Berry

Puipuiga, o lona uiga ma metotia o fualaau suamalie

Fugalaau - O le aganuu sili ona fiafia i ai o le tele o fai togalaau. O fualaau suamalie e talisapaia e le gata mo se tofo lelei, ae e lauiloa foi mo a latou meatotino aoga. O fua o le laau o loʻo i ai le faʻamaʻi-inflammatory, aafiaga antipyretic, faʻateleina le leo o le tino ma tuʻuina atu le malosi, fesoasoani e faʻafefe popolega. Ae peitai, mo le galueaina lelei, e tatau ona e iloa pe faapefea ona e puipuia lelei ia meaola faalafua.

E te iloa? I le taulaga Amerika o Enterprise, na faatuina ai se maafaamanatu i se tasi o meaola faalafua o le fugalaau ma isi laau totő - o le anufe papa. O le mea moni, o le faʻaumatia uma o le cot i le 1915, na ia faʻamalosia ai faifaatoaga e totō ni togalaau fou. Na faapena ona atiina ae se tamaoaiga tele-faceted.

Galliches

Shootgall

O le kulupu vine (midspberry mosquito) o le mea aupito sili ona matautia o manu o lenei fua. I le tautotogo, o iniseti o lo o taatia a latou fua i fatuga i luga o le paʻu o le laau. Mai ia i latou o lanu o lanu paʻepaʻe e atiina ae. O le 'ai, o aʻa e faʻaaogaina mea vevela e mafua ai le fausia o galls - fulafula, ma malosi malosi ai paʻu.

O le tuputupu aʻe o fugalaau e mafua mai i faʻalavelave e faʻagesegese ona paʻu, o le a vele ese ma malepe pe a malosi malosi le matagi. I le aluga o taimi, o le a pauu i le eleele, afifi i le koko ma ola ai i iniseti matutua. Mo le tasi vaitau e mafai ona oʻo atu i le tolu taamilosaga o le atinaʻeina o manu.

Ina ia tau ai, e taua i le taumafanafana, pe a oʻo i le tele o laʻau, o le faʻaumatia lea o pamu ua pisia. E fautuaina foi e sulu le palapala i lalo o le vao ma se 0.15-0.3% o le vaifofo o chlorophos faalua. O le taimi muamua e faia ai lenei mea pe a vevela le palapala i le +13 ° C, aʻo leʻi alu ese le iniseti, toe faʻaleagaina - 10 aso talu ona faʻamaʻapeʻa muamua.

Raspberry stem gallitsa

O se felelei laiti ia Me ma Iuni o loʻo tuʻu ai fuamoa i tafatafa o le kulupu buds. E amata ona fafagaina i luga o le meaʻai le laʻau, ma faʻafefeteina ai lona atinaʻe masani. Galls o loʻo fausia i nofoaga e faʻapipiʻi ai iʻa. O fea o iai nei faamaufaailoga, e paʻu ai paʻu ma vavae ese mai le paranesi. O le pupula pupula saʻo i totonu o le gall ma le taamilosaga e faaauau pea.

O le taua ma le laʻau moa i luga o fugalaau e tupu i le fesoasoani a:

  • filifilia lelei o mea toto, e aunoa ma ni faailo o faʻamaʻi;
  • faʻaogaina lelei o lala uma na faaleagaina;
  • totoina o fugalaau faʻatasi ma vailaʻau faalua i le tausaga (i le tautotogo, aʻo leʻi tuʻuina atu iniseti ma fuamoa i le tautoulu, pe a uma le seleseleina ma le eliina o le eleele). Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le 1% Bordeaux vai poʻo se faʻamalosi o karbofos (0.1-0.2%).

Strawberry fasi pepa

I le taunuu mai o le vevela muamua o le tautotogo, ua amata ai ona 'ai fualaʻau laititi o le fusi, ma le amata mai o pulupulu, o mea mai le fugalaau. Ona tuʻuina lea e le tamaʻitaʻi fuamoa i totonu o le fuga, faʻataʻitaʻiina, ma le isi atinaʻeina o le manufeʻai e tupu i le tulaga pa'ū.

E te iloa? E tasi le tamaʻi fafine leaga e oʻo i le 50 fuamoa.

O le alova e fafagaina i luga o se fuga, tamaiti ma mulimuli ane avea ma iniseti matua. O le taamilosaga e toe fai. O le faʻamaʻiina i le fasi vine-fugalati e mafai ona iloa e nai pu laiti i luga o laulaau laititi o le fusi, o le paʻu o le pulupulu ma le iai o ni meaʻai.

O faufautua faʻapitoa e fautuaina auala nei e puipui ai fugalaau mai lenei meaola:

  • agrotechnical: eliina po o le ogogogogo i lalo o le vao;
  • masini: faʻaumatiaga o laʻau paʻu ma tumutumu, luluina o vao mai se laau;
  • meaola: totoina o laau manogi malosi i le va o vao vine (garlic, sipisi, tansy, celandine, pepe sina, pepa chilli, ma isi);
  • vailaʻau: totoina o se laau i luma ma pe a uma ona fuga mai i tapenaga o le Fufafon (15 ml o le vailaʻau ua solo i le 5 l o le vai; faʻaaoga - 5 l o le fofo i le 10 mita), Kemifos (10 ml o le sauniuniga e faaopoopo i le 10 l o le vai; 10 mita), Ala (5 ml o le vailaau faʻasaina ua faʻasaina i le 4 lita o le vai; faʻatau - 4 lita o le fofo mo le 100 mita).

E taua! Ina ia aloese mai faʻamaʻi ma le vevela, e le fautuaina le totoina o fugalaau ma strawberries i tafatafa o le isi.

Failautusi

Spider mite

O lenei meaola e mafai ona osofaia fugalaau i le vevela ma le vevela o le tau. O loʻo nofo o ia i lalo ifo o laulaau ma faʻalavelave ai i latou i pusa paʻu. E fafaga i luga o laau toto. O le iʻuga o faʻamaʻi pipisi i luga o laʻau e foliga mai o lanu paʻepaʻe, ma i le aluga o le taimi latou te magumaʻu atoa. Faatasi ai ma se faapipii i fugalaau, e mafai ona e tau i ni auala:

  • faʻaaogaina o vao mago ma palapala i lalo ifo o latou i le vevela o le tau;
  • totoina o le laau e tusa ai ma faatonuga i le faʻaaogaina o sauniuniga e pei o le sulfur, karbofos, cydial, phosphamide, metaphos. Afai e manaʻomia, togafitiga faʻatasi ai ma vailaau faʻasolosolo e toe faʻafia ona fai, faatasi ai ma le va o le 10 aso.

E taua! E tatau ona faʻasūlūlū le fugalaau i le vaveao po o le afiafi, pe a uma le goto o le la, e aloese mai le faʻavaveina o le susu.

Utu fasi

Faʻalavelave tamaʻitaʻi i lalo o le atigi pito i luga o le fatugaʻo. A o faagasolo le taimi o le paʻu, e alu ese miti mai le ufiufi ma amata ona fafaga i luga o le sipuni o le laau. O laulaau i le taimi lava e tasi e punou ma susulu, o le vao e ola le lelei.

Le puipuia o siama ma le pulea o fasi fusi, pe a maeʻa ona selesele ma seleseleina, e fautuaina e sulu le laau i karbofos. Insecticides "Aktellik", "Fufafon", "Iskra M" ua faʻaaogaina.

Fugalaau fasi

Inisite winters i le loloto o le 5-10 cm i le palapala. I le tautotogo, e aʻe i luga o fugalaau fugalaau fugalaau, e tuu ai fuamoa e amata ai ona tutupu mai ai ni meaʻai, ma 'ai ai le tumutumu. E toe foʻi mai le 'auʻau i le eleele e faʻaaogaina ma liliu atu i iniseti matutua i le isi tautotogo. O le taamilosaga e toe fai.

I le taua ma le fusi beet beet faaaoga ituaiga metotia o tauiviga:

  • eliina luga o le eleele i lalo o laau ma le va o laina i le taimi o le faavaeina o pupae iniseti;
  • pulupuluina ma decis, konfidor, karbofos.

Fualaau faisua aisa

E mafua ai faʻaleagaga faʻapitoa i ituaiga vave ripoti. Caterpilla i totonu o vavave i luga o le paʻu o paranisi poʻo lalo o laau totō ile lau paʻu. I le tautotogo, latou te lafoaʻi mai ai pupu o le laau ma le pupate iina. O le lanu enaena lanu enaena e sau mai le papa ma tuu fua i fugalaau. O 'anufe faʻamaʻavale e' aina fua o vine

Ina ia faʻaumatia le moa o le fugalaau, e tatau ona e:

  • pe a teuteuina lala tuai ina ia mautinoa ai e leai ni taʻalo na totoe;
  • o le taimi lava e amata ai ona fulafula fatugaʻo, ia faʻagasolo le fuga jam i Iskra, Konfidor, Decis poʻo Karbofos.

Umu le suka

Pest larvae, fafagaina i luga o le sipuni mai aʻa o le fugalaau, mafua ai le osooso ma le fulafula o le paʻu. O lala ua faaleagaina ua leaga, malolo ma malogo. E ese mai i le afu o le gao i le na o le tele o faamaufaailoga, lea e mafai ona oʻo atu i le 10 cm le umi. Faʻaaogā tutusa le faʻataʻitaʻiga e pei o faʻamaʻi faʻafuaseʻi.

Fuga laʻau

LO le iniseti o le iniseti e tilotilo i totonu o le ogaumu, ma mafua ai le fugalaau e amata ona mamae ma liliu ai le lanu, ona pala. I le amataga o le fugalaau, o le a alu ese ia anufe mo le taumalulu i totonu o le palapala, lea latou te liliu ai i le pata, lea e tuu ai fuamoa. Hatching caterpillars ua amata ona toe faʻaleagaina lala mai totonu.

I le tulaga o le fusi e lele, o auala nei e faʻaaoga ai:

  • kiliina le eleele i le tautotogo ma fufulu laulaau lau;
  • faasologa o aganuu i le amataga o le tautotogo (i le taimi lava e aliaʻe mai ai pine talavou), faatasi ai ma le fesoasoani a "Karbofos" po o le "Aktelliki".

Fagu ipu tioata

I le ogatotonu o le taumafanafana, e tuʻu ai e butterflies ni fuamoa i luga o le eleele i le pito i lalo o vine. O anufe paʻepaʻe e aliali mai ia i latou e amata ona totoina i totonu o lālā, ona o nei pulu e foliga mai. Latou te sulufaʻi ma faʻataʻitaʻi saʻo i totonu o laau. O le tausaga na sosoo ai, o le pupae ua liua i le butterflies ma toe faʻafia ai le taamilosaga. O le fusi e tumu i se pusa tioata e vave ona mou ma mamae.

Ina ia le mafai ona faʻatagaina le vevela e faʻateleina, e tatau ona faʻaumatia faʻamaʻi afaina i se taimi vave e mafai ai, ma aveese ai lala tuai, ma tuʻu ai se moa.

Fugalaau lau fugalaau

O le iniseti o loʻo ola i lalo o laʻau fugalaau i totonu o nuʻu laiti. E fafaga i luga o le sipuni mai fatu laau ma e mafai ona faʻatagaina faʻamaʻi vailaʻau. Ona o le toilalo o aphids, ua tupu ai fugalaau ma ua iu lava ina malolo. O le auala autu e faʻafefe ai manufeʻai o le togafitiga o le "Aktellik" poʻo le "Karbofos" i le taimi o le fuga o fatugaʻo.

Puipuiga o pest

Ae e te lei maua se seleselega lelei, e tatau ona fufulu fugalaau i le tautotogo e faasaga i meaola faalafua. Mo lenei mea latou te fautuaina e faʻaaoga vailaau faʻaonapo nei. (mo se faataitaiga, tutusa "Aktellik" poʻo "Karbofos") . Togafitiga ma vailaʻau, pe afai e tatau ai, e toe faʻafia ona faʻafia i taimi taʻitasi. Afai e faʻapipiʻi lenei faiga i suʻesuʻega faʻavaitaimi o vao ma i le taimi e faʻaumatia ai aʻafia ua afaina, e mafai ona e faʻatatau i le tele o vine. E lelei foi ona eli le eleele pe a uma le seleselega.