Laʻau

Muscari - fuifui vine fugalaau

Muscari o se vao vavalalata e lelei mo le teuteuina o se togalaau totogo. O ona laʻau lanumoana lanumoana i totonu o lanu lanu meamata o se faʻaauau pea i luga o le eleele malulu ma le paʻu. Muscari o le aiga Asparagus. O le mea sili ona taua, e sili atu ona iloa e igoa o le "aufana viper" poʻo le "musein." O le laufanua o le laau o le Mediterranean ma Western Asia. E tele ituaiga o meaola e tutupu ae ma le taumalulu i se tulaga lelei i luga o vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻa. O le tausiga o se laau e matua faigofie lava. O le tele o tulafono o le a fesoasoani e le gata ina ausia ai vaovao matagofie, ae ia filifilia foi le taimi e tupu ai.

Faamatalaga faʻatau

Muscari o se siʻisiʻamea-sipuni 10-40 cm le maualuga O le vaega eleele lalo o lona aʻa o se paʻu maualuga 3.5-5 cm le umi ma le 2-4 cm le lautele. O le pulou ei ai se foliga ovoid ma o loʻo ufiufi i paʻepaʻe paʻepaʻe. O se fusi vela vevela e tupu i lona pito i lalo.

I le amataga o le tautotogo, o le laau e fai ai se rosette o laulaau lanumeamata lanumeamata 17-20 cm le umi. O pulu taitasi e tupu 2-6 lau. E i ai la latou vaʻaiga vavalalata poʻo le faʻaaogaina o se foliga ma se pito faʻamautu. E leai se mamanu ile luga o le pepa.

O le taimi vavalalata, faʻalagolago i tulaga eseese ma tau, e amata mai i le amataga o Mati e oʻo i le amataga o Iuni. E tumau i le 1-2 vaiaso. I le taimi muamua, e tupu mai i le ogatotonu o le laupepa le meaʻai o le tino. E i ai sona foliga paʻu ma se lanumeamata lanu meamata. I tafatafa o fugalaau, o le aʻa e alu i luga o se mau.








O le gasologa o le racemose e aofia ai le tele o fugalaau laiti e latalata i le tasi. O le umi e 7-8 cm. O se fugalaau ese ma se fusi e tutusa lelei le lili o le vanu i le fausaga. O le pito i lalo o fugalaau o fugalaau e pei o le falala e matua malosi lava ma vaevaeina i le 6 lobes. Valivali e papaʻe, lilac, blue, blue poʻo le lanu viole. O nisi taimi i luga o le pito o loʻo i ai se vaʻaiga eseese. I le taimi o le fugalaau, o le tele o ituaiga o meaola e fufulu ese ai le manogi manogi.

O le a amata ona fuga mai le fugalaau pito i lalo. I luga o le pito i luga o ni mea mama e mamanu e faatosina ai iniseti. O bees ma butterflies e toso ese le mai mai le pipili ma o latou faʻamaʻi ma pollinate le ovary. A maeʻa le palotaina, o le fusi e faia i le foliga o se pusa fatu ma le fatu e iai ni paʻu manu. O totonu e laiti ma paʻu lanu enaena.

Ituaiga ma ituaiga o muscari

Muskari e masani ona tuufaatasia 44 ituaiga o laau. O nisi oi latou ua salalau solo i le ata ma ua tele ni mea teuteu.

Muscari o le Armenian. O le masani masani i totonu o faifaatoaga e maua ai le tele-flowered (up to 50 buds) inflorescences. O le fugalaau e amata i le ogatotonu o Mei. Fugalaau lanumoana lanumoana e oʻo atu i le tolu vaiaso. O le umi o le fugalaau e tasi e tusa ma le 5 mm. O se laufanua lanu papaʻe vaʻaia e mafai ona iloa i autafa o le gaʻo. Latou te lafoaia se manogi manaia. Eseesega:

  • Alba - fugalaau fugalaau-paʻepaʻe papaʻe;
  • Safaira - fuga i le lanumoana lanumoana, ae le seti fatu;
  • Blue Spike - o lala taʻitasi taʻitasi e taamilo 2-3, o lona uiga e foliga mai e telē le lapopoa, e aofia ai le 150-170 o polūlū lanumoana.
Muskari Armenia

Muscari plumeosis (faʻafefe). O se laau e maualuga lona 15-20 cm e iloga i se faʻapitoa e le masani ai. E umi le 5-8 cm le umi o le totoa. I le isi itu o fugalaau, e tupu aʻe ai laʻau lapopoʻa ma susulu aʻe, ma fai ai se gaogao i luga o le fua. O fusi uma e valiina i lanu violēlūlū. O le fugalaau e amata i le faaiuga o Me. E faasolosolo lava, ae tupu aʻe le uʻamea ma i le pito o le fuga, o lona umi e oʻo i le 70 cm.

Muscari Plumeza (faʻafefe)

Muscari ua faʻapipiʻi. O se laau o le bulbous ma se maualuga e le sili atu ma le 15 cm i le pito o le aū o loʻo faʻapipiʻiina ai se faʻaogaina tele o foliga. O laititi laiti e paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le piniki ma e faʻafefeteina e le tasi le isi. Eseesega:

  • Album - faʻatasi ma fugalaau paʻepaʻe sinasina;
  • Carneum - i totonu o fugalaau lanu piniki vaivai e vavalalata vavalalata le tasi i le isi.
Muscari

Muscari broadleaf. Mai le pito i lalo o laʻau lapopoa taʻitasi e pei o lau o tulip. E valiina i se lanu lanumeamata lanumoana. I luga o se tasi laau, e mafai ona foliga mai ni nai fulufulu laiti ma sina lanu lanumoana lanumoana.

Muscari broadleaf

Faʻatauga auala

Muscari e faʻalautele e fatu ma vegetatively. E i ai ituaiga mea e tasi e mafai ona mafai ona filifilia. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o fatu, e le faʻasalalauina faʻasalalauga varietal. E tatau ona manatua i le mafaufau pe a mavae le 12 masina o le teuina, faʻaititia le faʻaitiitia o le fatu. O loʻo totoina i le taimi nei i le lauʻeleʻele avanoa, i lua i le loloto o le 1-2 cm. I le taimi o le taumalulu, o le a maua e le fatu se togafiti masani ma o le a amata mai muamua fua muamua i le amataga o le tautotogo. Mo le tele o masina, o laau e fausia ai se pulu ma fausia ai le lanu meamata. O le fugalaau e amata i le lona lua po o le tolu o tausaga o le olaga.

O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona taatele o le toe gaosia o le vavaeeseina o tamaiti (tamaʻi tamaʻitaʻi). O le mea e lelei ai, i se vaitau e tele. E le aoga le vavaeina o tamaiti i tausaga uma. E sili atu le tuʻuina atu ia latou tuputupu ae ma maua le malosi i le 3-4 tausaga. O le taimi sili mo le vaevaeina ma le toe totoina o loʻo tutupu ia Aokuso-Setema. I le itu i saute, o le faʻatulagaga ua fuafuaina mo Oketopa-Novema. E faʻatatau i le tele o gutu, o le totoga toto e 4-6 cm.

Faʻamatalaga Puipui

Faʻamasinoga E sili le lelei i totoga o le totoina o laau i le faaiuga o le fugalaau ma vao (Aokuso-Oketopa). E vaevaeina i vaega e oo atu i le 10-15 fasi vaega, ae o le avanoa avanoa e tatau ona tumau i le va o puʻupuʻu taʻitasi. O lea la o le togalaau o le fugalaau o le a sili atu ona teuteuina ma mataʻina. A o le totoina, ua asiasia le pulufana mo mea leaga, pala ua pala ma le pogisa ma ua pisia. Muamua, e togiina i se vaifofo o Karbofos, ona togi ai lea mo se itula i se tali malosi o le manganese.

O le nofoaga e tulaueleele ai e tatau ona susulu pe vevela. O le palapala e muaʻi viliina ma gau e pulou lapoa. O le totoina o lua i se mamao o le 6-8 cm faia ai le papaʻu (e oo i le 8 cm). Laʻau laiti e totōina i se mea malulu i laina o pu. Muamua, e sasaa le oneone i totonu o le lua i luga o le eleele, ona tuʻuina atu lea o le mea totino i le mea saʻo. Pulu faʻafefete o loʻo faʻafefeteina i le eleele, faʻaleleia ma faʻaleleia lelei.

E le tatau ona eliina muscari i tausaga taʻitasi. Laʻau totogo i le taumalulu i vaʻa lelei, ae o 4-5 tausaga uma e totogo ai. Latou te manaʻomia le faʻamalosi ma faʻafouina le pito i luga.

Tuʻua. O le masani ai ile muscari ile tausiga e aofia ai le faʻamalosi. O le eleele e tatau ona fai sina suavai itiiti, ae aunoa ma le faʻamaʻaina o le vai, a leai o le a pala le namu. I le leai o timuga, e faʻaleleia le faʻaleleia i le taeao.

I le tautotogo o le tautotogo, e faʻamaʻaina ai laau i le faapalaga poo le humus. O le uluai laei pito i luga e faia pe a tupu mai. O le toe faʻalepalapalaina ua fuafuaina mo le vaitau o le vele. Aʻo fuga le muscari, e lava le taimi e pala ai le eleele e lata i le togalaau fugalaau.

O fatu ua gaugau e faigofie lava ona paʻu i luga o le eleele, e mafua ai le faateleina o le totoina o le tagata lava ia. Ina ia puipuia, pe a uma ona mamae mai, ona vavae ese ai lea o mea.

O fugalaau e iloga i le puipuiga lelei, ae ui i lea, o malala e mafai ona mafatia mai faʻamaʻi faʻaleaga. E tupu lenei mea i le mafiafia o laau totō, luga o le mamafa ma le eleele eleʻele, faʻapea foʻi ma le faʻafesoʻotaʻi ma se faʻamaʻi maʻi. O le parasite, e manumalo ai le maunu hyacinth i aphids. E le gata na te inuina fualaau toto, ae e maua foi faʻamaʻi viral. O faʻafitauli faʻapitoa e toetoe lava a le mafai ona laveaʻiina. E tatau ona eli e puipuia ai le salalau o siama.

Togi. Muscari na ia taʻua vaitaimi o gaoioiga ma malolo. Ua i ai i le amataga o le taumafanafana, e matua malolo uma lava aʻa, ae o laulaau e tumau seia oʻo i le malulu. O le tipiina muamua oi latou e le o fautuaina, talu ai o le taimi nei o loʻo i ai se sapalai o meaʻai i totonu o pusa. I le taumalulu, i le taimi o le taotoga, o le manaʻoga mo le fafagaina ua mou atu. E selesele vao mamago, ma o le fogaeleele e mulimulitaʻi ma solo ma fufuluina i lau lauʻeleʻele.

Faiga faʻamalosi

E mafai ona e faʻamalieina oe lava i mea manogi leaga i soo se taimi o le tausaga. O le faia o lenei mea, faʻavaeina tulaga mo le tupu aʻe o muscari. I le taimi lava e maeʻa ai laulaau, e eliina ma mago i le potu malulu. Ona tuʻuina lea i totonu o pusa ma le peʻa poʻo le oneone mo le teuina. I le taimi muamua, o le ea vevela e tumau i + 15 ... + 17 ° C. A maeʻa ni nai vaiaso, ona tuʻuina lea o pulu mo le 3-4 masina i se potu ma le vevela o + 5 ... + 9 ° C. E mafai ona e faʻaaoga le vaega o fualaau faisua i totonu o le pusaaisa.

E tusa ma le 3 vaiaso aʻo lumanaʻi le vaʻaiga o loʻo faʻatali, e totoina pamu i totonu o fagu ma eleele lafulemu, palapala palapala i le loloto e tusa ma le 2 cm le maualuga. Laʻau e tuʻuina atu i se nofoaga mumulu ma le vevela e tusa ma le 10 ° C. A mavae ni nai aso, ona siitia lea o le vevela i le + 15 ° C. A maeʻa lenei mea, o lau e ola malosi, ma a mavae le 2 vaiaso, e aliali mai le faʻailoga.

Muscari Faʻaaoga

O le myacinth o le miti e totoina tele lava mo faamoemoega teuteu. E siomia i latou i togalaau fugalaau, ala, ma totoina foi i togalaau ma i luma o laau vevela. O laʻau malulu o meaola e faʻamalosia ai le togalaau totogo ma le lanu uliuli, lanu viole, piniki poʻo le paʻepaʻe.

E foliga lelei Muscari i tafatafa o daffodils ma tulip. E mafai foi ona tuufaatasi ma crocuses ma kopi. E matua taua lava le totōina o se vaega tele o laau totino ma le tele o lanu o mea e tutupu mai ma taimi vavalalata. O nisi vailaʻau e talafeagai mo le ola i totonu o pusa i luga o balconies ma verandas. O le manogi o le ulu o muscari e aʻafia ai iniseti leaga, o lea e masani ona totoina i isi fualaau, e pei o se iniseti masani.