Faatoaga faatoaga

Tutoatasi o se moa moa i le dacha

O le fale e le gata o se fanua ma se fale malulu ma ni moega.

Afai e mafai ona faʻaalu le tele o lou taimi i le atunuʻu, vave pe mulimuli ane e mafai ona i ai sou manatu e maua se fale talitutusa.

Na i ai i se tulaga na matou filifili ai e mafaufau i le fesili i le auala e faia ai faleoloa moa i le dacha.

O galuega autu a le moa moa

Chicken coop i totonu o le nuʻu e le gata mo moa feʻaveaʻi. O se fale mo i latou, ma o le manuia o le faataatiaina o fuamoa ma le tuputupu ae o le tamaʻi tamaʻi oloa o le a faalagolago i luga o le malulu ma le mafanafana o latou. Mai lenei mea e mulimuli mai ai o le coop i le taimi lava lea e tauaveina ai le tele o galuega tauave:

  1. Puipuia moa mai tagata e gaosi ma malulu.
  2. Se nofoaga e mafai ai e moa ona tuʻu fuamoa.
  3. O se nofoaga e mafai ai e le moa ona maua lelei meaai ma vai.

Mo lenei mafuaʻaga, e le tatau ona vaʻavave le moa moa, a leai o le a le maua e le au nonofo le lagona lelei, ma o le a latou le maua le mamafa ma o le a le fiafia i fuamoa. Ae o se potu e sili atu le vateatea mo moa e le fetaui, talu mai le taumalulu o le a malulu tele mo latou.

I le averesi, mo 2-3 tagata taʻitoʻatasi, 1 mita o le fale o moa ua tatau, o lea afai e te faʻatau mai ni moa se 10, e manaʻomia ona fausia se fale moa 5 m².

I le faaopoopo atu i le moa moa, e tatau i manulele ona fausia vave se fale puipui e mafai ai ona latou savavali. O le tele lava o taimi, e leai ni faʻatoʻaga e faia e le faifaatoaga, i le tulaga lea, o moa e le gata na teu ai moega lelei, ae seʻi faʻafuaseʻi ona feseseaʻi solo i le fale o se taifau tuaoi ita.

O lea, ina ia mautinoa le talafeagai o le felelei mo manulele ma lo latou saogalemu, o le fausiaina o le pa puipui e tatau ona fuafuaina i le taimi e tasi ma le moa moa.

E taua! O le nofoaga mo le savali e taua tele i luga o le laufanua lanumeamata, ina ia mafai e moa ona toe faʻatumu a latou meaai ma le tele o meaʻai lanumeamata.

O fea e tuʻuina ai se moa moa: le filifiliga o le nofoaga i luga o le saite

E taua le tuʻuina o se fale mo moa i luga o le mauga ma ia vaʻavaʻai i se nofoaga e le gata e mafai ona fetaui ai se moa moa, ae faʻapea foʻi ma se aviary. E taua tele le nofo o le nofoaga o le hens e le faʻamafanafanaina e tusa lava pe mamafa timuga, o le mea lea, i nisi tulaga ua fautuaina le faia o se fausaga e le mafai ai ona faʻavae le faavae mo le fale o le lumanai.

E tusa ai ma le nofoaga o le moa moa e taua tele ma o le mea moni e pei o le latalata o le auala poʻo isi punavai o le leo. E tatau ona malamalama o le faʻaauau pea o leo, o le a le tuʻuina fuamoa fuamoa ma o le a maualalo le mamafa. O le mea lea, e sili atu le lelei o le moa moa i le loloto o le fanua, o le mea lea o loʻo siomia ai i luga o laau poʻo vao.

E taua! E tatau ona totogia faapitoa le taulaʻi o faamalama ma faitotoa. O Windows e tatau ona alu i saute, ae o faitotoa e mafai ona tu mai sisifo pe mai sasaʻe. Afai o le faitotoa e mai le itu i saute, i le taumalulu o le a matua faigata lava ona faʻafilemu le fale.

O mea e te manaʻomia mo le fale: filifiliga o meafaitino ma meafaigaluega

A o le i fausiaina, e taua le malamalama i mea e manaʻomia mo le moa moa: o a mea e faʻaaoga ma meafaigaluega e taua tele e saunia ai mo le tuusaoina o le galuega.

E sili ona lelei le fausiaina o se moa moa e faia i fafie masani, e pei o le galuega, faʻasoa ma se numera o laulau ma faʻamau, e mafai ona e faia ai se potu e fuafua lelei.

O le faʻavae foi o le a manaʻomia ai ni taga o sima ma kupita kupita o piliki (e mafai ona faʻaaogaina piliki). I le avea ai ma mea faʻapipiʻi e mafai ona e faʻaogaina ai le sawdust, o le fulufulu o le mineral poʻo le taualuga na lagona i le moa moa.

O se fale puipui e mafai ona mafai ona fausia mai se meli masani, ae o le pa e le gata ina maualuga, ae tatau foi ona ufiufi pito i luga o le pa puipui ina ia le lele ese manulele.

E le gata i lea, e taua tele le fausiaina o se fale e mafai ai e moa ona maua se paolo i le vevela o le tau, pe ave se malutaga mai timuga.

Ina ia mafai ona fausia se moa moa moni ma nei lima mai nei mea, e tatau foi ona saunia meafaigaluega:

  • Folau
  • Latou te inupia poo filifili.
  • Fao fao i sikulima.
  • Pule.
  • Laʻasaga
  • Shovel.

Auala e fai ai se moa moa: ata ma le fausaga fau

Mo le faia o se moa moa i ou lava lima, e taua le fuafua lelei o ona tulaga, o lona uiga, e tusa lava pe leʻi amataina le fausiaina, faʻauma uma ata ma ata ma faʻafeiloaʻi i le fanua.

Faavae ma le fausia o fola

O le laasaga muamua i le fausiaina o se moa moa o fuafuaga o le fola, sosoo ai ma le faavae o le lumanaʻi ma le faataatiaina o le fola mai laupapa. Ae peitai, o le sasaa o le faavae e le o taimi uma e faamalosia ai, aemaise lava pe afai o le fale e laitiiti ma mama.

E taua! Afai e le sasaa le faavae i le taimi o le fausiaina o le moa moa, ona sosoo ai lea ma lona nofoaga atoa e taua tele le eli i totonu o papatusi apamemea. O le a avea i latou ma mea e faalavelaveina ai tagata taufaaleaga e mafai ona eli i totonu o le fale ma afaina ai moa.

Ae afai o loʻo i ai pea se manaʻoga mo se faavae, e sili atu ona lelei le fatuina o ni poutu o le a siitia ai le fale i luga o le eleele. O lenei ituaiga o faavae mo se moa moa e tele ona lelei i le taimi nei:

  • O sea faavae o le a itiiti ifo lona tau nai lo le sasaa malosi.
  • Ona o le mea moni o le a siitia le fale i luga o le eleele, o le a puipuia pea moa mai lologa.
  • Pillar nofoaga faʻapitoa e laveaʻi ai tagata o loʻo nonofo faʻatasi ma tagata faʻatauvaʻa ma tuʻuina atu le faʻaleleia o le ea.

Ina ia faatumu le faavae, ua fautuaina e tusi se ata auiliili o le lumanai moa moa, ma lafo atu i le fanua ma le haama i tulimanu o le fale uamea.

Ina ia mafai ona faia le faavae, o le a faʻafesoʻotaʻi e le tasi ma le isi ma toe faʻaleleia o le a faia e tusa ai ma le pule ma le tulaga. A maeʻa lena, e tusa ma le 20 cm o le palapala ua aveesea i lalo o le faavae, ma ua sasaaina le piliki o loʻo i ai i totonu o lua ua fausia ma ua sasaa le sima.

Ina ia mafai ona siitia le faavae maualuga i luga ae o le eleele, ua faʻapipiʻiina foi i luga aʻe o lua ia pou laupapa, lea e sasaa atu foi i le sima, ae o le a aveesea.

O le mamao i le va o ia tulaga i totonu o le faavae faaniutu e tusa ma le mita, ma o le maualuga o pou taitasi e le tatau ona sili atu i le 30 cm. O le maualuga e tatau ona faʻaalia ai o itu uma e tutusa le maualuga e tusa lava po o le a le fanua.

A uma ona sasaa le faavae, e mafai ona amata le faataatiaina o le fola ile muamua nai lo le 5 aso, talu ai o le aofaiga tonu lea o le taimi e tatau ona faamama atoa ai le sima.

Afai o le a tuʻuina manulele i totonu o se moa moa i le taumalulu, e tatau ona mafanafana le fola i totonu o sea potu. Mo lenei mafuaʻaga, ua fausia ai se fola e lua, lea e mafai ai e mea uma ona fausia le faavae, i luga o luga o ia mea o loʻo faʻapipiʻi ai fagu ma le faʻamafanafanaga - ousiusi poʻo le fulufulu mamoe.

O se fola mama o loʻo lisiina i luga, mo le fausiaina e taua ai le faʻaaogaina o laupapa laugatasi, ma tuʻuina i luga e aunoa ma ni vaeluaga.

E faapefea ona fausia se puipui mafanafana mo moa?

Mo le manulele manulele ina ia avea ma manulele e le gata o se malutaga mai le timu, ae ia faamafanafana foi i latou i le taimi malulu, e taua le tausia o lelei faʻafefe o puipui o le fale.

O se moa moa e faia i le upega e fetaui mo na o le taumafanafana, ma mo le taumalulu e taua pe o le fausiaina o puipui lelei vave, poʻo le faʻapipiʻiina o le meli ma se puipui faaopoopo ma se laulau lelei o le fulufulu mamoe poʻo isi mea e tumau lelei le vevela.

Ae o le mea lelei, o puipui o le moa moa e tatau ona faia i paʻu e leai ni mea. O puipui e tatau foi ona i ai avanoa mo faamalama e le gata ina maua ai le malamalama, ae avea foi ma se fofo sili ona lelei i le mataupu o le ea.

A uma ona fausia pa puipui mai faʻamau, o le a fausiaina le fausaga i itu uma e lua ma laupapa, ma tuʻuina le vevela i totonu. I sea ituaiga o gaioiga, o le a maua ai le mafanafana o le moa moa, e tusa lava pe a oʻo i le vevela ile 20 ° C.

E te iloa? O le tele o ituaiga o moa e matua manaʻomia tele avanoa, o le mea lea, i totonu o le moa moa, e tatau ona faatagaina ia laasaga ia le itiiti ifo i le 30 cm i le perch. E le gata i lea, e le tatau ona galo ia i tatou le faalapotopotoga i totonu o le moa moa, o se nofoaga e mafai ona faigofie ai e le moa ona taofi fuamoa ma faʻapipiʻi.

O le maualuga o puipui i le fale o le hen e tatau ona tusa ma le 1.8 mita. Ona o lenei mea, o le a le gata ina e lava le avanoa mo moa, ae ia laveai foi le vaega o lou fanua i tuafale, talu ai o le a makaina au manulele i luga o fata i luga o le laina i luga aʻe o le isi.

I le faaiuga o le fausiaina o puipui, ua faʻaofiina faamalama, lea e tatau ona tatala i le taimi o le mafanafana, ma e tatau ona vali puipui. E toatele e manatu i lenei mea le lelei mo le fausiaina o se fausaga, ae le tatau ona galo e mafai e le vali ona puipuia le saʻo o le laau, ina ia le aoga le toe faaleleia o le moa moa mo le tele o tausaga.

Faia o se taualuga mo se moa moa

O se galuega masani o se moa moa e aofia ai le faʻaaogaina o laupapa masani ma le fausia o se fale e pei o se taualuga pe a faia se faʻalofale i totonu o le potu lava ia, ma luga ae o luga o le taualuga e tulaʻi foi. O nei mea o le ae ausia sini e lua i le taimi e tasi:

  • Ona o le gaogao o le fale, o le a vave ona tafe mai le vai, ma o le a le aoina mai le susu i totonu o le fale.
  • I lalo o le taualuga o le ae maua ai le tele o avanoa e mafai ona faʻaaogaina e teu ai meaai mo manu felelei ma faʻatau oloa faʻatau.

Mo lenei faamoemoe, muamua lava, o le fola o faʻailoga o loʻo tuʻuina i luga o puipui, pe a maeʻa ona faʻamau i luga o le taualuga. A maeʻa lena, o le a faʻapipiʻi le fola i mea lelei e faʻavela ai le vevela, faʻapea foʻi ma ufiufi i luga o le taualuga, e faʻapipiʻi faʻapipiʻiina i laupapa poʻo paʻu (e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se mea taualuga, e oʻo lava i fasi uʻamea, pe a latou le lemu).

E te iloa? Ina ia faafaigofie le faamamaina o le aiga hen i le lumanaʻi, e fautuaina e taatia le fola i totonu o le vao mamago. Muamua lava, o moa o le a logoina i totonu, ma lona lua - o le vao e mafai ona tumau le vevela ma faʻafefe le susu. E le gata i lea, e ala i le filifilia mai latou mai le moa moa, o le a sili atu ona lelei lau faʻapala mo le moega ma au fualaau aina e sili ona e fiafia i ai.

E faʻapefea ona e savali mo moa?

E sili atu le vave faia o le fausiaina o le moa moa i luga o le fanua, faatasi ai ma se avanoa talafeagai ma le vateatea, o lona uiga, o se pusa faʻapitoa faʻatasi ai. I le eria, o le aviary e tatau ona sili mamao atu i le vaega o le fale, ma afai ei ai se vaega o le 6 mita, o le aviary e tatau ona 12 masima.

O puipui i luga o uila e faia mai le masani masani, lea o loʻo faʻaloaloa i luga o faʻamau na muaʻi eliina faataamilo i le nofoaga. Aua nei galo e fai se faitotoa i le va oi latou ina ia mafai ona e ulufale i le aviary ma tuu manufelelei meaai, piki a latou fua.

E faapefea ona saunia se fale mo moa?

E le tatau ona fesuisuiai faleoloa moa a le fale i totonu o fale e mafai ona fausia e tagata tomai faapitoa.

I le faaopoopo atu i le fausiaina o puipui ma taualuga, o se potu e taua tele le sauniuni lelei mo le tama "ola" manu.

Fale le lelei

O se moa moa lelei e le tatau ona avea ma puna o faʻamaʻi mo moa, o le mea lea, ao leʻi tuʻuina manulele i totonu o se potu fou, e tatau ona faʻamaʻi lelei.

I le avea ai ma fomaʻi, e fautuaina e faʻaaoga suauʻu masani, lea o le a manaʻomia 200 kalama i le paʻu 10-lita.

O le fofo o le a manaomia le fufulu mama atoatoa o le avanoa i totonu o le moa moa, e aofia ai puipui, fola, fola ma tagata e fafaga ai mea inu.

Pe a uma lena, ona tatala lea o le fale, ina ia maeʻa maeʻa pe a maeʻa le fufuluina o susu ma le manogi le lelei o mea faufale ma vili le vali. Aʻo leʻi faʻamautuina moa, aua foʻi nei galo e ufiufi le fola ile solo mama ma mamago, tuʻu le vaovao mo palapala ma faʻatumu fagafao ma pusa.

Faaleleia o le potu

O le tele o faifaatoaga e leai ni poto masani e le lava le gauai atu i le faamalolo o le fale moa, ae e manaomia se potu ma ni sulu i le taumafanafana ma le taumalulu.

I se vaega, o lenei vaega e fai e pupuni, e tatau ona i totonu o le fale, ae afai ua e fafagaina manu felelei, o le a le lava le pusa.

Mo le faʻaleleia atili o le ea, e fautuaina e faʻapipiʻi pusa faapitoa i luga o puipui faʻafeagai e lua ma le fesoasoani o le a fausia ai le ea ole ea.

Afai o vevela vevela vevela ma e tele manufelelei i le fale o le hen, ia mautinoa e le tapunia faamalama i totonu o le fale i le po, ma o manu felelei uma e lava le vai. Aua nei galo foi o le vevela o le hens e mafai ona tiga ma e oo foi i le oti, o lo latou gaosiga o fuamoa e matua faaitiitia.

O le mea lea, o le faʻaaluina na o le vaiaso, e faigofie ona e faia se moa moa lelei i ou lava lima ma fai ai le fagaina o moa. E pei ona faʻaalia i le tala, o le fausiaina o manu felelei e matua taugofie, aemaise lava pe mafai ona e totoina meaai mo manu felelei i togalaau aina.