Gau pala

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o petunia: o faafitauli autu i le tuputupu ae

O se fugalaau manaia ma le manaia o petunia, e ui lava e puipuia i ituaiga uma o faamaʻi ma e masani ona ola i tulaga o le maualuga ma le vevela, ae o tatou i luma o le togalaau o le suega moni lea.

O le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi e oʻo atu i totonu o le togalaau faʻatasi ai ma laau totino, o lea afai e te manaʻo e ola le petunia i lau eria, e tatau ona e iloa sina mea e faʻafefea ai ona togafitia gasegase eseese ma vailaʻau.

Auala e faʻafefe ai faʻamaʻi pipisi

O le numera o faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai e se tagata fai togalaau ona feiloai ai e le o se mea itiiti. O se itu tāua o le puipuia lea o faʻamaʻi pipisi, lea e faalagolago tele i tuutuuga o lona tuputupu aʻe.

O le teritori o Petunia o Amerika i Saute ma lona maualuga maualuga ma le vevela vevela. O le mea lea, e ono le lagona e le fale le fiafia tele i totonu o tatou pisapisao ma faʻaalia i gasegase eseese.

Ae ui i lea, ona o le gauai totoʻa a le tagata fai togalaau, o le itu i saute o le a fiafia ia te oe mo le tele o tausaga. O faʻamaʻiina o lenei laau e mafai ona viral ma siama poʻo fungal.

E te iloa? Na maitauina i le 1921, o le igoa o le asteroid e faaigoa pe a uma ni petunias.

Mealy dew

Mealy dew - afaina afaina o loʻo ola i vaega pito i luga o le eleele. O le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faamai o le malulu, faʻamaina e le faʻamaina, totō o laau totō, faapea foi ma se maualuga o meaʻai o le gaʻo i le eleele. E tele taimi e tupu ai le mai i le tele o fualaau oona poʻo le faʻaleagaina o vai aʻo faʻafeinu. Faʻaalia loa le faafitauli - e le faigofie.

I le taimi muamua, o le oga e aliali mai i luga o laupela latalata i le aʻa i le foliga o se paʻu papaʻe, ae mulimuli ane ua ufiufi ai i luga o le ogalaau faʻamau ma se pua. O le iuga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le pala ma le oti o le fugalaau.

Mo togafitiga o paʻu paʻu O Petunia e tatau ona faʻaumatia uma laʻau ua faaleagaina ma faʻapipiʻi. Ia mautinoa e aveese le pito i luga o palapala, sui i se eleele lelei.

E tatau foi ona e togafitia le laau i le fungicide "Topaz", poo se vailaau faapena, ia mautinoa o le fofo e ufiufi ai le fugalaau atoa.

I le lumanaʻi, ia pulea le suāsusu ma aua le faʻatagaina laau vavao, lea o le a fesoasoani e puipuia le petunia mai lenei faʻamaʻi.

Brown lau

O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o lenei faʻamaʻi o se malie, lea e faʻaalia mai ona o le maualuga o le malulu o le ea pe ona o le faaleagaina o le masini i le laau.

O le iloaina o le faʻamaʻi e faigofie lava; e tasi le mea e tatau ona faʻalogo i ai lanu enaena e masani ona uu i luga o se mea manogi. Malamalama i luga o nei laupepa e le o toe mamao ona fai ai lea o spores spores.

O laʻau ma lanu enaena e amata ona mou ma e le o toe umi ae mate atoa. I le tau faasaga i le lanu enaena, e tatau ona tipi ma faʻaumatia ia laulaau mama ma ia vave ona aveese laulaau pa'ū.

Mo le gaphylaxis fugalaau e tatau ona togafitia i fofo e maua ai le paʻu (copper oxychloride poo Oxyhom o le a lelei le galue). Faʻasagaga e tatau ona faʻatino i vaitau o aso e 10.

Paʻu paʻepaʻe

Le mafuaaga autu o le aliali mai lanu paʻepaʻe o le maualuga maualuga o le suasami i le maualalo o le vevela. I le faaopoopo atu i ai, o le lanu lanumeamata o lona atinaʻe ma tuʻuina ai vaomatua, aemaise lava i le tuufaatasiga ma le eleele malosi.

O se fugalaau e afaina ai e le gata i le faaleagaina, ae faapea foi i le galo o le galo i le stomata. O le faʻamaʻi e aliali mai i le pepa susu susu, ma i tulaga o le maualuga maualuga o le suamalie atonu e foliga mai o fugalaau paʻepaʻe.

O aʻa e faaleagaina i le paʻe paʻepaʻe e mama ma malamalama i le lanu. O le myceliums e faia i le fatu ma i luga o le fogaeleele, lea e le o toe umi ona matua.

O vaʻaiga o loʻo i luga aʻe o le vaega ua aafia e mate atoa. I lenei auala, o le pala e mafai ona taia uma vaega o fugalaau.

Ia tau faatasi ai ma le pipisi, maeʻaina ma le faʻamaluina o le palapala ma le lime e talafeagai. O mea uma e afaina ai gaʻo ma laulaau e vave aveeseina, pe a uma ona togafitia le fale i le malala.

Le tausia o le atinaʻe E mafai ona sasaa faʻamaʻi le faʻamaʻi i totonu o le laau ma le palapala paʻu, ae faʻaaogaina uma vailaau faʻamaʻi e faigofie ona maua i faleoloa nei, e le aoga lava.

E te iloa? O Petunia e masani ona taʻua o le "Fagalaʻau"

Blue lan

Vae le pala E masani lava o le taunuuga o le loloto o le totoina, sili atu-faʻamaʻalogaina o le palapala ma le maualuga o le susu. E faʻamalieina lelei le maualalo o le vevela i le maʻi, ma mafai ona atiaʻe e tusa ma le + 3 ° C.

Pe a afaina i le susu susu, o le ogalaau latalata i le aʻa e lilofia i ni suauu, lanu enaena. O lau e faʻafefe ma maunu. Sclerotia ua faia i luga o le ala, ua ufiufi ma lagona ua fuga. O laau toto e mafai ona pala, samasama ma oti. E ono mafai ona maua e le Infection le petunia i soo se tausaga.

Pe a tau ma le maʻi, e tatau ona aveese otaota mama, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, Ridomil poʻo le Faamanuiaga).

Mo lapataiga faʻamaʻi e mafai ona togafitia i laau o le Phytosporin.

Gau pala

O le vevela maualalo ma le mafiafia o fatuga e mafai ona tupu fulufulu mea paʻu manu. E le gata i lea, o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e masani ona aafia i le le lava o le malamalama ma le tele o le eletise i le palapala. Laʻau ma laʻau e aʻafia e ala i nofoaga mataga ua afaina, ma o fugalaau e tupu i le pistil.

E i ai le pala i le foliga o lanu enaena (toe faamanatu o se vevela), lea e mulimuli ane ufiufi i se fulufulu gutu. A maeʻa sina taimi, ona mamae ai lea o vaega na aafia o le laau, ma e le o toe mamao ona latou pala. Afai e malosi tele le faʻamaʻi, e mafai ona mate le fugalaau atoa.

O le atiaʻeina o le faamai e taofi pe a oʻo i luga le maualuga o le vevela + 25 ° C. E faapena foi e tatau ai ona tipi vaega leaga i le taimi ma faamama le palapala mai laula pala.

O le faʻaaogaina o laau totō ma le maualuga o le potassium ma le phosphorus o le a manuia. E mafai ona e faʻaaoga fualaau faasaina "Skor" poʻo le "Maxim", ae o le a le aoga tele i se faʻamaʻi pipisi.

Lanu uliuli

E tusa ai ma ona uiga o le gaʻo lanu uliuli O Petunias e foliga tutusa ma le susu susu. O le faʻamaʻi e afaina ai tama talavou ma afai e leai se gaioiga, e mafai ona e leiloa uma le togalaau o petunias.

O le faʻaaliga o le maʻi e mafua mai i le maualuga o le faatoʻaga, maualuga ma le manogi o le eleele.

Ina ia puipuia le maʻi, e tatau ona faʻaalu se taimi sili atu puipuiga: faʻaaoga se mea mamafa mamafa ma faʻaititia ai le gaosiga o le gaʻo; aloese mai le lūlūina o le vao ma faʻafefe lelei ai le laau.

O se togafitiga lelei e faasaga ile vae uliuli o se petunia o le a maua ai le faʻaleleia o eleele o loʻo iai le sulfur.

Paʻu mumu

O le tele lava o faʻaaliga o le faʻamaʻi e maua i luga o le faavae o le aʻa. E pogisa ma faasolosolo malie ona pala, mulimuli ane ua amata ona mamae le laau ma iu ai ina maliu.

Paʻu mumu e aafia ai le laau i soo se matua, o le mafuaʻaga lea o po malulu ma le tele o le timu.

Tuʻu laau e manaʻomia fualaau faasaina "Ridomil" poʻo le "Faamanuiaga". O le copper oxychloride e fesoasoani lelei foi. O nei fofo uma e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo togafitiga, ae faʻapea foi mo le puipuiga.

E taua! Aua e te tuuina atu le tele o ata i le petunia. Mai lenei laau e amata ona vaivai.

Auala e taulimaina ai meaola faalafua pepe

O le mea e leaga ai, e le gata o faʻamaʻi eseese, ae e mafai foʻi e meaola faʻapitoa ona tuʻuina atu faafitauli i le fai togalaau.

O le taofiofi o pest petiasia e le faigata e pei ona foliga mai muamua, ae o le puipuia ma togafitiga vave o laau mo aphids, thrips, slugs, o le a fesoasoani ia te oe e fiafia ai i le lanu ma lanu susulu o lau togalaau.

White fly

Aisea e lanu samasama ai petunia? O nisi taimi e lafi ai i lalo o lau laiti papaʻe paʻepaʻe, pei o se mole. E taʻua i latou o laʻau papaʻe ma i sina mea itiiti latou te felelei ai i laau lata ane.

Faailoga o le i ai o lenei meaʻai o lanu samasama ma o latou faʻamaina mulimuli ane.

Pe a tau ma le papaʻu e le leaga le faʻaaogaina o mailei kelu e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo le puʻea, ae mo le mataituina o le faitau aofai o iniseti. Afai e faateleina le numera o paʻepaʻe, o vailaʻau e pei o Aktara poʻo Mospilan o le a fesoasoani.

O le fili faalenatura o le paʻepaʻe o ni tamaʻitaʻi, o se numera laʻitiiti e mafai ona faʻaumatia se nuʻu o meaola faalafua i se taimi puupuu.

Umi o le motu

Spider mite e masani ona le vaaia e mata o le tagata ma iloa le meaola naʻo luga o le upega tafaʻi luga o laulaau, ma le paʻepaʻe papaʻe.

O ia ituaiga tupe e mafai ona totō mai laau totō e totō ai faʻaumatia. Laʻau paʻepaʻe e tupu i luga o le upega tafaʻilagi, mulimuli ane e amata ona pala, ona pauu ai lea.

Ia tau ma faʻamaʻi pipisi e mafai ona avea ma auala lauiloa. Mo le faia o lenei mea, ua lava lea e faia ai se faʻasalaga o le faʻamalaʻau vai (30 g. Per 1 lita o le vai), ma fufulu i se laau. I le avea ai o se isi fofo i le faafitauli, e mafai ona e faʻaaogaina vailaʻau, e pei o le: "Neoron" poʻo le "Apollo."

Aphid

O se tasi o meaola sili ona matautia o le faatoaga - aphid, lea e masani ona maua i le petunia. E mafai ona faamataʻu se laau e sili atu i le selau ituaiga o lenei parasite.

I vaega o le fugalaau e aafia i aphids, o loo i ai mataua o le sau suamalie, lea e iu ai ina fusia le fasipolo. O lenei mea e oʻo atu ai i le mea moni o laʻau e amata ona mou atu le foliga, ma o le a mimiti mai le pupula ile taimi.

Ua mate le laau, e aofia ai mai siama faʻamaʻi vailaʻau, o ona avega o aphids.

Ia tau faatasi ai ma se parasite e sili ona lelei le tosina mai o ona fili masani: o le ata auro ma le tamaʻitaʻi. E mafai ona e faʻaaoga le metotia kemikali. E matua fetaui lava fualaau faasaina "Fufanon" ma le "Aktar".

Thrips

Laʻau laiti lanu enaena e le sili atu i le 1 mm. O le tele lava o taimi, e teu ai tumutumu i se vaega, ma e mafai ona ola e le gata i totonu o le laulaau, ae faapena foi i fafo.

Aoao e uiga i le i ai o le parasite e mafai ona i luga o paʻu papaʻe paʻepaʻe luga o lau. Budd ma fugalaau e vave ona mou atu o latou foliga, ma o le laau lava ia ua mou atu i le taimi.

I uluai faaaliga o meaola faalafua, e talafeagai faagasologa petunia fualaau faasaina "Spintor-240", poo le faaaogaina o iniseti pei o le "Ankara" poo le "Confidor", o le faia o togalaau e tele taimi i le vaiaso.

Slugs

O se tasi o mea e sili ona leai se afaina e mafaufauina slugs. O a latou osofaiga e le mafua ai le pala ma le liliina o laau.

E mafai ona e iloaina slugs e ala i ni uiga taua o totoe i laulaʻau ma fugalaau. Ae ui i lea, o le sili atu lea o se faʻafitauli faʻapitoa, faʻaalia i le faaleagaina o le faʻaalia o lau pito i luma.

Ave ese mai se ituaiga o manufeʻai e faigofie, e lava e fufuluina ai le eleele ile petunias superphosphates.

Puipuiga ma le puipuiga o petunias mai meaola faalafua ma faamaʻi

Afai e te filifili pea e toto se fugalaau i lau togalaau, e tatau ona e iloa e uiga i meaola faalafua ma faʻamaʻi o petuniasia.

Ia puipuia faalavelave ua lava le pipii atu i se puipuiga o pamu petunia: faʻaaoga le eleele sili ona lelei (e le mamafa ma e le faʻamalosi), matau le mamao i le va o faatoaga, vai i se taimi talafeagai ma mataʻituina le maualuga o le eletise i le palapala. E taua foi le aua nei faatagaina le susu e paʻu i le eleele.

E ala i le mulimuli i nei fautuaga faigofie, o le ae fiafia tele i le susulu i le itu i saute.