Faatoaga faatoaga

Toa moa mai moa mai Isaraelu: faʻamatalaga, anotusi

O faifaatoaga faifaatoaga ma tagata faifaatoaga ua i ai le poto masani e faigata ona faateia i ituaiga fou o moa. Ae ui i lea, o manu felelei o Isaraelu o se faʻalavelave, aua na latou mafaia moni ona lavea tagata uma i a latou mea leaga, fai sina taufaamatau, foliga vaaia ma faʻataʻitaʻiga lelei o faʻataʻitaʻiga. O le a le mea e sili atu ona ofoofogia e uiga i le vaovao fou ma le auala e teu ai i le fale, sei o tatou vaʻai.

Faʻasologa o talafaasolopito

O moa lapoa moa na foliga mai talu ai nei, i le 2011. O lona "tusitala" o le tagata Isaraelu o le geneticist o Avigdor Kohaner, o le na faigaluega mo le tusa ma le 25 tausaga e faia ai se manulele o loo i ai fulufulu. Sa felafoaʻi solo tagata i le vao ma le "mativa" (mo se faʻataʻitaʻiga, leai ni vae) na faʻaaogaina e avea ma faʻatoʻaga o le moa. I tupulaga taʻitasi fou, na filifilia e le faifaatoʻaga le tele o moa "mumu". O sea taamilosaga na tumau pea seia oo lava ina matua le lavalava tagata taitoatasi.

E te iloa? O le manatu e fatuina se ituaiga o moa e aunoa ma ni fulufulumanu na taitaia e uiga o manulele i tulaga vevela o le tau o Isaraelu. O le mea moni e mafua ona o le vevela o le taumafanafana, e sili atu i le 10,000 afe ulu na fano i tausaga taʻitasi i le fale ma le faatoʻaga fanua. O lenei tulaga na faamalosia ai le au saienitisi e vaavaai mo ni auala e atiina ae ai se kulupu e tetee i vevela vevela.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

O le foliga laititi ma le leai atoatoa o le laumei e le faʻafiafiaina manulele Isaraelu. E le gata i lea, oo latou foliga mai i le tele o mea e mafua ai le le fiafia ma le fefe. O le mea moni, o le 'autu' autu o le ituaiga e tatau ona manatu o le leai atoatoa o fulufulu i luga o le tino, ulu ma vae. E maua e poula se paʻu lanu mūmū, paʻepaʻe mūmū ma lanu ulaula, e matua faigata lava i le paʻi.

Siaki i ituaiga o moa e le masani ai: Araucana, Ayam Chemani, Barnevelder, Viandot, Ha Dong Tao, lalelei Gilyansk, siliki Saina, Phoenix ma Shamo.

Faʻafetai i o latou gafa - o manu felelei - o manu felelei na maua se tino tele, lapoa malosi, o se malosi malosi, o se ulu lapopoa, lea e faapaleina i le matagofie ma le manaia o le selu masani ma se tamai fagafao lanu paʻepaʻe po o le lanu uliuli. O sui o le fatu laʻititi na i ai foi ni ogavae malolosi ma vae tetele.

Uiga

Ae o le natura o le ituaiga o Isaraelu, o lea e itiiti se mea e iloa ai, talu ai o le galuega i le filifiliga e faaauau pea i lenei aso. Peitai ua fai mai saienitisi o moa e toʻafilemu, taofiofia le natura, aua le faaalia le osofaiga, faigata ma le onosai. E le fiafia manulele i le gaioiga ma le tele o gaoioiga. Ona oa latou uiga o le physiological e le iloa pe faapefea ona lele.

E te iloa? Mai se manatu faasaienisi, o moa matala o manulele atoatoa, e pei, mo se faataitaiga, albinos. Latou te masani ona atiaʻe, tupu, uluola, aumai fanau maloloina. Laʻau moa vao ua gaosia. O faʻataʻitaʻiga i le faʻaleleia o le faʻatoʻaga o loʻo faia i aso nei.

Lafoaia o fuamoa ma le fuaina o fuamoa

O manu felelei e vave ona atiina ae ma tuputupu ae, ausia le matua faatausala i le matua e 6-7 masina. O le taimi lena e amata ai le faataatiaina o fuamoa. O le gaosia o le ituaiga o le fua, o le tausaga, e mafai e le moa ona ave pe tusa ma le 120 fuamoa tele. Ua matauina e saienitisi e eseese le gaosia o fuamoa mo augatupulaga eseese.

Aoao pe faapefea ona faʻaleleia le gaosia o fuamoa i le taumalulu.

Hatching lagona

O fesili e uiga i le i ai o se meaola masani o le susunuina o manulele e tulaʻi mai i le tulaga o le fertilization o fuamoa, talu ai ona o lenei faagasologa ua faia i se auala e le masani ai. E le gata i lea, o le le lava o fulufulumanu e le mafai ai e le hens ona faʻataunuʻu atoa le faagasologa o le faʻavevelaina ma le maualuga o le mafanafana o fuamoa, lea e puipuia ai le atinaʻe lelei o le tama. O le faagasologa o le tuputupu ae o tamaʻi tamaʻi tamaititi e faigata tele. E le o tagata uma e faʻatalanoa chicks e leai ni fulufulu fulufulu, latou te maua ai ni fulufulua e pau i le taimi o le talavou.

Tausiga ma le tausiga

O le tausia o manu felelei "e le lavalavā" e le o se galuega faigofie, aua e manaʻomia ai le usitaia o nisi tulaga. I le avea ai o se tulafono, ua matutua mo le faʻamoemoe o le mauaina o ni meaʻai suamalie, meaʻai, o manu felelei e le o iai se taimi umi ma tuʻuina atu mo le fasia i le 1.5-2 tausaga. Faatasi ai ma le isi anotusi o a latou aano o manu e leiloa lona tofo.

E taua! I aso nei, o ulugalu moa ua totoina i luga o le tele o faatoaga tumaoti. O le mea e masani ai, o loʻo tausia i luga o faʻatoʻaga fou a Isaraelu, i le mea o loʻo faʻagasolo ai le galuega e faʻaleleia atili ai le paʻu.

Chicken coop

O loʻo iloa e muamua le moa muamua o moa i le 2002, ae ina ia faʻamalosia atoatoa le ituaiga, na toe 9 tausaga. I aso nei, o loʻo faʻaauau le galuega i le faʻaleleia atili o le kulupu, ma e leʻi oʻo lava ina tupu aʻe i totonu o le fale gaosi oloa gaosi. E le o vaʻavaʻaia e saienitisi o le a maua e le faʻataʻitaʻiga le tele o faʻatau mea totino i le teritori o Isaraelu. O le mea o le masaniga masani o moa i le taumafanafana, pe a suia le faigamalo o le vevela i le va o le 50-55 ° C, faʻafeiloaʻi, faʻavaivaia, le toe fia ai, ma iu lava ina maʻi. O le fatuina o se ituaiga meaola fou ua mamanuina e faʻaola ai mai ia faafitauli, ona e ese a latou tino e faʻafefeina ai le tino ona o le le lava o le lanu. E le o fefefe hens i luga o le vevela ma le vevela, e mafai ona latou ola lelei i totonu o se moa moa mafanafana. I totonu o Isaraelu, o manulele o lenei ituaiga o loʻo teuina i totonu o vaʻa, ma o fafine taʻitoʻatasi e ese mai le tane.

Nofoaga mo le savali

O manulele lalelei o manulele laiti e mafai i nisi taimi ona afaina, talu ai ona o faʻalavelave, pa puipui, lala matutu, ma isi mea, e ono afaina ai le paʻu puipuia o moa.

Maʻi

O manulele manulele e i ai le malosi malosi, puipuiga lelei, toetoe lava a le mafai ona maʻi.

E taua! Talu ai e leai ni laʻau moa, e le mafai ona aʻafia i faʻamaʻi e mafua mai i pala, e pei o siaki, lice, flears. Ae peitai, e le fautuaina e 'ai le paʻu o manulele.

Malosiaga ma vaivaiga

Totoina o moa fuamoa moa mo faifaatoaga, taʻitaʻia a latou faatoaga i se vevela vevela, e tele mea lelei, aua o manulele:

  • puipuia i le vevela maualuga ma lelei le vevela vevela;
  • saoloto mai faʻamaʻi e fesootaʻi ma le fulufulu, mo se faʻataʻitaʻiga, le i ai o siaki, parasite, ma isi.
  • faʻasaʻo i le tele o faʻamaʻi, e malosi malosi;
  • fuatia fua o fuamoa;
  • e le manaʻomia ona suʻeina muamua aʻo leʻi kuka;
  • o se puna o meaʻai suamalie.

E ui lava i le mea moni e faapea o manu felelei "leai" - o le foafoaina o lima o tagata, latou te le o maua ai ni faaletonu, e mafai ona matauina:

  • leai se faʻaosoosoina o lagona;
  • le le mafai ona 'ai le aano o aano o manufasi e tagata Iutaia Iutaia mo mafuaaga faʻalelotu.
Toa moa - o se ituaiga fou o nei manulele i aso nei, o loʻo faaauau pea a latou suʻesuʻega i aso nei. O ona foliga vaaia na o faatasi ma le tele o talanoaga, faapea foi feeseeseaiga i le va o tagata siosiomaga. Ae ui lava i lea, o le ituaiga o loʻo i ai le aia tatau i le ola, ma, faafetai i se tuufaatasiga tulaga ese o kenera, e le gata o se puna lelei o aano o manu manaia, ae e avea foi o ni mea e sili ona matagofie.

Vitio: moa moa