Fua o le gaosiga

O mea aoga o le suauu geranium ma le tele o le faʻaaogaina o togafitiga taua

Talu ai nei lava, na faigata ai ona maua se fale lea e le sili atu i le tasi le ipu o geraniums o le a le tu i luga o le windowsill. Ma mai lau o lona aiga vavalalata - togalaau ma le keriraniums piniki - latou te faia se elixir moni faʻamarania - o le garanite.

O lenei tusiga o loʻo taʻuina atu ai ia te oe mea o le geranium taua o le suauʻu taua ma e faʻaaoga mo, e pei ona faʻaaoga i le cosmetology. O le ae iloa po o fea ma le aofai e mafai ona e faʻatau ma le auala e te faia ai oe i le fale.

O le a le mea?

Geranium o le suauu taua, poo le sukalarania, o se vailaau e gaosia mai laulaau o se laau geranium. E maua mai i le vavalaʻau vaʻaia, e naʻo le tasi le mataua, e tatau ona e gasolo e tusa ma le 500 lau, O le mafuaaga lea ua manatu ai lenei suauu o se tasi o tau sili ona taugata, faatasi ai ma le piniki ma le jasmine.

O se suavai, suamalie oloa e foliga tutusa ma le suauʻu manogi masani, e lanu samasama-lanumeamata ma se lanu moli po o le paolo o le olive, manino atoatoa, faigofie ona suauu i isi suauʻu, e i ai sona uiga masani mafiafia ma se fualaau suamalie ma ni mea malie-suamalie. E aofia ai le sili atu ma le tasi le selau elemene aoga, e pei o citronellol, geraniol, linalool, menthol, nerol, a-terpineol ma isi.

O meatotino ma o le a le mea e faʻaaogaina?

O le suauu o le galaini e matua mulimulitalo e oo lava i le lisiina o ona mea aoga uma o le a tele se taimi.

O loʻo iai aʻafiaga, aʻafiaga o le toto ma faʻaleagaga, faʻamalolo manuʻa, vaʻaia ai toto toto, faʻaleagaina, maualalo le maualuga o le suka, lelei le iniseti, e aʻafia ai lagona, faʻafefe popolega ma faʻaitiitia le vaivai, ma maua ai se aoga aoga i hormones, faʻaitiitia lagona tiga ma faafitauli i le taimi o le menopause. E faʻaaogaina i totonu ma fafo, i vailaʻau faʻapitoa, aromatherapy ma le cosmetology.

Totonu

O togafitiga faʻale-aganuʻu ua fuafua e faʻaaogaina le suauu mo le togafitiga o le tele o maʻi. Ua ave i totonu e:

  • aveese maa mai fatugaʻo;
  • faaitiitia le maualuga o le toto toto;
  • faatulaga lelei le manava ma meaʻai;
  • togafitia maʻi o le manava;
  • tuliesea anufe mai le tino;
  • taofi le toto.
Faʻalogo! E tatau ona manatua o le aveina o le suauu i totonu mo togafitiga faafomaʻi e mafai ona faʻamaonia lelei pe'ā uma ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Faʻaaogaina fafo

Mai siama ma namu

I le maualuga o le vaitau o le mafanafana, pe a iniseti ia iniseti e matautia ma e le lelei mo tagata, o se tamai fagu o le geranium o le suauu taua e mafai ona maua ai le faaolataga. E pei o le tele o isi fugalaau fugalaau talafeagai, o loʻo i ai le malosi o mea faʻatau - ma lona manogi manogi e faʻafeiloaʻi ai ticks, mosquito and midge. E fautuaina e faʻaaoga e tau ai i se tasi o auala nei:

  • Faʻafefiloi 20 gogo o suauu ma ni ipu mama se lua o le suauu paʻu, faʻaoga i luga o lavalava ma foliga paʻu. O lenei metotia e lelei mo le faigofie ma le faigofie o le faatinoga.
  • 2 teaspoons o le sukaranisisi o loʻo faʻafefiloi ma le 200 ml o le vai mama ma se faʻamalolo (poʻo le ava malosi), ua sasaa le paluga i totonu o se pusa ma se fagu moli ma faʻaaoga i lavalava ma le paʻu.

O le aʻafiaga o nei vaifofo e mafai ona oʻo i le 24 itula. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o tupe i luga o lenei faavae e le fautuaina mo tagata e nofouta i le malosi o mea manogi ma fugalaau.

A o e savali i totonu o le vaomatua, e le tatau ona e faatalale i le siakiina o oe lava ia mo le i ai o siaki i luga o lavalava.

Freshener ma meaʻai

O se manogi manaia o le fugalaau e mafai ona afaina ai le lagona faalelalolagi, e toe faʻafefe, fesoasoani e faʻamafiesea le lotovaivai, faʻasaʻo le atuatuvale, faateleina le gaioiga, e mafai foi ona fesoasoani e aveesea le le mautonu ma mea faigata. 2-4 drops o geranium o le suauu taua e mafai ona faʻaopoopoina i le moli manogi e faʻatau ai le potu tuua toatasi pe i totonu o mea faʻafefiloi.

E mafai ona e faia se moli vaalele lea e le gata i le faʻaalia o se manogi manaia, ae faʻapea foʻi ile humidification o le ea. Ina ia faia lenei mea, i totonu o se atigipusa ma se pulumu, sasaa le 250 ml o le vai, faaopoopo i ai le 3 mataua o geranium ma fuālaʻau lavender ma le 2 mataʻu o le sage ma le 'ulu. O le mea e tupu ai le faʻafefiloi e faʻaaogaina le totoina i totonu pe a manaʻomia. E faʻapena foi ona faʻapipiʻiina se meaola i se auala talitutusa, e faʻaaoga ai 5 sipuni tele o le vai mo le 5 pata o le suauu.

Faatonuga mo le faaaogaina i le cosmetology

O auala autu o le faʻaaogaina fafo o le suārania o le tausia lea o le paʻu o le tino, pusa, mata, ua ma le ulu.

Mo le paʻu

Mea manogi matagofie e mafai ona faʻaleleia lelei le tulaga o le paʻu, faʻateʻa ese pimples, faʻamaonia le galuega o le vaʻaia ma le afu, faʻaitiitia le foliga mai o le cellulite, faʻateleina le elasticity, faʻalautele le toe faʻaleleia.

  • O le faʻamalosiina o le decollete e mafai ona faʻaaogaina i taimi uma se paluga o suauu: 20 mataua o almonds, 10 drops o ylang-ylang ma geranium.
  • O le paluga suauʻu o le 30 gogo o le fatu o le saito ma le faaopoopoina o le 5-7 gutu o geranium, jasmine ma le pulu muro e tatau ona faʻaaoga i le 2-3 taimi i le aso, i le lotoifale pe pei o ni vevesi e faʻaitiitia ai faʻamau i luga o le paʻu.
  • O le malosi o le anti-cellulite e maua ai le faʻaaogaina o se paluga massage o le suauu ma le geranium i le ratio e 3 i le 1.
  • E aoga tele le faʻaaoga 10-15 faʻaleleia i se lima tele o masima ma ave se 20-minute bath.

Mo foliga

E fesoasoani le suāuʻu o le galala e faʻafefe lelei ai le tele o faʻafitauli paʻu. O le aoga mo le vevela, paʻu o le paʻu, ma le suauu, mumū. O mea faʻapitoa e faʻaaogaina ma le siakiina e fesoasoani e tau ai e tusa lava pe o le eczema, dermatitis, siama, mago.

  • Fufulu mata i le faʻafefiloi o suauʻu o le 3 pata o le geranium, 2 pata o lemoni ma le rosemary, ma 25 ml o le suauʻu paʻu o le a fesoasoani i le faamama loloto o le paʻu paʻu.
  • O le masikulu mai le paluga o le pulp 1 pi, na pasi atu i totonu o se masini suamalie, 2 sipuni tele o le kulimi ma le 3 pata o le suauʻu, faʻaaogaina ile foliga mo le 30 minute, faʻatau lelei taumulimuli.
  • Afai o se sipuni sipuni o le falaoamata rye ua faʻafefiloi i le vai mafanafana, faʻafefiloi ma mea o le 1 ampoule o vitamini B12 ma le 2 pata o le suauʻu, ona toso malie lea i totonu o le paʻu ile laina massage ma lafoaʻi mo le 30 minute, o le a fesoasoani e faʻamaopoopoina le vaʻa.
  • Ina ia faʻafefe ai le fusi, e lua fuga o le calendula tincture e faʻafefiloi i le ratio 1 to 1 i le vai, faʻafefeteina i lenei paluga 2-3 teaspoons o le lanu mumu, e tolu laulaʻu o le suauu e faʻaopopo, e salalau le paluga i luga o le paʻu. A maeʻa le 20 minute, ona fufulu lea o le masini ma le vai malulu.
  • E mafai ona e faʻaopopo le suauʻu i lau kulimi ua maeʻa ona saunia, kulimi poʻo le masikulu, mo le mea lenei e tatau ona e faʻaopopo 1-2 laʻau i le mea teuteu pe a faʻaaogaina.

Mo lauulu

O le meafaigaluega e faʻaaogaina e puipuia ai le leiloa o lauulu, e faʻaleleia ai le tulaga atoa o le maʻila ma avatu ai le susulu o le la i auala nei:

  • Mo le 100 kalama o le paʻu, 20 fuga o suauʻu e faʻaopoopoina, fefiloi, o le mea e tupu ai le faʻafefeteina e faʻaaogaina e fufuluina ai le ulu e pei o se masini masani.
  • I le 1 lita o le vai mafanafana, e tolu pata o le suauʻu ua faʻavaivai, o le suavai e faʻamamaina ai pe a uma ona fufuluina le lauulu, e te le manaʻomia toe fufulu le lauulu i vai mamā.
  • E faʻaaogaina i masini suauu manogi e avea o se mea e gaosia ai le malosi. Faʻafefiloi i le 5-10 gutu o le sukalarania i le 30 ml o le suauu paʻu (olive, almond, burdock), faʻaaoga le paluga i lau lauulu, afifi le vevela ma taofi mo 2-3 itula, ona fufulu. O lenei suauu suauu e mafai ona faʻaopoʻopoina i suauu taua o shea, pine, rosemary, lavender, faʻapea foʻi le meli po o le fuamoa moa.
  • E faaopoopo i se ulugalii e paʻu pe a faʻaaoga le pulufana poʻo le balsam-fufulu.
  • O aso uma pe a faʻasese le piʻo tuʻu ni nai mataua suauu i luga o le selu.

Faʻavae ma faʻailoga

Le faʻamaonia i tagata o loʻo maua le paʻu ma se uiga o le dermatitis. Ia faʻaeteete i le faʻaaogaina o meaʻai ma tagata e iai le paʻu maaleale. E aafia ai hormones, o le mea lea, e faʻasaina i le maitaga ma le faʻaaogaina o fomaʻi faʻamalosi, ma tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.

Faʻalogo! Faʻaitiitia le maualuga o le suka i le toto, o lea e le mafai ona faʻaaogaina lenei suauu taua mo le silia ma le 3 vaiaso, ma sili atu le faʻagata i le 2 vaiaso.

O fea ma mo le a le tele e mafai ona e faʻatau?

Taua O le suāuu e mafai ona faigofie ona faʻatauina i soo se fale talimalo e aunoa ma se faʻamaumauga, faʻapea foʻi ma faleoloa o mea faʻale-natura, i le Initaneti. E tatau ona faatauina atu suauu masani faalelalolagi (5-10 mg) o tioata pogisa, o le tau o falemaʻi mo le 5 mg tupe - 200 rubles. E le mafai e le suauu moni o le geranium ona taugofie, aua o lona gaosiga e manaʻomia ai le tele o meafaitino.

E faʻapefea ona fai i le fale?

E faigata tele ona faia le geranium o le suauu taua i le fale, ae mafaufau i lona maualuga tau i totonu o le faleoloa, e aoga le taumafai.

Muamua, e tatau ona e malamalama i lena mea Mo le gaosiga o le suauu e manaʻomia ai le tele o mea laʻau - lanu lanumeamata o le geranium. O le gaosiga lava ia e faia i nisi o vaega:

  1. O laʻau e fufulu ma le faʻaeteete ma oti lelei.
  2. O le taunuuga o le masini ua tuʻuina i totonu o se ipu tioata ma se tapuni, ua tumu i le vai ina ia ufitia ai le vai.
  3. E tuʻuina se pu i totonu o le pu i le tapuni, o le pu lava ia faʻamaufaʻailogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le omea, e tatau ona tuʻu i lalo le paipa i lalo.
  4. O le avanoa saoloto o le tui e tuʻuina atu i totonu o le tane faʻaputu, lea o le a tuʻuina i totonu o se vaa ma le aisa i le faagasologa atoa.
  5. O ipu e iai laulaau e vevela i totonu o le vai, e faasolosolo lava ona amata ona faʻamalolo le suauu taua, o le a faʻapipiʻi i luga o puipui o le tane faʻaputu.
  6. O le oloa e maua mai e aoina ma se pipette ma tuʻuina i totonu o se fagu vili paʻu o le tioata pogisa.
Faʻalogo! O le suauu o le galani e leai se mea e maua mai se fale o le fale, e masani ona taʻua o geranium, ae mai le lanu piniki garanium.

E faʻapefea ona e faia le pata i le fale na o oe, vaʻai le vitio o loʻo i lalo:

Faaiuga

O le tele o le faʻaaogaina o lenei suauʻu manaia e lautele tele ma e foliga mai e leai se tulaga faapena i le olaga o se tagata faʻaonapo nei, lea o le a le aoga, o lea e tatau ai ona i ai i taimi uma se fagu i totonu o le faletusi o fale.