Faʻatoʻa totoina laau toto

Faʻafefea ona lelei le tausia lelei o fautuaga, ma aoga

O le umi umi o Amaranth e maua mai e le tele e pei o vao, e ui lava o lenei fugalaau e totoina ma e faʻaaoga foi i le kuka.

Sei o tatou vaai po o le a le mea e sili ona taua e uiga i lenei laau ma le ala e tupu ai le olaola i la tatou lava fugalaau.

Amaranth: faʻamatalaga o le laau

I foliga vaaia valea O se ogalaau umi lava ma se laau malulu, lea e ufiufi i le tele o laulaau ma ua faapaleina i se fualaau saʻo (i nisi o ituaiga o oona, o le le mafai ona punou i lalo).

O le maualuga o le maualuga e 120 cm, e ui lava e seasea ona oʻo atu i le mita le maualuga. E mafai ona ese fugalaau, ma o laulaau e mafai ona tuuina atu i le oval, foliga o le taimane pe foliga tutusa.

Ina ua faʻafeiloaʻi le faanatinati i atunuu Europa, na faʻaaogaina e avea ma fualaau aina mo manu ma pei o se fugalaau teuteu, e mafai ona faʻafiafiaina le tele o fugalaau:

  • auro
  • mūmū;
  • lanu viole;
  • lanumeamata;
  • lanu viole;
  • o se faʻafefiloi o ata uma o loʻo i luga.

A maeʻa ona ola i luga o le aloese, ona fua mai ai lea o fua e iai foliga o atigipusa, o loʻo i ai fatu. A uma ona matua, e aoina fatu ma faʻaaoga pe mo le lulu i le tausaga a sau poʻo le meaʻai. I le vevela mafanafana, e mafai ai ona iloa e le tagata lava ia.

E te iloa? Amaranth o se mea sili ona lelei mo le teas ma salati, ae o laau matutua i le moega e le talafeagai mo lenei faamoemoe. Mo meaai, e tatau ona fatuina ni vaomatua eseese, lea e oʻo atu i le maualuga 20 cm, e matua vavae ese ma auina atu mo le vevela poʻo le kuka.

Fetuunaiga mo le alualu i luma alualu i luma o le valea

Amaranth o se laau e le o totoina i le totoina, ae le o tulaga uma o fesuiaiga e talafeagai mo lona totoina. Aemaise lava, o le tele o ituaiga i atunuu vevela Asia i le tulaga o le equator e mafai ona ola e pei o se laau toto, lea e le manaomia ai le totoina faaletausaga.

Ae i le tau o lo tatou itulagi, o lenei laau ua tupu ae na o le taʻitasi tausaga, aua e le mafai e ia lava po o ona fatu ona tumau i le taumalulu i le avanoa. Ae ui i lea, ua leva ona tautotogo i le itu i saute o lo matou atunuu, ua matua faatagaina le luluina i fatu laau i luga o le eleele.

Faʻamatalaga o le fatuina o Amaranth

Amaranth e mafai ona faʻatupulaia e tekonolosi eseese, o le filifiliga e faalagolago i tulaga tau fesuiaiga. Afai e te nofo i se eria e oʻo mai ai le vevela mai le ogatotonu o le tautotogo, e mafai ona e lūlū fatu fatu i totonu o le eleele e aunoa ma ni faʻafitauli.

Ae afai o le vevela o le taimi nei e amata ona faʻamalieina na o le amataga o le masina o le taumafanafana - e sili atu le lūlūina o fatu i totonu o atigipusa po o pusa paʻu mo tipu. Mo le itu i mātū, matou te fautuaina le tuputupu aʻe o lau laau e ala i laau toto.

Faʻafouina o le valea e ala i le fatuina saʻo

O le totōina o fatu laau e aofia ai le sauniuniga muamua o le palapala. Muamua lava, e aoga le faʻatali mo le faaiuga o Aperila, pe afai o le eleele e tusa ma le 4 i le centimita i le ogatotonu o le aso o le a mafanafana i le 10 ° C ma luga.

E le gata i lea, o le eleele e tatau ona faʻamaʻiina i le fugalaau e vave lava ona tupu aʻe. Mo le faia o lenei mea, ua fautuaina e faʻaaogaina faʻamalaʻau o le minerale (e mafai ona e filifilia se mea faigata), faaopoopo le 30 g o le vailaʻau i mita sikuea o le togalaau fugalaau.

E taua! Pe a faʻafefiloi le eleele mo le luluina o fatu laau, e le manaʻomia le faʻaopopoina o le tele o le eletise, aua i le taimi o le tuputupu ae, e mafai ai e lenei laau ona liua le iniseti i totonu o le eleele e matautia mo tagata. A maeʻa ona oʻo i le 20 cm le maualuga, e tatau ona fafagaina i le vailaʻau oona, ae mo mafuaʻaga o loʻo i luga, e aoga le faʻaogaina o le afa o le fua faatatau o loʻo faʻaalia i luga o le afifi.

Pe a lūlūina mo amaranths, e tatau ona fai ni moa i le loloto o le 1.5 cm ma taʻitasi le tasi e tuʻu fatu i totonu. Fanua i le taimi o le lūlūina e tatau ona vaʻaia ma faʻamamaina. E lelei pe afai ei ai se avanoa i le va o le 7 i le 10 cm i le va o laau i totonu o se tasi o le ulu (pe a maualuga le ituaiga, e sili atu ona mafai) ma e tusa ma le 45 cm i le laina e tasi.

O lanu e masani lava ona vaaia i le aso 7-10. Afai latou te mafiafia, e mafai loa ona e vaeluaina laau ma tatala le eleele i le taimi e tasi e faaosofia ai le alualu i luma.

O le uiga ese o le valea o le afai e lūlūina i le faaiuga o Aperila ma ola vave, o le vao e le maua le avanoa e "uu" ai le fugalaau faataamilo i fugalaau. Ae afai e te sese i le taimi, o vao leaga e mafai ona oʻo i le tuputupu ae muamua ma o le fugalaau fugalaau e tatau ona lalagaina soo. A maeʻa le lūlū, ona tupu ai lea o fua o fatu faatoa maeʻa le 3.5 masina.

Lauina o fatu mo laau toto

E faʻapefea ona tupu le olaola i fualaau? Mo lenei faamoemoe, o fatu e totoina i le afa lona lua o Mati, lea e faʻaaogaina ai pusa palasitino, fagu fugalaau masani poʻo peʻa faapitoa.

A uma ona lūlūina, ona tuʻuina lea o fagu i luga o faʻamalama mafanafana ma faʻamalama lelei. E taua tele le vevela ile potu e le pa'ū ile 22 ° C. E tatau ona maua le vai mai le sprayer.

I totonu o le vaiaso, e aliaʻe pine muamua, lea e manaʻomia ona toe tuʻuina atu i le isi 3-4 aso ma faʻamaeʻa, aveesea uma aʻa. A maeʻa ona faaali mai ni laupepa se tolu i luga o laau totō, e mafai ona totoina i totonu o ipu taʻitasi. Afai o le mafuaʻaga lenei e faʻaaogaina ai le pani (12 cm le lautele), e mafai ona eli i totonu o le eleele faatasi ai ma le laau.

E faʻapefea ona toto le vaʻai?

I lenei vaega, o le a tatou talanoa tele e uiga i le totoina o fatu, talu mai le lūlūina o fatu, o le popolega o le aveeseina lea o vao ma vai. Ae o fualaʻau e sili atu ona poto.

O afea e totō ai le vaʻai

E tatau ona amata le totoina o laau mamanu pe afai o le a lamatia le afu o le tautotogo, ma o le vevela o le palapala i le aso o le a tumau i totonu o le 10 ° C ma luga atu. E masani lava, o lenei taualumaga e tatau ona fuafuaina i le ogatotonu poʻo le faaiuga o Me.

Ua totō le laau i le malamalama ma eleele lelei ma le maualalo o le eletise (e sili atu pe a faʻafefiloi ma le limasone). E mafai foi ona saunia vaipuna i lalo o le palapala.

I le avea ai o se faʻamalaʻau mo laau o le amaranth faʻaaoga nitroammofoska (e le silia le 20 g i le sikuea mita). Ae mo le filifiliga o se nofoaga i lalo o se laʻau fugalaau matagofie, e tatau ona susulu lelei e le la.

E taua! E le mafai ona taua Amaranth o se laau lauiloa, ae e mafai ona faʻaumatia i le vevela ma le pala o le palapala - o aʻafiaga e aliali mai i aʻa ma aʻa e amata ona pala.

Faʻaaogaina tekonolosi

O fualaau Amaranth e le manaʻomia ona kukaina pe a toto i le eleele. Ua totōina i laina, i le va o mea e tatau ai ona tuʻu se avanoa o le itiiti ifo ma le 45 cm, ma mo ituaiga uumi lapopoa - 70 cm O se avanoa e 30 cm e tatau ona tumau i le va o laau taʻitasi.

O vai laiti ua saunia mo le totoina, lea, pe a uma ona faaaoga nitroammofoski, e leai se faʻalaiga e manaʻomia. O fualaau e le manaʻomia ona tuʻu ifo i lalo i totonu o le pu ina ia le pala i tua.

E ui e le alu i le tuputupu aʻe, o le eleele i totonu o le moega fugalaau e tatau ona faʻainuina e le aunoa. Afai e faʻafuaseʻi ona amata le malulu, e mafai ona e natia se moega ma ni alomalo ma se ata tifaga mo le po (ae i le taeao e tatau ona e aveese le fale ina ia le uma ai ia laau).

Talosaga tausi tausiga

O le tele o togafitiga uma e manaʻomia pe a uma ona totoina fatu i totonu o le eleele tatala. E tatau ona fafagaina o ia e le aunoa, veleina vao vao. Ae o le taimi lava e tupu ai laau toto, o le a toetoe lava a mou atu vao leaga i totonu o le fugalaau ma oona, aua e faigata mo i latou ona ola faatasi ma se fugalaau tele ma malosi.

E te iloa? Ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete vave vave ona tupu. I le tasi aso mafanafana, pe a susulu lelei le laau i le la, e mafai ona oʻo atu i le 7 cm.

Ae mo le fausiaina, e taua tele i le masina muamua. I le lumanaʻi, o le totoina o aʻa e totō lelei i le loloto o le mita ma o le a le manaʻomia ona faʻamalosi. O le tuusaunoaga atonu o se taumafanafana matutu e aunoa ma se timu.

I le afa muamua o Setema o fualaau aina e amata ona ola i luga o le moa, ma o le fugalaau lava ia e leai sona manaia. Talu ai ona o la tatou latitudes aloese e le mafai ona ola i le taumalulu, a maeʻa le matua e tatau ona aoina fatu ma aveese fugalaau mai le fugalaau.

O laau ola maloloina e mafai ona faʻaaogaina e maua ai le faapalaga pe tuʻuina atu i fagafao (moa po o puaa) e fai ma fafaga, aua e tumu i protein, carotene ma le vaitamini C.

Faʻamamaina o le Amaranth

A o faagasolo le vaitau o togavao malosi, e tatau ona filifili fugalaau sili ona malolosi, lea, pe a uma le mago o laulaau pito i lalo ma le foliga mai o se fugalaau fugalaau i luga o le ala, e tatau ona vavae ese ma le faaeteete ia mea. O lea la ua maeʻa maeʻaeʻa, tuʻuina i totonu o se potu malogo ma vaʻaia.

I lenei setete, e mafai ona latou nonofo mo le tele o masina, mulimuli ane e tatau ona paʻu le panicles ma o le a fufuluina fatu. E mafai ona teuina fatu fatu i tagapepa po o pusa. O le a talafeagai mo le lulu mo le tusa o le lima tausaga.

Amaranths o ni fugalaau uumi e foliga lelei i ituaiga uma o laau totino ma fiafia i lo latou fugalaau mo se taimi umi lava. Talu ai ona o la latou tausiga e laʻititi, matou te fautuaina oe e teʻi totoʻa atu i lenei laau i tagata uma e ola ai.