Fua o le gaosiga

O le fea ipu e talafeagai mo le spathiphyllum ma o le a le mea e mafai ona tupu i se mea sese pe a filifilia se atigipusa?

Sa vave ona manumalo le Spathiphyllum i le alofa o le toatele o tagata fiafia i totonu o laau i totonu ona o le foliga le masani ai o latou uiga, lea ei ai se foliga matagofie ma le foliga faigofie.

Ae toaitiiti tagata e iloa o le faʻamaoniga o le soifua maloloina ma le matagofie spathiphyllum o le ai ai i le filifiliga saʻo o se ulo mo ia.

O le auala e filifili ai le ipu i lalo ifo o lenei fugalaau o le a malamalama i lalo.

O a ituaiga o gafatia e sili atu?

O le eseesega tele i le va o le ulo ma fugalaau o le i ai o se mea e le maluelue i le lona lua. O le atigipusa o loʻo i ai le laau e tuʻuina i totonu o ipu, lea e mafai ona tuʻuina i soo se mea: faʻapipiʻi i se maualuga pe tuʻu i luga o le faamalama sill. E sili atu nai lo le faia o se mea teuteu, e le pei o se fugalaau, o loʻo i ai se galuega patino, ae o loʻo i ai pea lona aoga:

  • E mafai e le tagata totō ona natia ni faaletonu i fafo i le fugalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaputu mai i fafo fafo se vailaʻau paʻepaʻe papaʻe.
  • I le avea ai ma tulafono, o fata e tafe ai le vai i lalo ifo o le fagu e maualalo i lalo, ma i se tulaga le talafeagai e mafai ona latou faʻaleleia ma faʻafefe le vai. O Kashpo e le gata ina avea o se mea teuteu, ae avea foi ma paleti, sili atu ona gafatia ma saogalemu.
  • O le a fesoasoani le tagata totō e faʻafeiloaʻi fugalaau mama.
  • I le avanoa i le va o ipu ma le ulo, e mafai ona e faʻatumu faʻamaʻapoʻa pe faʻalautele le palapala, sasaa vai, lea o le a fesoasoani i le faʻaleleia lelei o le ea i totonu o le potu.
  • Afai o le taimi o le faʻaaogaina o le ulo o le a leiloloa lona manaia, o le a ia taulimaina le faagasologa o le suia o le spathiphyllum, e mafai ona suia fagu e aunoa ma le paʻi i le laau lava ia.

E filifilia e tagata taʻitoʻatasi uma mea na te fiafia i ai. O se tasi e sili atu ona faigofie ona faʻaogaina fagu fugalaau, ma se ipu e fai.

O le a le mea e tatau ona mafaufau pe a filifilia?

O le ituaiga na tuʻuina atu i tagata faʻatau i faleoloa e matua fenumiaʻi lava. O le mea lea Aʻo leʻi faʻatau se vaʻa Spathiphyllum, e sili atu le faʻaʻauʻau oe i faʻamatalaga, ma na o le alu i le faleoloa.

E taua! O le filifiliga o le tele gafatia e faalagolago i le tele o le laau.

Tele

  • O se ipu e iʻu i le 9-10 cm le atoatoa mo le spathiphyllums 5-10 cm le maualuga. O le telē o le a lelei mo le vave faʻalauteleina o aʻa o se laau.
  • Mo fugalaau e 2 i le 3 tausaga le matua, e mafai ona e faʻatauina se pusa e lapotopoto ile 18 i le 20 cm. O le mea sili e te manatuaina, o le vaʻaia o le spathiphyllum e tupu i le itu, ae le o lalo, e tatau ona lautele ma papaʻu le ulo.

Mea

O mea e pei o le palasitisi, laupapa, ma mea e le masani ai, tioata, ma mea teuteu e talafeagai mo le tuputupu ae o le spathiphyllum, ae e sili atu ona fiafia le au fai togalaau i le mea mulimuli, lea e mafua ona o le tele o tulaga lelei:

  1. O fugalaau e faia i le vevela e mafai ai e le laau ona manava ma aveese le tele o susu mai le meaʻai i puipui o le ulo.
  2. O lenei mea e lelei le faʻaleleia o le siosiomaga, ma o le mea lea - e matua le afaina ai le spathiphyllum ma soʻo se isi lava laau totō.
  3. O meaʻai e lelei mo ituaiga uma o totonu, aua e taugata ma mautu.
E taua! O ipu suka e mafai ona le gata i le palu, ae na ufitia foi i le susulu, lea e le faatagaina ai le susu mai fafo mai le eleele i le pusa. Mo le tele o tausaga, o mea e faʻapipiʻiina ai le masima i totonu lava ia, lea e toetoe lava a le mafai ona faʻaumatia, o lona uiga, o le 3-4 tausaga o le a tatau ai ona sui le fagu.

O le mea lona lua sili ona lauiloa o le palasitino. O lona aoga autu o se tau maualalo tele, ae, o le mea e leaga ai, o le mea lea e aoga ai ona lelei. I totonu o koneteina, e le mafai e manava ona manava, ma masani ona pala.

Le eseesega i le va o le tuai ma le faletupe fou

O le malosi fou mo le spathiphyllum e tatau ona laʻititi (pe a ma le 3 cm le lautele) nai lo le taimi muamua, pe afai e fuafuaina e toe totoina (1 taimi i le 1 - 2 tausaga), ae mafai ona manaʻomia se ipu fou i isi tulaga:

  1. A faʻaleleia se laau e ala i le vaevaeina o le rhizome, e manaʻomia se ipu, 2 to 3 taimi e laʻititi nai lo le gafatia o le laau ua vaevaeina i ni vaega.
  2. O le spathiphyllum, lea ua muta lona tuputupu ae ola, e mafai ona faateleina le lapoa o le fagu pe a ma le lua cm i le 2 i le 3 tausaga, pe afai e tatau ona faaopoopo i ai se mea.

E mafai ona ou totoina se fugalaau i totonu o se fagu manino?

O le mea e mafai ona faʻaaogaina mo le spathiphyllum e mafai ona faia i le tioata poʻo le palasitika. O nei mea e le talafeagai mo lenei fale. ae o lona manino o le a fesoasoani i le amataina o tagata fugalaau fugalaau e aloese mai le suavai ma puipuia ai aʻa mai le pala.

I luga o puipui o pusa e masani lava ona faaputuputuina le fugalaau paepae po o ala o algae, lea e faaleagaina ai foliga vaaia o le laau, ae mafai ona faasaʻo lenei mea e ala i le tuu o le fagu i totonu o ipu.

O le Spathiphyllum o se laau e matua le lelei lava, ma o le a mafai ona ola i se palasitika po o se fagu ipu, ae, e ui i lea, o le a sili atu le saoasaoa o le tuputupu ae o pusa.

O le a le mea e le talafeagai?

  1. E le mafai ona totō saʻo se tamaʻi laʻitiiti o se laau laitiiti i totonu o se pusa lapoa, talu ai e le mafai ona tupu.
  2. E sili le lelei le faʻaogaina o fafie poʻo ipu tioata mo le totoina o lenei fugalaau, a leai o le avanoa e fesuiaʻi ai le aʻa e lelei tele.
  3. Afai e te manaʻo e faʻaaoga se pusa pogisa pe manino, ona sili atu lea ona tuʻuina i totonu o ipu e puipuia aʻa mai le vevela tele.
  4. E leai se mea e tatau ona filifilia e se tasi se atigi loloto ma vaapiapi, talu ai o le aʻa o le spathiphyllum e ese lona uiga: e atiina ae i le lautele, ae le o le loloto.

Taunuuga o filifiliga sese

  • Afai o le tele o le ato ua filifilia e laiti, i se taimi vave pe a uma ona faʻavasegaina, o le a amata aʻa aʻe aʻa i luga o le meaʻai ma faʻagogo. O le a le lava le susu o le laau ma faʻagogo mai sina vaega eleele.
  • O se ipu e telē tele e aʻafia ai le fuga o le spathiphyllum: o ona aʻa o le a tupu aʻe i le lautele o se atigipusa telē, o le a amata ona latou totoina punaoa, ma o le a le mafai ona fuga lelei. E le gata i lea, o le fugalaau o le a le toe aliali mai ni laulaau fou, ma o le a amata ona mamae ma tuai ona tuai.

Faʻafefiloi i fautuaga o loʻo i luga, e mafai ona e alu saogalemu i se faleoloa faapitoa ma filifilia e oe lava se ipu mo le spathiphyllum. O le gafatia tatau o le a mafai ona tausia le ola maloloina ma matagofie mo le tele o tausaga.