Fua o le gaosiga

E faʻapefea ma le taimi e totō ai se togalaau faʻatoʻaga, faʻapea foʻi ma mea e tatau ona e iloa e uiga i le toe gaosia ma le tausiga?

O le mea muamua o se laau e manaʻomia ai le nofoa ma le totoina. E faia lenei mea ona o le mea moni e faapea, a mavae le tele o tausaga, e mafai ona faʻaumatia le eleele i le nofoaga o lona tuputupu aʻe. E faia foi lenei mea mo le faʻamoemoe o le toe gaosia ma toe faʻafouina.

E le gata i lea, o le a tatou faʻamatalaina uiga o fugalaau i le vaeluaina o vao ma lau. O le ae aʻoaʻo e uiga i le faʻatupulaʻia o se togalaau aina i le aso 8 o Mati, i totonu o se falemafa poʻo le malae vaʻaia, e uiga i le auala ma le taimi e vavae ai se mea muamua, ma e uiga foi i le tausiga. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei autu.

O afea e totō ai se togalaau togalaau?

Faʻalogo: E fautuaina le totoina o meaʻai i vaitau o le tolu i le fa tausaga talu ona tupu aʻe ma seia oʻo i le faaiuga o le aso muamua o Setema. O lenei mea e mafai ai e oe ona aoina fatu i Aokuso mo le luluina. Aua e te faia i le tautotogo, aua e tau atu i le tuputupu aʻe vaivai.

O le sauniuni mo nofoa e amataina pe a oʻo mai ia mea uiga ese:

  • O le 'upega tafaʻilagi e fai si laʻititi avanoa mo vao tetele.
  • O fugalaau e itiiti le paʻu ma ua faʻaitiitia le taimi o le fugalaau.
  • O le tele lava o aʻa na afaina ma ona o lenei mea ua faateleina ai le lamatia o le mate laau i le tau malulu.

E faapefea ona fai saʻo?

O le totōina o fugalaau e filifili ai se timuga ae le vevela aso.. Ona faʻagasolo lea i le faʻataʻitaʻiga o ia lava e faʻafeiloaʻi muamua i le faʻataunuʻuina o mea uma ma manaoga.

Filifilia se nofoaga

O faʻatalanoaga Alpine ma fugalaau fugalaau e fetaui lelei, o le a puipuia e le maualuga o laau mai le la. Afai latou te totoina eseese, ona filifili lea o se fale paolo e lata ane i le vao po o lalo o laau. Afai ei ai se vaituloto, e sili atu le toto i tafatafa ane.

Soʻo ma le faʻasusu

Mo le totoina o le primrose saunia le eleele i le nofoaga o lona tulaueleele. O nei fugalaau e fiafia i se vaʻaiga lelei, suamalie mama ma le palapala. Afai o le eleele i le eria e manino, ae e sili ona eleelea, ona faʻafefiloi ai lea o se pakete oneone, puʻu paʻu mama, vermiculite ma le 2 kilokalama o le manurele e tuʻuina i le sikuea sikuea e fuafua mo primroses.

E mafai ona suia le manua i le sila pala. Ina ia faia lenei mea, aveese mai le pito i luga e tusa ma le 20 cm o le eleele ma suitulaga le supasiga ua saunia. E tasi le tausaga mulimuli ane, e faʻaaogaina fugalaʻau palu-phosphate i le palapala.

Pe a totoina i le eleele lamolemole, o loʻo i ai se faʻafitauli i le le lava o mea oona i totonu oi latou. Ina ia mafai e laau ona atiae masani, e tatau ona fausiaina le eleele..

Mo le mea lenei, o mea nei o loʻo tuʻuina atu i le 1 mita sikuea o fanua:

  • 5 kilokalama o le humus;
  • 10 kilokalama o eleele lauolaola po o le faapalaga;
  • 5 kg o paaga;
  • 15 kalama o le suauu oona;
  • 20 kalama o fugalatini masini.

I le faaopoopo atu i le faʻaopoopoga o le saosao, 8-10 aso talu ona totoina, o le a folasia se vaifofo o fomaʻi faʻapitoa i le afa onumaga ile lita o le vai.

Sauniuniga

Ona e manaʻomia lea e sauni le fanua mo le totoina o se fugalaau:

  1. I le taimi lava ao lei nofo, e lelei le vai ma eli.
  2. I le mea e gata ai, lulu le eleele mai aʻa, aveese vao ma fufulu ile pakete vai.
  3. O togavao ua saunia e gaugau i le paolo ma ufiufi i le susu susu aʻo le i totoina.
  4. Ona i ai lea ile lua palapala mo le totoina.
  5. O le va i le va o vao mai le 10 - 15 cm mo nai vailaʻau ma oʻo atu i le 30 cm mo mea tetele.
E taua: Afai e talafeagai, ia fetuutuunai le va i le va o vao ina ia maualuga le aʻa, ia matua ufitia uma i laulaau mai le susulu saʻo o le la ma puipuia ai le palapala mai le mago.

Lafoa ma le susu

  1. A o lei totoina, e sasaa le vai i totonu o vaieli ma ua faamoemoeina ina ia faʻafefe, mulimuli ane 300 ml o vaifofo ua sasaa atu i totonu o vaieli taitasi e faatelevave ai aʻa.
  2. Ona totōina lea o laau ma fafaga tele.
  3. A uma ona totō, faʻatonutonu vai inu i aso taʻitasi mo vaiaso e lua. Ole aofaiga ole vai ile 1 sikuea mita e tusa ma le 3 lita o le vai.

Mo le muamua muamua pe a uma le faʻavasegaga, faʻaauau ae faʻafefe tele le taua o le suamalie.. Ina ia mafai ona tausia, o le palapala o loʻo siomia ai i latou e tatau ona tatala ma aveesea vao. Latou te faia foi le mulching o le eleele ma mea masani e masani ai: laʻau paʻu, ola, sawdust, compost, poʻo le teuteuina o le iliili lelei, i se ala o le 5 cm. I le vevela ma le vevela, o loʻo iai vaʻa tetele ma moa susu i tafatafa o primroses.

Lulu

Mo nofoa, filifili le taimi e faʻavave ai le vevela o le vevela i le va o le 12 i le 15 tikeri. I tulaga vevela, o le faagasologa o aʻa e faʻagesegese, lea, i le itu, e faʻapupulaina le lamatiaga o le laʻau oti pe a tupu le kiona.

Vaega o le tuputupu ae

E ui o le laau muamua e matua le lelei lava, ae o lona galueaina o loo i ai ni nuances ma foliga.

E oʻo i le aso 8 o Mati i totonu o le fale lauʻeleʻele

Mo le ola i totonu o greenhouses e faʻaaogaina ai le tinomatua delenki po o vaomatua. O loʻo eliina mai le eleele aʻo lei amataina le kiona muamua, ma faʻatasi ai ma se totoa eleele ua totoina i ni atigipusa faapitoa poʻo ni ipu. Ona tuʻuina lea i se nofoaga malulu, mo se faʻataʻitaʻiga i totonu o se fale lauʻeleʻele laulaau po o le pito i lalo.

I lenei vaitau o le tausaga, o le tausiga muamua o le tuʻuina atu lea o tulaga maualalo ifo ile 5 i le 8 tikeri. Afai e mafanafana fugalaau ma o loʻo i ai le malamalama lelei, ona latou vave fausia lea o le laumei lanumeamata. E iai se aafiaga le lelei i le fausiaina o fugalaau. O nei laau totō e tupu le mativa ma mulimuli ane nai lo le taimi atofaina. I lenei taimi o le tausaga, e le tatau ona faʻafefeina.

I le masina o le taumalulu talu ai, ua siitia atu ai le primula i se nofoaga ma le malamalama lelei ma le maualuga o le vevela, e tusa ma le 18 tikeri. I le taimi lea, mo fugalaau e vave lava ona faʻaleleia le suavai. Afai e maua lelei togafitiga ma tuʻuina atu i ai faʻamaoniga lelei o le vevela o le 12-15 tikeri, o le a latou fuga lelei ma mo se taimi umi.

I le avanoa tatala

E pei ona fai mai le toʻatele o faifaatoaga fugalaau, e matua le lelei lava i le faagasologa o le tuputupu ae. Ua lava le na o le fafagaina o ia i fesuisuiai i le taimi ma mataʻituina le faigamalo ma tulafono o le faʻavaivai.

Fertilizers ma humus

  1. I le taimi lava na uma ai le kiona, o le faʻalavelave faʻaaogaina o minerale, lea e aofia ai le nitrogen, phosphorus ma le potassium, i se fua o le 10-20 km i le 1 sq. Lua vaiaso mulimuli ane, ina ia faʻaleleia ai le vaʻaiga, ua faʻafeiloaʻi le superphosphate i le lava voluma.
  2. A maeʻa le 12 - 15 aso talu ona faʻaalia fugalaau, fafaga le fofo o mullein e faʻaleleia ai le faailoga tusi pe a mavae fugalaau. O se vaega o le mea faʻaleleia i totonu o le 10 vaega o le vai, afa afa ile faʻalaʻau.
  3. Pe a oʻo i le ogatotonu o Aokuso, e faʻateleina le teteʻe malulu, latou te fafagaina i le phosphate ma le fugalaʻau, 15-20 kalama i le 10 lita o le vai.

O le humus ua faʻaaogaina e pei o le faʻamalaʻau.. Faia e tusa ai ma lenei polokalame:

  1. I le faaiuga o le autumn, latou te aoina ai lau paʻu ma tuu i latou i totonu o le opaque, e sili ona lanu uliuli, taga palasitika, lea e totoe mo le 9 - 12 masina i se potu e le mama.
  2. A maeʻa le taimi lenei, o le laʻau e nutimomoia ma faʻaaoga i le palapala.

Afai e le mafai ona tipi le laulaau, o le taimi o lo latou nofo ai i totonu o le pusa e faʻapupulaina i le faʻamavaega ile tino i ni vaega laiti.

Totogi

O le faʻaleleia masani e manaʻomia ai le susu i taimi uma.. I le taimi o le tautotogo e faʻafeiloaʻi ona faʻataʻitaʻi i le vaiaso. I taimi sili ona vevela, e fausiaina le vai i aso taʻitasi, e faʻaaoga ai le 3 lita o le vai i le 1 sikuea mita. I le tulaga o le vevela o le taumafanafana e faʻafefeteina le sua i aso uma.

O le a le mea e fai pe a uma ona fuga?

A maeʻa le fuga ma le matua o fatu, o le eleele e lata ane i le laau ua lelei ona matala ma vevese vao uma. Oti ese fugalaau mago ma aoina fatu.

Ole lapisi pepa e le paʻi seia oʻo i le faaiuga o le tautoulu. Afai e vave ona tipi, o le fugalaau i le isi tausaga o le a le maualalo, ma o fugalaau e laiti ma vaivai. A maeʻa le teuteuina o laʻau, e ufiufi fugalaau i lau vevela e puipuia mai le malulu..

Na matou talanoa e uiga i togafiti o togafitiga muamua i le tautoulu iinei, ma mai lenei tusiga o le ae iloa ai tulafono mo le sauniuni o le laau mo le taumalulu.

Tofiga

I le faʻaopoopoga i le faʻalauteleina o fatu laau muamua, e toʻatele le au faifaatoaga latou te fautuaina le fausiaina o ia i le vaevaeina o le vao vao po o le laulaau.

Vaeluaina o vao

  1. A o lei amataina le fevaevaeaʻiga, o vaivave o laau totō ua lelei ona faʻafeinu.
  2. Ona latou eliina, lulu ese mai le palapala ma fufulu ile vai.
  3. Lelei, faʻamaʻi faʻatasi ma se naifi vaeluaina le tina vao i ni vaega, e tatau ona tofu le 1-2 o pulumu, ma togafiti vaega taʻitasi i le pefu, malala po o le sulfur.
  4. I le faagasologa o vaevaega ia faamautinoa e le mamago poloka.

O le fevaevaeaiga o loʻo faia i le paolo e puipuia ai le faʻaalia o laau e faʻasaʻo ai le la ma lo latou faʻamago. Ma le isi, fai le tau e pei ona faamatalaina i luga. Afai ua tuai le totoina, ona tatau lea ona ufiufi lauulu i lau lau..

Matou te fautuaina e matamata i le vitio e uiga i le totoina o pepe i le vaevaeina o le vao:

Lefi

E tele ituaiga o meaola e mafai ona faʻaleleia e lau laʻau. O lenei faiga e talitutusa lava ma le toe gaosia o violets:

  1. Faatasi ai ma se manoa mafiafia po o le lau, ia tipi ese se lau laau ola maloloina ma malosi mai le ogatotonu o le sola.
  2. O le mea na vaʻaia e faʻamaʻi ai i sina tamaʻi ava malosi ma tuu i lalo mo le 30 minute.
  3. Ona faatofu lea i vai inu ma faatalitali mo le fausia o aʻa faatasi ai ma le amataga o le pusa, ona totoina lea mo le ola i oneone.
Komiti Faatino: E mafai ona faʻaleleia se laʻau o le mimiti pe a uma ona tipi vave ile eleele susu.

Maʻi mafai ma a latou togafitiga

A maeʻa le faʻavasegaina, o aʻa uma o laau totō e alu i le auala e uʻu ai. ma o le mea lea o loʻo iai le faʻamaʻi o faʻamaʻi nei:

  • pala o le aʻa ma le aʻa aʻa;
  • lapisi;
  • salu paʻepaʻe;
  • siama siama;
  • anthracnose;
  • paʻu paʻu;
  • lanu;
  • mosaic kukama.

O otaota uma e aʻafia ua aveesea ma susunuina. Ma o vaega o loo totoe o laau e togafitia i le fiva: Fudazole, Topxin, Zineb. E faaopoopo atu le fautuaina o le pulumuina o se vaifofo o le copper sulfate po o le ava Bordeaux.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le mea pito sili ona mataʻina, na totoina ma le faʻamoemoe o le teuteuina o le avanoa i luga o faletupe o vaʻa ma isi punavai. E masani ona faʻaaogaina e faʻamafaʻalo ai tulaga ma tuaoi. Ona o lona amataga, o se vaega o mauga maumaututu ma rockeries i lalo o laau ola. E masani lava, o fatu o le popo e totoina i totonu o le tele o togavao o togalaau ma moega mo fugalaau..

Ua saunia e matou tagata atamamai mo oe ni tala matagofie e uiga i le eseesega o ituaiga ituaiga o primroses, faapea foi ma uiga o togalaau i le fale ma totonu o le togalaau.

Mea aoga aoga, fautuaga mo le faʻaogaina ma le faʻasaina

O vaega uma lava o le eleʻele o loʻo i ai mea faʻapitoa faʻamalolo. O sauniuniga mai ia te ia e faʻaleleia ai le urination, faʻamoemoe, afu. E i ai a latou antispasmodic, analgesic ma le malosi o le tino i le tino atoa. O vailaʻau muamua e mafai ona toʻa uma ma faʻalologo.

E fautuaina i latou mo:

  • tuai tuai;
  • bronchitis;
  • pneumonia;
  • tale tale;
  • malulu;
  • tafe le isu;
  • ulu tiga;
  • rūmāmatika;
  • moe ma le fia ai;
  • faʻaitiitia lautele o le faʻamaʻi.

Faʻapitoa ole sauniuniga e faʻasaina mo tagata e maua i le tino pepese o soʻo se amataga. ma faʻatasi ai ma le le faʻamaoni i vailaau faʻataʻitaʻi. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o nei vailaʻau i taimi o maitaga, aemaise lava i le uluaʻi tausaga muamua. E mafai ona latou faia se feteenaiga o le initaneti, lea e masani ona oʻo atu ai i le le mautonu.

Faaiuga

O lenei ua e iloa le auala e faʻaleleia ma tupu ai se mea muamua. O le tausisia o tuutuuga uma o nofoaafi muamua, e le gata ina maua ai e le au fai togalaau ni togavao fou, ae toe faafouina foi laau matutua. E taua foi le toe totoina o le meaola muamua ina ia aloese mai le vevela tele o le eleele i lalo ifo. Ma, e moni, latou te le amanaiaina le toe amataina o le avanoa e faia ai togafitiga masani mai fafo.