Laʻau i totonu

O ituaiga masani masani (faʻamatalaga ma ata o laau totō)

Oxygen room (Oxalis) ma togalaau i lalo o le natura masani e maua i Europa, Ausetalia, Aferika, e ui lava o le fanau mai o Oxalis o Amerika. O le togavao lenei o le aiga kislich. O loʻo i ai uma ituaiga taʻitasi ma taʻitasi. O le igoa oxalis (oxys, faaliliuina e pei o le "mumu") na maua mai ona o laulaʻau na afaina i le tofo.

E te iloa? O nisi ituaiga o Kislitsy e faaaoga i meaai. O le sua o le suka e aofia ai pati, vitamini C, o le pasene tele o le oxalic acid. Kislitsy tuʻu lelei le suia o le puluvala i ipu. O le kulimi suamalie e faia mai laulaʻau mamago.

O laulaau o ituaiga laau uma e eseese ma foliga ese ma lanu eseese: lanu meamata, lanu mumu, lanu enaena, lanu viole. Fugalaau-inflorescences - lanu-samasama, paepae, piniki-samasama, lilac maaleale, lanu piniki-paepae, paepae-mumu.

E vave ona mauaa aʻa o le fale ma le togalaau a Kislitsy, maua mai ai pine ma fuga. O le aʻa o le laau e iai foi eseesega o meaola - tubers (laiti), rhizomes poʻo pulu.

O ituaiga taatele sili ona taatele ma ata

Ava oona masani (Oxalis acetosella) - e oo atu i le 10 cm le maualuga, amio le lelei, aganuu faʻapitoa ma pupuʻu pupuu ma se uʻamea vevela. O fualaau oona i totonu o togalaau, togavao, vaomatua - coniferous ma deciduous.

O lau lanu lanumeamata, ma fugalaau e paʻepaʻe, lila ma le paʻepaʻe, poʻo le paʻepaʻe ma le piniki. Fuga - mai i le ogatotonu o Mei. O le fua o se tamai pusa fagu lanu enaena.

Fualaau aina i le redcurrant e masani ona tupu i ni mea se lua - mai le autumn e oʻo i le tautotogo ma le taumafanafana - mai ia Iuni ia Aokuso. O fua vevela, i le averesi, ola mo le 3-4 masina, tautotogo-tautotogo - e oo atu i le 10-11 masina, o le mea lea e pueina ai le ata o le ox oxide i tausaga taʻitasi ma e aofia ai i le tau vevela-vevela-lanumeamata.

O le tau malulu o le taotoga o le laau ua faamalosia, ma afai o le taimi malulu e aumai ai le suauu i totonu o se potu e maua ai le vevela o le potu, o lona tuputupu ae ua vave ona toe faʻaleleia. O loʻo i ai se ituaiga togalaau malulu e mafai ona faʻasaina - o Var. Subpurpurascens, lea, o le tuputupu ae, e fausia ai se kapeta fugalaau fugalaau i luga o le saite.

Orthgyn's Oxygen (Oxalis ortgiesii) - ogalaau rhizomatous maualuga e oo atu i le 35 cm le maualuga, o laulaau e taua, o le fatu, i luga o se laau umi, o fugalaau e samasama ma vela lanu samasama. E fiafia tele, e matua le lelei lava i le faʻaleleia.

Oxalis deppei - vaaiga faʻapitoa. O aʻa o le aniani (e mafai ona aina) mo le taumalulu e tatau ona eliina, toto i le tautotogo. O lau lanu lanumeamata e fa lauulu, faatasi ai ma lanu enaena po o le lanu viole i le au, o se uiga iloga o le ituaiga. Faʻailoga o inflorescences, fugalaau lanu violē-lanu samasama.

Oxalis bowiei - tolu lanu lanumeamata i luga o le au. Pink fugalaau. O le laau e vevela, malu, e manaʻomia le malamalama, pe afai e tupu aʻe i se togalaau i luma, ae le o saʻo, ae faʻasalalau.

O le malosi o le la o le a mafua ai le oti o fugalaau mai le mu, ma o le le lava o le malamalama e mafua ai le leai o ni mea teuteu lau. Ua tupu lelei le fale ma ua lava le suāsusu - o le eleele e tatau ona faʻamamaina i taimi uma.

Omea Omea (Oxalis adenophylla)- teuteu, malulu, faʻasalaga i le tuufaatasiga o le palapala, sili mo se togalaau i totonu o tatou latitudes. O le laʻau o le siliva-lanu meamata ma fuga, o fugalaau o le siliva-lilac-lanu piniki ma lanu piniki mumu. O se tasi o vaevaega laiti o Minima. E i ai ni lau laititi.

E taua! Oxygen e puipuia i meaola faalafua ma e seasea ona maʻi. Mo le puipuiga ma le togafitiga o faʻamaʻi faʻaaogaina iniseti mo faʻatoʻaga.

Apalai o le suavai (Oxalis vulcanicola) - umi e oʻo i le 15 cm, o laulaʻau e lauulu-lanu-lanumeamata, fugalaau e samasama. Vaaiga lautele - e tutusa lelei le lelei i fafo ma fafo.

E tupu aʻe i totonu o se fugalaau e pei o se tapoleni tutusa lelei - lelei atoatoa mo le fausiaina o paʻu alpine, teuteuina o le eria ma maʻa tetele, faʻatagata o togalaau. E fuga mai i le amataga o Me ma le taumafanafana uma seia oo i le autumn.

Ova le okesene (oxos faʻalelei) - fugalaau lalelei, nodule, faʻasaga i le malulu. O laulaau e lanu meamata, lanumoana, fuga i fugalaau lanu piniki ma se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o pamu i le ogatotonu. Fuga - mai i le amataga o Aukuso ia Oketopa. Alofa i le susulu o le la, ma e sili atu le susulu o le malamalama.

Toa tele (Oxalis gigantea) - faʻatupulaʻia i le lua mita. Faamaumau faamaumauga i totonu o kulimi. O lenei meaola e faʻasalalau ma pupuʻu faʻamalosi ma mamana, lau laititi e pei o le fatu ma fuga samasama. Le mautonu, talafeagai mo auala uma ma fale.

E te iloa? O lau pepa Kislitsy e mafai ona gaugau - faatasi ai ma le amataga o le pouliuli po o le leaga o le tau.

Nine-valu-acids (Oxalis enneaphylla) - i lona maualuga e oʻo atu i le 10 cm, maualuga lona tino. Laupepa 9- ma le 20-lobed, silver-gray-green, paʻepaʻe paʻepaʻe, paʻepaʻe poʻo le piniki. Fuga - mai i le ogatotonu o Me ia Iuni. Paʻu paʻu - 15 cm.

E i ai se laʻititi laʻitiiti o fualaau e iva-lau - Minutifolia. Mo le tuputupu ae atoa ma le atinaʻeina o le laau, o le malamalama tele e manaʻomia, o le palapala o le 'aisa, o le tamaoaiga i le humus, ma le suavai lelei. I le taumalulu, eliina le laau, toto i le tautotogo.

Shaggy acid (Oxalis lasiandra) - nodule, fugalaau e leai ni meaola e iai le maualuga o le 30 cm. O lanu e lanumeamata, i lanu mumu i lalo, o fugalaau ulaula-mumu. O le fugalaau e tele, mai le ogatotonu o Aokuso i le faaiuga o Oketopa. Vaʻai i le fale ma totonu o le togalaau.

E taua! E tatau ona nofo le asu e pei o laau talavou!

Purple acid (oxalis purpurea) - maualuga e oʻo atu i le 13 cm. E i ai le lilac-paauli lanu uliuli, o fugalaau e piniki pe papaʻe. Tuputupu ae i le togalaau ma i le fale.

O le okesene mumu (Oxalis rubra) - e mafai ona tuputupu ae i le 35-40 cm le maualuga, faʻalelei. Laua i le villi i le faʻavae, trifoliate, lanumeamata. Fugalaau - mumu ulaula po o le mumu. E i ai lona ituaiga - Pink Dream i fugalaau lanu piniki.

Oxy rose (Oxalis rosea) - 35-36 cm le maualuga, o laulaau e lanumeamata lanumeamata, o fugalaau e piniki. E sili ona lelei mea tau teuteu. Vaʻaia tele i fugalaau po o laʻau, faʻaaoga e fatuina ai fugalaau i fafo.

Multiicolored Oxylis (Oxalis versicolor) - ma laulaau lanu meamata lanu meamata, ma fugalaau paʻepaʻe, e ufiufi i se moli mumu-lanu mumu. O loʻo ola lelei le lanu manogi i totonu o le togalaau, o loʻo i ai ni mea teuteu matagofie.

E taua! I le vevela o le taumafanafana vevela e tatau ona faʻaaogaina laʻau o le kislitsy e faʻafefe i le susu!

Oxygen hedarium (Oxalis hedysaroides) - naʻo le potu, maualuluga, e oʻo i le 26 cm le maualuga. O laulaau e lanumumu-lanu enaena ma mumu mumu, o ituaiga o Rubra e lanu mumu. O fugalaau e samasama ma vevela vevela i le ogatotonu.

Oxalis triangularis - faʻamatalaina, ua lava le fai atu: fugalaau e pei o le pata. O le taimi lava e manino ai le ituaiga o roe o loʻo fesiligia. Na ia faʻamafanafanaina lau o laila i luga o sela umi, ma fai ai se togavao, e peiseaʻi faʻapipiʻi i moa.

Laʻau o le hina-violet-lilac, o le uliuli, lanu meamata. Pink fugalaau i foliga o logo.

Fautuaga lautele mo le tuputupu ae o Kislitsy

O le eleele e tatau ona lafoaʻi ma e leai ni fibrous, ae e tele le tele e taofi ai le laau, ma se pH o le 5, 5 i le 7. fatuina o le aration tatau ma alavai.

O le palapala ua faʻamaoaigaina foi i le lau humus ma / poʻo le coniferous, faʻalauiloaina o le eleele maso. Pe a faʻafeinu, aua le faatagaina se tele o le susu - e mafua ai le fusarium ma le pala o le mamanu o le Kislitsy. E le taliaina le fagogo o le palapala.

O le Prilicum o loʻo faʻalauteleina e fatu, fatuga poʻo le tipi faʻatasi ma se laulaau. Afai o fatu, ua totoina i le tautotogo, e le fofuina le eleele, faʻafeinu faʻalelei, ae tele taimi. E totōina fatulaupapa i le amataga o le tautotogo i totonu o se ulo, faʻafefete i le 2 cm o le palapala, faʻafeinu, tuʻu i se mea malulu.

Laʻau ma laulaau tuʻu saʻo i totonu o se ulo vai, pe a tupu aʻa mai aʻa - totoina i totonu o le eleele. E talafeagai le fafagaina o le laau ma le faʻamalosi faʻamalosi i le vaitau o le tuputupu ae malosi - Aperila-Aukuso. Malamalama e tatau ona lava, ae le o le susulu. O le maualuga o le vevela o le ea mo le acido e 18-25 ° C.