Laʻau

Caterpillars i luga o rosa - faʻafefea ona gaosia

Roses, mafaufau saʻo o masiofo o soo se togalaau, e mafai ona teuteuina soʻo se nofoaga poʻo se fugalaau. E matua afaina pe a, i le totonugalemu o le fugalaau manogi, ua latou osofaʻia i osofaiga matautia e meaola faalafua.

Faatasi ai ma iniseti na afaina ai na tupu aʻe vao, o anufe lanumeamata e masani lava. Latou te le gata ina vete le foliga teuteu o le laau, ae e mafai foi ona afaina ai ma oo ai foi i le oti o le laau. E taua le iloa o metotia o le tetee atu i nei mamanu ma taofia ai a latou osofaʻiga tele.

Caterpillars e mafai ona faʻaleagaina le foliga mai o se rosa

Aisea e lamatia ai caterpillars i roses?

O anufe i luga o rosa e matautia tele mo mea manogi, ao latou fafagaina le paluga o laau toto ma o latou pulupulu. O le taunuuga o lo latou tumau i luga o le tipu o ni pu i le laʻau. O le iʻuga, o aʻa ma aʻa o loʻo amata ona maua mai meaʻai ma le tuai. Afai e le togafitiina, o le togavao ua afaina e leiloa lona foliga ma masani ona mate.

Faʻalogo lelei! O le tele o taimi, o vailaʻau e osofaia e laau i le paolo.

E tafe mai anufe i luga o roses mai laau o laau. O latou taimi sili ona toʻaga o le amataga o le tautotogo. Iniseti e amata ona 'aina le gaʻo, faʻaumatia foliga o le vao. Latou te ulu atu i fugalaau ma 'ai le tumutumu.

Green Caterpillar Faailoga

O le faailoga taua o le rosa ua osofaia e anufe o le aano o manu, ao tumau pea vevela. E mafai ona:

  • laʻai na 'ai i le pito;
  • fua o loʻo 'aina i totonu o le lau laulaʻau ma totonu o' ie;
  • faaleagaina otaota ma fugalaau;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi ma pistils.

O pests e 'ai le pulupulu ma fua o laau

Eseese o rosa vevela

O anufe o le Gooseberries na 'aina laʻau, auala e taulimaina ai faʻamaʻi pipisi

O faʻatoʻaga ua fafagaina le tele o ituaiga o rosa e faʻaalia ai le tetee malosi i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ina ia puipuia le tulaga pe a 'aina e rosa ni anufe lanumeamata, ma aua le mafaufau pe faapefea ona togafitia le vao, e mafai ona e totoina ituaiga nei:

  • Angela
  • Westerland;
  • Scarlett
  • Schneevithen;
  • Don Juan
  • Leonardo i Vinci;
  • New Dawn;
  • Faʻafiafiaga;
  • Freesia.

Puipuiga o le paina o vao mai le foliga mai o anufe

Green middleges i Roses - auala e taulima ai meaola faalafua

E sili atu ona faigofie le tausia o auala puipuia e puipuia ai le tulaʻi mai o anufe i luga o rūlū vao nai lo le tauina mulimuli ane. O mea e sili ona aoga:

  • Faʻatulagaina o mailei mo folasu, o ona aʻa e mafai ona pipisi mulimuli ane. I le tautotogo o le tautotogo latou te tautau ai i le togalaau.
  • O le a latou fesoasoani e faʻafefe ese le pata ma anufe ma lo latou manogi o vodka, amonia, pepa vevela.
  • A maeʻa matala, e tatau ona e siakiina siama o le laau. O lenei mea e mafai ai e oe ona iloa ma faʻaumatia le faila i le taimi.
  • Aʻo leʻi amataina pupuʻu, o togavao e togafitia i se vaifofo o Nitrofen, ma a maeʻa ai ma Bifentrin.

Caterpillars on roses: auala e gaosia ai mai vailaʻau

Puppani i orchids: pe faapefea ona faʻaumatia i le fale ma auala e taulima ai

Afai e 'ai e caterpilla laʻau paʻu, o le a le mea e fai, fai filifiliga a le fai togalaau, ona o le tele o le liona. E tele vailaʻau e iai aʻafiaga eseese. Latou te tau malosi e faasagatau i vaega ma puipuia mai le osofaʻiga faifai pea o iniseti.

I tulaga e tasi o le faʻaleagaina, e mafai ona e aoina faʻamaʻi manu

Taua! A e togafitia togalaau faʻatasi ma vailaʻau, e tatau ona e mautinoa le tausia o meafaigaluega puipui: faʻaola ma faʻaoʻo totini. I le faaiuga o le faʻataʻitaʻiga, fufulu ou lima ma faʻafesoʻotaʻi maeʻaeʻa ma fasimoli ma vai.

Nitrofen

I le amataga o le faʻatoʻilaloina e anufe lanumeamata, faʻaaogaina le faʻaaogaina o le solution Nitrofen. O le faʻaleleia e tatau ona faʻatinoina i le amataga o le tautotogo pe a aliali mai i luga. O le fualaau faasaina o le a puipuia ai le laau mai le toe osofaia mo le tusa ma le 2 masina.

E tatau ona faʻatautaia le laʻau rosi ma i latou o lata ane. I le 10 l o le vai malulu ave le 300 ml o le oloa. O le pulumuina o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai se pulu poʻo se pu fana.

Aktara

O se faʻalavelave faʻainitaneti lautele. E maua i totonu o le laulaau laʻau, o le mea lea e le fufuluina ai e le timu ma e le faʻavave i le la. 10 g o le vai o le a manaomia ai le 8 g o le Actara. E aoga le vailaau mo le masina. A maeʻa lenei vaitau, e mafai ona toe faia le gaioiga.

O togafitiga faʻamaʻi e tatau ona faʻatino i le faʻaaogaina o masini puipuia.

Actellic

O se vaifofo taatele mo iniseti faʻamaʻi manu i totonu o togalaau ma totonu o togavao. O le aoga o le vailaau faasaina e mafai ona faʻaaoga i soo se laasaga o le vaitau tuputupu aʻe. Ina ia saunia se fofo o galuega, 2 ml o le vailaau faasaina ua faʻaitiitia i le 2 l o le vai. O le aafiaga sili ona malosi i luga o auala e tupu i totonu o le lua itula muamua ina ua maea le pulupulu.

Actellik e aoga mo le tusa ma se masina. Ina ia puipuia le foliga mai o parasite, e mafai ona sosolo vao vao i le tautotogo o le tautotogo - i le amataga o le taumafanafana.

Faʻalogo lelei! Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga o le gaioiga o sauniuniga o vailaʻau, e fautuaina le togafitia o laau i le toʻa ma le timu i le taeao po o le afiafi.

Green caterpillars i luga o rosa: auala e faʻaaogaina ai mai togafitiga faʻasolo

Muamua lava, ae maise lava i se laasaga itiiti, ua fautuaina e taitaia le aoina o le iniseti o iniseti. O le tele o faʻamaʻi, o le le aoga tele o lenei metotia.

E mafai ona e togafitia togavao o le rose ma togafitiga faʻaleagaga, lea, e le pei o vailaʻau, e le afaina ai le laau poʻo le tino o le tagata. E mafai ona faʻaaoga i so o se taimi ao faagasolo le lio o le laau.

Vailaʻau vavao

E mafai ona faʻasalalau le vailaʻau i luga o se moega fugalaau poʻo se vaifofo e mafai ona saunia mai ai. Mo lenei mea, o le vaimama mago ma le faʻamaʻaina le tagamea ua faʻafefiloi i le vai. Lafoaia mea manogi i lenei paluga i le tau vevela, ona sosoo lea ma le tuufaatasiga mo le tele o aso. Afai e toe maua le iniseti, o le togafitiga e faia i aso uma 3.

E faʻafefea ona togafiti rosa mai aphids ma caterpillars, e fuafua ai e le fai togalaau le maualuga o le faaleagaina o laau

Ash

O lenei vailaau e aoga i le faaleagaina o laau totino ma anufe lanumeamata, anufe anufe, aphids ma leafworms. O loʻo faʻamaluluina le uʻamea o le uʻamea i luga o le fugalaau ma faʻamaʻaʻaina lelei. O le mea lea e pauu atu vaega o le efuefu i totonu o le sua o le laau, ma avea ai ma mea oona ma le leai ni mea mo fualaau.

E mafai ona e fufuluina le laau lava ia - o le faʻafefiloi e mafua ai le ita i caterpillars, o lea latou te taumafai e fufulu vave.

Wormwood

Ina ia saunia le fusion o le wormwood, e 1 kilokalama o le wormwood ua sasaa i le 3 lita o le vai ma kuka mo le 20 minute. A maeʻa le 2 itula, pe a oʻo mai le sua oona, latou te lūlūina le rosa ma faʻafefe le palapala i totonu o le laau.

Faʻamatalaga Burdock

Ina ia saunia le oloa, o le tasi vae tolu o se pakete o laʻau paʻu ua sasaaina i le pito i luga ma le vai ma faatagaina e faʻafesoʻotaʻi mo le 3 aso. A maeʻa le taimi, ona faʻamamaina lea ma faʻafefeteina le faʻafefeteina i vine o roses.

O le po

O se vaifofo aoga mo caterpilla o se fofo o le solanum. Ina ia saunia, o le 5 kilokalama o lau o le laau ua kuka i le 10 l vai mo le 4 itula. Ona fufulu lea o le pulou ma faʻafefe i le 4 lita o vai. O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e togafitia i rosa

Lafo e faʻamama ai le tagamea

O lenei meafaigaluega e masani ona faʻaaoga pe a faʻaalia mai meaola faalafua i luga o le fugalaau ma luga o laau toto. Sapalai le tagamea i luga o se mea ma sasaa i le vai mafanafana. A maeʻa ona solo faʻamalo fasi fasimoli i se vaifofo, faʻafefe uma le laau na aafia i se pamu moli.

I le amataga o le oso mai o anufe, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻa-aganuu

Ata

Ina ia faʻafefete i iniseti, e faʻaaogaina le lau o le kalaka laititi. E manaʻomia ona faʻatumu i le vai ma faʻatagaina e faʻaaoga mo se aso. A maeʻa le filiga, e faʻaaogaina le mea e faʻaaogaina i le vao atoa. Taumafai e faʻafetaui ia meaola faalafua ma fofo mai le kulimi peel, luga o tamato ma pateta.

Caterpillars ma isi iniseti i roses e mafua ai le tele o faafitauli i le vaitau. Latou te 'aina le laʻau ma le pulupulu o le laau, faʻalavelave i lona faʻaleleia masani. E masani lava o le osofaʻiga a anufe e mafua ai le oti o laau afu.

Taua! E filifili e taʻitasi fai togalaau le ala e faʻapipiʻi ai rosa mai aphids ma anufe taʻitasi, e fuafua i le tele o le leona ma le vaitau tuputupu aʻe.

O togafitiga faʻasolosolo ma vailaʻau fesoasoani e fesoasoani e faʻaumatia ai malo e leʻi valaʻau i rosa. I tulaga vavalalata, e mafai ona e faʻaaoga i le aoina o le iniseti o iniseti. O togafitiga faʻasaina o le rūlū vao i le amataga o le tautotogo e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o meaola faalafua.