Faʻatoʻa totoina laau toto

Mea tau vailaau faʻasaina ma faʻailogaina o le valea

Amaranth (i se auala faigofie "schiritsa") - o se laau i la tatou aganuʻu e fou, e ui lava e iloa ona o ona faʻamalologa talu mai taimi o le Tupu o Peas. Na tosina mai e Amaranth le gaioiga o tagata ola o meaola ma meaʻai e pei o se "mea lelei".

O le vavega na faʻaaogaina o se tasi o "lala" mo taulaga. O Initia na manatu ia te ia o "le toilalo" ma na matua fefefe ai le au Sipaniolo faatasi ma i latou na latou filifili e faaleaga le laau, ma faamoemoe e laveai Initia mai le masani o le ositaulaga.

O le toʻatele oi tatou e iloa mea e faʻamalolo ai le aloese. Ae faʻapefea ona faʻaaogaina, o le a matou taʻuina atu i le tusiga.

O le vailaʻau faʻasolosolo o le valea

Amaranth - polotini-tamaoaiga o laau ma maualuga tele i kalori - 371 kcal / 200 g O le mafuaʻaga lea o le suauu o le oona o se tasi o mea sili ona lauiloa ma tumu i vailaau aoga:

  • Vitamin PP - 0.66 mg.
  • Vitamin B9 - 85 micrograms.
  • Vitamin B6 - 0.19 mg.
  • Vitamin B5 - 0.06 mg
  • Vitamin B1 - 0.03 mg
  • Vitamin B2 - 0.16 mg
  • Vitamin A - 146 mcg
  • Vitamin C - 43.3 mg
  • Vitamin K - 1140 mcg
  • Seleniuma - 0.9 mcg
  • Uʻamea - 2.32 mg
  • Copper -0.16 mg
  • Zinc - 0.9 mg
  • Manganese - 0.89 mg
  • Magnesium - 55 mg
  • Uʻamea - 2.32 mg
  • Phosphorus - 50 mg
  • Potassium - 611 mg
  • Sodium - 20 mg
  • Phosphorus - 50 mg

E te iloa? Amaranth e sili atu nai lo le saito ma isi meaʻai i le tele o uiga, aua o totonu o lenei laau e aofia ai le sili atu o gaʻo gaʻo.

Amaranth e lauiloa ona o le mea moni e aofia ai naʻo natura ma mea masani. E faʻaaogaina i vaega uma o le ola o le tagata - mai meaai i mea taugofie.

Faʻaaogaina o meatotino o le valea. E faapefea ona toto le laau i le tino o le tagata

O Schiritsa e matua tauivi ma toetoe lava o soo se faamaʻi ona o le maualuga o mea o vitamini ma minerale.

Faʻaaogaina o mea totino o fatu o le valea

Schiritsy fatu - meaʻai moni o polotini ma gaʻo fualaʻau. Mai fatu e fai falaoamata, lea e mafai ona faʻaaogaina mo le sauniuniga o soʻo se mea e gaosia ai keke.

Fua o ituaiga e pei o le "kizlyarets"ma"mulimuli"E le naʻo le sili ona telē, ae o loʻo i ai foi le tele o le sikoa - o se mea e fafagaina ai le tino i le ea ma o se malosi malosi e puipuia ai.

O fualaau Amaranth e talisapaia ona o le mea moni e le o aofia ai le kuluteni i la latou tuufaatasiga, lea e taua tele mo tagata o loʻo taʻitaʻia se olaga ola maloloina. O Amaranth e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi eseese, faʻapena foi i le cosmetology ma meaʻai manu.

O le a le aoga aoga laʻau mo se tagata?

O lau Amaranth e aofia ai le tele o le lysine ma garotene, ma o le maualuga o le porotini o loʻo i ai i le fua. O le lau Amaranth e foliga tutusa ma le meaʻai i lona fatu, ae sili atu.

I le tele o taimi i Iapani, o le taua o meaʻai o laʻau lauulu e faʻatusatusa i aano o manu. Sa taʻua e saienitisi e mafai ona faʻaaogaina le valea e avea o se auala e faʻaleleia ai le puipuiga, aua o laulaau o loʻo i ai se aofaiga tele o vitamini C ma garotene. Latou te aveesea toxins ma toxins mai le tino.

E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o lālā laititi ao leʻi tupu le laau, ona o le laʻau tuai e faigata ma e itiiti meaʻai e maua. O lau Amaranth e mafai ona faʻaaogaina uma ma faʻafela, ua faaopoopoina i le faʻasaoina, lea e fesoasoani e taofi fualaau faisua i totonu o le fagu.

E taua! Ole fua ole aso o le valea e le tatau ona sili atu i le 150 g, ona o le laʻau o loʻo aofia ai le tele o le oxalic acid.

Faʻaaogaina o le valea

I le kuka

I le kukaina, ua faʻaogaina mai le taimi talu ai le taimi o le Aztec - na amata ona kuka e le tagata faʻapitoa le paluga mai fatu o le amaranth, ma ituaiga uma o salati mai lau laau. O le taimi nei o loʻo i ai se numera tele o fesuiaiga o nei "fuaitau" anamua.

I le kuka, e faʻaaogaina fatu e pei o falaoamata mo le faia o klyar ma falaoa. E sili ona lauiloa laʻau laʻau masilo poʻo le na o le lauina o laufasioti i le folases po o palu pateta.

O laʻau e faʻaaogaina mo le tipiina o lauti, fualaau suamalie, ma masani ona faaopoopo i sua. O Amaranth e faʻaaogaina e tusa lava pe o ni piko! Fua matua faigofie - tau lava o matou ave fualaau faisua ae le o meaʻai. Laʻau pupuvaʻa suamalie, paluga pateta ma pi, kāloti ma fuamoa e lua. Cut cut e pei ona masani ai ma fulu i itu uma e lua.

Ua viia tele Amaranth e tagata na faʻaaogaina mo le kuka "aoga aoga"- Tato mumu mama e kukaina i totonu o se sieve e tatau ona fefiloi ma le falaoa kvass, faaopoopo i ai ni nai laʻau moli ma se sipuni o le eleele uliuli pepa - o se totogi fiafia e saunia mo le aso atoa.

I le cosmetology

Mea aoga suauu matagofie E le gata o kuka, fomaʻi ma togafitiga faʻale-aganuʻu, ae ua leva ona matauina e le cosmetologists mo se taimi umi. O le suauu Amaranth e aofia ai le tele o le sikuea, lea e le gata ina taofia ai foliga vaaia o sela o le kanesa, ae tumau foi i le maualuga o le faʻamamaina o le paʻu, faʻaitiitia le faasologa o le matua ma faʻamalosia ai le paʻu i le okesene.

E te iloa?I totonu o le suauu o le fatu, o le vitamini E e maua i le pepa galue, ma toetoe lava o isi uma suauu gaosi, i le pepa pasi.

O le suauu Amaranth i nisi itu e le afaina ai le paʻu ma ei ai sona aafiaga e tetee atu ai. I le faʻaogaina o le suauʻu schiritsy faigofie tele: e mafai ona fufulu le paʻu ( aemaise lava, mo herpes, gasegase laiti laiti ma 1 tikeri e mu).

E mafai foi ona avea le suauu oona ma "mea autu" mo se kulimi ua faia i le fale e ala i le palu faatasi ma glycerin ma isi suauu manogi, pe saunia se masini, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le oatmeal ma le pata: o le oatmeal e i ai sona aʻafia, ma o le suauʻu o le a faʻafefe ai le paʻu.

E mafai foi ona e faaopoopo atu i mea teuteu ua saunia. Mo se faʻataʻitaʻiga, muamua faʻaaoga le suauu, ona fai ai lea i luga - mea faʻalanu.

O le mea lea, o le suauu matagofie e fetaui mo le toetoe o soo se fafine e iai ni ituaiga paʻu, ae e tatau ona faʻaaogaina ma le atamai.

I meaola manu

O Amaranth o loʻo faʻaaogaina lelei e pei o le fafagaina o meaola i manu o manu. O lenei ituaiga o meaai - o le paleni atoatoa i le fua o le protein ma vaega o le gaʻo. O le gaosiga o le valea e sili atu le maualuga nai lo le mea e masani ona maua e le meaʻai masani - maso. I luga o le 1 ha o mai i fafo e tusa ma le afa tone.

Green mass faʻaaogaina mo le faia o hayull ma silasila. O Amaranth e lauiloa e le gata ona o le maualuga o le palatini, ae ona o le tele o carotene, riboflavin, siama gaosi, peta, lysine ma vitamini B, lea e faateleina ai le manao ma, o se taunuuga, faatelevave le tuputupu ae o manu.

I vailaau

Amaranth ona o lona tuufaatasiga tele e faaitiitia ai le cholesterol ma le maualuga o le toto ma aveesea ai toxins mai le tino. O le faʻaaogaina o le valea o le gasegase faʻavaveina ai le metabolism ma faʻaleleia ai le puipuiga. Faʻaaogaina mo le cardiovascular system ma faʻamaʻi eseese o le tino o meaʻai.

O le faʻaaogaina o le maoaʻe i vailaʻau masani: o suʻega sili ona lelei

E faʻapefea ona saunia mea e fai ai togafiti faataulaitu mai lenei laau ma mo mea e mafai ona faʻaaogaina, sei tatou talanoa atili.

Faʻamālōlō togafitiga

O le suauu o Amaranth mo le malulu e mafai ona faʻaaogaina i kuka kuka, lea e fesoasoani e faʻamamaina le faʻaʻa, ma i le foliga o le faʻamamaina, lafo i lalo ni nai mataua i le vai mafanafana.

O le lelei mo le malulu o le a fesoasoani i laʻau o le valea e faaopoopo i le lauti - o le a faʻamalosi ai le tino i le lautele ma faʻamaʻaina ai i le vaitamini C.

E sili ona aoga sua sua suamalie, lea e faia mai laulaau laiti ma puipui i le fua faatatau o le 1: 5.

Togafitiga o le faiga o meaʻai

Pe a togafitia le urogenital system, o le iloa o se tasi o vaega taua. E faʻaaogaina tele i fafo mo le faʻamālōlōina o manua laiti. O le Amaranth e mafai ona faʻaaogaina mo le gasegase o le tino, afaina o ovaries ma faʻaopoopoga, myoma, colpitis ma le tele o isi faʻamaʻi.

E taua! O le faʻaaogaina o le valea e faʻamaonia ai hormones i fafine, pe afai e te 'aina le tasi sipuni i le aso mo 5-7 aso.

Amaranth e aoga i le tau faasaga i faʻamaʻi tama: o le vitamini E o loʻo i totonu o lenei fesoasoani i le tau e faasaga i le le fanau mai, faʻaleleia pe toe faʻaleleia ai galuega faʻavae. Amaranth o le a avea ma se fesoasoani tele i le tau faasaga i faʻamaʻi leaga o le prostate gland, faapea foi ma le afaina o le prostate i alii.

Togafitiga o le kanesa

Amaranth o loʻo i ai le tele o antioxidants e tau ai manuʻa, o le mafuaʻaga autu lea o le fausia o sela o le kanesa i totonu o le tino. Amaranth e le gata na te tauivi i siama o le kanesa, ae fesoasoani foi i le tino ia toe maua mai le chemotherapy, faʻamalosia le tulaga lautele o le tino.

E mafai ona e faʻaaogaina le vaega o lau laʻau mamanu e faʻafetaiaʻi ai siama o le kanesa,200 g lafoaʻi 1.5 lita o le vai) poʻo le 'aina o meaʻai e pei o salakeke, falaoa, sau sau poʻo le itu ipu.

Togafitiga o faʻamaʻi o fatugaʻo ma le ate

Ua aveese e Amaranth uma toxins ma toxins mai le tino, ma o nisi ua finau faapea o le masani ai o meaai, lea o le a avea lenei laau ma se vaega, o le a taitai atu ai i le aveeseina o maa fatuga.

E taua i le togafitia o faʻamaʻi ate o le mea moni o le mea o loʻo i ai le fale o se fale mo a tatou sela, aua e mauʻoa i le alalafaga, lea e fafagaina ai sela o le tino ma le okesene ma fesoasoani ia i latou e vave maua vave.

O le faʻaauau ona faʻaaogaina o soo se ituaiga o meaʻai i meaai o le a avea ma se "lelei" lelei i le tau faasaga i faʻamaʻi fatugaʻo ma le ate.

Faaaogaina o le suauʻu manogi

E mafai ona aoga le suauu Amaranth mo faʻamaʻi faʻamaʻi mai dermatological (e mafai ona latou soloia le eczema, siama ma le mumu mumu):

  • i faʻamaʻi o le fatu cardiovascular (faʻasaina le toto maualuga, faʻaitiitia le lamatiaga o le thrombosis ma faʻafefe toto toto);
  • ma le ania (mamanu aloese e faatelevave le sifi o proteins i le tino);
  • mo maʻi faʻamaʻi (carotene ma le vaitamini E fesoasoani e faʻaleleia le faʻaaliga);
  • faʻamaʻi o le tino (o le valea e sili ona maualuga le lelei o le tuʻuina atu o manaʻoga o le nerve i le cereberal cortex).

E leai lava se lalolagi e le aoga ai, ma tuʻuina atu i ai le manogi manaia o lenei suauu ma le manogi sili ona lelei, e le mafai ona e fiafia i ai.

Fafagaina ma le teu malu o Amaranth

O lau ma laʻau o lenei laau e seleseleina aʻo lei fuga, ina ia latou le faʻamalosi. E faʻamago i latou e ala i le tautau i se mea i luga o se potu faʻalelei, ona tuʻuina lea i fusi.

O fatu e tatau ona aoina mulimuli ane nai lo le vaega, ae e tatau ona e maua le taimi e aoina ai aʻo le lava le moe. Ua maeʻa mama ma ua tipi i ni fasipepa.

E te iloa? Afai e te faʻamago le pusa i totonu o le pusaaisa i luga o se laupapa tipi, o le lanu o laulaau o le a atoatoa ona puipuia.

Fagogo Amaranth ua teuina i taga faʻamau, ma o fatu e mafai ona teuina i totonu o se fagu umukuka. O le mea autu i totonu o se pogisa ma e le o se mea mafanafana, ina neʻi auau. I le auala, o fatu pulapula e mafai ona faʻamago i totonu o le ogaumu i le vevela o le 150 tikeri mo le valu minute.

O Amaranth o loʻo teuina foi i le malulu i pusa lapoa, ae e le fautuaina ia tausia le fale i lenei pepa mo le umi atu i le ono masina. Ma afai e te manao i piko mai le aloese, ona leai foi lea o se mea faigata: e vavaeina laau, palanoa ma taoto i luga o le fagu, sasaa le pito i luga afu:

  • 1 lita o vai
  • 1/4 lita o le 9% vinika
  • 40 g o le masima
  • 50 kalama o le suka

O laʻau e taofi lo latou gaogao ma mea aoga.

Contraindications i le faʻaaoga

O le a foliga mai o se laau lelei tele e pei o le valea e tamaoaiga na o le faamaloloina o meatotino ma e leai ni mea e faʻailoga ai. Ae o le faʻaaogaina o laʻau / kulumu ma le suauu oona e iai ona lava faʻasiga.

E taua! E ui lava i le mea moni o le tino o le tamaititi na te faʻaaogaina lelei le laau, e tatau ona faʻalauiloa atu le faanatinati i totonu o meaai i aso uma ma le faʻaeteete ma le faʻaauau, e amata i nai togi.

Amaranth e le tatau ona faʻaumatia ma faʻamaʻi ogaoga o le manava ma le gaʻo, ma urolithiasis, faʻapea foi pe iai lou teenaina o lenei laau. Afai ei ai sau cholecystitis poʻo pancreatiti, e lelei tele le feutagai ma se tagata poto faapitoa.

E taua le soifua maloloina, ma afai e manaʻomia le le mautonu mo lona faʻasaoina, aiseā e leai ai!