Faʻatoʻa totoina laau toto

Calathea - mea e manaʻomia ile tausiga

E masani ona maua Calathea i totonu o le fale. E aofia i le aiga maranty ma e tusa ma le 130 ituaiga. I le natura, o le laau e maua i Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu, ma lona igoa o lona uiga o le "ato" - mai laulaau a Calathea na fai se ato.

I aso nei, ua tupu le calathea mo mea teuteu. O lau lanu felanulanuai foliga e le masani ai ma avea o se teuteuga i totonu. O lau o le laau e tele, e mafai ona oʻo i le 30 cm le umi, e oval, elicical, elongated, tupu mai le rosette. Latou te liliu atu i le la i taimi uma. O nisi o ituaiga e mafai ona ola, ma o latou fugalaau e aoina i le tele o meaola eseese o lanu eseese.

E te iloa? I le faʻaopoopoga i laʻau lalelei, o Calathea se isi mea. I le afiafi, o laulaau e tulaʻi i luga ma iloa ai le pito i lalo o le lau. Afai e te matamata i lenei faagasologa i lea aso ma lea aso, e foliga mai o lau o le laau o loʻo gaoioi. Ona o lenei mea, o le laau e taua foi o le fugalaau tatalo.

I tulaga o le potu, e sili ona fetuunai mo le tuputupu ae o Kalathea, teuteuina i Calathea, Calatheum Makoya, lanu, ma Veitch Calathea. E le o tagata fugalaau fugalaau uma e mafai ona gafatia ona maua se calathea, e mafua ona o le tele o le palasi o le laau. I faʻaaliga o le tausia o Calathey, o le a faaauau pea.

Tulaga sili ona lelei mo le tausia o Calathea ile fale

Totonu o le fugalaau o Kalatea e manaʻomia tele le gauai. O se fale vevela lenei, o lea e fiafia ai o ia i le vevela ma le malamalama. E tatau foi ona e gauai atu i le fausiaina ma le tausia o eleele talafeagai.

Nofoaga ma moli

Ina ia faamalieina le manaʻoga mo le malamalama ma le mafanafana o se tala, e tatau ona e sailia se nofoaga talafeagai mo ia i le fale. E faʻafeiloaʻi le ata lafoia masani, ae o le a le tupu i luga o le ata lafoia, e le mafai ona fuga. Afai o se calathea i totonu o le pogisa mo se taimi umi, o le lanu teuteu o ona laulaau ua na o le lanumeamata, ua alu ese mamanu. Ona o le leai o se malamalama, o Calathea e tupu malie tele. O le mea lea, e tatau ona tuu i totonu o nofoaga malamalama. I le taimi lava lea e tasi e tatau ona aloese mai ai le la, aua e mafai ona latou tuua ni mumu i luga o lau. E sili ona lelei le totoina o se laau i luga pe latalata ile faamalama sisifo ma sasaʻe.

E taua! E le fiafia Calathea i mea e tutupu, suiga faʻafuaseʻi i le vevela ma le faʻataʻitaʻiga.

Tulaga o le vevela

O le tausiaina o se calathea i le fale o lona uiga foi o le faamautinoaina o se vaitau malulu o le vevela mo lena mea. E le taliaina e le laau le malulu, o le vevela i lalo ifo o le 16 tikeri e faʻaleagaina mo ia. O le maualuga o le taumafanafana o le -16-23 ° C.

Faʻafuaseʻi le vevela o le vevela ua afaina i le maliu o Calathea. O faʻamaʻi mataʻutia e i ai foi se aafiaga leaga - o laulaau ua faʻavalevalea ma pala.

Vaʻaia atoatoa mo calathea i le fale

O fale mo Calathea e tatau ona fatuina ni tulaga e tutusa ma le microclimate vaomatua. E fetaui lelei le penumbra ia te ia, e pei o le natura na te ola i lalo o le paolo o laau uumi, ao maua se aofaiga o malamalama. O le vevela i vaomatua o vaomatua e le pa'ū i lalo ifo o le 18 tikeri, ma e leai ni suiga vave i le vevela. E mafai e Calathea ona faʻafefe le susu i luga o le laʻau, e lelei tele tulaga lelei o le faʻamamaina.

O le toe suʻesuʻeina o le vaomatua i le fale e le faigofie tele, ae e mafai ona e latalata i ai. E tatau ona tausia lelei le fainuina, faʻamautinoa le malulu o le ea ma le fafagaina o le laau.

O le a le mea e tatau ona fafagaina Calathe

O le faʻasaina o Calathea e tatau ona lava, aemaise lava i le taumafanafana. O le vai e tatau ona faʻamaluluina, talafeagai timuga ma faʻafefe o le kiona. E mafai ona e faʻamamaina le vai i le peat, lea e tuʻuina ai ni nai lima i totonu o se taga ie ma tuʻu i totonu o se pusa i vai i le po. I le taeao o le a talafeagai le suavai mo le faʻasusuina o Calathe.

O le tausiga e tatau ona manatu e leai se aʻa o le aʻa mai le susu. I le taumafanafana, o le suavai e sili atu ona tele, i le taumalulu e tatau ona faʻaitiitia.

Faʻamamaga o le ea

Mo le faia o se microclimate lelei mo Calathea, e aoga tele se tagata e faamamaina. I le toesea o ia, e mafai ona e faia i ni auala faigofie i le lima. Mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻu le paʻu i totonu o se fata laau ma faʻatumu i le vai. O se fagu e i ai se laau e tuu i luga o le uamea e le tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le vai. E mafai ona e faʻaaoga pebbles, oneone susu, pulou sphagnum nai lo le faalauteleina o le omea.

Talu ai ona o le laau e manaʻomia le maualuga o le ea, o le fesili masani e tulaʻi mai: e mafai ona faʻapipiʻiina. O le fufuluina o laʻau lava ia e matua vaivai lava, e taua tele lenei mea mo ituaiga ma laʻau vaivai. Mo ituaiga o laʻau lamolemole, e sili atu pe afai o nisi taimi e faʻamamaina ai i se laʻau susu. E mafai ona e sosolo i luga o le fale le ea i le taimi e tasi ma le fesoasoani a se fana moli, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi.

E fai ma filifiliga, e mafai ona faʻaaogaina se falala ma se ipu i totonu o se terrarium leai se mea, i le pito i lalo e mafai ona e tuʻuina ai le galu, oneone poʻo le uamea lautele. O le mea i le pito i lalo o le terrarium e tatau ona susu, i le fea tulaga o le a faia ai se microclimate faapitoa e aunoa ma le susu ma le tusi.

Fertilizer ma le faʻamaina Calathea

E tatau ona fafagaina Calatheum i fomaʻi. Ae ia manatua o le laau e gaoioi le le lelei i mea uma e le atoatoa ma le tele o le galala - o pito o laulaau e lanu samasama-enaena i lanu. Fafagaina e mafai ona faia i le lua vaiaso i le vaitau o le alualu i luma, lea e pa'ū ia Mati-Setema. I le tautoulu ma le taumalulu, e faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamaʻi tasi i vaiaso uma.

O meaola e fuga, e aoga le fafagaina o fugalaau mo laau toto.

Totoina lelei ma le tuufaatasiga o paluga palapala

O se aganuʻu le faʻatinoina o se mea faʻapipiʻi e tusa ma le tasi i le lua tausaga, ma laau talavou i lalo ole tausaga e fa tausaga i tausaga taʻitasi. Afai e talafeagai, toe toto le laau totō. O le suia o se calathea, na o le aumaia i totonu o se fale fou, e mafai ona faia pe a maeʻa le vaiaso le umi o le laau i tulaga fou.

E taua! I le faagasologa o le taua tele, Calathea mea lilo i totonu ole palapala, lea e ono amata ona afaina ai sina taimi. O le mea lea, e tatau ona faʻapipiʻi le laau i se mea fou i se taimi talafeagai.

O le taimi aupito sili ona lelei mo se faʻalauga o le calathea o le amataga o le tautotogo. O le fagu mo le laau e tatau ona filifilia i le papaʻu ma lautele, aua o aʻa e tutupu aʻe i lalo ifo o le palapala. I totonu o se mea lautele lautele, o loʻo ola ai laʻau eleele i lalo o le vaʻaia o lau laau. O le mea lea, ua ola le laau, ua maua ai fanau. Mo le toe totoina e ave ipu 2 cm sili atu nai lo le muamua.

I le pito i lalo o le tane e tuʻu ai se alavai, lea e faʻaaogaina e pei o le uamea lautele. O le eleele mo calathea ua saunia mai laʻau ma eleele humus, peʻa ma oneone. O vaega uma e fai i le tasi vaega, ma oneone - afa. E mafai foi ona e faʻaaoga le eleele na saunia mo rhododendrons, maranth poo azaleas, lea e mafai ona e faʻaopopoina ai sina malala ma oneone.

A o le totoina i le eleele fou, o aʻa o le laau e tatau ona faamama mai le mea tuai. Mo se togafiti faʻamaʻi pe maʻi, o lenei mea e sili ona taua. O aʻa ua pala i le taimi lava e tasi e tatau ona vavaeeseina, ma faʻamaʻapeʻape i le malala. O le tuʻuina o se laau i totonu o se eleele fou, e manaʻomia ona faʻafefete aʻa ona o le palapala i luga o le alavai ma faʻafefete i latou e aunoa ma le faaleagaina o le palapala.

E taua! O le mafiafia o ona aʻa na maua i le taimi o le suia o le calathea - stolons, pulufana - e le mafai ona aveesea. O mea masani ia e faʻaaogaina ai meaʻai, masini.

Vaʻaia calathea

Afai e foliga mai o se laau toto, e tupu, e tele aʻa tetele, o le fesili e avea ma auala e faasalalauina ai le calathea i le fale. O lenei faiga e sili atu ona tuʻufaʻatasia ma le gafa.

O le totoina o le laau e totoina i lona lava malosi ma tuu i se nofoaga mafanafana i lalo o le ata. O le ata tifaga e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le kiona, lea e vave aʻa ai le fuga i le eleele. I le taimi lava lea e taua ai le faatumauina o le vevela masani mo le laau.

Pots mo nofoa Calathea ave se sikuea o le 10 cm. A maeʻa ona totoina, e mafai ona totoina i totonu o ipu e lautele atu - 15 cm.

I le tausaga muamua tutoatasi o le olaga, e tatau ona fafaga le laau i le taumafanafana i le vaiaso, i le taumalulu tasi i vaiaso uma. O fatu o le calathea e matua faigata lava ona faʻaleleia, aua e seasea tupu mai.

E te iloa? O le mea e sili ona lelei o faʻatalatala oseya ma kalateya matagofie. O ituaiga sili ona matagofie o zebrovid calathea ma calathea redhead.

Pests ma faʻamaʻi Calathei, auala e taulimaina ai

Calathea i le fale e manaʻomia le vaʻaia lelei. Soo se soliga i le tausiga atonu e mafua ai se suiga i le lanu o le laau, e iloa ai i luga o le laau, o lau e magumago ma matutu. I ia tulaga, e taua le fuafuaina o le mafuaʻaga ma faʻaumatia.

E taua! E lagona e Calathea le le fiafia pe afai e le toe tulaʻi ona lau i le afiafi, pe afai o le lau o lau lanu e lanu enaena ma foliga mai i luga ia i latou.
O pests i luga o le calathea e aliali mai i le tulaga o le le lava o le maualuga o le ea. Pests e pei o iniseti iniseti, thrips, moli vaʻaiapi e afaina - o laau totō e lanu samasama ma paʻu lau lau.

Ina ia faʻamafiesea mea faʻamaʻi, e tatau ona togafitia le laau i vai inu. Afai e le ausia le aʻafiaga manaomia, faʻaaoga se iniseti.

O le isi faʻalavelave e tupu pe a le lava le susu o le a faʻamago pito o lau i luga o le papa. I lenei tulaga, e tatau ona e tuu le fagu laau i luga o laumei susu pe faʻaaoga isi metotia o le faʻafefeina o le ea i totonu o le laau. E mafai foʻi ona faʻagogo le laau ona o le le lava o le suāvai, faʻataʻitaʻiga, ma le faaleagaina o le thrips.

O laulaʻau ile lau o loʻo taʻu mai ai le lanu. Lanu samasama e mafai ona avea ma faailoga masani ma e le lelei. Afai e lanu samasama laʻau pito i lalo, o le mea masani lea, o le a tuai ona tuai ma o mai fou. Afai o le faʻafitauli i luga o le pito i luga - o le maualuga o fugalaʻau, o le maualalo o le vevela poʻo le faʻasaina le talafeagai.

Laʻau o le calathea curl mai le malulu poʻo le malulu, faʻataʻitaʻi.

E taua! A filifilia se laau toto, e tatau ona e suesue i ona foliga ma saili le igoa. I fafo, o le laau e tatau ona soifua maloloina, e aunoa ma ni paʻu ma fusi i luga o lau.

O se laau e mafai ona foliga lelei pe a fai e maua e le tagata fugalaau faiola mea lelei. O le mea lea, afai e te le sauniuni e faʻaalu le tele o le taimi mo le totoina o laau toto, e sili atu le tuʻuina atu o le calathea ma faʻaaogaina le itiiti ifo o laʻau.