Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona tausi se potu fugalaau e fufulu?

Hortensia (aka hydrangea) potu - o se tasi o nai fugalaau e mafai ona suia le lanu oa latou fugalaau. Ae e le na o le pau lea o lona aoga.

Faʻaloloa umi ma mataʻutia, faʻalelei, faigofie o le toe gaosia - o se lisi le atoatoa o lona taua. Saili atili e uiga i lenei fugalaau matagofie i la tatou tusiga.

Tuputupu ae i se ipu i le fale

Totoina ma totoina

E faapefea ona tausia le hydrangea i le fale? O le potu o le potu e tatau ona i ai i le eleele malulu ma se pH maualuga o le 5.5. O le faʻafefiloi e mafai ona aofia ai peʻa, eleele faʻasoa, humus ma oneone. O le ipu e sili ona lautele ma lautele, ona o le lautele o le aʻa o le aʻa. O le aʻa aʻa e le manaʻomia ona moe, e tatau ona fusi i le eleele. E fautuaina fautuaina le peʻa pe a totoina.

Hydrangea e toe totoina ile 2-3 tausaga. O fagu fou e tatau ona 1.5 minute le tele o lona muamua.

Malamalama

I le taumafanafana, e fiafia le hydrangea i le la, o le a lelei le vaai i le penumbra i totonu o se potu malulu. E sili atu le puipuia o se fugalaau mai le susulu o le la i lenei taimi. I le taumalulu, e oo lava i potu pogisa e mafai ona faatagaina - i le vaitaimi o le moli o le taimi e le o se mea tele.

Ae i le faaiuga o le taumalulu o le a fiafia le fale e maua ai ni faʻamalama malamalama, aua e manaʻomia le tele o le malamalama e faʻapupula ai le tumutumu.

Faʻasa

I le polokalame o le faʻamamaina o hydrangea e leai se mea e le mafaamatalaina. O tagata fugalaau e masani ai E fautuaina ina ia aua neʻi faʻafefe i luga o le ulo le paʻu oneone, ae ia aua foʻi neʻi faʻafefe. E manaʻomia le faʻafeoloolo i le faʻamalosia o le suāsusu aʻo faʻamalulu le pito i lalo.

Fesoasoani! O le mea e ofo ai, o le hydrangea o le susu e le fefefe i le soona inu, ma o loo i ai pea se avanoa lelei e "lafoaʻi" ai se laau toto.

Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona faʻamalulu, faʻaleleia ma oʻo i le vevela o le potu. O nisi e manaʻo e faʻasaina a latou suavai i le timu poʻo vai inu vevela. I le tautoulu, faʻaitiitia le faʻafeinu, ma i le taumalulu latou te taofi uma lava - seia oʻo ina faʻaalia mai le taamilosaga.

Faʻamamaga o le ea

I le masani ai i le tau o le sami, o le a faafetai ai hydrangea mo le suʻeina masani, ao fiafia o ia i le vevela. E masani lava ona tele le fufuluina o le fugalaau pe a fai e tu i tafatafa o mea faʻavevela, faʻaaoga le ea (i le ala, aua o le hydrangea e matua le manaomia).

Aua e te afaina ai vaʻa ma aau: o se fagu fugalaau e tuʻuina i totonu o le vai mo sina taimi ona faʻatagaina lea e faʻamaʻa atoa.

Tulaga o le vevela

I le taimi galue, hydrangea e manaʻomia ai le vevela ile 18-20 tikeri Celsius. I le tau mafanafana e mafai ona faia i le auala. I le taimi o le malologa, e le tatau ona sili atu le vevela o le potu nai lo le 8 tikeri. O le mea lea, i le taumalulu, faʻaalia le fugalaau ile windowsill, taumafai e puipuia mai le vevela o le maa.

Fertilizer

O le Hydrangea e fafagaina i le taimi na tupu ai i le vaiaso. E faapena foi fafagaina o loʻo faʻatinoina i le taumalulu - e faʻateleina ai le alualu i luma. Mo lenei mafuaʻaga, e talafeagai uma le faʻaaogaina o minerale ma mea faʻasusu. O le manogi o le Ammonium poo le superphosphate o le a fesoasoani i le fugalaau i le tuputupu ae.

Fuga

O Hydrangea inflorescences ei ai se foliga matagofie matagofie, foliga e pei o le faamalu e oo i le 20 cm le lautele. I le aotelega, o le tasi laau e mafai ona oʻo i le 6 vaega. Latou te fiafia i mata o tagata fugalaau mai ia Aperila ia Novema. O fugalaau e sili ona mataʻina e aliali mai i le amataga o tausaga o le fugalaau. I le aluga o taimi, latou te faʻaitiitia ma mafai foʻi ona punou ona o le faʻalauteleina o laʻau.

Fautuaga! Aisea e le fuga ai le potu i hydrangea? Ina ia mafai ona faia ni mea e le tatau ai, e tatau ona toe faafouina le laau - o lona uiga, ia aofia i lona toe gaosia o vegetative.

E tatau ona ou tipi?

A maeʻa ona toto, o le mama o le hydrangea o le a toetoe lava a afa, ma tuua nisi o mea sili ona malosi. O lenei mea o le a fesoasoani i le fugalaau ia matagofie ma lelei. E le gata i lea, o le teuteuina o le vaeluaina o loʻo faia i le tautotogo - ua aveeseina pupuvaʻa vaivai ma vevela tele.

Faʻatauga auala

O le faleplant hydrangea o loʻo faʻaleleia e ala i le vaʻaia - e pei o se tulafono, o nei mea e tutupu ae e matua mamafa ai le pale. O le taimi sili ona fetaui mo le faʻaleleia o taualumaga o Iulai. Sprouts 7-10 cm le umi ma 2-3 inisiua ua vavae ese i le itu (3-4 m lalo o le pona).

O lau e tipi i le afa, pe a uma ona totōina totogo i le oneone oneone po o le eleele sili ona mama, e faʻalauteleina i le 1.5-2 cm. O loʻo ufiufiina i se apa poʻo se polyethylene, poʻo le matala matala, ae faʻavasegaina e le aunoa.

O le vevela manaʻomia e 22-25 tikeri Celsius. E tatau ona taofiofi i lalo o nei tulaga seʻia oʻo mai lau lau muamua - o se tulafono, e tatau ona faʻatali mo le tasi ma le afa masina.

I le taimi lea, e mafai e tamaiti talavou ona nonofo i ni ipu eseese, pe a mavae ni nai vaiaso, piu luga ma masani ona masani i latou i tulaga masani.

Matamata i se vitio i le faʻaleleia o le potu eletise:

Faʻavaitaimi

O le potu e ola ile olaga 3-4 tausaga, pe a uma ona suia i se fale fou, talavou.

Tuputupu ae i le tausaga

O le tuputupu aʻe o le potu hydrangea o le a faʻalagolago i le tausiga. O le maualuga aupito maualuga e mafai e le hydrangea ona mafai ona ausia e 1 mita.

E mafai ona ou suia le lanu?

Suʻeina o le lanu o le hydrangeas i totonu o le fale o se tasi o autu taua. I nisi tulaga, o le lanu o petals e faalagolago i le tuufaatasiga o le palapala, o lea afai e te manao e maua ni fugalaau lanumoana, e mafai ona e faʻamalosia le lalolagi i ni uʻamea (faʻapipiʻi mea faʻapipi uʻamea poʻo fao i le ulo ma le eleele).

Faʻalogo lelei! O le isi filifiliga o le saluina lea o le hydrangea ma se vaifofo o le alumini alumina: 7-8 g mo le 1 lita o vai. E tatau ona faia lenei mea faalua i le vaiaso. Ona fuga ai lea o fugalaau lanu moana, o le piniki uliuli o le a lanu violē-lanumoana, ma mea lanu mumu - lanu violē.

Ata

Ona e mafai lea ona e vaʻaia le ata o laau toto hydrangea:




O a ni faafitauli e ono tulaʻi mai?

Tuʻu faʻamago - o le a le mea e fai?

Aisea e mago ai? O le mafuaaga taatele o lenei faafitauli o le lamala masani, i se isi faaupuga, le lava le suāvai. O le fofoina o le faafitauli e faigofie lava: sui le mamanu o le vai: e tatau ona faʻamamaina le eleele i sina taimi sili atu pe sili atu foi. O le mafuaaga mo le malogo o le fautuaga e mafai ona avea ma le mago o le ea i totonu o le potu.

Ae o lau lanu samasama ua fautuaina ai se faaitiitia o le eleʻele palapala. Afai o le faʻamaoniga e faʻamaonia ai lenei mea, o le vai o le lemoni e mafai ona fofoina le tulaga: e tatau ona faʻafefeteina ni nai mataua o le sua o le tipolo i le 1 lita o le vai.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

E mafai ona aliali mai le paʻu i luga o laulaʻau ma le mea o le hydrangea: e foliga mai o manua o manu, lea e iu lava ina lanu samasama. O le mafuaaga atonu o le vevela, faʻatasi ma le maualuga o le susu. O togafitiga afaina e togafitia i se tuufaatasiga lea e aofia ai le 150 g o le suauu lanumeamata ma e tusa ma le 15 g simaini kulimi, faamama i le 10 lita o le vai.

Faʻaleagaina le grey e mafai ona iloa e ala i lauulu lauulu ma fuga o le lanu e tasi, e mafai ona latou aliali i soo se vaega o le fugalaau. Bordeaux wai o le a fesoasoani i le fofoina o lenei maʻi, ae o mea uma ua faaleagaina o le a tatau ona aveeseina.

Fesoasoani!Ae o le pau o laulaau e le tatau ona faʻafefe ai tagata e ona le eleele. O lenei fugalaau e toʻa, o le mea lea, pei o le tele o sui o le fugalaau, o lea e saunia ai mo le taumalulu. I le tautotogo, o le a toe teuteuina ai e le laʻau le falesa.

Pests ma le pulea oi latou

O se tasi o faʻamaʻi meaola e sili ona sili ona tele o le apogaleveleve. Ae afai e te tausia lelei le fugalaau, e le mafai ona e fefe i ana osofaʻiga i luga o le laau. E le gata i lea, o anufe o hydrangea, aphids ma thrips, lea e masani ai mo laau toto, e mafai ona foia le potu hydrangea. E mafai ona e faʻaumatiaina i latou i le fesoasoani a vailaau vailaau faʻapitoa.

Faaiuga

O faʻamafanafanaga o se potu faʻapitoa e fai o se mea sili ona teuteu mo soʻo se totonu ma soo se mea e teu ai fualaau. O a latou fugalaau e fiafia i le mata mo se taimi umi, ma i le taimi lava e tasi e le mafua ai ni faʻafitauli i latou e ona.