Fualaau aina

Tuputupuina tipu tipolo i le fale

E oo lava i le fale aupito sili ona tauagafau o le fale mafanafana o loo i ai pea se tulimanu o le eleele lea e sili atu ma le lua pe tolu ulu o kapeti e ola.

E foliga mai o se togalaau aina faigofie, ae aunoa ma le malamalama i mea autu o tekinolosi taufaatoaga e le mafai ona e totoina.

O le togalaau e malulu, e le faʻamaonia, ae mafai foi ona faʻaumatia i le maualalo o le vevela, le lava le susu, matelaina, ma faʻamaʻi. Ae e le o lona uiga e na o le pau lava le auala e mafai ona fai ai le faʻatau o tipu tipi i le maketi.

O se mea e sili atu le lamatia: e mafai ona e faʻauʻuina le ituaiga sese, pe fai ma faʻataʻitaʻiga, o le a le mafai ona ola fua.

E talitonuina o tulaga lelei mo le totoina o kāpeti e mafai ona faia i totonu o se fale koli. Ae ui i lea, e oo lava i le fale, i luga o le windowsill, e oo lava ile nofoia o se taumafanafana e mafai ona faia. O le mea moni, tuʻuina atu na te matauina uma tulaga talafeagai, ma o le mea muamua o le faʻatatau saʻo lea o le taimi o le totoina o fatu.

Uma: totoina ma tausia - tausi fanua.

Saili faʻamatalaga o le olaola i totonu.

Faitau pe faapefea ona toto kāloti i la tatou tusiga iinei //rusfermer.net/ogorod/korneplodnye-ovoshte/vyrashhivanie-votkrytom-grunte-korneplodnye-ovoshhi/osobennosti-posadki-i-vyrashhivaniya-morkovi.html.

Matou te totoina togalaau

Amataina lenei pisinisi faʻatulafonoina, ia manatua o le kapeti e fiafia i le malamalama, susu, eleele lauusiusi. O ona ituaiga o meaʻai e vaevaeina i le vave o le taumafataga, o le matua o le matua ma le maeʻa o le faasolosolo, faasolosolo lelei, ma i ai taimi eseese. O le mea lea, e tatau ona e luluina, e fuafua i le eseese. E masani lava ona faia le faitauga mai le taimi e tulaʻi mai ai, ma e tupu lenei mea i le aso fa po o le lima.

O lea ia mafaufau: o ituaiga muamua mai vine i le totoina e tatau ona vavae ese le 45 aso, ituaiga eseese - 35
aso, tuai - 50.

O le totoina o ituaiga muamua e mafai ona i ai i le ogatotonu o Mati, ae e mafai ona e faʻalautele le taimi mo le seleseleina o kapeti tuai pe afai e te lūlū i ni laasaga se tolu, i le tolu i le fa aso aso taʻitasi.

Ua totoina le kapeti i le vaeluaina o le aso luasefulu o Aperila, seia oo i le amataga o Me, e teuina fualaau aina i luga o le windowsill, ma na o le taimi lava latou te ulu atu ai i le potu malulu. Ae ui i lea, e mafai ona e vave totoina i lenei vaomatua, pe afai e te ufiufi le palapala "Lutrasilom".

Mulimuli ane na totoina fatuga i le amataga o Aperila, ma i se taimi mulimuli ane, e pei o le kapeti vave, tafe i eleele malulu. I lenei tulaga, e tatau i laau ona fausia ni lau lau masani se tolu pe fa.

Laʻau talafeagai mo le totoina o kāpeti

O lenei fualaau faisua e fiafia i eleele lafulemu ma le le faaituau. Afai e tatau ona e totoina totō i luga o le windowsill, aua le faʻavalevalea e saunia se paluga eleele faʻafefiloi o vaega tutusa o peat, turf land and sand. E fautuaina e faʻamaʻi faʻapitoa i le faʻamaʻiina poʻo le togafitia i se tasi pasene o vaifofo o le manganese. I le lumanaʻi, o le a laveaʻi ai fatu mai le tele o faʻamaʻi.

O le eleele o le a matua lelei lava, pe afai e te faʻaopoopo se tasi sipuni tele o le superphosphate ma le falaoamata o le dolomite i pakete taʻitasi, lua laulau punetete o le pefu. Faʻafefiloi lelei le paluga ma luluina i ou lima.

Saunia mo le totoina o fatu laʻau

  • Muamua - aua nei e matapeʻapeʻa: filifili na o fatu tetele mo le totoina.
  • O le ae laveaʻiina laau mai faʻamaʻi pipisi, pe afai e saunia lelei i latou. Ina ia faia lenei mea, tuʻu i totonu o se taga gau, faʻaititia mo le 20 minute i totonu o se fagu vai e vevela i le 50 tikeri. Ona salalau lea o fatu i luga o se ipu, ufiufi i se ie ma se mea i luga ole pito i lalo o le pusaaisa mo le 12 itula. O lea ua e faatelevaveina ai le germination o fatu.
  • Ma ao le i luluina, ia saunia se vaifofo vai (1 teaspoonfulu o le sodium humate poʻo le faʻamaʻaloga suamalie lelei ile lita o le vai) ma salu fatu i le po. E le gata i lea, o le a lelei i le faʻamaʻiina o le fatu i se sauniuniga o meaola. I faleoloa mo tagata nonofo i le taumafanafana o loʻo faʻatau atu "Fitosporin", "Baktofit", "Planriz".
  • Laasaga mulimuli o sauniuniga o fatu mo le luluina - faʻamama i totonu o vai mama ma faʻagogo.

Lauina o fatu pupu mo fatu

Sa e saunia ma faʻatumu papafa papaʻu poʻo paluga i le faʻafefiloi palapala. O lea la e tatau ona e faʻasaina le eleele ma sasaa i se vailauga piniki o le manganese. Fai togalaau 1 cm loloto ma fatu laau i se mamao o le tasi i le lua senetimita mai le tasi.

Ufiufi i latou i le eleele ma ufiufi pusa i tioata poʻo afifi palasitika. Aʻo lei tupu mai tanu, aua neʻi galo i nisi taimi e sii ai le fale mo le vaʻavaʻa.

Afai o le vevela ile totonu e le maua lalo ifo i le 20 tikeri, o le a e vaʻaia le tipu i le tolu i le fa aso. I le taimi lava lea, o pusa o laau totino e tatau ona siitia atu i se nofoaga e sili ona mālūlū, lea o le a le itiiti ifo ile vaiaso. I le taimi nei, aua neʻi galo le vai ma faʻafefe ese le totogo.

Pickling tipu tipu

O le taimi lava e te matauina ai le tasi pe lua laulaau saʻo i luga o laau, amata le faapipiiina, lea o le a faateleina ai le vaega o meaʻai, faʻaleleia atili le malamalama, ma faʻamalosia le aʻa o fualaau.
E mafai ona e totoina i ipu poo ipu. O le mea muamua e tatau ona e faʻapipiʻiina ai maʻi ma vaivai vai. Ma i tagata soifua maloloina, e tatau ona e aveesea se tasi o vae tolu o aʻa ma totoa ma le totoa i totonu o pusa oloa.
Ma le isi, o le a totogo lelei aʻa laau pe afai e tu i totonu o se potu vevela, i se vevela e le itiiti ifo i le 18 tikeri. Faʻaitiitia le vevela i le 15 - 16 tikeri e tatau ona faasolosolo malie.

E faʻapefea ona tausia le kapeti vine?

  • Na toto laau i le tuputupu ae. Ua oo i le taimi e fafaga ai i latou. Fertilizer o le a avea ma mullein, faʻaitiitia i vaega e fa o le vai. Faʻaopoopo le superphosphate i lenei paluga. Toe fai le fafaga tutusa i vaiaso e lua.
  • O fualaau e le tatau ona faʻaloloa, ma mo lea mea, i le la, aso e le matagi, e mafai ona ave i totonu o le lotoā poʻo le faletalimalo ma tuʻu ai iina i le po pe a fai o le vevela o le ea e maualuga luga. E le gata i lea, e mafai ona e taofiofi i totonu o se fale vevela malulu, pe afai e te ufiufi le pito i luga o le ata tifaga. O lenei faigata e tatau mo laau toto.
  • Vaʻaia o laau e tutu i taimi uma i totonu o se nofoaga lelei.
  • Faʻaauau le sasaa vai suavai mama i le vevela o le potu. Ae o le vaiaso ao lei totoina, e tatau ona taofi le vai. O lenei mea o le a faʻateleina ai le ola o laau.

Matou te taʻu atu ia te oe pe o le a le fuaina o le tautotogo vine e aoga mo.

Aoao pe faapefea ona faʻalautele vine i la tatou tusiga //rusfermer.net/sad/vinogradnik/posadka-vinograda/sposoby-razmnozheniya-vinograda-cherenkami.html.

Totoina o laʻau tipi i luga o le eleele

E masani lava ona totōina totō o pupuu muamua i le eleele tatala i le aso 25 Aperila - Me 5. Pe a totoina le tausisia o lenei polokalame: 45 cm - le mamao i le va o laina, 25 cm - le mamao i le va o laau toto.

O le kāpeti vave e totoina mulimuli ane, Me 10-Iuni o Iuni. E ese le eseesega o le totoina o laau toto: i le va o laau toto - 35 cm, i le va o laina - 60 cm. Filifili se aso o le vavao mo le totoina, ma afai o le la, faʻafefe le galuega i le aoauli.

Siaki toe toto laau: aua nei totoina ni laau vaivai ma le tiga. O kopi pito sili ona lelei - faʻamalosi.

O le totoina o fatu pe a uma ona totoina e masani lava ona aʻafia i le fugalaau, o lea e fautuaina ai e totoina i se vaifofo o Carbofos (0.1%) aʻo le i totoina.

Saunia vaieli ma le tele o vai (pe tusa ma le lita le tasi). Fatu fatu laau i nei lau.

I aso muamua pe a uma ona totō, taumafai e fufuluina fualaau i le vai mai le faʻafeinu e lua pe tolu taimi i le aso. Ia Aperila ma Me, o la o le la e matua malosi lava, o lea ina ia aloese mai le mu, e tatau ona ufiufi i le taimi muamua.

O tagata o le taumafanafana o loʻo i ai le poto masani i le totoina o fatu i le fale poʻo totonu o se laufanua, talatalanoa o se pisinisi faʻafetai. Aua le faʻavalevalea, faʻaalia le gauai ma le onosaʻi - ma o le seleselega lelei e faʻamaonia. Ma faʻapefea ona fai e aunoa ma le kapisi? O le masiofo o togalaau fualaau aina e aofia ai gaʻo ma meaola, minerale, vitamini, e lelei tele i soo se ituaiga - lanu, uʻu, pipi. Ma afai e tupu foi i ona lava lima, ma, o le mea lea, e le oi ai ni mea lelei, - e leai se tau mo lena mea!

O mealilo uma o le totoina o pateta i lalo o le vaomago.

Le tekinolosi o le tuputupu aʻe o squash i totonu oa tatou tusiga //rusfermer.net/ogorod/plodovye-ovoshhi/vyrashhivanie-v-otkrytom-grunte/vyrashhivanie-rannih-kabachkov-semenami-ili-rassadoj.html.