Fualaau aina

Toto tomato amata "Aphrodite F1": faʻamatalaga o le eseesega ma uiga o le faʻatoʻaga

I le tautotogo, e tele faafitauli i tagata o le mafanafana: latou te manaomia le totoina o fualaau aina ma faʻapipiʻi le mea atoa. Ae o le a le mea totino e totoina lenei vaitau i lau togalaau?

Mo i latou e fia vave maua se seleselega, o loʻo i ai se tamato lelei lava, o lona igoa sili ona taua "Aphrodite F1". E ui lava e le o ia o se siamupini i le fuaina mai, o le a ia fiafia ia te oe ma lona tofo ma faauo vave.

I lenei tusiga o le a tatou faamatalaina auiliili le ituaiga o Aphrodite, pe faapefea ona tausia nei tamato, oa tulaga e fiafia i ai ma pe oa ni taunuuga e mafai ona maua ai le fiafia.

Tomato "Aphrodite F1": faʻamatalaga o le ituaiga

O se kulupu vave vave o le kulato, mai le totoina aʻo lei oʻo i fua muamua 90-95 aso pasi. O le laau e maualuga, e mafai ona oʻo i le 1.5 mita le maualuga.

I le avea ai o se togavao, e le o se tulaga masani, fuafua lelei, lelei lau laʻau. "Fautuaina le Aphrodite F1" mo le tuputupu ae i lalo o le fale ata, i totonu o greenhouses, ae o le alualu i luma o se tamato ma i se laufanua, e fiafia tele le laau i le la ma faapipii i le fugalaau.

O lenei tamato o loʻo i ai se maualuga maualuga o puipuiga mai faʻamaʻi faʻamaʻi..

O fualaau aina suamalie e mumu, lamolemole lanu, e aunoa ma se lanu meamata poo le samasama i totonu. Tomatoes e laiti, e fua mai le 90 i le 110 kalama. O le numera o potu e 3-4, o le mea e aofia ai solids e tusa ma le 5%. O le tofo e suamalie, matagofie, masani o tamato. E mafai ona teuina fualaau aina mo se taimi umi lava ma ia mafai ona faʻafeiloaʻi lelei le femalagaaiga mamao. Mo nei uiga lelei, e le gata i latou e nonofo i le taumafanafana, ae faʻapena foi e le tele o fualaau faisua.

Atinaʻeina o atunuuRusia
PepaLanu solo solo, e aunoa ma se lanumeamata po o se samasama i totonu o le ala.
LanuO fualaau aina suamalie e mumu.
O le mamafa o fuamato90-110 kalama
TalosagaE fetaui lelei mo le taofiofi, suamalie ma le lecho; e mafai ona faʻamago ma solo.
Tuʻu atu ituaiga5-6 kilokalama mai se togavao i fale puipui, faatasi ai ma le totoina o le 3-4 laau ile mita sikuea
Manatu tau oloaO se faʻataʻitaʻiga lelei, e mafai ona teuina ia fualaau aina mo se taimi umi lava ma ia gafatia lelei le femalagaaiga mamao.
O le amataga vave o tamato o se uiga lelei lea e fiafia i ai le tele o faifaatoaga ma faifaatoaga. Ae e te manaʻo e maua le seleselega i le gasologa o le vaitau.

Ma o iinei ogatotonu-taumafa, o vaeluaga-tuai ma tuai o fualaau mamago o le a sau i le laveai.

Afai o loʻo e suʻe ni tamato e talia lelei le femalagaaiga, matou te fautuaina oe e faʻalogo i ituaiga nei: "Robin", "Chibis", "Novichok", "Bendrik Cream", "Volgograd 5 95", "Kish Mish Red", "Weedy Delicacy" , "Ob Domes" ma isi.

Atunuʻu o faʻatoʻaga ma tausaga o le resitara

O lenei kulupu o se sui o le filifiliga Ural. O le resitaraina o le Setete e avea o se ituaiga o vailaʻau mo fale tifaga na maua i le 2010. "Aphrodite F1" na vave lava ona mauaina ana tagata, i le va o tagata atamamai ma faifaatoaga.

Ata

O a itu e sili atu ona lelei le ola?

I le itu i saute, e mafai ona e saogalemu i le eleele puipuia, o le gaosiga ma le aʻafiaga o le laau e le afaina.

O nofoaga sili mo le totoina: Belgorod, Voronezh, Astrakhan, Crimea ma le Caucasus. I totonu o itulagi o le ogatotonu e sili atu ona ufiufi le ata. I le tele o vaega i matu o loʻo ola lelei i totonu o greenhouses.

Auala e faʻaoga ai

Tomatoes "Aphrodite F1" sili ona fetaui mo le gaosiga atoa. O lou tofo e fetaui lelei ma soʻo se ipu. O i latou foi e liliu atu i le suamalie lelei ma le maloloina, e mafai ona e gaosia, mago ma kuka lemu.

Tuuina atu

I lalo o tulaga lelei, o lenei ituaiga mea e maua ai le 5-6 kilokalama i le togavao i fale puipui, faatasi ai ma le totoina o le 3-4 laau i mita taʻitasi. m, e oo atu i le 17 kilokalama, i le gasologa o le eleele e maua mai i lalo. O se faailoga sili lenei.

Lalo i le laulau e mafai ona faʻatusatusa ai fua o lenei ituaiga ma isi tamato tuai amata:

Igoa tulagaTuuina atu
FaatoagaI lalo o le ata: 11-14 kg ma le 1 sq. M. I le avanoa tatala: 5.5-6 kg i le 1 sq.m.
Argonaut F1I lalo o le ata: 4.5 kg mai le vao. I luga o le avanoa: 3-4 kilokalama mai le tasi laau.
Maofa i le lalolagiI le itu i saute e oʻo i le 20 kilokalama i le 1 sq.m. I le totonugalemu o le 12 i le 15 kilokalama.
MarissaA oʻo i le fausiaina o le pulumu muamua i le 4-5, ma le 5-7 fua o totoe, o le fua o le fua i le mita sikuea o le 20 mai le 24 kilokalama.
KibitsO le fua faatatau o le gaosiga e 3.5 kilokalama mai se togavao. O loʻo faʻafefeina ai se faʻatoʻaga tele, lea e mafai ai ona maua le fua tele i le sikuea mita. m
F1 uoO le gaosiga e maualuga, 8-10 kilokalama i sikuea mita.

Malosiaga ma vaivaiga

O mea taua o tamato o ituaiga tomato "Aphrodite F1" e aofia ai:

  • amataga vave;
  • seleselega tele;
  • meatotino maualuga pisinisi;
  • maualuga faʻamaʻi;
  • lelei le tofo

O mea le lelei e aofia ai le faamalosia o le pasynkovanie, o le tuputupu aʻe tele o laau ma le faʻamalosi i tulaga i fafo, e pei o le vevela, faʻafeinu ma fafaga.

Faʻapitoa

O le laau e matua maualuga, o le seleselega e maua i luga ma umi. O foliga o le "Aphrodite F1" e aofia ai le lelei o le oloa maeʻa ma le mafai ona feaveaia..

E faʻapena foʻi ma le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le matua matua. Fai mai nisi o tagata e mafai ona tupu i luga o le faletusi.

Tuputupu ae

O le vao e matua maualuga ma e tautau moni i fua, e tatau ona nonoa, ma e tatau ona lagolagoina lala e lagolago. E tatau ona fai i ni taʻi tolu pe fa, e masani lava i le tolu. O lenei ituaiga o meaʻai e uiga i le auala e faʻavaivai ai ma faʻamalama.

Vailaʻau eseese "Aphrodite F1" e tali lelei lelei i le faʻanatinatiina o le fafagaina ma faʻalauteleina meaola i laʻasaga uma o le tuputupu ae.

E tatau ona gauai atu i le mea moni e sili atu le lelei i luga o eleele le paleni, i luga o le eletise toesea fua.

I le laulau o loʻo i lalo e mafai ona e faʻatusatusaina le ituaiga o meaʻai faʻatasi ma isi faʻamaʻi vave i fua o le mamafa:

Igoa tulagaO le mamafa o le mamafa o le tamato (grams)
Aphrodite F190-110
Alpha55
Pink Impreshn200-240
Laʻau auro65-80
Sanka80-150
Locomotive120-150
Katyusha120-150
Labrador80-150
Leopold90-110
Boni MM70-100

Maʻi ma faʻamaʻi

"Aphrodite F1" o loʻo maualuga lona tetee atu i faʻamaʻi faʻaleagaina. I se tulaga e le masani ai, e ono aʻafia le pala. Latou te tauina lenei faʻamaʻi e ala i le tatalaina o le palapala, faʻaitiitia le faʻamalosia ma le mulching.

E tatau foi ona e vaʻavaʻai i faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma tausiga le talafeagai.. Ina ia aloese mai nei faʻafitauli, e tatau ona mataituina le faiga o le suāsusu, faʻamalosi e le aunoa le palapala. O le a faʻaaoga lelei foʻi le vaʻavaʻai pe afai o loʻo i totonu o se fale koli.

A oʻo ina tupu aʻe i luga o le eleele, o le tele o faʻamaʻi pipisi o lenei ituaiga tamato o le Colorado potato beetle, e mafai ona mafua ai le afaina ai le laau. Pests e seleseleina e lima, mulimuli ane e togafitia togalaau i fualaau faasaina. "Prestige". E mafai ona e faʻaaogaina isi tagata ma vailaʻau e faʻafefe ai.

E le gata i lea, o tamato e mafai ona aʻafia ai le melo aphid, pupuvao mites ma thrips, e faʻaaogaina e faasaga i le fualaau faasaina "Bison".

Faitau atili e uiga i mea faʻamaʻi o le togalaau, faitau vaega faapitoa o la tatou 'upega tafaʻilagi.

Ua matou saunia mo oe tusiga e uiga i metotia o le tauina o le Colorado potato beetle ma le apogaleveleve mite.

Faaiuga

Ina ia maua se seleselega lelei, o le totoina o se tamato e tatau ona e faia ni taumafaiga sili, o le a sili atu ona talafeagai mo faifaatoʻaga tetele o loʻo taʻutaʻua a latou lava pisinisi. Ae o le tele o le seleselega ma lona tofo o le a avea ma taui tele mo au galuega mamafa uma, o le a aoga mea uma mo oe ma o le a lelei le taunuuga. Le manuia i luga o le upega tafaʻilagi!

E mafai foi ona e faamasani i tamato e iai isi fua o fualaau aina. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i le sootaga mai le laulau i lalo:

FaʻamaʻaʻaVaitausagaTuai amata
PalemiaIlya MurometsTulu lelei
FualaʻauMaofa i le lalolagiKostroma
De Barao le SiliBlack Heart of BredaBuina
De baraoLoto Le MafaamatalainaLaʻau mumu
YusupovskiyNa tulai BiyaTagata o le taumafanafana
Lulu le fatuBendrick kulimiO le pepe taalo
AltaiPerseusMoli fatu
RocketYellowiant giantPink LadyAmene AmerikaBlizzardRapunzelPodkskoe MiraclePink roiTagata faʻapitonuʻu