Fualaau aina

Pasynovka tomato i totonu o le fale lauʻeleʻele: o le polokalame, le faʻavaeina o vao, taimi, foliga, ata

Tomato - o fualaau e sili ona fiafia i ai, e talafeagai lelei mo le taumafa fou, ma mo sauniuniga i le taumalulu. O le manao o le au faifaatoaga ina ia olaola e mauoa pe a mafai, e mafai ona malamalama. seleselega

Ina ia ausia lenei sini, e tatau ona e galue malosi. Le luʻitau - ia tupu tele fua, ae le o se laʻau matagofie. O le mea lea, toetoe lava o tamato uma e manaʻomia le pasynkovanie.

O le a le pasynkovanie ma aiseā e manaʻomia ai?

Pasynki - O faiga faʻavae i luga o le totoga o se tamato e tupu mai i le lau lau. O nei laasaga e manaʻomia ai le meaʻai, faʻapena foi ma fugalaau ma fugalaau suamalie. Ma e latou te ave meaʻai e afaina ai le mea mulimuli.

O le faagasologa o le aveesea o ituaiga siama e valaʻau pepe. Aveesea, e te fesoasoani i le laau e taitaia uma sua i le fausiaina ma le fua o fua. Faʻasalaga, o le le amanaiaina o lenei faiga, e te ono lamatia ai oe e aunoa ma se fua. O le suamalie, faapea foi ma le totoina o tamato i totonu o le greenhouse, o le a fesoasoani e faaumiumi le taimi e fua ai, faateleina le gaosi i le iunite vaega, ia maua se seleselega vave.

Toetoe o ituaiga uma o tamato manaʻoga manaʻomia. O le tuusaunoaga o ituaiga masani ia - o se ituaiga o mea e fuafuaina.

O le mea lea ua taʻua o le tamato mo le paie. Latou te le manaʻomia le fausiaina o se togavao, po o le nonoa, poʻo le pasynkovanie.

E i ai sina puupuu - e oo atu i le 50 cm - malosi mafiafia le totoa ma o lo latou tuputupu aʻe e faatapulaa i le fausia o pulumu e 3-5 fuga.

E totoina i latou i eleele matala, e sili atu i nofoaga vevela, o le a latou maua ai le taimi e fua mai ai fua o le tulaga faʻapitoa.

Leaf po o stepson?

E faʻapefea ona iloa le laupepa mai le laasaga? Mo i latou o loʻo amata ona totoina tomato, e le o se fesili le aoga. O le laasaga e masani lava ona tupu aʻe mai le lau o le laʻau, o lona uiga, o le laʻau muamua e tupu, ma o le itu i fafo, o le laasaga, e amata ona faʻaoso i luga.

O le mea moni, latou te tutupu mai i le tasi itu. O lea la, e tatau ai ona vavae ese le pito i lalo, ae o le tumutumu pito i luga.

Ata

I le ata o loʻo i lalo e mafai ona e vaʻaia pe faapefea ona sao le tomato i totonu o le kiona:

Pasynkov taimi

E amata manaʻomia taimi o le laasaga muamua o le a faia lalo o le uluai fugalaau fugalaau. Aua e te faatagaina o ia e ola ae sili atu ma le 5 cm, a leai o le a ia maua le taimi e piki ai meaai taua. E le gata i lea, e faigata le aveeseina o le tamaititi e aunoa ma le faaleagaina o le aʻa, ma e mafai ona mafua ai maʻi o le togavao. Ina ia le misia ona foliga, e tatau ona siakiina pea tamato.

Masking e sili ona faia i le taeao ma le lelei o le ea ma malamalama masani. O le tau e tatau ona mafanafana ma vevela. Ia amata i taimi uma i togavao sili ona malolosi ma ola maloloina.

Laʻau vevela pe masalomia o soʻo se faʻatagaga o le toilalo i le iuga. O le taimi sili ona lelei o le aveeseina o laasaga o le 1 taimi i le 7-10 aso.

E faʻapefea ona tui?

E le manaʻomia le faʻaaogāina o se meafaigaluega mo le faʻaaogaina o vailaau o le itu. O lenei mea e mafai ona amata ai faʻamaʻi faʻamaʻi vailaʻau. Masking ua maeʻa naʻo le lima. Mo le toatele, o le fesili e tulaʻi mai: pe faapefea ona vavaeese fanau mai se tamato i totonu o se fale kati?

I le puʻeina o le totogo mai luga ma tamatamailima e lua, e tatau lava ona e togi. Ia mautinoa ia tuua se laʻau e oʻo i le 3 cm le umi, ona oʻo lea i le taimi nei o le a le toe i ai se laasaga fou. E leai se tulaga e le mafai ona tosoina le laasaga i lalo, e taumafai e vavae ia te ia. O lea e mafai ona e galo le vaega o le aʻa ma mafua ai se afaina tele i le laau.

E taua! Faʻasoa se vaʻa, ia mautinoa o le a le paʻu le sua o le laau. O loʻo i ai faʻatasi ma ia faʻamaʻi pipisi o "tomato" mai le tasi laau i le isi.

Tomato i totonu o le togavao o togavao

I le fausiaina o le togavao e manaʻomia ituaiga uma o tamato. E faʻatatau i le faʻamoemoega, o le togavao ua fausiaina i le tasi, lua poʻo le tolu gaʻo. Lauina o tamato i totonu o le polokalama o le greenhouse:

Faʻatonuga i le 1 'au

I totonu o se kiona, e sili ona lelei le faia o se tamato i le 1 'au. O le a leai se faʻamafanafanaina i lala e le talafeagai, lea o le a mautinoa ai le lelei o le suluina o le malamalama ma le ea i le va o vao.

O le faʻavaeina o le polokalame e pei ona taua i lalo: i le taimi lava na amata ai ona tupu le pulumu muamua, o le laasaga amata amata ona ola i lalo. E tatau ona vave aveesea.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona aveese laulaau pito i lalo, ua uma ona latou faia a latou matafaioi ma ua le toe manaomia le laau. O le aveeseina o laulaau pito i lalo o le a faʻaleleia atili ai le faʻaleleia o le vao i lalo.

Motugaafa: aua e te lafoaia ia laulaau, ae ia gaugau i latou iina, i lalo o le togavao, ia faapipii i vao mamago ma vao vao. E le o toe mamao ae amata ona latou faʻafefe ma faʻasaʻo le carbon dioxide i mea e manaomia e le fale.

I le lumanaʻi, faʻasalaina ma le le faʻaleagaina auala uma o le a aliali mai i luga o le meaʻai, ma tuʻu ai na o fugalaau fugalaau. Faatasi ai ma sea tulaga, e mafai e se ogaumu ona gaosia i le lima lima lima. O le faʻavaeina o se vao i le 1 'aʻano o le a faʻateleina le vaitaimi o fua.

Faiaʻoga i le 2 'au

I le 2 itu O le togavao ua fausiaina e pei ona taua i lalo: tuu toatasi le tasi, o le tamaititi sili ona malosi, o loʻo i lalo ole palasi muamua.

O laulaʻau uma ma itu o loʻo ola i lalo e aveesea. I le vaitaimi atoa o le tuputupu ae o tamato tamato tamaiti e malolo ai i taimi uma.

Faʻatonuina i totonu o le 3 stalks

I le 3 stalks O le vao e faia i le aveesea o mea uma ae lua fanau. Muamua o loʻo i lalo o le pulupulu muamua o le pulumu, o le lona lua, e pei o se tulafono, tupu aʻe i luga ae o le laasaga muamua.

Vaega o le faʻavaeina o ituaiga eseese o tamato

O tamato uma lava e vaevaeina i ni ituaiga se tolu - e iloa ai, e leʻo faʻamaoni ma le faʻamaoni. O vailaau faʻamalosi e faʻamaeʻaina lo latou tuputupu aʻe pe a uma ona tuʻuina 4-5 fulufulu fufulu. E mafai ona maeʻa ituaiga faʻatoʻaga taʻitasi i soo se taimi, ma e mafai ona faʻaauau ona tupu. O ituaiga faʻalauiloa e le faʻapulaaina le tuputupu ae.

Faʻatulagaga o ituaiga meaʻai e le faʻamaonia

O ituaiga eseese e masani lava ona fausia i le 1 lemu. E toatele faifaatoaga e sili ona fiafia e fai ni 2 sipuni e faateleina a latou fua. Ae o le filifiliga lenei a tagata uma.

Faʻamatalaga faʻamaonia i totonu o laina e lua e tauamiotonuina i greenhouses tele, lea e mafai ona totoina ai togavao i se mamao mamao mai le tasi ma le isi, ina ia lava lo latou malamalama.

O le mea lona lua e maua mai i le laasaga o loʻo ola i lalo o le pulupulu muamua, ma e le sili atu i le 4-5 vavalaʻau fugalaau e totoe.

Faatulagaina o ituaiga o meaʻai

E faigata ona mateina pe o le a taofia e le laau lona tuputupu ae pe a uma ona faia ni nai fualaau suamalie pe leai foi.

O le mea lea, e masani lava ona fausia ai le lona lua, o le mea faʻapitoa. Afai e maeʻa le vaega muamua, o le faʻamaumauga o le a tuʻuina atu iʻuga.

I le lumanaʻi, afai e le maeʻa le ogaoga autu pe a uma ona fausia ni pulumu e 6-8, e mafai ona vaʻaia lelei ma le faaeteete ina ia le toso ese ai meaai.

Faatulagaga o ituaiga eseese

O nisi taimi e paʻu ituaiga eseese aua le faia. Ae afai e te manaʻo e vave seleseleina i latou, e mafai ona fausiaina le vao i le 1 'apa.

Ina ia faia lenei mea, aua le tuua le sili atu ma le 4 faʻaletonu, o isi o totoe e aveese faʻatasi ma laasaga. I luga aʻe o le pito i luga o le lafoaʻi o ni laulaau ma fusi ai le tulaga tuputupu ae o le laau.

I lenei tulaga, e mafai ona aveeseina le seleselega i le lua vaiaso muamua nai lo le masani. Fautuaga i le fausiaina o ituaiga ituaiga eseese e masani ona faailoa i luga o le afifi o fatu.

A aunoa ma le galue, e le mafai ona tupu se fua lelei. O le mea lea, e le tatau ona tatou le amanaia lea faiga e pei o le tausiga o tamato i le greenhouse lanvanie. O lau galuega o le a totogia ma le fiafia pe a oʻo i le taumalulu o le a e fiafia e tatala pusa i pepa taʻavale.