Faatoaga

Tuputupu ae tuputupu aʻe i totonu o le togalaau

E mautinoa o le toatele o tagata e le itiiti ifo i le tasi e tatau ona taofi i le tautotogo i luma o le fanua o se tagata poʻo se togalaau, ma le le iloa ma le le fiafia i se ata uiga ese - lanu piniki paʻepaʻe, paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le lanu violē i luga o se laʻau matagofie ma le faʻamalo e aunoa ma ni lau. E fuga mai le magnolia. I le taimi muamua e tilotilo ai, atonu e ono foliga mai o se vavega e na o ni tagata fai togafitiga e mafai ona atiina ae, o le tele o tupe e teu ai ma tuu ai le tele o taumafaiga i totonu. Sei o tatou taumafai e iloa pe moni lenei mea e ala i le taʻu atu pe faapefea ona tupu se magnolia.

Magnolia (Magnolia) - Laʻau teuteu poʻo le laʻau faʻamalosi ma le vao e maualuga mai i le 2 i le 30 m ma fugalaau lalelei matagofie e oʻo i le 25 inisi, o loʻo i ai i le pito i tua o lala.

O se fale tuai lenei. Feteenaʻi o le tupuaga lea o laau totō faʻalautele. O lenei laau e lauiloa i Saina, lea e tele talitonuga e uiga i ai.

E te iloa? E taua le Magnolia e le gata mo lona matagofie. O ona lau, fugalaau ma fualaau aina e aofia ai suauu taua e fesoasoani i le maualuga o le toto, rūmatism ma faafitauli nutimomoia. E faʻaaogaina foi i le manogi.
Na sau le laau i Europa i le seneturi lona 17 ma o iinei na maua ai e Magnolia lona igoa e faamamaluina ai le faatonu o se tasi o togalaau aina i Farani, Pierre Magnol. Talu mai lena taimi, na fafagaina e faifaatoaga ituaiga o ituaiga ma ituaiga o magnolia. I aso nei, e tusa ma le 80 ituaiga o meaola ua totoina, eseese i foliga ma le tele o le pale, lanu ma foliga o fugalaau.

Magnolia: le filifiliga o nofoaga e tulaueleele ai

Ae e te leʻi alu i le tuputupu aʻe o se magnolia i lau togalaau ma tausia, e tatau ona e filifilia le ituaiga saʻo, ituaiga ma nofoaga mo le totoina. Talu ai o le faafitauli ogaoga o le magnolia laau o le vaivai o le faapalepale o le kiona, pe a filifilia se ituaiga laau toto, e tatau ona e gauai atu i le taumalulu malulu i lau eria, ma o le a le ituaiga faapitoa e talafeagai mo lau vaʻalele. O le sili sili ona malulu o le magnolia Kobus ma Lebner. O le maliliega leaga a Magnolia Sulange, Wilson, Ash ua matua talileleia lava.

Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina, e tatau ona manatua o lenei laau e le mafai ona taliaina lelei ata, o le mea lea e tatau ai, pe afai e mafai, ona malupuipuia mai le matagi mai matu ma sasae, mo se faataitaiga, i luga o laau maualuga.

E taua! E le tatau ona e totoina le magnolia i lalo o fualaau aina suamalie, aua e mafai ona faaleagaina fua o fugalaau ma talepe lala o le laau.

E tatau ona faʻaleleia lelei le nofoaga, ina ia le maua ai le laau i totonu o le ata lafoia. E le gata i lea, e le tatau i totonu o le laʻau ona oso i le la. Tuusaunoaga atonu e mo magnolias Lebner, Kobus ma le fetu, lea e mafai ona tupu i nofoaga tatala. O Kobus o loʻo faʻasao foi i le faʻamalolo o gas ma le gaosiga o alamanuia, lea e mafai ai ona totō e latalata i auala alaleʻa ma i fale gaosi oloa.

I aso nei, o le magnolia e masani ona faʻaaogaina i togalaau aina, e tele naua fautuaga na tusia i luga o auala e ola ai fugalaau-fugalaau i le tagata lava ia, o autu autu matou te fefaasoaaʻi ai.

Pe a totoina le magnolia i le togalaau

E mafai ona totō le laau i le tautotogo ma le autumn. E ui lava e iai tagata e fiafia i le magnolia o loʻo fautuaina le vaega mulimuli. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, aʻo leʻi oʻo i le tau o le tau totogo, e malolo le fale, ma e sili atu ona faigofie mo ia le siitia atu o le taumalulu. Ma i le totoina o le tautotogo, o le laau e amata le tuputupu ae malosi, e maua ai se faateleina tele ma e masani ona fetaui ma le taumalulu ua i ai mama, lea e le i ai se taimi e ufiufi ai laau ma feoti.

E faapefea ona toto se magnolia

O Magnolia e le o se mea e fiafia i ai, ae pe a totoina ma tausia e tatau ona mulimuli i nisi o tulafono faigofie, lea, muamua, e faatatau i le tuufaatasiga o le palapala, fafagaina ma fafaga.

Soga eleele

E sili atu le mauaina o le fana o le Magnolia i faleoloa faapitoa ua faavaeina. E masani lava o loʻo faʻatau atu i totonu o pusa. O nei laau totō e faʻafefe lelei i le tautotogo ma le totō o le autumn, talu ai ua totōina i latou i se paʻu o le eleele, lea ua uma ona latou faʻaogaina. Faatoagaina ma le poto masani mo le totoina o le fautuaina o le mauaina o laau 1 m le maualuga ma se pea ua uma ona fuga mai fugalaau. O lea o le ae iloa mautinoa ai o lau tau i le lotoifale e talafeagai mo lenei ituaiga magnolia.

O le eleele mo le totōina e tatau ona mama, faʻafefe lelei ma faʻafefe lelei. Neutral pe vaivai le palapala 'eleʻele o loʻo tumu i mea faʻalautele e lelei atoatoa.

E taua! Magnolia e solia mo le lime ma le saline fanua.

Afai o le palapala i luga o lau 'upega tafaʻilagi o le lime, ona mafai lea ona e faʻaopopo i ai le peat, lea o le a faʻateleina ai le malosi.

O le mea sili ona lelei o le palapala:

  • laʻau laʻau po o le vavao - 1;
  • peat - 2;
  • oneone - 0,5.

Faalauiloaina o le Magnolia

O le lua mo le totoina e tatau ona saunia muamua, 3-5 taimi le tele o le aʻa o le laau. O le alavai e tuu i le pito i lalo o le lua - 15 cm le maualuga Ona tuu ai lea o le oneone (10 cm), o se apa o le manure (15 cm), ma se vaega o le oneone (15 cm) ma le faʻapalapalaina o le eleele faʻafefiloi. A maeʻa lenei mea, e tuʻuina le fatu i totonu o se lua ma ufiufi i le eleele, ao taofiofi e le tanumia le aʻa aʻa. O le maualuga maualuga o le fautuaina ua loloto le 2.5 cm. E tatau ona faʻafefeteina le eleele ma faʻafeinu lelei. O le pristvolny e mafai ona ufiufi i le pafe o le coniferous, lea o le a tumau ai le maualuga o le maualuga o le susu.

Magnolia e le taliaina toleniga, o lea e tatau ai loa ona totoina i se nofoaga tumau. Afai e te fuafua e totō ni laau, o lona uiga o le mamao i le va oi latou e tatau ona le itiiti ifo ma le 4-5 m.

Vaega o le Magnolia Care

A maeʻa le totōina lelei o lona soifua maloloina o le a faʻalagolago i le tausiga o ia. E leai ni eseesega faavae mai le tausiga o fualaau aina masani i lenei tulaga.

Faʻasaina laau

E manaʻomia lou vaiinu na o tamai laau, ma i le taimi malogo ma tagata matutua. Mo le manuia o le laau e manaʻomia e ia fagogo i le vaiaso i le aofaiga o 2-3 pakete vai. Afai o le taumafanafana e matua matutu pe tetele le magnolia i le eleele oneone, ona mafai lea ona faateleina le masani ma le tele o le fafaga.

Faʻaleleia eleele

O aʻa o magnolias e le maualuluga, o le mea lea e tatau ona matala le eleele i le loloto o le 20 cm, ao faia lenei mea e tatau ona faia ma le faʻaeteete, e aunoa ma le faʻaaogaina o se suo poʻo se rake. E sili atu le lelei o fatu e fago lima. A maeʻa le laʻau i le 3 tausaga, e mafai ona mulumuluina le pitonuʻu i mea faʻalaʻau (faʻasalaga, peʻa, vao, vao). O lenei mea e mafanafana ai le palapala ma maua ai se punavai faaopoopo o meaʻai. A maeʻa lenei faʻatinoga, e le mafai ona toe vaʻaia le fanua.

O le a le taimi ma le auala e faʻafefe ai le magnolia

E taua le fafagaina ma le faʻapalapalaina o se laau e le muamua atu i le 2 tausaga talu ona totoina. I le amataga o le tautotogo, e mafai ona e fafaga lau lalelei i le paluga o le 1 kilokalama o mullein, 15 g ourea, 25 g o le ammonium nitrate. I le amataga o le vaitau o le faapipiiina ma le nitroammofoska (20 g / 10 l le vai) e aoga. Fua o le suavai - 40 lita i le laau.

E mafai ona e faʻaaoga le faʻamalaʻau "Kemira-Universal" (1 tbsp / 10 l o le vai), faapea foi ma fomaʻi faapitoa "Mo Magnolia".

E taua! Afai a oʻo i le faaiuga o Iulai, o le a amata ona malogo laulaʻau o le magnolia, o lona uiga o loʻo i ai le televave o le faʻamalolo. I lenei tulaga, o le laau ua faatonuina i le vaiaso e sili ona faasusuina vai.

Totoina laau

Talu ai ona e le taliaina e magnolias teuteuga, o lenei faiga e tatau ai mo na o mea teuteu i uluai tausaga pe a uma ona totō e tuʻuina atu le foliga manaʻomia i le pale. O le auai i lenei faiga e solia, aua o lenei mea e ono faʻaosoosoina ai le fugalaau e le toaga. I le lumanaʻi, e fautuaina na o le faamamaina o le faamamaina i le tausaga, lea e faʻagogo ai, faʻafefeteina, lala faʻamaʻi. Afai o le pale e faʻamafiafia, ona faʻamaeʻaina lea. Ina ia mafai ona vave faʻamalolo fasi pepa, e tatau ona ufiufi i le toga toga.

Magnolia: auala e teu ai le laau i le taumalulu

O laau matutua i le taumalulu e mafai ona faapaleni le vevela i lalo -25-30 ° C. O le mea lea, o le fesili pe faʻapefea ona faʻasaoina se magnolia matutua i le taumalulu e le toe manaʻomia mo lē e ona. Ae o laau talavou e tatau ona popole. I le tolu tausaga muamua, o la latou vaega pito i lalo o le ogalaau ma aʻa (poʻo le laupapa atoa lava) e tatau ona faʻauʻuina i le gasegase faapitoa, o le 'ie talatala, vaovao poʻo laʻau paʻu. Faatasi ai ma le matua, ua faateleina le faigata o le magnolia.

I tausaga mulimuli ane, o le eleele i totonu o le liʻo o le laau e tatau ona mulimulitaʻi i le sawdust, paʻu pine, ma le paʻu i le tautoulu.

Auala e Totoina ai Magnolia

Magnolias faʻavae i ni auala se tolu:

  • fatu
  • lafoaʻi ma tipi,
  • tui puipui.

Fatu

I le natura, o le magnolias e tupu mai fatu e ave e manulele. E mafai foi ona e taumafai e toto se laau mai fatu. E tatau ona faia lenei mea i le tautoulu, i le taimi lava e maeʻa ai le fuaina o vine. Pe tolopoina seia oʻo i le tautotogo, ae ia teuina fatu i totonu o le pusaaisa i totonu o se pusa paʻu.

Muamua fatu e tatau ona sasaa mo le 3 aso i le vai, ona faʻamamā lea o se atigi gutu oona (mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le paʻuina i totonu o se sieve). A maeʻa le fufuluina, e tatau ona fufuluina i se vaifofo vaivai ma faʻafefete i le vai mama i ni nai taimi. Sulu i pusa i le loloto o le 3 cm i le lalolagi atoa. Malosiaga faamama le pulou seia oʻo i le tautotogo. I le amataga o Mati, e tatau ona siitia atu i le faamalama sill ao lei amataina le germination. O fualaau e mafai ona totō i le tausaga. O lea o le ae maua ai se magnolia self-grow, o le fanau mai lea ua uma ona e iloa lelei le auala e te tausia ai.

E te iloa? Talu ai o magnolias e ola i le natura i nofoaga e maua ai le taumafanafana mago ma mafanafana, mafanafana mafana, o laau toto e tutupu lemu i le tausaga muamua o le olaga. O laʻau e na o le ogatotonu o le taumafanafana e mafai ona faʻamoemoe i ai, ma o le a ola lelei fua o laau i le tautoulu.

Laʻau

A oʻo i le togavao o le toe gaosia (tuʻuina ma le faapipii) magnolias ulu i le fua o le fuga muamua muamua nai lo le fatu. O lenei metotia e maua ai le iuga sili i uluai tausaga o le ola o le laau.

Pe a faʻapupula e ala i le taoto i le tautotogo, e tatau ona e punou i lalo ma fafasi se tasi o lala pito i lalo ma le eleele. I totonu o le tausaga poʻo le lua, o aʻa e tatau ona faia i luga. A maeʻa lena mea, e vavaeese ma le vaʻaia ia laulau mai le tina ma faʻauluina e tupu.

I le faaiuga o Iulai, e mafai ona e taumafai e vavae ese. Ua aveeseina mai laau laiti, ma tuu ai 2-3 laupepa ile pito i luga. O le vaega maualalo e togafitia ma soʻo se mea mo le aʻafia. Ona totōina lea i totonu o se kiona, i totonu o se atigipusa i oneone, ufiufi i se tapuni ma tumau i le vevela o + 19-22 ° C ma le mea e tatau ai. E tatau ona tupu i le 5-8 vaiaso. I totonu o le eleele avanoa e totoina i totonu o le tausaga. Afai o le faapipiiina sa vave ona faia i totonu o le palapala, ona tatau lea ona latou saunia ni fale lelei ina ia mafai ai ona latou suia le malulu.

Vaʻava

O le auala o le faʻaleleia e grafts e mafai ai e oe ona ausia vave le tuputupu ae o le laau, vave fua mai, faateleina lona tumau. Ae peitai, o lenei metotia e sili atu ona mamafa nai lo le faapipiiina. O faʻamaoniga e faia i le amataga o le tautotogo i totonu o se lauʻeleʻele poʻo luga o le eleele avanoa e ala i auala e faʻaleleia atili ai le faʻamalosiina, faʻamaonia poʻo le taina o le itu.

E ui lava ile matagofie o lona matagofie ma e foliga mai o le pala, o le magnolia e le mautonu pe a tupu. E vave ona tupu vave, e seasea lava ona gasegase ma e le o faʻamaʻiina e meaola faalafua ma toga. Afai e te tuʻuina atu ia te ia le tausiga lelei, o le a ia fiafia ia te oe i le fuga ma le manogi mo le tele o tausaga a sau.