Fua o le gaosiga

Afai o le lanu o aʻa o se orchid ua paʻepaʻe, lanumeamata poʻo le enaena: aisea e tupu ai lenei mea ma le mea e fai?

O le aʻa o se orchid e matua ese lava mai isi fale o loʻo i totonu.

A maeʻa, o le vaega o aʻa o loʻo i lalo o le eleele, ma le vaega i luga o le palapala i totonu o se ulo. O le mea lea, e tele fesili e uiga i lenei mea.

E taua le malamalama i le auala latou te tilotilo ai i lo latou tulaga masani, ma le auala e iloa ai le aʻa o le maʻi.

O le a le lanu masani o se aʻa maloloina?

O le aʻa o se totoga laau toto lea e nafa ma auala taua. Faatasi ai ma le fesoasoani o aʻa, ua faapipiiina se tochidipolo epiphytic i le mea e fai, ma o lea e faatumauina ai le tulaga saʻo.

O le aʻa o loʻo aʻafia ai le susu ma micronutrients o loʻo maua i le palapala. E le gata i lea, o aʻa faatasi ma laʻau e aofia ai i le faagasologa o le photosynthesis.

Suʻeina o lanu o lalo poʻo lau o le ea o se faailo e manaʻomia ona e gauai i le fugalaau. Lanu masani o aʻafiaga maloloina mama malamalama poʻo le lanu enaena. A faʻamalūina i le vai, o le lanu e lilo i le paolo, pogisa. E le masani lanu - lanu uliuli, samasama samasama ma fugalaau paʻepaʻe.

I le tulaga masani, o le lanu o le belamen e paʻepaʻe sinasina. O le mea lea, e manatu o lanu lanu o le aʻa e mafai ona eseese mai le lanumeamata i le siliva.

Ae peitai o le lanu o aʻa o pipiisi atonu e eseese e fuafua i luga:

  1. ituaiga eseese;
  2. sui e tupu ai;
  3. faʻaaogaina o mea e faʻaaoga ai minerale;
  4. moli.

E tatau ona maitauina o le fuafuaina o le setete o aʻa na o le lanu e sese. E taua le suʻesuʻeina o latou tulaga faaletino. Laʻau ola maloloina e faʻaleleia, lamolemole, paʻu. Afai ei ai pea se tamatamailima ma le mamafa i luga o le aʻa ua tupu, o lona uiga e pala pe pala.

I le lanu o le aʻa, e mafai ona iloa po o le fea o laau e aʻafia.

Matou te ofoina atu mo le matamataina o se vitio vaaia e uiga i le lanu o aʻa:

Aisea ua suia ai?

E tele mafuaʻaga e aʻafia ai suiga o lanu o le aʻa:

  • faiga le talafeagai;
  • itiiti vai;
  • faʻaleagaina masini i aʻa;
  • vevela vevela ma tulaga o le suamalie ile potu;
  • leai se malamalama;
  • faasologa matua;
  • faʻamaʻi pipisi;
  • le tele o potopoto le talafeagai;
  • faʻaaogaina o vai e le lelei mo le faʻavaivai.

Laʻasaga i lea laasaga taʻitasi: o le a le mea e fai pe a suia le lanu?

I luga o le lanumeamata

O le atigi pito i fafo o le aʻa, belamen, e lanu meamata pe a susu, ma pe a magoto, e avea ma lanu sinasina. O le lanumeamata lanumeamata o le aʻa e faʻaalia ai se inike maloloina.. E faigofie le faʻavaeina o le tuputupu ae i le lanu o aʻa - o aʻa talavou e iai lanu lanu meamata lanu meamata, ae o le aʻa tuai o loʻo i ai le paʻu, o le malulu.

Faʻalogo! O foliga vaaia o lanu lanu meamata e tatau ona pulea. Afai e le o vaaia mo le tele o masina i se laasaga, e tatau ona toe iloilo le faiga o le faʻavaivai.

I luga papae

O sea lanu lanu e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o vai vai, vai e leʻi faʻasaina e pei o le faʻavaivai. O le vai malosi e aofia ai le tele o pasene o masima.lea e masani ona faaputuputu i le eleele, ma suia ai lona tuufaatasiga ma taofia le tafe mai o le ea i aʻa. O se taunuuga, e mafai ona e vaʻai i le paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o le meaʻai ma le rhizome.

Fua faʻatatau:

  1. aveese ma le faaeteete le fugalaau mai le ulo ma aveese le vaega o le eleele;
  2. fufulu aʻa i lalo o le suavai mafanafana;
  3. taʻi vaega na faaleagaina o aʻa;
  4. totoina i se orchid i se mea fou fou;
  5. faaaoga faapitoa faamamaina, suavai mama mo le fausiaina;
  6. faafou le palapala i le tolu tausaga, a itiiti mai.

Ua fautuaina le au faifaatoʻaga poto e aoina mai le susu ma le timu, ma faʻamamaina le laau.

Fesoasoani! Ina ia faʻamaluluina le vai, ia faaopoopo ni nai mataua o le sua o lemoni fou.

I luga o le enaena

E taua le siakiina e le aunoa o aʻa o epiphytes.. Afai e totō le fugalaau i totonu o se ipu manino, faʻafaigofie. E sili atu ona faigata pe a tupu le orchid i totonu o se sima, ipu omea, ma faʻapulaa le avanoa i le malamalama. I lenei tulaga, o le lanu o aʻa e eseese.

Mafaufau, pe o le a le mea, pe afai o aʻa o se orchid homemade e enaena. O se lanu talitutusa i luga o aʻa e ono ono aliali mai ona o le totoina lelei i totonu o le meaʻai. O aʻa, ma le leai o se malamalama faalenatura, e le mafai ona auai atoatoa i le faagasologa o le photosynthesis, ma o se taunuuga, e le o gaosia le chlorophyll, lea e nafa ma le lanu meamata.

Fua faʻatatau:

  1. aveese le fugalaau mai le fagu tuai;
  2. faatofu le vaega pito i lalo o le laau i totonu o se atigipusa vai mafanafana, tuu mo le 2 itula;
  3. ia fufulu ese aʻa i se solo pepa;
  4. pe afai o loʻo i ai nofoaga ua faaleagaina - tape;
  5. totoina se orchid i totonu o se pusa tioata manino;
  6. tuu i totonu o se nofoaga lelei.

O le isi mafuaaga e mafua ai ona pala le aʻa. E atiina ae i totonu o se siosiomaga e maua ai le maualuga o le suavaia, o lona uiga, faatasi ai ma le faʻateleina pe faʻateleina le suāvai. O faʻamaʻi pipisi tetele: lauulu, enaena ma aʻa. Faatasi ai ma nei faʻamaʻi pipisi e masani lava ona maua: e paʻu enaena i luga o aʻa, fugalaau, lanu enaena i lau.

Fua faʻatatau:

  1. tuu le falemaʻi i totonu o le vaalele;
  2. aveese ia vaega ua faaleagaina o aʻa ma se mea e gaosia ai, e le afaina;
  3. faʻagasolo le eleele ma le laau totino ma se 0.2% fofo o le sauniuni "Fundazole" poʻo le "Topsina"; o le isi gaioiga masani o le a galue foi;
  4. E manaʻomia le faʻaaogaina o le metotia o le faatofuina o le fagu i le vailaʻau vailaʻau, pe a fai o loʻo faʻamatalaina i fautuaga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
  5. toe fai le gaoioiga 3 taimi ma se malologa o le 10-14 aso;
  6. faʻamaonia le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga i totonu ole potu;
  7. fetuutuunai le faiga o le suavai.

Matou te ofoina atu mo le matamataina o se vitio vaaia e uiga i le auala e faʻafefe ai le togi ma le faʻapouliuli o aʻa:

Ae faʻapefea pe afai ua mamae le laau, ae o loʻo aʻafia pea le aʻa?

O mea taua, pe a mūmū lau, ma o aʻa e lanu meamata, e mafai ona tele, e afua mai i le maalili o le maalili ile maʻi ogaoga.

  • O le malulu o le ea e ulufale atu i le laau.

    O le mea moni, o le maalili a le maalili e mafua ai le paʻu o aʻa, leiloloa o laulaʻau o tauvaga, ae o le aʻa o le a tumau pea. O le mea e leaga ai, o fugalaau ma laʻau ua afaina e le o togafitiga. E manaʻomia ona aveeseina laʻau ola, ona faʻaalu lea o le fagu i totonu o se potu mafanafana ma faʻafeinu. I le lumanaʻi, aloese mai faʻataʻitaʻiga. Faʻasalaga lelei pe a mavae sina taimi e foliga mai ai pine talavou.

  • Televave masima.

    A oʻo ina leaga le susuga. O se mea na faaleagaina le gasegase o le a le toe i ai ona laʻau, ma o aʻa e mafai ona tumau le maloloina. Laʻau e avea ma mea vaivai ma faʻailo. I sea tulaga e tatau ona:

    1. aumai se orchid mai se ulo;
    2. fufuluina le aʻa o eleele totoe ma fufulu ile vai mafanafana;
    3. aveese mea leaga, gaioiga o gaioiga gaʻo;
    4. tuu le fugalaau e malogo i le po;
    5. lologa faʻapipiʻi i totonu o se mea fou fou, faatasi ai ma le tuʻufaʻatasia o le tuʻuina atu o se alavai faʻavaivai;
    6. pulea le faiga o vai.
  • Faatasi ai ma fusarium oe, o faʻamaʻi pipisi e salalau vave vave, faʻaleagaina lau.

    Latou amata amata lanu samasama ma paʻu'ū. Afai e le o taamilo le laasaga o le liona, o lona uiga atonu o le aʻafia pea o le aʻa. O le mea lea, e taua le faanatinati e fai se gaioiga:

    1. tuu le fugalaau i le puipuiga malu;
    2. fatuina tulaga lelei mo le tuputupu ae;
    3. faʻagasolo le vaega pito i luga o le togi ma le eleele palapala ma se vaifofo malie.

Afai e le faʻamautu le mafuaʻaga o le faamai, e sili atu le faʻafeiloaʻiina o le laau i aʻafia maloloina i le kiona. Faʻaauau pea le vevela i luga o le 25ºС, faʻamafanafana 60-70%. Ia mautinoa e aofia ai moli uila ma faʻainu vai masani i vai mama. O le tuputupu ae o laʻau e le o se faiga vave, o lea ia e onosai.

O le faʻagaloina o faafitauli i aʻa, e tatau ona e mulimuli i fautuaga e tolu: mataʻituina le ala saʻo o le faʻaleleia o vai, tausia le mafanafana o le vevela ma le vevela, faʻamautinoa o le laau ma se nofoaga matagofie. E faigofie tulafono, ae afai e te pipii i ai, o le a latou aumaia le tele o faamanuiaga.