Fualaau aina

Faʻamatalaga ma uiga o le ultra vave hybrids ituaiga o tomato Filifilia Dutch "Muamua"

O lenei galuega a le faʻatoʻaga o Dutch o le a sili ona fiafia i faifaatoaga ma fai togalaau. Tomato hybrid "Folasaga F1". O le a fiafia le faatoʻaga i uiga sili ona lelei o le tamato. Mo faifaatoaga, o lenei kulupu e mafai ai ona vave faʻatumu le maketi i fualaau fou. Ma e le na o le pau lea o le amataga o le lalelei.

Faitau i totonu o la tatou tusiga se faʻamatalaga atoa o le ituaiga, ia faamasani ma ona uiga autu ma foliga o tekinolosi taufaatoaga.

Tomato "Uluaʻi amataga" F1: faʻamatalaga o le ituaiga

O le togavao o se ituaiga laau toto e oʻo atu i le maualuga o le 60-65, pe a tupu aʻe i totonu o se faleoloa e oʻo atu ile 75 senitimita. Vaitala i le vave ona matua ma faaumiumi fua. Mai le totoina o fatu mo fatu laau e selesele ai muamua fuamato matutua, o le vaitaimi o le a 88-92 aso.. Tomatoes Faʻatomuaga F1 e fautuaina mo le galueaina, i le avanoa faʻasalalau ma greenhouses.

O le vao vao Tomato e le malosi tele, o loʻo faaalia ai le seleselega sili ona lelei pe a fai ni fatu se lua. O le fuainumera o laulaau mūmū, lanu meamata i le lanu, e masani lava mo se tōmato, e maualalo le faʻaogaina o le meaʻai. E leʻi fautuaina e faʻavaveina luga o laʻau. O lenei mea e mafua ai le fatuina o le tele o lanu lanumeamata o laʻau ma lau, lea e faatuai ai le amataina o fualaau aina i se aso mulimuli ane. E tusa ai ma iloiloga o tagata fai togalaau, e fautuaina le togavao e nonoa, ina ia le pa'ū i luga o le eleele ia tamato amata.

O le vave vave o le faʻatoʻaga e mafai ai e le au fai togalaau ona aloese mai le faʻailogaina o fua i le maeʻa ai o le paʻu. E aveeseina le seleselega ao lei amataina le toilalo o le fua. O le kulupu e puipuia i le verticillosis, Fusarium ma le Alternaria cancer o le au. E tusa ai ma le au faifaatoʻaga, o le laʻau lauusiusi (gray) e maualuga. O le tele o fai togalaau e fai mai le tetee i suiga o le vevela.

Uiga

  • Laʻau laititi laitiiti.
  • Taumafa vave vave.
  • O le tulaga lautele o le faʻaaogaina o fua.
  • Faʻafitauli i faʻamaʻi o tamato.
  • Lelei saogalemu i taimi o felauaiga.

Faatasi ai ma vaivaiga latou te matauina naʻo le manaomia ona nonoa le vao.

Fua:

  • Fualaau suamalie, suamalie ma sina paʻu itiiti i le au.
  • O fualaau e le o fualaau aina e lanu meamata, lanu mumu paʻepaʻe.
  • O le mamafa o le mamafa e 180-220, ma tausia lelei e tusa ma le 250 kalama.
  • O le faʻaaogāina o le lautele, e le ova pe a faʻamalu totoga atoa, lelei lelei i masini pateta, salati, leki.
  • O le fua faatatau masani e tusa ma le 4.2-4.5 kilokalama mai se togavao, 18.5-20.0 i le sikuea mita ma le 7-8 laau toto.
  • Oloa lelei fefaʻatauaiga, saogalemu maualuga i taimi o felauaiga.

Ata

Matou te ofoina atu ia faamasani i fua o le eseese o tomato "Muamua" i le ata:

Vaega o le tuputupu ae

O le taimi o le totoina o fatu mo laau toto e filifilia e faavae ile tau o le itulagi. E taua le amanaia o le muamua o le ituaiga. O le taimi aupito sili ona lelei mo le 'augatotonu o le ogatotonu o Aperila. I le laasaga o le 3-4 laulaau, e manaʻomia se fatuga o fualaau, faʻapipiʻi faatasi ma le pito i luga o laʻau ma se faʻalavelave faʻalavelave.

A maeʻa ona totōina ile tausiga ole lanu vavalalata ile vai mafanafana, ave ese vao, tatala le palapala ile lua. I le 60-62 aso i le maea ai o le toe totoina, o le a e mauaina muamua tomato fou o le ituaiga F1 Muamua.

Faʻasoa lelei, e tusa lava po o le a le nofoaga e tupu ai laau totō, eseese ituaiga o tamato Debut F1 o le a avatu ia te oe se seleselega lelei o fualaʻau tetele-fualaau suamalie lelei ma foliga matagofie.