Fualaau aina

Spider mite ma aphid i luga o kukama i totonu o le kiona: ata, togafitiga ma togafitiga o faʻamaʻi

O le tele o fai togalaau, aemaise lava le amataina, talitonu o le a ola le kukama i totonu o se fale kati puipuia laau mai le tele o faamai, ma o le a puipuia mai meaola faalafua e sili atu ona lelei nai lo tulaga tatala o le eleele.

E le saʻo lenei mea. Sei o tatou taumafai e talanoa e uiga i mea lamatia o loʻo i ai i lou totoina i totonu o le kiona, oa faʻamaʻi ma meaola faalafua e mafai ona lamatia ai i latou, auala o puipuiga mai meaola faalafua, auala o togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi kukumba.

Maʻi: faʻamatalaga ma faʻataʻitaʻiga

O faʻamaʻi faʻafuaseʻi i totonu o le kiona, pe a tutupu ae kukama, e le gata i le igoa e tasi. Faamatala sili ona taatele. E aofia ai:

  • paʻepaʻe ma sinasina;
  • aʻa e pala;
  • dew: sese ma mealy;
  • lanu enaena (olive);
  • laʻau lanu (uliuli).

Sei o tatou mafaufau i le faʻamaʻi o kukama i totonu o le falemafa ma a latou togafitiga ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi i le ata.

Paʻu paʻepaʻe

Faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻamaʻi faʻamaʻi o se malie. O se faailoga o le toilalo o se paʻu o le paʻepaʻe paʻepaʻe i vaega uma o le laau, mai aʻa ma pala, i laʻau ma fua. Faʻasaoina e le galo vailaʻau e le gata o le faaleagaina o laau, ae faapena foi teuina i le eleele umi lava taimi.

I le gasologa o taimi, o siama gasegase e faʻatafunaina atoa. O le tauʻaina o lenei maʻi e faigata, ae mafai lava. O le faʻatonutonuga o le aveʻesea o toega uma o le laau ua afaina, fualaau tuai ma lau. O le suia o le eleele atoa e manaomia. i le saite o le totoina o kukama.


Faamatalaga aoga e uiga i le paʻe papaʻe i kukama i le vitio:

Gau pala

O se faailoga o le toilalo o le paʻu enaena o le foliga mai o lanu enaena, lanu maseʻeseʻe ile fua. Ona salalau lea o le siama i totonu o le laau. O fua, ovaries, fugalaau e sili ona afaina.. O faʻasesega e tutusa ma i latou e paʻepaʻe paʻepaʻe.

E naʻo le manaʻomia mo le faʻamaʻiina i uluai vaega o le faʻamaʻi ma le faʻafefiloi o le sulfate copper (tasi sipuni) faʻatasi ai ma se tioata o le uʻamea. O le pulupulu o le a fesoasoani, ma le tausisia ma le tausisia o faatonuga, le fualaau faasaina "Pupuni". Ole fualaau faasaina e le afaina mo tagata ma meaola.

Taua: e tusa lava pe leai se afaina o le eleele, o le suiga o le eleele i totonu o le kiona i tausaga uma e lua e fautuaina. Sui le eleele o le eleele (pe tusa ma le 20 simita) faatasi ai ma le faʻafefiloi o le eleele, peʻa, oneone. Taua tele le faʻamautinoa o le lelei alavai ma le tamaoaiga o le eleele.

Laʻu aʻa

E masani lava, o lenei faʻamaʻi e aliali mai i le taimi e totō ai fatu o kukama i totonu o le falemafa. E mafua ona o le tulaʻele loloto, atonu e tupu pe a faʻataʻitaʻiina isi mauga toto laau. O le maʻi e vave ona tupu vave, aemaise lava pe a totoina laau i luga o le eleele o loʻo ola ai kukama. O le faʻaosoosoina o se faʻamaʻi e mafai ona faʻamamaina i le malulu poʻo le paʻu mataʻutia i le vevela o le eleele.

Faailoga faʻamaʻi o loʻo i ai laʻau i luga o laulaʻau, ia e iloagofie pe a maeʻa le tau leaga. O se faʻailoga o le vaʻaia ma le samasama lanu samasama o laʻau. Faʻasaʻi ma suʻesuʻega manino manino, pe afai o oe otgresti eleele mai le au i totonu o pu.

O fua faʻatatau o le tausisia o tulafono pe a totoina fatu. Aua e te tanu le laau i luga o le aʻa i le eleele. E i ai foʻi ni fai togalaau aua le fautuaina e sasaa le eleele i pupulea e sasaa ai le ogalaau.

O tino faaleagaina e mafai ona manino le vaaia pe a fagaina le eleele mai le au o le laau. O nofoaga faʻatafunaina e mafai ona palu i le penisina po o le koala, fafie. A maeʻa lenei mea nofoaga malogo. I le taimi o le isi vaiinu, aua neʻi faatagaina le 'au e moe i le eleele, vai na o le eleele i totonu o le lua, e puipuia ai le susu mai le aʻafiaga o laau.

E maeʻa faʻamaʻi oti uma i se paluga o le eleele. Liligi le vai o totoe i se vaifofo o le copper sulphate, saunia i vaega nei: mo le 5 lita o le vai, 20 kalama o le copper sulphate. O laau mate ua mumu.

Faʻaaoga faʻamatalaga e uiga i aʻa e pala i kukama i le vitio:

Mealy dew

Kukama Taʻafia e Aafia ai ufiufi i le fugalaau paʻepaʻe. O le liona e mafua mai i se malie. O lau muamua e aafia. E le gata i lea, o le faʻamaʻi ua salalau atu i luga o laau toto. O le isi laasaga o le maʻi faamago ma le alu ese o laulaau ma laʻau. O se sauniuniga sili mo le taua o le "Topa". O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i ampoules, o mea o loʻo iai i totonu o le valu lita o le vai.

O le vaifofo e maua ai le totoina o laau toto. Togafitiga ma se vaifofo e mafai ona faia e le gata i le faaalia o faailoga o faamaʻi, ae faapea foi mo le faamoemoe o le puipuia.

E mafai togafitiga ma le fualaau faasaina "Pupuni"lea e sili ona lelei i le faʻaalia o faailoilo o faʻamaʻi.

E saunia le fofo o le pulupulu i le fua faatatau - e tolu pulou o le vailaʻau faʻamafola i se lita o vai.

Faʻalogo! Mo le puipuia o faamai, aemaise lava mo le tele o vaega o togafitiga faʻaaogā faʻaioiolosi. E pei o Alirin-B, Gamair, Gliokladin, Trihotsin. Manatua ia matua mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina.


Faʻaaoga faʻamatalaga paʻu paʻu i luga o kukama i le vitio:

Downy mildew

O le mafuaʻaga o le sogasolo o le palapala e tumau i le eleele mo se taimi umi, e mafai ona faʻaalia i le 5-7 tausaga ina ua mavae le maʻi muamua. O se faailo o le faʻamaʻi o le faʻaalia lea o laʻau mumu i laulaʻau. I le lumanaʻi, o lau o le a liu enaena. Totoina o lau o loʻo aʻafia vave vave, e le sili atu ile 2-3 aso.

O le faʻaosofia o se faʻamaʻi e mafai ona faʻasuina i vai malulu poʻo se eseesega tele i le vevela i le ao ma le po, le maualuga o le vevela i totonu o le greenhouse i le po. Faiga tauivi tautua e taofi le faʻamalosia ma faia laei. Faʻasalala le falemalama e faʻaitiitia ai le susu.

Faʻasaga i le mafuaʻaga o faʻamaʻi o le palapala, o le fualaau faasaina "Quadris" e atoatoa. Vili le lima kalama o le vailaʻau i totonu o se pakete vai, ona pamu ai lea o kukama.


Faamatalaga aoga o le falaoamata leaga i luga o kukama i le vitio:

Lulu lanu lanu (olive)

E masani ona faatoilaloina faʻaalia i fua o laau. O faailoga o foliga vaaia o ni faaletonu o le lanu uliuli, mai le mea lea o le tafe o le vai. Afai e leai ni fuataga e puipuia e faasaga i le sui sooupu, o laau totō uma i totonu o se fale koli e ono oti i totonu o le vaiaso.

O le maualuga maualuga o le suamalie, faʻataʻitaʻiga, faʻafeinu tele, ma le eseesega o le vevela i le aso e mafai ona faʻaosoina ai siama. E faʻafetaia le faʻamaʻi e tatau ona aloese mai le po, mo le 5-7 aso, taofi le fafaga, i le ao, le taimi mafanafana o le aso e puipuia ai le foliga mai o le faʻasalaga, faʻaleleia le fale koli.

Laʻau Masi (Black)

Faʻaleaga o laau mafua ai le malieo loʻo i luga o le pito i totonu o le faʻapipiʻi ma i totonu o le palapala o le fale koli. O le mea pito i sili ona aafia i laulaau. E le gata i lea, o le faʻamaʻi ua salalau atu i vaega uma o le laau o loʻo i luga o le eleele.

E foliga mai i luga o laulaau, e faasolosolo malie le fusia i le tasi. O aʻafiaga e faʻamago, mulimuli ane ufiufi i fuga uliulitutusa lava ma le upega tafaʻilagi. O le taua o le faʻaumatiaina o le fale kesi i totonu, faʻafouina o palapala i luga o luga o kukumba, faʻapipiina o fatu poʻo le faʻaaogaina o ituaiga faʻamaʻi faʻamaʻi.

Palu faʻamaʻi tino

O meaola faalafua masani o cucumama i greenhouses o nailoni aphids, e pei foi o le apogaleveleve.

Gourd Aphid

Sini ma fusi laulaau O le kuki e masani ona fai mai e uiga i le toilalo o melon aphids. I luga o laupepa e foliga mai o lanu samasama, o le laupepa ua gaugau. Aʻo vaʻaia i le pito i lalo ole laupepa o le a e vaʻai i aphid larvae o lanu eseese. O le filifilia o le laau, aphid sufuluina o suae ala i le faʻaitiitia o lona tuputupu ae ma le atinaʻe.

O le atinaʻeina o numera e vave tele ma o le aphid e salalau i luga o laau totō uma ua totōina. Afai e te mauaina se aphid i luga o kukama i totonu o se lauʻeleʻele, o le fuataga o mea nei - ina ia puipuia ai le totoina, ua fautuaina e faʻaaoga se lapisi o le sipisi o le a faʻaumatia le aphid i totonu o lau kati.

Le puipuia puleaina o manu pe a manaʻomia ni vaega tetele faʻaaoga vailaau iniseti gaosia e ala i alamanuia.

Spider mite

Faʻaleagaina o le apogaleveleve Lafoaʻi ma sosolo faʻamago.ma sosoo ai ma le faʻaogaina atoatoa o le laau. O le faʻamaonia o le faaleagaina o tupe mama e mafai ona i luga o le upega tafailagi i laulaʻau ma laʻau kukama. Afai e iloa le apogaleveleve manaʻomia le vave faʻatautaia totoina i totonu o le fale. O le Spider mite luga kukama i totonu o le fale koli, e aunoa ma metotia na faʻaleagaina, e mafai ona mafua ai le leiloa o kukama uma ua totōina.

O le aveeseina o laau ua faaleagaina atoatoa e sili atu ona lelei, faatasi ai ma le susunuina mulimuli ane. Afai ua faaleagaina se laau se tasi, e tatau ona ufiufi i se ata tifaga po o se ie e ala i le tuʻuina i totonu o se atigipusa o le moa.

Nai lo le suʻeina e mafai ona e tuʻuina le galala gaosi i autafa. Smell o le a faʻaumatia le 'aphid colony luga o le laau. E tatau ona faʻaauau pea ona faʻaauau le faʻaleleia, tausia se malologa o le 2-3 aso.

Faʻaleagaina vave o sulu i totonu o lau lauʻeleʻele ma meaʻai poʻo mea faʻamaʻi, faʻatasi ai ma le gasologa taimi e fesoasoani e laveaʻi ai laau.

Ma le teuina o togalaau, o le a le tuua oe e aunoa ma se fua o kukama.