Fualaau aina

Auala e faʻaumatia ai le uaea i totonu o le togalaau - metotia ma auala o tauiviga

O le talofiti e taʻua o larvae kiliki pusi. O lenei igoa latou te aitalafu ai io latou foliga vaaia, e tutusa ma nai fasi uaea ma tutusa lava.

E amata mai i le faaiuga o Aperila, o le a amata ona tupu i luga o le eleele ma o fafine e taatia a latou fua i nofoaga mafanafana, susu. Lua vaiaso mulimuli ane, e aliali mai ai le tele. O lo latou tuputupuaʻe ma le atinaʻeina i le setete o se tagata matutua matutua e tumau i le 4 tausaga.

O eleele faʻamalolo ma susu, aemaise lava i latou na aʻafia i vao vao, o nofoaga aupito sili ona fiafia i ai o le uaea. O aʻa e mafua ai le tele o le faaleagaina o aʻafiaga o togalaau, aemaise lava o le pateta.

O le togafitia o fualaau aina mai meaola faalafua o le mataupu muamua lea o se tagata nofo mafanafana i le tautotogo.

Vaega o le totoina o tamato i le malae vaʻaia, faitau i inei.

Tausia le paukini i le dacha: //rusfermer.net/ogorod/plodovye-ovoshhi/vyrashhivanie-v-otkrytom-grunte/tehnologiya-vyrashhivaniya-i-uhod-za-tykvoj.html

Faʻatau Faʻatau

E tatau ona e amata i le galue. Mo se tauiviga manuia i le uaea, e tatau ona fai le autumn, loloto (e oo i le 25 cm) le eliina o le eleele.

O taunuuga lelei e maua mai i le eliina, faatasi ai ma le faʻaofiina o fafie laupapa, i le loloto o le taumalulu aʻo lei amataina le pulu.

I le faaopoopo atu i ai, e lelei le faʻalauteleina o faaputuga otaota po o vaomago i luga o le saite ma aveese i latou pe a uma le malulu. I lenei auala, e tele atu vaega o nei meaola faalafua e mafai ona faʻaumatia.

I le tautotogo e tatau ona avea ma seisi laʻititi laʻitiiti. I le taimi o nei galuega, e tatau ona faamama le palapala e mafai ona aveeseina mai iʻau, papeti ma pipi.

O le faʻaitiitia o le eleʻele o le eleele e mafai ona ausia e ala i le faʻaaogaina o le lime, penisina, fuamoa oona, amuia maniua.

Tausiga masani o otaota, aemaise lava i le wheatgrass ma le totoina o leki: pi, pi, pi, o le a fesoasoani ia te oe i le tau faasaga i le telefoni.

Paʻu maunu

Lures o se isi auala aoga e faʻafefe ai lenei meaola. O le seleselega o le seleselega e manaʻomia ni nai aso aʻo leʻi totoina pateta.

Salu le saito, masuni po o le oat fatu e ala i tafatafa, ma pe a latou tupu aʻe, ia eli faʻatasi faatasi ma ni meaʻai. O nei paʻu e mafai ona faia mai i fasi pateta, pateta poʻo kāloti, lea e tuʻu i luga o laau 25 cm le umi.

E tanumia i latou ina ia tumau pea pito o laau ile luga, ma o 2-3 aso uma e ave ai e aumai uma aʻa. E mafai ona faʻaaoga lenei metotia i le taimi o le taumafanafana.

Ina ia faʻafeiloaʻi paʻu matutua, e mafai ona e faʻaaogaina se auala ese. I le pito i lalo o le fagu lita, tuʻu le maunu ma tanu i se mea malulu i le ua. Mo lau lalaga uma e te manaʻomia 10 ituaiga o pusa. Soʻo se 3 aso e te manaʻomia e aoina ai vao ma suia le pusi.

O se isi auala faigofie, ae sili ona aoga o le faʻaogaina lea i totonu o mea laiti o le pala. E sili atu ona lelei le faia o nei fanua i le mea e te maua ai le tele o le tele o meaʻai: o ia ituaiga malulu malulu o le a tosina mai ai le tele o vao. A mavae ni nai aso e tatau ona e aoina ma susunuina mea uma.

O le mea lautele, o le galue ma paʻu e manaʻomia le tausiga, ae o le aoga o lenei auala e manino.

O kukumba tuputupu aʻe i le fale o le a aumaia i soo se taumafanafana nofoia le fiafia o le gaioiga ma le lelei o le seleselega.

Tuputupuina o le isalaʻelu i le avanoa: //rusfermer.net/ogorod/plodovye-ovoshhi/vyrashhivanie-v-otkrytom-grunte/vyrashhivanie-uhod-za-rassadoj-vysadka-v-otkrytyj-grunt-baklazhanov.html

Auala e puipuia ai le totoina o pateta mai le uaea

O le tele o lapisi telefoni e ola i vaega ia o loʻo aʻafia ai aʻa, o le mea lea, e le tatau i se tasi ona totō pateta i tafatafa o le mutia o loʻo totōina vao mutia pe lata i le vaega e leʻi faʻaaogaina o le saite.

I le taimi o le totoina o pateta, e tatau ona fafaga vaipuna i se vaifofo o le palatini i le fua faatatau o le 5 g o le paʻu i le 10 lita o le vai. Mo ituaiga uma e lua e manaʻomia 10 lita o fofo. O se auala sili lea ona lelei pe afai o le faaleagaina o le eleele ma meaola faalafua e le tele tele. I lenei tulaga, o le totoina o letusisi lautusi i le va o laina pateta e fesoasoani foi e aveesea ai le uaea. O aʻa, o le fafaga i aʻa, o le a le paʻi atu i pateta.

E lelei 2 taimi i le vaiaso e faʻafefe ai pateta ma se vaifofo e aofia ai le: celandine (100g), laumei (200g), upega (500g), ma se tina-tina (200g) i le 10 lita o vai.

Afai o le maualuga o le faaleagaina o le eleele e maualuga, i le tulaga lenei, o le a sau ai fomaʻi e aofia ai le nitrogen: ammonium sulfate, ammonium chloride, nitrate ammonium.

O fatu o le Potatoes, aʻo lei totoina, e mafai ona togafitiga i tali "Aktara" ma le "Prestige" e tusa ai ma faatonuga.

Vailaʻau Faʻauluʻu

Afai o metotia faʻalauiloa o tauiviga e le taitai atu i le manaʻoga e manaʻomia, e tatau ona e faʻaaoga vailaʻau faapitoa. O nei mea e aofia ai: lelei, ae sili atu ona vevela "Basudin", faʻapea foi ma le "Diazinon", "Thunderbolt-2", "Medvedox-U", "Calypso". O nei tupe e tatau ona faʻaaoga e tusa ai ma faatonuga.

O taunuuga lelei e maua mai i le faʻasologa o fualaʻau o le fualaau faasaina "Provotox" i totonu o vaieli taʻitasi e sosoo ma tubers. O le "saunia" e faasolosolo faasolosolo ona tufatufaina i le palapala ma puipuia malu laau, ma maua ai se aafiaga tumau.

I fualaau sili ona fou e faʻafefe ai wireworm o le "Nemabakt." Ua maua le vailaau ona o se taunuuga o faatusa o le nematode (predator) ma le siama. O le nematode, o loʻo ulu i totonu o le uaea, faʻasaʻo se siama e faʻaumatia ai ona iniseti, ma o le nematode, e 'ai i latou.

I lenei tulaga, e le afaina ai le nematode i le lalolagi ma isi eleele aoga. E le afaina mo tagata ma manu. "Nemabakt" o le a avea ma au fesoasoani faamaoni i le uaea tautau. E le gata i lea, na atiae le eleele "Puipuiga," lea ua uma ona faatumulia e le numera.

O fua e fesoasoani i le salalau o meaola faalafua e mafai ona taofiofia i se vaovao filifilia mo le pateta Lazurite. Faʻaleagaina vao, e le afaina ai le aganuu. "Lazurite" aveese vao i le tulaga o le germination. E lelei tele e pei o le ambrosia, quinoa, mari, kulupe, afu, colza, ma le faaputuga fetu.

O kātiti faʻataʻafale e tele vitamini. Faitau i luga o le upega tafailagi le ala e tupu ai kāloti.

Lago, totoina ma tausi i ai: //rusfermer.net/ogorod/korneplodnye-ovoshhi/vyrashhivanie-v-otkrytom-grunte-korneplodnye-ovoshhi/sovety-ogorodnikam-po-vyrashhivaniyu-redisa-v-domashihrhо -rkhоmоrkhоmоhоmоhоmоhmоrkırıkırıııvviy

Faʻaleagaina le togalaau mai le uaea

Potato e sili atu nai lo isi mea totō e afaina i le telefoni. Latou te faaleagaina le totoina o fatu, aʻa ma aʻa totoina i latou lava.

O manuʻa e faʻapipiʻiina i fatu laiti e ala i ni vaega laiti e tosoina i totonu ma e foliga mai o faʻamalosi ile tino matutua.

O ogalaau matutua e mafua ai le tele o mea leaga, e mafai ona latou sosolo i totonu o se pateta. O faʻamaʻi pipisi o siama ma faʻamaʻi pipisi e mafai ona ulu atu i totonu o le mea ua faaleagaina. O lenei mea e mafua ai le pala i le taimi o le teuina.

O le tele o meaʻai e tele lava lona faalagolago ile tau. Afai o le faʻavaeina o fatu e tupu i le vaitau matutu, ona avea lea o meaʻai i le sailiga mo le susu, aemaise lava le ulu atu i totonu o fatu. O le mea lea, o ituaiga muamua o pateta, o fatu ia o loʻo faia i totonu o se eleele malulu lelei, ua faʻaleagaina e le telefoni nai lo ituaiga mulimuli.

O le mea lea, i le tau faasaga i le uaea, o le lelei o fua faʻataunuʻu mo le galue, o le faʻaaogaina o paʻu, ma sauniuniga faʻapitoa e tuʻuina atu fesoasoani lelei. I le tau vevela, e tatau ona ave le tausiga e puipuia ai le susu i le palapala.

Ma faapena foʻi aua e te faanatinati e faatea ese mea i luga o la latou fuafuaga, latou, pei o le eleele, o le fiafia e fafaga i le telefoni anufe ma o le a fesoasoani ia te oe i le taua e faasaga i lenei manu.