Faatoaga faatoaga

Laʻau faʻafefete o fuamoa moa: faatonuga auiliili, faʻapea foʻi ma laulau o le vevela lelei, faʻafefe ma isi mea i le aso

O le fausiaina o fuamoa moa e matua faʻalavelave lava, ae faʻatasi ai ma le ala saʻo, o le taunuuga o le a faʻamalieina ai le talimalo.

O le faagasologa e tatau ona togafitia ma le atoatoa o le tiute, pe a iai o ni tulaga lamatia e fasiotia tamaiti. Seʻi o tatou talanoa atili i au tusitusiga e uiga i le faʻaogaina o fuamoa moa.

Iloiloina o fuamoa aʻo lei faia

Iloiloina fuamoa moa ua taʻua o le ovoscoping. O lenei faagasologa o le suʻeina o fuamoa ma se uila o le malamalama, lea e mafai ai e oe ona vaʻai i totonu.

E masani ona tupu o le mea e sili ona lelei atoatoa o le suʻega faʻapitoa. Ovoskopirovaniya e faaitiitia ai le faataatiaina o fuamoa ma togafitiga i totonu. O le au faifaatoaga ua malamalama i fua o fualaau aina ma se ovoscope. I le leai o lenei masini faapitoa, e mafai ona e faʻaaoga se moligao, moliuila po o se moli.

O le taimi muamua latou te eliina ai fuamoa aʻo leʻi tuʻuina i totonu o le incubator. I lenei laasaga, o le faʻamalosia ma le i ai o microcracks i totonu o le atigi fausiaina ua faavaeina.

E taua! E le mafai ona tuʻuina i le incubator ia lapisi i le pusa.

Faailoga o fuamoa lelei:

  1. O le atigi e tatau ona mama, palamole, lamolemole. I luga o le fogaeleele e le tatau ona i ai ni nifo, ni afaina poʻo ni taʻavale, ni vaʻa.
  2. O le pito o le isu o loʻo manino manino ma o loʻo tu i le ogatotonu. O le efuefu e lapotopoto, lamolemole.
  3. O le pug i le pito o le fuamoa o le fuamoa, laitiiti i le lapopoa.
  4. O mea o loʻo i totonu o le fuamoa e tatau ona manino: e aunoa ma fuamoa o le parasite, fulufulu toto ma fulufulu i totonu.

Ua aveeseina fuamoa ua teena, ma o fuamoa talafeagai e vaʻaia ma le faʻaeteete ma tuʻuina i totonu o se masini faʻapipiʻi. Re-ovoskopiruyut fuamoa i le vaiaso talu ona faʻatauina ma le taimi lona tolu i le 11-14 aso.

Faitau atili e uiga i tulafono mo le filifilia ma le tofotofoina o fuamoa mo le faʻavevesi i lenei tusiga.

Siaki le soifua maloloina o le masini

O le taimi muamua lava e leai se mea e faʻaogaina ai le masini e faʻamaonia ai faʻafitauli. O le incubator e momoe mo le 3 aso. O le isi, ua fufulu le masini, faʻagogo, asiasia mo le faaleagaina o fafo. O faitotoa o le masini e tatau ona fetaui i le tino, ae e faigofie ona tatala i le taimi e tasi.

Siaki le faʻaogaina o le tagata, mea faʻafiafia, elemene faʻavevela, masini faʻavevela o le incubator. Faʻaleleia le gaioiga faʻapitoa e ala i le faʻafeiloaʻi lima i le manoa.

Fautuaga! E le tatau ona paʻi paʻu i isi elemene. O fata e tatau ona fetaui lelei i totonu o latou nofoa e aunoa ma le faalavelaveina o le lokaina o loka.

Aʻo leʻi amataina le mea faʻapipiʻi, faʻamautinoa le faʻamaoni o fesoʻotaʻiga eleele, le leai o ni mea mai fafo mai vaega o loʻo feosofi. O le masini e faʻapipiʻi i luga o se mea faʻasalalau ina ia aua nei faʻalavelaveina, aloese mai faʻataʻitaʻiga.

Na matou taʻuina atu ia matou mea e uiga i ituaiga o meaola ma mea e faʻaogaina ai a matou lava lima.

E faʻapefea ona faailoga tusi?

Filifili fuamoa e tatau ona i ai i totonu o le potu ae leʻi faʻatofu i totonu o le incubator. A leai, o le faatofuina oi latou i totonu o se potu vevela e maua ai le condensate. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le fesuiaiga o le tau ma le fesuiaiga, lea e afaina i le pepe.

O le mea lea, i le 8-12 itula ao leʻi faʻavevelaina, o fuamoa e teuina i le vevela o le 25 ° C, aloese mai faʻataʻitaʻiga. E fautuaina le tuʻuina o fuamoa moa agai i luga (mo nisi faʻamatalaga pe o le a le umi e faʻanofo ai fuamoa moa ma pe o le a lona umi e faalagolago, see iinei).

Ona latou mafanafana ai lea. E ui lava e mafai ona faʻatagaina le tusitusi. O laumei e tuʻuina i luga o fata i vaega i taimi masani (4 itula): muaʻi tele, ona faʻaoga, i le pito laiti.

Faailoga Algorithm:

  1. Sulu le mea faʻapipiʻi i le seti seti.
  2. Togi fuamoa ma vailaau faʻamaʻi pe faʻamaʻi pipisi i le malamalama o le ultraviolet.
  3. Faʻalautele fua i le fata.
  4. Faatofu le fata i totonu o le incubator.
  5. Kuni le faitotoa o le iunite.

O le tele o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e maua ai le toe faʻaleleia o fuamoa. Afai e leai se galuega faapena, e feliuauaʻi manoa i le lima 10 i le 12 taimi i le aso.

Laʻu, timuga ma isi mea faʻasolo i vaitau eseese ma ituaiga o mea faʻapipiʻi (laulau)

O le ea i le masini e le tatau ona mafanafana nai lo le 43 ° C. E faʻatagaina sina faʻapuugaluga (e le i lalo ifo o le 27 ° C) poʻo le fufuluina o fuamoa (e le silia le lua minute). Auiliiliga e uiga i le a le vevela e tatau ona i ai le faʻavelaina o fuamoa moa, faitau iinei.

Afai o le mea vevela ua maua mai luga, ona sili atu lea ona lelei le faatumauina o le 40 ° C ile pito i luga. Afai o elemene mimita mai itu uma, ona 38.5 ° C. O le tulaga maualalo o le malulu o le ea e 45%, o le pito i luga e 82%. O le maualuga o le susu e fesuisuiaʻi e tusa ma le taimi e faʻaolaina ai.

E taua! Lafoaʻi i le vevela ma le faʻamalolo e faʻagesegese ai le ontogenesis ma o loʻo afaina i faʻamaʻi i chicks i le lumanai.

Lisi o le maualuga o le vevela ma le aofaʻi o fesuiaiga i le taimi o le susunuina o fuamoa moa

Aso Temperature, ° СLiliu, e tasi i le aso
1-737,8 - 38A itiiti ifo i le 6
8-1437,8 - 385 - 6
15-18 37,84 - 5
19-2137,5 - 37,7-

Laupapa o le tausisia o le suavai ma le vevela i le taimi o le afaina

Aso Temperature, ° С Fuavai,%
1-737,8 - 3850-55
8-14 37,8 - 3845-50
15-1837,850
19-2137,5 - 37,765-70

Tulaga masani o le faʻavevesiina i totonu o se faʻamafafuga (e pei o Blitz). O le masini faʻaoga e ese mai le masini. Ma o le tekinolosi foi e maoae tele.

Aso Lulu Totogi Faʻaaliga Fiafia (taimi * minute)
1-337,8-3865-70Pe a ma le 2-3 taimi ile aso-
4-1337,5-37,8551 * 5
14-1737,5-37,870-752 * 5
18-1937,2-37,570-75Na o le suia3 * 10
2037,2-37,570-75-3 * 10
2137,2-37,570-75--

Pe a vele fuamoa i le fale, e fautuaina e tausia se faasologa o faamaumauga e faʻaaogaina ai, o fea e tusi ai faʻamaumauga ma faʻatinoga e tutupu i fuamoa, faʻatusatusa ma tau mai laulau.

Matamata i se vitio e uiga i le fesuiaʻiga o fuamoa moa, le vevela ma le susu i totonu o le incubator:

Faʻamatalaga o le faʻapupulaina i le ao ma tulaga lelei o le vevela

O le faagasologa atoa o le fafagaina o fuamoa moa e ave i le 20-22 aso. O nisi taimi mo le 1-2 aso le umi ona o le maualalo o le vevela i le incubator. Ae silia ma le 25 aso e le tatau ona faʻatali. I le tulaga masani, o nei 22 aso e mafai ona vaevaeina i le 4 vaega:

  1. Mai le 1 i le 7 aso.
  2. Mai le 8 i le 14 aso.
  3. Mai le 15 i le 18 aso.
  4. Mai le 19 i le 21 aso.

O vaega taua nei mo vaitau eseese e manaʻomia ona e iloa.

  • 14 aso faʻafefiloi fuamoa moa.

    I le incubator masini, o le vevela o loʻo tumau i le va o le 37.8 ° C - 38 ° C. Ae o le susu i le 14 aso e tutusa ma le 50%. O le vaalele e le maua. I totonu o se faʻamafafuʻu, o le vevela e 37.5 ° C - 37.8 ° C, ae o le maualuga o le suasami e faateleina i le 70-75%. I lenei tulaga, o le vaalele e faia 1-2 taimi i le aso. I ituaiga uma o mea e faʻavevela e manaʻomia ona e fesuiaʻi fuamoa a itiiti ifo i le 5-6 taimi i le aso.

  • 17 aso faʻafefiloi fuamoa moa.

    I totonu o se masini inisini, e le vevela le ea i luga atu o le 37.8. I totonu o se faʻamafanafanaga, e le suia tulaga e oʻo i le 17 aso e aofia ai. O le numera o paʻu e faʻaititia i le 4 i le aso. I masini masini, vaalele 2 taimi mo 15-20 minute, ma faʻamalosi filati - mo le 5-10 minute 2 taimi.

  • 18 aso faʻafefiloi fuamoa moa.

    I totonu o le fulufuga faʻamafana, e mafai ona e suia na o fuamoa, e le mafai ona e faʻaaogaina. Ua faʻaititia le vevela i le 37.5- 37.3. Air 3 taimi mo le 10 minute.

  • Le mea e fai 19 aso faʻapipiʻi fuamoa moa?

    I totonu o se masini faʻapipiʻi, e faʻaititia le vevela i le 37.5, ma faʻaititia le susu i le 65% -70%. O fuʻa e le liliu. I totonu o le puafiti - o le vevela ma le susu e le suia. Ua na ona faataatia laumei.

  • Ua sau 20 aso faʻafefiloi fuamoa moa, o le a le mea e fai i le tini?

    I le masini masini, o le ea e le o faia mai le 20 aso. Mai lenei aso, o le vevela e mafai ona itiiti ifo i le 37.3 º C, ma o le susu o loʻo faʻaauau i le tulaga manaomia. O se maualuga lelei o le faʻafefeteina e faʻafaigofie ai le faʻaoga.

  • Mulimuli ane: 21 aso faʻafefiloi fuamoa moa.

    O le mamao i le va o fuamoa e tatau ona latalata ile mafai. I le aso nei, e tatau ona moa le moa.

    O le totoa o le atigipusa e tusa ma le 3 komi. O se tasi lea o faailoga o tamaiti maloloina. O le malolo e faasaga i puipui o le atigi, o le a moa e moa.

    E taua le tuʻuina atu o moa e faʻamago i latou lava. Ona tuu lea oi latou i se nofoaga mafanafana ma malogo.

E faʻapefea ona faatumauina tulaga talafeagai ile masini?

O le vevela ma le susu e pulea i le itiiti ifo ma le 8 itula. Afai e le mafai le malosi, ia tuʻuina atu se isi punavai o le mana i le meafaigaluega. Afai e le mafai, ona faʻafefe lea o le vevela vai vevela. Aua le faʻafefe i luga i le ea, a le o lea e mamae le atigi ma e sili atu ona faigata mo tamaʻi moa.

Faʻalogo! E taua tele le mataʻituina o le faʻaleleia o le ea, lea e aveese ai le manava o fua o le pepe, ma o le ea e tumu i le okesene. Afai o le masini e tataina fuamoa fuamoa, e tatau ona e suʻeina i le 2 aso ao lei oʻo.

Faʻamatalaga sese

  1. Faaaogaina o se masini e aunoa ma ni faatonuga.
  2. E leai se lisi o matauga o aso taʻitasi.
  3. O tuutuuga ma aiaiga o le teuina o fuamoa aʻo leʻi faia le faʻatalagaina ua solia (mo auiliiliga i luga ole mea e tatau ona i ai le vevela o le vevela o fuamoa, faitau i inei, ma le umi e mafai ona e teuina ai fuamoa moa matala e mafai ona maua iinei)
  4. Le tele o fuamoa e le amanaia pe a tuʻuina.
  5. Le lelei tele le filifilia o fuamoa i luga o le ovosopop.
  6. Le lava o le faʻapalapalaina o fuamoa aʻo leʻi tuʻuina.
  7. Initaneti faʻamaʻi.
  8. Filifiliga le saʻo o le vevela o le faʻaogaina o le vevela ma le susu mo le incubator.
  9. Faʻasolosolo masani ma faʻalauteleina le fesuiaiga i le vevela ma le susu.
  10. O lapisi e le tafe.
  11. Faʻapipiʻiina o le masini i luga o se vaega le mafaamatalaina i se ata tusi.

Ina ia maua se iʻuga lelei pe a faʻasūina fuamoa moa, e taua le mulimuli i tulafono faʻavae. Ma o tusi tusiata o le a fesoasoani ia te oe e manatua ai le liliu o fuamoa poʻo le faʻamaʻaloina o le incubator. I le lumanaʻi, e faʻavae i luga o faamaumauga, e mafai ona e aloese mai mea sese na faia. O se mea faigata, ae sili ona fiafia.