Fualaau aina

Matou te totoina tamato fale "Moscow Delicacy": faamatalaga, uiga ma ata eseese

O le tumato "fualaau faasaina a Moscow" mo le au faifaatoaga o le a manaia ona o ana tamato o lo oi ai le maualuga o le suka ma o lona tofo e sili ona lauiloa i tamaiti. O le a fiafia le au faifaatoaga i ona fua maualuga, ma le avanoa e faʻatumu ai le maketi mo tamato ma se tofo lelei o le faʻaaogaina lautele.

Faʻamatalaga atoa o le ituaiga ma mea uma e uiga i foliga o le faʻatoʻaga ma uiga, faitau a tatou tusiga.

Tomatoes "Moscow Delicacy: faamatalaga eseese

Igoa tulagaMoscow Delicacy
Faamatalaga lauteleTausaga o le vaeluagalemu
FaʻatonuRusia
Toto117-122 aso
PepaFaʻaalu
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata75-140 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga9 kg i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i le tele o faʻamaʻi

E tusa ai ma ana faʻamaumauga, o le ituaiga o Tomato Delicacy Tomato o loʻo i ai se taimi e matua lelei ai. Mai le lūlūina o fatu e selesele ai fua muamua o le fua, 117-122 aso e pasia. O le ituaiga e fautuaina mo le ola i totonu o greenhouses, totoina i luga o tumutumu avanoa i na o Russia i saute.

O le togavao o se laau o le ituaiga e le taua, e oʻo i le maualuga o le 155-185 centimita. O faʻamaoniga sili ona lelei o le fuaina o loʻo faʻaalia pe a faia se togavao e 2-3 otaota. O le pulumu muamua ua faia i luga ae o le lava lona iva. O le togavao o se laau e manaʻomia se mea e tatau ai ona tuʻuina i se mea faʻapipiʻi poʻo se faʻala.

O le ituaiga o loʻo i ai se mea manaia. O fua muamua na fuaina e sili atu nai lo isi. E ui lava i isi ituaiga o tamato, o muamua tamato e tele lava ina tele. O se fuainumera tele o laulaau, o le masani masani o se tamato, tele le lapopoa, o se lanumeamata lanumoana lanumoana, e le mafai ona lafoaia.

E tele iloiloga mai tagata fai togalaau e maua ai fautuaga i le aveesea o laʻau maualalo o se laau. O le mea lea, o le faʻaleleia o le eleele i totonu o pu ua faʻaleleia. O nisi o fai togalaau ua latou matauina le toilalo o laau totő ma le nematode gall pe a totoina ni tamato i totonu o se fale koli. O le ituaiga o fualaau faasaina a Moscow e matua le talafeagai lava ona puipuia i faamai ogaoga o tamato ma maualuga e tuai ai le paʻu. Mai le tele o isi ituaiga, o le tamato e tu i fafo le fua o le seleselega i se taimi umi.

Uiga

Atunuu o le fausiaina - Rusia. O foliga tutusa, o foliga vaaia e foliga mai o fualaau lapopoa o le pepa Bulgarian. O le mamafa o le mamafa e mai i le 75 i le 140 kalama, pe a tupu aʻe i totonu o se lauʻeleʻele, o tamato e tusa ma le 180 karama ua makaina. O fualaau mamago e le mafiafia e lanu meamata i le lanu ma se vaega pogisa i luga o le au, lanu mumu lanu mumu, o nisi taimi e valivali le lanu.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o le fua o se ituaiga ma isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Moscow delicacy75-140 kalama
Gypsy100-180 kalama
Iapani a Iapani100-200 kalama
Grandee300-400 kalama
Cosmonaut Volkov550-800 kalama
Sukalati200-400 grams
Spasskaya Tower200-500 kalama
Newbie pink120-200 grams
Palenka110-135 kalama
Popo masei80-110 kalama

Talosaga masani, lelei le tofo i salati, aua nei malepe i le taimi o le vevela o togafitiga, talafeagai mo le tipi ma le salting, faʻaaoga mo meaai pepe. Gaosia - 3.5-4.0 kilokalama mai le vao, 8.0-9.0 kilokalama i sikuea mita pe a le totoina le silia ma le tolu laau totō. O foliga mai o se lelei, saogalemu maualuga i le taimi o femalagaaiga, i se nofoaga malulu e tumau pea seia oo i le ogatotonu o Novema.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o se ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Moscow delicacy8-9 kg i sikuea mita
Rocket6.5 kilokalama i sikuea mita
Tagata o le taumafanafana4 kilokalama mai se togavao
Palemia6-9 kg i sikuea mita
O le pepe taalo8-9 kg i sikuea mita
Stolypin8-9 kg i sikuea mita
Klusha10-11 kg i sikuea mita
Lanu uliuli6 kg mai le vao
Fat fat5-6 kg mai se togavao
Buina9 kg mai se togavao

Ata

O masani masani ma le tele o tomato "Moscow Delicacy" e mafai ona i ai i le ata oi lalo:

Malosiaga ma vaivaiga

Faʻapitoa:

  • lelei fua, fualaau aina umi;
  • le fua tutusa o fualaau aina ma le lelei o lo latou faaaogaina;
  • maualuga pasene o le suka i totonu o fua;
  • faʻasao lelei i le umi o le teuina;
  • tulaga maualalo tausiga pe a faʻatupulaia;
  • lelei le tetee atu i faʻamaʻi o tamato.

Faʻafitauli: Le manaʻoga e fausia ma nonoa se vao.

Aoao atili e uiga i faʻamaʻi tumato masani i greenhouses iinei. Matou te taʻuina atu foʻi auala e taulimaina ai.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai faʻamatalaga mautinoa e uiga i nei faʻalavelave pei o Alternaria, Fusarium, Verticillis, Phytophlorosis ma auala e puipui ai Phytophthora.

Vaega o le tuputupu ae

Tuuina atu le taimi masani o ituaiga eseese, o le taimi o le totoina o fatu mo laau toto ua filifilia taitoatasi. I le tele o itu, o nei vaitau e faʻalagolago i tulaga o le tau i le tuputupu aʻe o eria. O fualaau e le manaʻomia ai le faʻamaina faapitoa ona o le mana o laau. Filifili se laupepa o loʻo faia i le vaitaimi o le 2-4 laʻau moni.

O se faʻaopoopoga lelei i le fua o le seleselega o le a tuʻuina atu e ala i le pulupuluina o laau ma le faʻateleina o le tuputupu ae ma le fuaina o fualaau suamalie. E tusa ai ma le tele o iloiloga mai le au faifaatoaga, o manaoga autu mo le tausiga atili o loʻo i lalo:

  1. Aveese laʻau pito i lalo o le togavao e faʻaleleia ai le felelei o le lalolagi i totonu o pu.
  2. Faʻaleagaina le vevela.
  3. O le timeliness o le faʻavaivai i vai mafanafana, aemaise lava i le amataga o le fugalaau, o le faʻavaeina o fualaau aina ma le amataga o le matua o fualaau muamua.

E i ai le tele o auala e totoina ai totogo totogo. Matou te ofoina atu ia te oe se faasologa o tusiga pe faapefea ona faia lenei mea:

  • i le feoai;
  • i aʻa e lua;
  • i totonu o fualaau mama;
  • leai ni togi;
  • luga o tekinolosi a Saina;
  • i fagu;
  • i totonu o pusa paʻu;
  • e leai se fanua.

Pests ma faʻamaʻi

O se tasi o meaola faalafua i luga o le togavao o le tamato o se nematode gall, aemaise lava pe a faʻaleleia i lalo o le eleele vevela. O aʻa o le vao ua faaleagaina i le mea muamua, ona faʻasolo ai lea e le nematode ia cans i totonu o le tamato, ma tuʻuina atu mea vevela. Talu ai ona o mea oona i luga o aʻa ma aʻa, ua aliali mai ai mafiafia (galls), i totonu lea e atiaʻe ai ni meaʻai fou.

O le puipuia o faʻamaʻi i autafa o tumutumu tumato e fautuaina le totoina o le kalaka E le puipuia i le nematode gall, ma o le sosogi o le kalaka e paʻu ese mai le meaola. E le mafai ona faʻaleagaina mea totino i totonu o le fale.

E fautuaina e aveese ia laau totō faatasi ma le aʻa o le aʻa. O le fanua i luga o mauga, i le mea na maua ai le pest, e faʻaaogaina le vailaʻau mo le faʻapalapala. Mo se faʻataʻitaʻiga "Tiazon" poʻo "Vidat", e tatau ona faʻaeteete ma le faʻaeteete i le saogalemu.

VaitausagaLaititi vaveFaʻamaʻaʻa
AnastasiaBudenovkaPalemia
Fagu vineMaea le naturaFualaʻau
Meaalofa a le TupuPink roiDe Barao le Sili
Polokalama MalachiteCardinalDe barao
Pink heartTinamatuaYusupovskiy
CypressLeo TolstoyAltai
Toa lapisiDankoRocket