Meaʻai fua

Nutmeg Pumpkin: faʻamatalaga ma ata o ituaiga sili ona lelei mo le tuputupu aʻe

Butternut Palukin - o se tasi o sui pito sili ona suamalie ma sili ona matagofie o le aiga o le Pumpkin. O loʻo i ai se laʻau feʻai, mafiafia o se lanu moli lanu manogi ma se manogi manaia. Ona o lenei mea, o ituaiga nutmeg e sili ona lauiloa i le au fai togalaau.

E te iloa? Mekisiko o le nofoaga na fanau ai le melonini. O iinei o le mamafa o le fualaau aina e mafai ona oʻo atu i le 1 centner.

Ina ia mafai ona filifili le filifiliga sili ona lelei mo le tuputupu ae i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona suʻesuʻe ituaiga eseese o le uka ma se faʻamatalaga.

Nutmeg Vaega

I le faaopoopo atu i le tofo lelei, o le nutmeg paluka ituaiga o loʻo faʻaalia i se ola umi, tulaga taua o mea taumafa, faʻapea foʻi ma le faʻateleina o mea o loʻo iai i vitamini (vaega A, B, PP, E) ma elemene (potassium, magnesium, iron, etc.). O fua e mafai ona i ai se foliga ese, ma o latou paʻu e manifinifi ma faigofie ona tipi. O le lanu o le pipi ma fatu e faalagolago i le ituaiga eseese. O le aʻa o le pentahedral, e faalautele atu i le faavae. Pe a faatusatusa i isi ituaiga ma ituaiga o elekeni, e ese le nutmeg i le vevela, o le mea lea, e fautuaina mo le faatupulaia i le itu i saute.

E taua! I o tatou latitudes, e masani lava ona totōina laau toto, lea e faʻateleina ai le faagasologa o fua o fua.

Mea masani masani

Faʻasalaga lelei, o ituaiga sili ona lelei o le pamu nutmeg o le a maua ai se faʻatoʻaga sili ona lelei tele le seleselega.

Muscat

O le ukinisi umi-faʻaleleia e mafua mai i le tuai o le laʻau. O fua ei ai le faʻaloloa, faʻalanulaula, faʻalauteleina i le pito i luga. O le lanu o le paʻu ma le pulupulu o le moli moli. Fua e oʻo i le 5-7 kilokalama ma o loʻo faʻaalia e se uʻamea mafiafia.

Vitamini

Lisi o le pikiaka, talu mai le taimi mai le mama muamua i le seleselega e tusa ma le 140 aso. Fualaau suamalie, lautele, vevela poʻo le oval. O le kulimi papago e paʻu enaena i lanu enaena ma lanu samasama-samasama. O le aano e suamalie, crunchy, suamalie, lanumoana lanumoana i lanu. O le mamafa o le tasi fualaau e oʻo atu i le 5 kilokalama. E le manaomia ni tulaga faapitoa e teu ai.

Maea

Umi o le vaitau o nutmeg. O le taimi mai le mama muamua e selesele i le faaiuga o le taumafanafana-amataga o le autumn o le 130 aso. O fua e fua tele, pala, lanumumu-lanu enaena, lanu 6-10 kilokalama. E i ai le suamalie e sili ona suamalie, e lelei ona teuina, e le oso ma e le pala.

Candied

Vaʻai le umi o le nutmeg ituaiga. O le taimi atoa o le taumafa e 130-150 aso. O fua e lautele, mafolafola foliga. A o latou vevela, o la latou lanu e sui mai le lanumeamata i le lanu enaena, o le aano o le moli. O le mamafa o le tasi pulu paʻu e tusa ma le 5 kilokalama. Faʻaaoga tele i meaʻai.

Penina

O le kulūlū ituaiga 'Nutmeg' e laʻititi le taimi. Mo le fuaina o le seleselega, e manaʻomia le 100-110 aso. Fualaau aina e ola i le taamilosaga, ma le lanu moli lanumumu ma vaivai, oona, anufe mafiafia. O le kulimi o loʻo lelei ona tausia i le malulu.

E taua! O lenei ituaiga o loʻo faʻaalia e se tamai togiga pepe.

Prikubanskaya

O lenei ituaiga o pulu fualaʻau e mafua mai i le vaeluaga o meaʻai ma ua iloga i se fua o le vao. Fua na fuaina e tusa ma le 110 aso. Laʻau vaivai (2-3 kilokalama) foliga paʻu e ufiufi i le moli lanu moli, ma o le meaʻai suamalie e sili atu lona lanu.

Palaw Kadu

Palav Kadu-o le tuai o le maualuga o le maualuga. Paʻu o le 'eleʻele, ia i ai se lipine, e oʻo i le 10 kilokalama. O le lanu o le paʻu o le moli moli. O le aano e suamalie ma malie.

Muscat de Provence

Pumpkin Muscat de Provence e faasino atu i le tele o aso (110-115 aso ao le i matua tumu). O le malosi malosi o le laau ua fauina, ua faaputuputuina fua e fua i le 3-4 kilokalama faatasi ai ma ni uiga taua. O le aano e lanu moli, lanu, e maua mai i le maualuga o le koko ma le suka. O le kulimi o loʻo lelei ona tausia, faʻasaʻo i faʻamaʻi.

Arabatskaya

O se tasi o mea e sili ona masani ai-faʻalauteleina o togavao o le nutmeg mo fanua tatala. O le tuputupu ae o le vaitau e 115-125 aso. O le mamafa o le mamafa o le fetus o le 5-8 kilokalama. O loʻo ufiufi i se lanumeamata, samasama-lanu moli. I le ogatotonu o le paukiki o loʻo i ai se lanu moli sesega, e manaia, manogi, suamalie. E sili ona tausia lelei mo le 3-4 masina.

O le uʻu pauka o le a avea ma se filifiliga silisili mo i latou oe mananao e teuina le seleselega mo se taimi umi ma fiafia i lona tofo lelei e oʻo lava i le malulu malulu. Ma, o le mea e ono mafai ai, o le faʻamatalaga saʻo o ituaiga eseese o le a fesoasoani ia te oe i taimi uma e filifili ai le meaʻai nutukuni saʻo.

E te iloa? O le mea aupito sili ona lelei, o nei fua e talafeagai mo le taoina ma le kukaina o le sua fou.