Faatoaga faatoaga

E faʻafefea ona aumai le moa manu i totonu o se fale

O Guinea afi i aso nei e matua talisapaia i mea taufaatoaga. E ui i le mea moni o ia o le aiga e sili ona vavalalata i moa a le aiga, e itiiti lona gaʻo ma sili atu meaʻai, fuamoa laiti, ae sili atu ona umi. O lapisi e sili atu ona feaveaia, ae le o mea e afaina i tamaiti ma e sili atu le suamalie nai lo le moa. Ua fafagaina foi le manulele o Guinea mo le lelei o fulufulu ma fulu. Latou te le lelei ma faigata tele. I fafo atu, o nei manulele e sili atu ona taua ma e 2-3 taimi sili atu ona taugata nai lo moa. I la tatou tusiga o le a tatou talanoaina ai uiga o le fausiaina o manu felelei i totonu o se afi.

Faʻamatalaga ma faʻagasologa o le faʻafefe o fuamoa

Afai e te filifili e faʻailoa manu felelei i totonu o le fale, ona muamua lea e tatau ona e filifili i mea tonu, o le a tonu lava le mea o le ae manaʻomiaina. O nisi nei o faatonuga mo mea e mafai ona faʻaogaina ai nei manulele mo:

  • taumafa fale;
  • aano o manufasi ma fuamoa taumafa;
  • faʻaleleia o tamaʻi tamaʻi oloa mo le faʻamoemoe o le faʻatinoga;
  • gaosia o fuamoa mo le faʻatau.
E te iloa? Ua fautuaina e saienitisi o Aferika o le konetineta o le amataga o le hens. Ae ui i lea, o le muamua na taʻua ai na sau mai Eleni anamua - i Chersonesos, o mosaics o loʻo faʻaalia ai lenei manulele o le vaitaimi anamua Eleni sa maua.
O le faagasologa o le faʻavevesiina o le moa i totonu o se mea faʻapipiʻi e iai uma ona lelei ma faʻafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea sili ona lelei, o le mea moni, faʻaauau pea o fuamoa fou ma aano o manu. Ae o le mataupu e le faigofie, ae faʻafitauli.
O le ae fiafia e iloa mea lilo o moa feʻaveaʻi i le fale.
Fualaau e manaomia ai le faʻaauau pea (faʻalagolago i le ituaiga incubator): vevela, liliu taimi, faʻafefeteina, faʻasolosolo o le atinaʻe o pepe. E tusa lava pe iai se mea fou faʻaonaponei fou, o le gauai i le mea ua tuʻuina atu e manaʻomia ona totogi pe a ma le 1.5-2 itula i le aso. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona saunia meaai talafeagai mo tamaiti laiti, ina ia faʻataunuʻu le fale i mea uma.

O le faʻasiliina e mafai ai e oe ona fausiaina le tele o manu felelei, aua o nei manulele o se tasi o matua sili ona leaga, oe masani ona galo ia latou fanau, tuu i lona alofa mutimutivale. Faatasi ai ma le fesoasoani a le moa manu, 70-75% o le mea na folafolaina e mafai ona ola. Ae ui lava i lea, e tatau ona faʻapea e tusa lava po o le a le tele o taumafaiga e te faʻaaluina i le faʻavevesiina ma le faʻaleleiaina o le tamaititi, o loʻo aoga pea ma aoga i le tamaoaiga, e tusa lava pe na o mea mo fale.

Faatasi ai ma le fesoasoani mai o se mea e oso ai le afi, e mafai foi ona e faia pepe, pato, moa, turkey, turkeys.
Afai e te faʻaaogaina se pisinisi pisinisi ma fuafua tau uma pe a faʻasalaina le faagasologa, ona e maitauina lea o le a le tele le tau e sili atu nai lo tupe faasili.

Filifiliga o fuamoa mo le faʻasusu

Guinea fowl, aʻo faʻamautinoaina le lelei o le soifuaga mo ia, e mafai ona ave 6 masina i le tausaga. O le faatumauina o se vevela tumau ma le umi o le ao e mafai ona faalauteleina lenei vaitau. e oʻo atu i le 9 masina.

Ina ia maua fuamoa ua faʻamalaina, e tatau ona tausia se aiga e aofia ai le 4 tamaitai ma le 1 alii. O le filifilia o mea mo faʻamaufaʻailoga i le incubator o se tasi o laasaga autu. O le sauniuni mo lea mea o le faʻamalosia lea o le fafagaina o fafine, lea e tatau ona amata ile 3 vaiaso.

O a latou meaʻai e tatau ona aofia ai le mash ma le faʻaopoopoga o aano o aano o manufasi, iʻa gaʻo lelei, kusi kulimi. Faʻafefiloi e tatau ona fefiloi ma susu susu po o le uila.

O fua nei e tatau ona e filifilia mo le faailoga tusi:

  • le saʻo sao;
  • ma se atigi mama;
  • lamolemole;
  • atoatoa;
  • mamafa mamafa;
  • e aunoa ma ni lanu paʻu.

E taua! Ina ia lava le tele o mea e mafai ona tuʻuina i le incubator, e tatau ona e faʻaeteeteina le mama ma le mago o le palapala ma le fola ile fale..
O fuamoa moa e le talafeagai mo le faʻalavelaveina, talu ai o le palapala o le a talepe ai le atigi ma le paluga o pores, lea o le a aʻafia ai le manava masani ma le atinaʻeina o moa. O mea e le masani ai, e mafai ona tuʻuina atu ai le tuputupu aʻe vaivai ma le le mafaagaloina. Laititi fuamoa fuamoa o le a mafua ai ona maualalo le gaogao, lapoa tele - i le foliga mai o moa ma mea faʻavave. O fuamoa meli o le fanau o le a le maua lava.

O loʻo i lalo fautuaga e uiga i le tele o mea e manaʻomia mo le faʻaleleia o manu felelei i sini eseese:

  • mo le toe gaosia o manulele - 38-50 g;
  • mo fuamoa mo meaai ma talavou mo meaʻai - 36-52 g.

Umi o le aoina - vaiaso. Taimi sili o le aoina - seia oʻo i le 6 i le afiafi E mafai ona e faia se pa ile 2-3 itula. I le taimi lava e tasi e tatau ona e mulimuli i nisi tulafono:

  1. O taimi uma lava, aʻo leʻi pikiina le mea faʻapipiʻi mai i mea e faʻalelei, e taua le fufuluina o ou lima.
  2. E tatau ona ave laumei i tamatamai lima e lua ile pito i tua.
O le teuina o mea e tatau ona faia i totonu o se potu e le mafai ai e le malamalama ona ulu mai, ma le vevela o +10 ° C ma le maualuga o le maualuga o le maualuga e sili atu nai lo le 80%, faatasi ai ma se pito i luga e le silia ma le 8 aso.

E te iloa? E fesuisuiai, e ui i le manino o le fuamoa, e mafai e le moa ona manavaina. O le mea moni e faapea e oʻo lava i se tioata tele e mafai ona e vaʻai i le tele o poresiti luga. O lea la, i totonu o le atigi fagu moa, e tusa ma le 7.5 afe. Mo le 21 aso, o le moa o loʻo i totonu o le fuamoa, e aofia ai le 4 lita o le okesene ma pe tusa ma le 4 lita o le carbon dioxide ma le 8 lita o le vaʻa vai.

Lauina o le fala

O le vevela i totonu o le potu e faʻaaogaina ai le incubator e le tatau ona sili atu +18 ° C. O le mea faʻapipiʻi mo le tele o itula ao le i ulufale le faailoga tusi i totonu o lenei potu mo fetuunaiga ma faʻamafanafanaina i le vevela vevela. E manaʻomia foi le faʻapipiʻiina o le atigi fagu i se kuata quartz mo le 5 minute faʻatasi ai ma se iodine poo se manganese solution. O lenei mea o le a faʻatagaina ai ia faʻavasega. O lona amiosaʻo e siakiina i se ovoscope.

O se masini faigofie, o se ovoscope, lea e faigofie ona fausia ma ou lava lima, e faʻaaoga e suʻe ai fuamoa.
A faʻapea o foliga o ovoskopirovaniya e tatau ona pei o lenei:

  • atigi atigilima, e aunoa ma ni pulu, faʻamaufaʻailoga, mimiti;
  • vaʻai vaʻaia e faʻapipiʻiina i le pito iʻuvale;
  • o le efuefu o loʻo nofo i le ogatotonu poʻo se isi vavalalata latalata atu i le mutaʻu o le iuga;
  • pe a liua, o le gutu e vave faʻaalia.
O le incubator e vevela i le vevela o +38 ° C i ni nai aso aʻo lei faailogaina, ma ua faʻamaʻi foi. I le taimi lava lea e tasi e tatau ona siaki pe saʻo lelei. I totonu o le masini faʻavevelaina, o fuamoa e utaina agai i luga agai i totonu o le incubator ma se moli tusi, ma faʻatasi ai ma se pito i luga le pito i luga - i totonu o le masini faʻapipiʻi aunoa. Afai e manaʻomia le faia o se faʻataʻaloga lima, e tatau ona makaina le atigi mai itu eseese mo le faʻaleleia lelei.

Faʻasologa o Faʻamatalaga Faʻatau

Guinea fowls manaʻomia se faʻaogaina faʻapitoa. O a latou pepe e matua faigata tele i luga o le mea o loʻo i totonu o le masini ma faʻamalosia le tali atu i a latou soliga.

O Guinea e le o taimi uma o se manulele, ma vaai foi i le lisi o ituaiga vao.
Ina ia mafai ona faia le alualu i luma o lili i totonu o le incubator, ia faʻaaoga le laulau o loʻo i lalo o le faʻatulagaga fautuaina o le incubation:

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o fuamoa fuamoa, e tatau ona liliu 5-6 taimi i le aso. I le taimi lava e tasi e tatau ona mataʻituina le lemu, ia aloese mai le vevesi ma leo leotele.

E taua! O le suiga muamua ua faia 12 itula i le maeʻa ai o le faailoga tusi. O le fesuiaʻiga o le mea e faʻaaogaina e tatau ona taofi mai le aso 26 ma seia oʻo ina uma le moa.

Faamaoniga ma le pulea o le atinaeina o le pepe

Mo le taimi atoa o le faʻasaina, faʻamaonia ma le pulea o le atinaʻeina o le moa afi e tatau ona faia i le itiiti ifo ma le 4 taimi.

E taua le aveeseina o se fuamoa e le mafai ona faʻaaogaina i se faʻamaʻi faʻamaʻi i le taimi e puipuia ai le atinaʻeina o le pala, fusi o le atigi ma le tuʻuina atu o le siama pipisi i fafo.

O le taimi muamua i le maeʻa ai o le siakiina o loʻo faia i le aso 8 - o le taimi lena ua maeʻa le taimi muamua o le atinaʻeina o le pepe. Faatasi ai ma le fesoasoani a se siaki, afaina o le atigi, suiga i le potu i luga ole ea, le setete o le sulugatiti, o le i ai o le toto totoga po o isi mea ese mai fafo o le a matauina.

Afai o le suʻesuʻe muamua ole ovoscopic e leai ni suiga e ono iloa, o lona uiga atonu e le tupu se fefaʻatauaiga - o ia fuamoa e tatau ona aveeseina mai le incubator i le taimi.

I le taimi muamua muamua pe a uma se faailoga tusi, e tatau ona iloilo le atinaʻeina o le toto o le toto.

O le fuamoa e tatau ona pei o lenei:

  • manino manino toto vaʻaia o loʻo latalata atu i le pito maoaʻe;
  • e le o vaaia le afifi;
  • o le fuamoa o le lanu piniki.
I se tulaga faamalieloto, e vaʻavaʻai vaʻavaʻa e le lelei tele, e laʻititi laʻititi i le ogatotonu o le atigi. Faatasi ai ma lenei tulaga, o loʻo i ai se avanoa e toe foʻi mai le tamaʻitaʻi i le masani.

O le suʻeina o le atigipusa latalata i le atigi faʻailoga o loʻo faʻaalia ai le leaga o lona atinaʻe. O le fuamoa i le taimi lava e tasi o le ai ai se lanu enaena, ma o vaʻa e toetoe lava a le vaaia ma e le o iai i le vaega maoaʻe.

E taua! E faigofie le faia o se ovoscope i ou lava lima mai se atigipusa lapopoa ma le 60 W malama i luga o le pusa. I luga o le tapuni o le katuni e tatau ona tipiina se pu oval, o sina laʻititi laʻititi mai le fua o le fuamoa.
O le ovoskopirovaniya lona lua i le maea ai o le tuʻuina atu o le cearok faʻaalu i le 15 aso, pe a maeʻa le faʻasalaga lona lua o le atinaʻeina. Faʻasalaga meafaitino e mafai ona iloa ai toto i luga o se lanu moli.

O le tolu lona faʻaaogaina o le ovoskop na faia i le 24 aso. I le taimi nei, ua manino le iloa o fea o loʻo i ai le susu, ma o loʻo faʻaauau pea ona atiaʻe lelei. O fuamoa uma faʻatasi ma pepe ua oti ua aveese mai le incubator. A maeʻa le feau muamua, e tatau ona suʻi fuamoa i le vai mai se fagu vali e faʻalautele ai le susu.

O afea e faʻamoemoe ai talavou

O le mea moni, e te fiafia i le fesili pe fia aso o le a oso ai le manu feʻai i totonu o le incubator - afai e matauina le saʻo saʻo, e tatau ona faʻaalia i le aso 27-28.

O se faʻatinoga lelei e faʻatino pe afai e le itiiti ifo ma le 60% le tupu. O le faailoga pito sili ona taua e 75%. A maeʻa le pulou, e teuina ia moa i totonu o le suʻi mo sina taimi e faʻamago. Ona tuʻuina lea i totonu o fata na faʻataʻatia faapitoa mo manu laiti.

Mea sese a le Amataga

Ole mea e masani ona masani ai ole mea fou ile fou ole pala i manulele ole:

  1. Fuafuaga le lelei o le vevela ona o le nofoaga o le thermometer e le oi totonu o le nofoaga tonu - e tatau ona i luga o se tulaga ma fuamoa.
  2. Lafoaʻi o fuamoa, ona o lea mea, e mafai ona sosolo ai moa pe a oʻo i le taimi.
  3. Mea faʻapipiʻi malamalama, lea e aʻafia ai le tuai o le brood ma le fanau mai o moa ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, poo le faʻaitiitia o le pasene o le pulou.
  4. Le lava le susu. O Guinea o manu felelei e fiafia tele i le susu, o lea la e tatau ona mataituina lelei lenei faailoga. Afai e tatau ai, e tatau ona tuʻuina atu fata vai i le mea faʻapipiʻi ma faʻasaina mea faʻapipiʻi.
  5. Lulu umi i le va o le fesuiaʻi o fuamoalea e mafua ai ona faʻagogo le embryo i le atigi.
Matou te fautuaina oe ia iloa pe aoga le ola o moa i totonu o Cinderella incubators.
E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le tolopoina o le hens i totonu o le incubator e le o se faʻalavelave faʻapitoa. O le mea autu o le faatumauina o le vevela o le vevela ma le maualuga o le vevela, maua lelei le ea i le ea ma mulimuli i fautuaga mo le pulega i vaega taitasi e 4 o le puʻeina o manulele.