufa atu ile eleele, o lea e vave ona pala ma o le a sili atu ona lelei.
  6. Faʻaopopo le aofaʻi ma le lalolagi uliuli ma vao vao mamago, o lea la o le a faʻaititia le 30% o le fua o le vaomago.
Po o le a lava le mea, ae o le vaomago o se mea masani faalenatura faalenatura mo eleele mafolafola lea o le a faʻaleleia atili ai lau seleselega ma le eleele mo le tele o tausaga.