Thunbergia

O ituaiga sili ona taatele o le faʻalogo

Tunbergia o le aiga o Acanta. E tele naua, ma e mafai ona maua i totonu o laau ma laau lanu. I le aotelega, e tusa ma le luaselau ituaiga, o le mea na fanau mai ai le faʻataʻitaʻiina o vailaʻau o Aferika, Madagascar ma le itu i saute o Asia.

E te iloa? O le fugalaau na maua lona igoa e faʻaaloalogia ai le tagata lauiloa Siamani ma tagata suʻesuʻe Iapani ma Aferika i Saute Karl Peter Thunberg.
Ona o le tele o ituaiga lanu, lapoa ma foliga, ua tupu aʻe ai le fiafia ma le fiafia i le fale ma faʻaaoga e teuteu ai le togalaau. O le tele o ituaiga e manaomia ai le faʻamalosia. O Tunbergia o se laau lauiloa, ae ona o lona alofa mo le vevela i le itu i matu, o le a tupu e pei o le tausaga. Vaitaimi - mai ia Me ia Setema.

Tunbergia vavae

O ituaiga o faʻaleleia e tupu i le ituaiga o lianas e sili atu le telē nai lo ituaiga laau. O ituaiga taatele e masani ona faʻaaoga i le togalaau, e mafai ona mafaufauina:

  • fafusi apa;
  • mea manogi lelei;
  • tele-flowered tunbregia;
  • faʻamatalaina e fesoʻotaʻi;
  • faʻaleleia laurel;
  • Tunzirgy mizorenskuyu;
  • tutbergia battiskomba.

Lune thunberg

Amataga: o vailaʻau o Aferika. Manaoga manaomia: e le o le manaʻo. O le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiina o se ituaiga o vao. O fugalaau ei ai le foliga muamua - o lanu samasama lanu samasama ma se nofoaga lanu uliuli.

E te iloa? Ona o lenei mea e masani ona masani ai tagata nonofo i Europa o le lanu uliuli Susana.

Uu le pisi ma sina pusa laititi. O laulaau e oʻo atu i le 7 cm le umi. O le apaʻau (scales or partially), o le pito i lalo e le faʻapipiʻiina, faʻafeagai, fatu poʻo le tafatolu. Fugalaau e oʻo i le 4 cm le lautele, faʻatulagaina faʻatasi, axillary. O paʻu (2 fasi pepa) o fuamoa. O le lapisi o le moli po o le kulimi, ma le uila uila, ma i le pito i luga o se puʻu ua gagala, ma o se lanu uliuli enaena i totonu.

E taua!O le winged tundergium o le Southerfish e masani lava ona aʻafia e se apogaleveleve mite.

Laʻau faʻapitoa

Amataga: Initia Manaoga manaomia: e le itiiti ifo ma le 35%. O le fetolofi vine, lea e amata mai ile ulu, e oʻo ile ono mita le umi i le fale, ae e tuputupu ae i le 3 mita i le tau. O loʻo i ai se fatu faʻapipiʻi. E i ai foi se "fulu" e aofia ai lauulu paʻu. O lau e ola i le umi e oo i le 7 cm. O le foliga e mafai ona avea ma foliga o le au, petiolate, faʻafeagai poʻo tafatolu. O le pito i luga e masani lava ona maʻila, ma o le pito i lalo o le fatu-foliga poʻo le faʻanoanoa, o le pito i luga e lanu meamata ma o le pito i lalo e mama. Fugalaau e oʻo atu i le lautele o le 5 cm, faʻapipiʻi faʻatasi, axillary. O paʻu (2 fasi) o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata. O le vae o le uili o le corolla, lima lima, paʻepaʻe i le lanu, e pasi atu i totonu o se vavalaiti saʻo. O vaevaega o lima o loʻo faʻapipiʻi i pito.

Thunbergia grandiflora

Amataga: North India India Manaoga manaomia: 60% pe sili atu. Na pau lava le vine i totonu o ituaiga eseese. E toetoe lava a leai ni laʻau, o laʻau e iai le pamu. E mafai ona lamolemole i itu uma e lua po o sina laititi. O fugalaau o le tunipgia grandiflora e oʻo atu i le 8 cm le lautele, e tupu i luga o pusa tetele, ma o nisi taimi e faʻatulagaina faʻapitoa. O le suʻega o loʻo valiina i ata uma o le lila (e masani ona sinasina), lua-lipped i le fausaga, e lua i luga ma tolu lalo ifo. O lenei ituaiga o meaola e taua foi o le lanu blue blue mo le tele o fugalaau lanumoana lanu moana lea e ufiufi ai le laau.

Thunbergia e fesootai

Amataga: Aferika i Sasae. Manaoga manaomia: e le itiiti ifo ma le 35%.

O le umi o vine e oʻo atu i le 3-4 mita. E i ai se foliga o le tetrahedral. Pepa laupepa e laulau pe faʻafefe foi, e pei o ni poloka i luga o petioles pupuu. O fugalaau o le akin tunipina o se tasi o lapoa tele - e oo i le 10 cm. Latou te ola i lalo o se mea e fiafia i ai ma o loʻo i totonu o suauʻu laʻau. O le lauulu e lanu viole, ma le gutu mai totonu e samasama.

E taua! E sili ona lelei le tupuina o fesoʻotaʻiga i totonu o potu, aua pe a tupu aʻe i fugalaau fugalaau e fuga tele.

O le thunbergia laurolife

Amataga: Malay Atumotu. Manaoga manaomia: e le itiiti ifo ma le 35%. O lenei laau lianoobraznoe e faasino i tausaga. E leai ni lanu, filiform, ma o laulaau e faia i nisi taimi le le talitonu. E 15 cm le umi, ma e oʻo i le 8 cm le lautele, ma maua se foliga eli. O le petioles e umi, i totonu o le 5-7 cm. O fugalaau e aofia ai peta e lima, e tutupu faʻatasi i le pito i totonu o se mea e pipili, toetoe lava a leai se manogi, o se lanumoana lanumoana.

Mt.

Amataga: i saute o india Manaoga manaomia: e le itiiti ifo ma le 35%. E manatu i ai o le sui e sili ona faalilolilo ma uiga ese o le tunbergy. O lenei laau e masani ona tuʻuina atu o se punavai o le malosi faʻavavelosi. E talitonuina o le a fesoasoani i le faʻateteleina o lagona ma fesoasoani i le faʻamalamalamaina o le tagata lava ia. I le vaomatua, o lenei vine e oʻo i le 10 m, ae o ona ituaiga o meaola e le sili atu i le 6 m. O lau o loʻo i ai se foliga lautele ma e tusi i pito. O nisi taimi atonu e fai siʻosiʻusiʻi pito, ae o le tele lava e lamolemole. Fugalaau liana o se foliga e le masani ai. Latou te tautau i ni uumi uumi, faatasi ai ma le umi o sea ituaiga o paʻu e oo i le 50-60 cm. O laumei e lanu violē-lanu meamata, ma o fugalaau latou lava samasama. O le fuga o le fugalaau ei ai se faʻalavelave faʻapitoa o lobes e fa: o le pito i luga o le sipuni ua i ai le saʻo, o le pito i lalo e tolu vae tolu, ma o le pito i luga o le pito i luga o le itu i tua.

Thunbergia Battiscombe

Amataga: itulagi o le vaipanoa o Aferika. Manaoga manaomia: e le itiiti ifo ma le 35%. Curly vine, mo le tuputupu ae ma fugalaau olaola e manaʻomia ai le lagolago. O le laau e tele ni pine, e tupu tele lau. E i ai o latou foliga eli, faʻapea foʻi ma se lanu meamata lanu meamata. O loʻo i tua atu, ma o pito e lamolemole. O fugalaau e lanu violē, ae o petals e latalata i le faavae ma ola faʻatasi ma foliga foliga o se masini faʻalanu. Zev mai fafo e paʻepaʻe, liliu i se lanu violē, ma o lona pito i totonu e iai sona lanu samasama.

E te iloa? E tele taimi e le mautonu ai lenei liana ma faʻamautuina ai. E foliga tutusa i foliga, ae o le Tunbergia o le Battiscombe e iloga i laulaau lapopoa, faapea foi ma fugalaau siliva. E sili atu le mamafa, ma i luga o le fogaeleele e mafai ona e vaʻaia le mamanu.

Thunbergia vao

O vao vao, e faaopoopo atu i eseesega eseese mai vine, e talitutusa lava ma o latou tagata. E matagofie foi latou foliga ma e faʻaaogaina e pei o teuteuga. O laau sili ona taatele o:

  • Tunbergia Vogel;
  • Natalia Tunbergia;
  • Tunbergia e saʻo.

Thunbergia Vogel

Amataga: Masias-Nguema-Biogo motu. Manaoga manaomia: e le itiiti ifo ma le 35%. Sulu ma lala saʻo. O laulaau e manaia, lanumeamata lanumeamata. O le foliga o le laulaau atonu e eseese - mai le alo ese i le pito i luga, foliga o le tina i le faavae, ma i pito e mafai ona lamolemole ma logo. O laulaau o lenei ituaiga o faʻataʻitaʻiga e tele, e oʻo atu i le 7-15 cm. O fugalaau e oso mai, o latou lanu papaʻe i le pito o le corolla, ma o totonu o le lanu samasama. O le fugalaau lava ia e tuufaatasia ai le eseesega o se lanu enaena paauli ma lanu samasama susulu.

Thunbergia Natal

Amataga: Aferika i Saute. Manaoga manaomia: e le itiiti ifo ma le 35%. O lenei laau toto e fiafia i se vaʻaia ma le mafanafana o le tau, e tusa lava pe tupu aʻe i totonu. O lala e le faʻafefe, ae e faigofie tele. O latou foi o le tetrahedral, o le uiga taua lea o lenei laau toto. O laulaau e lanu meamata ma o le foliga o le ovate, faʻaloloa ma tusi i le pito i luga.

E te iloa? Na maua muamua i le itumalo o Natal, Aferika i Saute, lea na ia maua ai lona igoa.

O fugalaau o le Tunbers Natali o se tootoo ma totogo na ola i le faavae. I le lanu latou lanu viole, ma o lanu samasama i pito.

Tuʻu

Amataga: Aferika o le taumalulu. Manaoga manaomia: e le o le manaʻo. O lenei ituaiga o faʻataʻitaʻiga e tele lava ina manatuaina le telefoni a le Natalian. I le eseesega, o lipine o loo i ai iinei. Tuʻu i luga i le 6 cm le umi, o loʻo i le isi itu. E lamolemole, vavao poʻo lautele lautele. O paʻu o loʻo i ai se lanu samasama-lanumeamata. O fugalaau e ola e oʻo i le 4 cm le lautele, ola na o ia. O le siakiina o le lima-lima, faatasi ai ma paʻu o lanu uliuli ulaula. Zev i fafo o le paʻepaʻe, ma totonu - lanu samasama.