Fualaau aina

Vaega o le tuputupu aʻe o kāpisi Savoy i le malae vaʻavaʻai - faʻamatalaga i luga o le tausiga ma le aganuu ata

O le kapisi savoy o se togalaau togalaau, o se tasi o le tele o vaega laiti o le aiga kapisi. E aʻafia i le ituaiga o tagata eseese a Sabuada. Aferika i Matu ma le itu i sisifo o le Metitirani ua taʻua o le tina matua o le tina o le kapisi Savoy. Na fafagaina i le itumalo o Savoie, o le mafuaʻaga lea mo lona igoa.

O le kāpeti savoy o se tasi e vavalalata i le kapisi papaʻe, ae e ese lava le ese i le tofo mai lona aiga. I lo tatou atunuu, o lenei ituaiga e le totoina i soo se mea, ma le sese e fautua mai ai e matua faigata tele i tulaga o le tausiga.

Faʻatauga o mea

O le mea e sili ona manaia o le mafai ona e tupuina lenei vaega laiti o kapisi e oʻo lava i totonugalemu o Rusia.

O fatu o le kāpeti savoy e mafai ona tupu i le vevela o +3 tikeri, ma faʻafeiloaʻi lemu le gutu i -7.

E taua le matauina o le maualalo o le vevela mo lenei mea totino i le taimi o le tuputupu ae e lelei lona aʻafiaga - e oʻo ai ina sili atu ona vevela ma sili atu.

Manatunatu po oa vaega e tatau ona e gauai i ai pe a e tuputupu ae:

  1. uiga o le eleele mo le totoina;
  2. masima;
  3. tulaga vevela.

O le eleele mo le totoina o lenei fualaau aina e tatau ona i ai se maualuga o fua.. E tatau ona faʻatamaoaigaina i le mineral ma organic fertilizers, aemaise lava pe afai e fuafuaina e totō vave ma tuai ona fua.

E ui lava i le mea moni o lenei ituaiga kāpese e maualuga lona tetee i le le lava o le susu, o se aganuu matutua e manaʻomia ai le tele o vai. A le o lena, o le a faigata laʻau ma e le soona. Ae o fualaau, fafagaina e masani ona le talafeagai.

Mo le kapisi e totogo, ua lava lea e faia ai tulaga talafeagai.. E le pei o le aganuʻu paʻepaʻe, o fatu e ola lelei i le vevela o le 16-18 tikeri.

Ina ia mafai ai e le laau ona toto lelei lelei i le eleele, ua lava le eleele e mafanafana i le -4 tikeri, mo le vave o le taumafataga i -2.

Sorta

O le kapisi Savoy e vaevaeina i ni ituaiga se tolu: vave, ogatotonu ma le tuai. Faatasi ai ma uluai ituaiga, o mea nei ua faamaonia ai lo latou taua:

  • Vienna vave - o se vasega sili ona lelei ma lau laʻau. O le ulu e lanu meamata lanu meamata, faataamilo, mamafa le 1 kilokalama ma le eleʻele. E matagofie le tofo.
  • Golden muamua - maualuga-gauaʻi, sili ona lelei ma ulu o le 800 kalama. O le ulu e teteʻe i le taʻavale ma ni foliga mataʻutia o lanu lanumeamata lanumoana. O le seleselega e amata ona tuuina atu le 110 aso mai le taimi o le lūlūina o fatu.
  • Faatusatusaga - faʻamalosi vave o le tino e oʻo i le 80 aso. O le ituaiga e ofoofogia mo lona tetee atu i meaola faalafua ma faamaʻi. O ulu o lanu lanu meamata-e le taʻe ma maua ai se tofo lelei.
  • Anniversary 2170 - o se laau matua, ae e mafai ona tafe ona ulu pe a tele. O le seleselega e maua mo le 90 aso. O le ulu e sili atu i le 800 kalama ma le maualuga o le laʻau, ma e fai sina laititi.
  • Petrovna - o le amataga o le vasega matua, e oʻo mai mo le 110 aso, ulu o kapisi e mamafa le 1 kilokalama, lanu samasama i luga o se tipi.

Vaitafe o Savoy i le ogatotonu o le vaitau ma ulu tetele o kapisi ma fua maualuga. E le pei o uluaʻi faʻasologa, e mafai ona teuina ma faʻaoga mo le umi mo le umi:

  • Twirl 1340 - ogatotonu o le vaitau ma ulu ulu e oo i le 2.5 kilokalama. O le malosi e faʻalagolago i faiga faʻapisinisi e mafai ona lelei poʻo le fua. O laʻau e faʻanenefu i se mea faʻapitoa. E matua lelei lava, ae sa matua leaga lava.
  • Chrome - ogatotonu o le vaitau, faatasi ai ma le kapisi tele e tusa ma le 2 kilokalama, o le fatu laʻititi, o le laʻau.
  • Laulaga - o se vasega sili ona lelei ma ulu o le 2.5 kilokalama ma le mamafa tele. E le taʻe ni ulu, aʻo iai se tofo lelei.
  • Melissa - o se laʻau lelei o kāpeti savoy, lea e maua ai le seleselega mo le 80 aso. O se uiga iloga o lenei ituaiga e mafai ona mafaufauina e pei o ulu tetele o kapeti, o lona mamafa e mafai ona oʻo atu i le 4 kilokalama, ae latou te le taʻe ma e tetee i fusarium.

Lisi ituaiga o kapisi savoy e lelei le tausia o le lelei ma le tofo:

  • Stilon - tuai, ituaiga o le malulu, e mafai ona faʻafetaia lalo ile -6 tikeri, ao ulu o le 2.5 kilokalama e le maumau lo latou tofo.
  • Ovasa - o le vaomalo e eseese i le i ai o lau lapopoa. O le mamafa o se ulu o le kapisi e oʻo atu i le 2.5 kilokalama.
  • Nadia - o le ulu o ituaiga kāpuni e le mafai ona taʻe ma e le o noatia i fusarium. O le seleselega e maua i le aso 140, o ni pusa tetele e mamafa le 3 kilokalama. laʻau e vaivai ma vaivai.
  • Uralochka - faʻamaʻi faʻamausalisa ma ulu taʻamilo, e mamafa le 2.5 kilokalama. O lau o lenei kapisi e aunoa ma se vein o le lanu-lanu meamata.
  • Lace maker - o ulu o lenei ituaiga e ola e oʻo i le lua kilokalama, aʻo latou lanu mumu ma se tofo lelei.

E taua le matauina o le kapisi Savoy e matua malamalama-e manaʻomia, mo se seleselega lelei, e manaʻomia le 13-itula le malamalama.

E faʻapefea ona filifili se kāpuni savoy mo le totoina i luga o le saite?

O mea uma o le a faʻalagolago i manaoga, pe afai e te manaʻo e faʻaoga le kāpeti i salakeke, fou, e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i ai muamua ituaiga o fualaʻau ma faʻatoʻaga i vaitaimi vavalalata. Afai e te manaʻo e faʻamalosi mo le taumalulu poʻo le piko, ona totoina lea o fua o le tuai.

Filifili se ituaiga mo le totoina e faʻavae i luga o manaʻoga ma manaʻoga a le tagata lava ia.

Ata

Ona mafai lea ona e vaʻai i ata o ituaiga eseese o kāpisi savoy.





Fatu

O le tekinolosi o le tuputupu aʻe o le kapisi Savoy mai fatu e toetoe lava a tutusa ma le auala o le tupuina o pupu paepae.

O le mea pito sili ona taua mo taʻaleʻale talavou o le faʻavaveina lea o taimi.. Afai e te mulimuli i faatonuga, e mafai ona e maua ni fua lelei, ma i le lumanaʻi - o se seleselega tele.

E mafai ona e faʻatau savoy kāpuni fatu fatu i soʻo se faleoloa faapitoa pe tusi i luga o le Initaneti.

O le tau e tasi le sachet e tusa ma le 40 rubles. O le ituaiga e tatau ona filifilia e faavae i ou manaʻoga ma mea e te manaʻo i ai.

Faatonuga mo le totoina o fatu

Taimi o le tausaga

E faʻalagolago lava i le tele o kapisi savoy. E masani lava o le vaitau mai le totoina i le totoina o le 30-50 aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fuālaʻau muamua e totoina i luga o fualaau i le vaitaimi mai le 5 i le 10 Mati, ma mulimuli ane mai le 10 i le 20 Mati.

Afai e toto saʻo le kapisi i le eleele, ona filifili lea i le ogatotonu o Aperila mo le totoina, lulu i lalo o le ata. O aso e mafai ona fesuiaʻi e faʻatatau i le tau o le faʻalapotopotoga o loʻo ola.

Eleele

Ina ia totoina se fualaau lelei o le kapisi savoy, e tatau ona e iloa lona natura. Ua malamalama o lena kāpeti faʻamalosi, e le fefe i le malulu, e mafai ona ola lelei i le eleele susu, ae o se mea e matua faigata lava ile fuaina o eleele.

O le eleele mo le totoina e tatau ona 80% paʻu, vaivai, ae e le o le mataga. E taua foi le faaopoopoina o le 5% o le oneone ma le faapalaga i le eleele. E faaopoopo faʻasusu i se sipuni sipuni mo kilokone uma o le eleele; o le a le gata ina faʻaaogaina ai le faʻapala, ae faʻapea foʻi le puipuiga mai se vae uliuli.

Afai ei ai se faʻamaʻi poʻo se meaola faalafua i luga o se fasi fanua i le fanua, ona sili lea ona le musu e aoina le palapala, talu ai o fua o lenei ituaiga e matua nofouta i nei faʻamaʻi.

Faʻamasinoga

A o le lūlūina fatu e tatau ona faia ni aʻoga. O le totoina o fatu i le palapala e tatau ona amata i le faʻapalapala.. O fatu o le kāpeti savoy e togafitia i le vevela o le vai + 50 tikeri, faʻaititia le taga ma le totoina o mea mo le 15 minute, ona oʻo lea i lalo o se vaitafe malulu mo le 2 minute. Ona tatau lea ona faʻagogo ma tausia fatu ile pusaaisa mo le 24 itula. A maeʻa lena mea, e tatau ona toe faʻamagoina.

O lenei faiga o le a le gata ina faʻamaʻi uma faʻaleaʻi pipisi atonu o loʻo i luga, ae e fesoasoani foi i le vave vave ona tupu. E taua tele le iloa o tagata faʻatuatuaina o loʻo faʻatauina lenei mea totō e faʻatinoina togafitiga faʻapitoa i luga ole laʻasaga o galuega, aʻo leʻi faʻatau atu.

E le gata i lea, aʻo le i totoina, e mafai ona e faʻaleleia le malulu o fatu, fufulu i le vai mo le 24 itula, o le vai vevela i lenei tulaga e tatau ona tutusa ma +2 tikeri.

Afai na e faatauina fatu o se lanu le masani ai i se faleoloa, o lona uiga ua uma ona pasia uma laasaga o gaioiga.

O le faʻafefiloi palapala mo le totoina o fatu e tatau ona faʻafeinuina i se vaifofo malosi o le paluga faʻatoʻa. E talafeagai mo lona faʻapalapala.

Lauina

O nisi tagata fai togalaau e talitonu ua lava lea e saunia lelei ai le eleele, togafitia fatu, ma o le a faasolosolo lelei tele. Ae e leai.

O le totoina o le savoy kapisi e tatau ona matua taua tele, na o le pau lea o le ala e mafai ai ona fetaui ia laupepa ma le ituaiga o loʻo faʻamatalaina i luga o le taga. O lea:

  1. mea totō e tuʻuina i totonu o le eleele i ni vaega se tolu, o se malologa i le va o le 4 aso;
  2. o fatu e taoto i le loloto o le 1 cm, i ni ipu eseese po o totonu o se pusa mo laau toto;
  3. o le eleele ua faʻamaligiina muamua aʻo leʻi maeʻa;
  4. pe a maeʻa ona aliali mai muamua wili, o le faʻainu e faʻaititia i le faʻalelei.

Faʻafefea ona tuʻuina atu i le avanoa e tatala ai le eleele?

Ua tupu le fatu, ma ua oo mai le taimi e lafo atu ai laau toto i le togalaau, aua e taua le iloa nisi o foliga o le tuputupu aʻe o lenei ituaiga i le togalaau.

O le a le taimi e faʻapala ai?

O fualaau aina e momoli atu i le eleele ia Me (atonu o le a alu le taimi, e faavae i luga o le tau). Totoina lelei i le afiafi, po o le aso o le vavao. E taua le manatuaina o lena mea afai e leʻi oʻo i le 15 cm le maualuga o fualaau, e lelei tele le tuʻuina atu ia latou ola, talu ai e tatau ona i ai i le togalaau a itiiti mai 4-7 laʻau moni.

Tausiga

A maeʻa ona tuʻuina atu le fualaau i se nofoaga tumau, o le totoina o kapeti o loʻo i ai i le saʻo ma masani ona inu, lea o loʻo faia e pei ona taʻua i lalo:

  1. i aso muamua pe a uma le gaosiga, e tatau ona e sasaa atu le 8 lita i sikuea sikuea i le 2 aso;
  2. ona faasusu lea e tatau ona faaitiitia i le 1 taimi i le vaiaso, 13 lita i le sikuea;
  3. o le eleele e tatau ona tatala, e tatau ona faia i aso uma i le 8 cm le loloto.
E tatau foi ona e iloa o le kapisi Savoy e tatau ona vaʻaia faavaitaimi - o le taimi muamua 20 aso talu ona totoina, ona oʻo lea i aso uma 10.

O le muamua hilling o loʻo faia faʻatasi ma le faʻaofuina i le vaiaupito sili ona talafeagai mullein.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le kāpeti savoy e mafai ona maua i faʻamaʻi lava e tasi e pei o faʻasatauro uma:

  • fuga uliuli afu;
  • fomaz;
  • lanu uliuli;
  • trachemicosis;
  • togi palapala;
  • vailaʻau vaʻaia;
  • Beli;
  • keels;
  • mosaic ma alternariosis.

O le tele o kāpeti Savoy e faʻatoʻilaloina e Alternaria ma le lanu uliuli. I le puipuia o fualaau faisua mai ia i latou, e tatau ona togafitia le totoina o laau toto, mataituina tulafono o le totoina, vave faamama le nofoaga mai vao ma aveese otaota.

Matou te ofo e aʻoaʻo e uiga i aoga ma mea matautia o se fualaau faisua e le masani ai. I se mea ese o le ae maua ai le tele o faʻamatalaga aoga e uiga i le vailaʻau faʻasolosolo, faʻamaoniga ma le faʻailogaina i le faʻaaogaina o kapisi savoy mo tamaiti, alii ma tamaitai.

Faaiuga

E taua le matauina o lena mea ma tekinolosi taufaatoaga talafeagai, e mafai ona e totoina se seleselega lelei o kapisi savoy, e oo lava i le ogatotonu o lo tatou atunuu. Afai e te totoina ni ituaiga o fua o le tuai, e oʻo lava i le taumalulu o le a iai se kapisi Savoy fou ma lelei, i lau laulau.