Laʻau

Aiseā e paʻu'ū ai kulupu o le kulupu: o le māfuaʻaga autū o le pa'ū

I aso nei, o le tele ma le sili atu o fuālaʻau fugalaau faʻapitoa e foliga mai i totonu o fale o ni "laumei lanumeamata," e mafai foi ona faʻatau i le supermarket. O se tasi o ituaiga sili ona lalelei ma taʻutaʻua, o le Pchinoopsis orchid. Faʻasalaga lelei, e mafai ona fiafia i le tagata e ona lauolaola lauolaola toetoe o le tausaga atoa. O fugalaau eseʻese eseese e fuga mai i laau o loʻo i ai i luga o pou ua lafoina e le laau. Ae ui i lea, e tupu le pa'ū o le pua pe faʻapala, e aunoa ma le fuga.

O mafuaʻaga autu o le paʻu'ū

Amata e masani ona fesili le au fai togalaau: aisea e pau ai fugalaau sili ona fiafia i ai orchid ma le mea e fai e fesoasoani ai i le fugalaau.

O fugalaau matagofie o fugalaau e fuga mai pua.

Atonu e tele mafuaaga mo lenei mea matautia, o le toatele oi latou o loʻo taoto i le le talafeagai o le fugalaau i luma ma le taimi o fugālaau.

O le Orchid e mafai ona ola matua, e pei o olaga uma ile lalolagi. Afai e latalata le shtamb i le tuaoi o le umi o le ola o le laau, o lona uiga o le a leai se malosi i luga o le fua o le fugalaau. O le faʻamalosia luga o laʻei ma isi togafitiga tausiga e le fesoasoani.

O le mea e tupu pe a afaina le kulupu peitaʻi e leai se fuga e mafai ona tupu ona o se suiga tele i le microclimate, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻatau se laau, faʻapea foʻi ma se mea e le lelei tele, e le mafai ai ona 'ai lelei le aʻa o le isad, pe mafua ona o le tele o lona aʻafiaga i le okesene.

Taua! O le faʻaaogaina o masini mai le pa'ū, tamaiti, po o meaola faʻanofo e mafai foi ona mafua ai ona le mafai ona taofiofia le tumutumu o le orchid. E le mafai ona taofi nei taunuuga.

O le laau e mafai ona faʻavaivaia fatu ona o le faʻaleagaina o faʻamaʻi pipisi, aemaise lava le paʻu enaena ma le mealybug, faʻapea foʻi ma isi faʻamaʻi fatu. O le le lelei o le faʻaleleia o femalagaiga ma le tele o le fafagaina o pipiʻi faʻatasi ma mea faʻapipiʻi oona ia faia ai le Phalaenopsis sili atu ona faigofie i nei faʻalavelave.

O mafuaʻaga sili ona taatele o le paʻu i lalo o loʻo mulimuli mai.

Faʻamasa le talafeagai

O lenei mea e sili atu ona faʻapitoa i le aoina o mea totino. E foliga mai ia i latou o le fagafao "e le inu", o se taunuuga, ona o le tele o le suavai, o le aʻa ua pala, ma atonu e le gata ina fugalaau le laau, ae o laʻau foi.

Taua! E tatau ona malamalama o le fugalaau atoa, o le eleele i totonu o le ulo e tatau ona faʻamamago, e le mafai ona e faʻaauau ona inu.

Valuga potu

Talu ai ona o le mamao o le vevela, o le tele o kulimi e matua maʻaleʻale i le malulu. O le tele o fuālaʻau i le itu i matu o loʻo i ai i le taumalulu, o lea o le mauaina o se orchid i lenei taimi e manaʻomia ai sauniuniga faaopoopo.

Le maualuga maualuga o le vevela e le lelei foi mo se fugalaau fugalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaleleia i le 30 tikeri (faʻaʻataʻitaʻiga, i le taimi o le vevela o le taumafanafana), muamua ona paʻu ese mai ai le tino tuai mai le fugalaau afu, ona amata ai lea ona paʻu mai fou fou, lea faatoa amata ona tupu.

Fugalaau orchid

E le gata i le vevela o le mafanafana e mafua ai faafitauli i le soifua maloloina o le fugalaau, i le taumalulu, o le aʻa ma ona aʻa (ona lanu ma fugalaau) ua maeʻa ona o le mea moni e masani lava ona tuu ipu i luga o faamalama i luga aʻe o afi mafanafana.

O faʻataʻitaʻiga, aemaise lava i le malulu, e faʻaleagaina ai foi aʻa o le a tatala. Latou te paʻu pe fuga mo sina taimi puupuu.

Taua! Aua e te fenumiai ia vaitusi ma le vaalele talafeagai o le potu, lea e tatau ai mo le tuputupu ae lelei o vaovao.

Le lava le moli

I le tautoulu, o le mafuaʻaga e mafua ai ona paʻu i lalo le paʻu o le orchid e mafai ona avea ma faʻaitiitiga i le umi o le ao o le ao: o le fugalaau malamalama-mama e leai sona malamalama. O fugalaau fugalaau e masani ona tutupu i fafo mai le tulaga e ala i le fesoasoani o lamepa moli, o le vaitaimi o la latou galuega e le itiiti ifo ma le afa aso. I le taimi lava e tasi, e le mafai ona e popole pe a fugalaau fugalaau.

I le tau mafanafana, e tatau ona manatuaina o le susulu o le la mai le faamalama e mafai ona taina ai ni pulupulu matala e leʻi tatalaina.

Faʻalogo lelei! O nisi taimi o le paʻu o ovaries fugalaau e mafai ona tupu mai le vavalalata o vavalaʻau ma nisi laau e afaina ai i latou. Muamua, o tamato ma faʻi ia, faʻapea foʻi ma apu ma nati.

Filifiliga o Faʻatoʻaga Fugalaau

Aisea e lafoaʻi ai e le kulupu: mafuaʻaga ma metotia o le feutagaʻi ma i latou

O se tasi o mafuaʻaga autu e mafai e le togi ona vavae ese mai i le mai ona o faʻamaʻi eseese, lea e faʻaalia i laua ma ogaumu i laulaʻau: e mafai ona lanu samasama ma faʻagogo. E mafai ona tau i latou, faʻataʻitaʻiga o fugalaau e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi ma le faʻaopoopoga o parasite ia i latou.

Malamalama faʻamalama i lamepa

I luga o le faatauina atu e tele ituaiga o vailaau mo togafitiga o meaola faalafua, o vailaau faapitoa (e aofia ai le tele o fomaʻi e faasaga i siama afaina), faapea foi meaola o meaola, tuufaatasiga o meaola. I le faaopoopo atu i ai, e mafai ona e fiafia i le seneturi tausaga-anamua o le faʻalauteleina o aganuu.

Vailaau Mataʻutia

O tali faigofie ma aoga tele nei. E vaevaeina i latou i vasega e 4 lamatia, e tatau ona faʻaaogaina lelei mo o latou faamoemoega faamoemoeina ma o le vailaʻau e tatau ona mataituina, a leai e mafai ona e afaina ai oe lava ma le pusi lanumeamata. O le sili ona lauiloa i le va o tagata e faʻafeiloaʻi i le inketi o vailaʻau e pei o:

  • Fitoverm;
  • Inta-Vir;
  • "Aktara";
  • Tanrek
  • "Faʻamaonia".

E sili atu le aoga, ae sili atu ona leaga o Actellik, Karbofos, Vertimek.

"Fitoverm" - o se sauniuniga vailaʻau mo le togafitiga o laʻau

E le gata i lea, o le Phytosporin fungicide e aoga lelei, e mafai foi ona faʻaaoga mo le galala i le taimi o le gaosiga o laau ma le teuteuina mulimuli ane.

Faatasi ai ma vailaau, o meaola-sauniuniga mo le puipuiga o lanu e maua mai. E le faaputuputu e laau toto, o meaola faalafua e le atiina ae ai le tetee. I le faʻaopoopoga, o faʻamalosia meaola e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le puipuiga i totonu o siama. Failautusi Falesa e fautuaina le faia vave o fualaau faasaina:

  • "Bicol";
  • "Bitoxybacillin";
  • "Lepidocide";
  • Verticillin;
  • "Aversectin C";
  • Nemabakt.

"Lepidocide" - o se meaola faʻapitoa mo le gaosiga o fugalaau

Fofo faʻapitoa

Afai e te le manaʻo e faʻaaogaina le kemisi, e mafai ona e taulai atu i togafitiga faʻale-aganuʻu mo le gaosia o fugalaau:

  • Fofo fofo: mai le 1 lita o le vai ma le 1 tbsp. sipuni tele o le fasimoli vai (po o le fale ua seleseleina), lea e gaosia ai fatu ma lau.

Faamatalaga faaopoopo. E masani foi ona fetaui lelei le mea e masani ai le taofiofi.

  • O le tapaa tapaa: e oʻo atu i le 40 kalama o le tapaa ua liliuina i le pefu e ave i le 1 lita o le vai, tuu mo le 24 itula, ona vevela ma sulu Phalaenopsis mai le fagu vali.
  • Fafasi o le sipisi, faʻafefiloi i le puree ma faʻatumu i le 1 lita o le vai inu, tuʻu mo le 7 itula ma faʻaoga i luga o laulaʻau ma lau. O le vasega e 3-4 aso, e le tatau ona e ave ese, a leai o le laau e mafai ona faʻamago.
  • O talone sosolo kuka (100 kalama) e sasaa mai i le lita o le vai ma faʻaogaina mo ni nai aso, faatasi ai ma lenei mea e afaina ai, e salalau ai le falemaʻi maʻi i nai itula uma mo le vaiaso. Moli moli ma tangerine peels e mafai ona ufiufi le eleele i totonu o se ulo.
  • E masani ona faʻaaogaina le hydrogen peroxide e togafitia ai ni inisi ma isi inisiua i totonu ina ia mafai ona fufulu le laʻau ma meaʻai mai siama, siama ma meaola faalafua.

Tip. A faʻaaogaina lenei vailaʻau, faʻaleleia ma faʻaeteete e tatau ona matauina, a leai o le a amata ona mamae le laau i luma o mata.

Le fua saʻo o fugalaau

O mafuaʻaga autu e mafua ai ona lago le begonias

O fugalaau o Orchid e fuga mai i le tele o meaola, e oo atu i le 8 fugalaau i luga o laau taʻitasi. O le tele o lanu ma 'apa e matua ese lava. O le fugalaau e amata i le taimi e sauni ai le fuga e fuga. E faasolosolo malie ona faaalia i luga o se vaitau e 24 itula, e amata mai i tafaoga pito i luga.

O le mea muamua e fuga mai o pulupulu i pito o paʻu o le orchid. Mo le tele o aso, o le fugalaau e tupu malosi, pe a maeʻa ona vaʻaia le togi.

Hydrogen peroxyide - o se fofo aloaʻia a tagata mo le togafitiga o pipi

Faʻasalaga lelei ma tulaga lelei, o le fuga o Phalaenopsis e tumau i le 3-4 masina: faʻagasologa fou e tatala, ua leva ona mamae, mulimuli ane ona "malolo" lea o le laau i ni nai masina ma toe oso mai ai foi.

Isi tausiga o fugalaau

I le faamautuina o mafuaʻaga e mafua ai ona afaina le kulupu, e tatau ona iloa pe o le a le mea e fai ina ia le toe tupu le tulaga, o le fugalaau e maloloina ma fiafia i ona fua.

Aisea e le fuga ai le orchid: o mafuaʻaga autu ma metotia o le feutagaʻi ma i latou

O le tausiga o se fugalaau fugalaau e aofia ai le faamautinoaina o tulaga masani o le malamalama, o se faiga lelei o le fausiaina o vai, faapea foi tulaga talafeagai o le vevela o le 22-26 tikeri. O le manaʻomia mo le faʻamamāina o le fugalaau e faʻamasinoina e ala i le i ai poʻo le leai foi o le faʻasalaga i puipui o le ulo. I lenei tulaga, o le susu e faia i le tuʻuina o se fagu fugalaau i se fagu vai.

O le ea o loʻo i luga o le orchid e tatau foi ona faʻamamaina i se pamu moli, e fautuaina e tausia le maualuga o le ea i le maualuga o le 45-60 pasene.

Faʻalogo lelei! Afai o le fuga o Phalaenopsis e fetaui ma tulaga faatonuina ma mea e fiafia ai le mata, e te le manaʻomia le fesuisuiai o le fugalaau i se isi nofoaga - e mafai ona avea ma popolega, ma o le a amata ona paʻu mai pupu.

O le laʻei pito i luga o se mea taua tele i le tausiga o lenei fugalaau lanu. O kulimi e tatau ona fafagaina i le taimi o le tuputupu ae malosi ma le faʻasolosoloina o peduncles, ao faʻaaogaina meaʻai faapitoa ua fuafua faapitoa mo lenei ituaiga o laau. O le fugalaau ua faʻafefeteina saʻo i totonu o le ulo, e faʻapipiʻiina le faʻafefiloi i le vai ma alu ai mo le 10-20 minute, a maeʻa ai le suavai tele. O lea togafitiga e tatau ona faia i le tasi taimi i le afa masina.

O fugalaau o Orchid e fiafia i mata ma sosogi manaia. Ae ui i lea, i lalo o le aʻafiaga o nisi mea (e masani lava mai i le faaletonu o le tausiga), o fua masani masani e le tupu. I le iloa ai pe aisea e malogo ai le paʻu o le togi ma le mea e fai, e tatau i fugalaau fugalaau ona faʻaleleia le tausiga o le laau ina ia latou faia pea le leai o ni mea sese, ma fiafia e fuga mai i luga o latou fuʻa sili ona fiafia i ai.