Tausaga faaletausaga

Se filifiliga o tagata taʻutaʻua taʻutaʻua tausaga taʻitasi

Asters e le gata o fugalaau o le tautoulu, e masani ona aoga tamaiti ia Setema 1. O lenei fugalaau e tele ituaiga ma ituaiga, o loʻo i ai ni mea e le o faʻamalosia ma faʻalautele-tuputupu aʻe, taʻitasi ma le faʻaleleia. Lalo o le a tatou faamasani i ituaiga siliva taʻutaʻua taʻitasi o le tau.

O ituaiga e tele o le tuputupu ae o asters (e oo i le 25 cm)

O nei fugalaau fugalaau e faʻaaogaina mo le tele o faʻamoemoega - mo le teuteuina o moega fugalaau, auala togalaau ma e oʻo lava i tuaoi. O le mea pito sili ona lauiloa i lenei tulaga, ioe, o ituaiga eseese o asters, lea e mafai ona taua i le lautele. Faatasi ai ma nei lanu e mafai ona e maua ni ituaiga eseese ma lanu eseese ma foliga o le ato.

Astra malo

O lenei ituaiga o asters ua manatu e pito sili ona puupuu, talu ai e masani lava ona na o le 20 cm le maualuga e maua mai ai, ma e seasea tupu ona tutupu e oʻo i le 30 cm. Ae o le mafuaaga lea o le Royal dwarf o le lauiloa pito sili ona lauiloa.

O laulaʻau i luga o nei fugalaau e vaapiapi, o fugalaau ei ai lanu lanu-lanumoana, e ui lava o loʻo i ai foʻi ituaiga faʻatoʻaga paʻepaʻe. O le vao e lautele lava ma umi, e mafai ona oʻo atu i le 25 cm le lautele. O le mea e sili atu i le vevela e mafai ona oʻo i le 8 cm. lalelei i tagata fai togalaau.

E fautuaina le tupu aʻe o lenei ituaiga i laau, lea, pe a oʻo mai laʻau moni muamua e lua, ua mafai ona totoina i totonu o le eleele. A lūlūina fatu ia Aperila, e masani ona faia le totoina i le ogatotonu o Mei. Ae o le lūlūina o fatu ile fanua tatala, e mafai ona faia lenei galuega ia Me-Iuni.

E te iloa? O le dwarf Royal aster e tele naua mea laiti, lea e mafai ona e ausia i tausaga taʻitasi ma le faʻaleleia.

Astra Baby curb

O le pepe vavalalata o loʻo i ai ni mea e sili ona manaia-faʻapei o inflorescences. O fua o lenei ituaiga, e tusa lava pe lelei le fafagaina ma tulaga e sili ona lelei, e le tupu aʻe i luga aʻe o le 30 cm O mea e tutupu i luga o se vaomatua, lea e mafai foi ona ola i le 20 cm, e tele, e mafai ona 10 cm le lapoa.

Aʻo manino mai le igoa tonu o le ituaiga, o nei tagata e sili atu ona talafeagai mo le totoina o mea. O lenei mea e aʻafia ai i le taimi o le fugaina o le pepe, lea e oʻo i le ogatotonu o Iulai. Afai e te lūlū i pusa ona totō lea o fatuga, e mafai ona e ausia se foliga muamua o fugalaau.

Astra Leto

O lenei ituaiga o asters o loʻo faʻaalia foi e ala i ni aʻafiaga o le nila. E le gata i lea, o le tele o le eseesega e lapoa tele - e oo atu i le 9 cm. Ae ui i lea, e mafai ona ausia na mea e le gata i le tausiga ma le faaeteete o fugalaau, faapea foi le fafagaina masani. O le maualuga o siaki o le ituaiga, faapea foi ma mea uma e le o aofia ai, e seasea lava ona sili atu i le 30 cm. O laau toto e ola lautele, faatasi ai ma le totoina o laau toto e le mafai ona suia.

Olati asters Leto fiafia i mata i ona lanu piniki, lea e aliali i le ogatotonu poʻo le faaiuga o Iulai. E umi se vaitau o le vaʻaiga o le 8 i le 12 vaiaso.

Lalaga vologda

O le isi ituaiga o mea e faʻaogaina, e faasino i le nila-pei o le va. O lalaga o Astra Vologda o fugalaau paʻepaʻe e mafai ona ola e oʻo i le 8 cm le lautele. O le vao e tupu tele le lush, teuteu ma le agalelei i tumutumu matagofie. O le maualuga o puʻu ma le faʻaeteete ma le faʻaauau tausiga e mafai ona oʻo i le 30 cm.

O le lace Vologda lace e iloga i le amataga o lona fugalaau. Afai e te lūlū fatu o lenei ituaiga i le amataga o Aperila ma toto i luga o moega avanoa i le ogatotonu o Mei, i le faaiuga o Iuni, o fugalaau ua uma ona fiafia i mea muamua na tutupu. Ae peitai, afai e te nofo i se eria ma se malulu ma i le tautotogo o le tautotogo, o lenei filifiliga o le faimalaga o asters e mafai ona na o le faʻaaogaina o se fale mo le totoina o laau.

Autumn Olympiad

O lenei ituaiga e fetaui lelei mo i latou o loo sailia le lanu lanumoana ma ni pulupulu vavalalata o le nila. O le numera o inflorescences i luga o se vaomatua e mafai ona oʻo atu i le 20 vaega, ae mafai ona oʻo atu i le 9 cm le lautele. O laau iti i lalo o tulaga masani masani e ola ai i luga o le moega e na o le 25 cm le umi. E amata ona fuga mai le Olimipeka Autalavou i le fuainumera, o le a le mafai ona faasaoina ia infanoscence seia oo ia Setema.

E taua! E fautuaina le totoina o le asters naʻo luga o fugalaau susulu, e le paina e ala i pepa. Afai e te le mulimulitai i lenei tulafono, o le vao e ono maualuga tele, ae e pala, o le a mafua ai ona latou pauu i le itu pe manaʻomia ni mea e tausi ai.

O le tele ma le umi o ituaiga o asters (e oʻo i le 80 cm)

Srednerosly ma ituaiga uumi e le talafeagai mo le totoina i tafatafa ane o auala ma togalaau. O tagata sili ona foliga e sili atu le fealofani i fugalaau tetele. Ona o ituaiga eseese ma o latou lanu, e mafai ona e fatuina se laufanua matagofie mai le lagi. Sei o tatou faamasani i ituaiga sili ona lauiloa o loʻo faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe.

White tower

O se mea manaia lenei e pei o se aster, lea e fuga mai i le pulupulu, o mea papaʻe matagofie. I luga o se tasi togavao e mafai ona fausia mai i le 9 i le 12 terry fugalaau o le terrestrial hemispherical, o ona peti e latalata tele le tasi i le isi. Fugalaau i luga o nei togavao i le ogatotonu o Iulai ma mafai ona tumau i latou seia oʻo ia Novema. Umi leva ona teuina ma tipi mai le lagi Whiteers - e oo i le 18 aso.

O lenei ituaiga e faʻafeiloaʻi lelei le kiona, ae fiafia i le susulu o le la. Mo le totoina o le Asters, o le White Tower o le a fetaui ma soʻo se ituaiga palapala, ae afai o le susu i luga o le fugalaau e paʻu pe leai foi, o le a le mafai ona tuputupu aʻe lenei ituaiga i se mea pupuu. O fatu ao lei luluina ua fautuaina e solomuli mo le 1 aso i le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe.

Blue tower

O le isi sui o ituaiga umi o asters ma le peony inflorescences. O fugalaau i luga o le vavao o nei asters ua matua tele lava, e mafai ona oʻo atu i le lautele o le sili atu i le 10 cm. O lanu o ia mea e matua maaleale, lanu uliuli, lea na tuuina atu ai le igoa i le ituaiga. O le togavao lava ia e faʻatusatusa lava, o loʻo agai i luga le sili atu nai lo le mea e ola ai. O ona upega e tetele, e tusa ma le 65 cm le maualuga.

O le eseesega o le a talosaga ia i latou e fiafia i se taimi uumi o fuga mai le lagi, lea i le Blue Tower e amata mai ia Iulai i le sili atu o le malulu (fugalaau e fetaui ma gutu -4 i le atoatoa). O lenei ituaiga e tupu aʻe e le gata mo le teuteuina o fugalaau, ae mo le tipiina ma le faʻatau atu o falala.

Palolonia o le Lagi

O lenei fugalaau taʻitoʻatasi e iloga i le tele, faʻapopoʻopoʻa-paʻu'ū, o loʻo iloga i la latou lanu moana e le masani ai. I le lautele, e mafai ona oʻo atu i le 10 cm, ma sili atu ma le sefulu o loʻo faia i luga o se vao e oo i le 65 cm le maualuga. I le faʻaopoopoga i le tele ma le le masani ai o le fuaina mai, e fiafia foi le ituaiga i le vave ona vaaia o fugalaau e tumau i luga o le vao seia oo i le malulu.

Fia

Aust eseese Assol e masani lava ona faʻaaogaina i le mamanu o moega fugalaau, aua o loʻo faatatau i fugalaʻau o le columnar ma vao paʻu ma le tele o faʻaupuga. I le maualuga, o se vao o lenei ituaiga e faigofie lava ona tosoina i luga i le 60 cm, ma afai e maua e ia masani masani, ona oʻo lea i le 70.

O fugalaau o nei vaʻai o loʻo faʻaalia i se lanu mumu sesega, e pei foi o le lautele - e tusa o le 10-12 cm. Latou te fuga i le tele o taimi, latalata atu i le faaiuga o Iulai, ae mafai ona tumau i luga o le vao seia oʻo muamua i le kiona.

E te iloa? Asters ei ai le isi igoa aloaia - callistephus. Ma i le gagana Eleni o le igoa "aster" o lona uiga "fetu".

Kala

O Astra Gala e iloga i se numera itiiti o le faʻaogaina (e le sili atu ma le toʻavalu o loʻo faia i luga o le tasi vao), e oʻo atu i le lautele o le 6-7 cm. O lenei ituaiga o asters e iloga i latou lanu lanu uliuli, lea e matua vavalalata ma isi lanu i luga o se moega fugalaau, ma o lea A o le lūlūina lenei ituaiga, e tatau ona e mafaufau ma le totoa e uiga i le tuufaatasiga.

O laau tetele ma umi o asters Gala o loʻo oʻo atu i le 55 cm le maualuga, o loʻo iloga i latou i ni gaʻo umi. O le vaitau o le vavalalata i le ituaiga o loʻo faʻamatalaina o le mea lea - o mea muamua na tutupu i le amataga o Aukuso.

Blue gisua

O le isi lea lanu lanumoana, lea ua maeʻa mai le igoa tonu. O faʻamatalaga moni o loʻo i ai se paolo paolo, lea, e le o se mea e le masani ai, e le maua ai le matagofie o le ituaiga. O taʻavale e mafai ona faʻaosoina i se maualuga o le 70 cm, ia i ai se faʻatulagaga o le kolin.

E tele naua mea e tutupu - e oʻo ile 11 cm le lautele, e faʻafiafia ai le vao. Latou te ola i vaiaso mulimuli o Iulai, o nisi taimi e oʻo lava i le amataga o Aukuso. Ae o le lanu o le a fiafia i le fai togalaau seia oʻo i le tautoulu o le autumn.

Beatrice samasama

O lenei ituaiga e sili atu le manuia i isi ituaiga eseese o asters. I luga o le laupapa tasi e sili atu i le 50 cm le vao, e oʻo atu i le 45 inflorescences e mafai ona faʻatasi i le taimi lava e tasi. O ponuncles i le vaomatua e umi, ae vaivai. O laʻitiiti e laʻititi lava i le lapoa - mai le 6 i le 8 cm, ae o loʻo matua manaia lava, ma latou faʻafiafia ai. O le lanu o le inflorescences e manino mai le igoa.

O le vaitau o le vavalalata o lenei ituaiga e mafai ona 70 aso, ao totonu o le ituaiga o loʻo i ai le vave fuga ma fuga o fugalaau fugalaau. O le vasega sili ona lelei e talafeagai mo le totoina o faʻailoga po o vaega vaega, i le siataina lea e taua tele le mafaufau i le maualuga o le Beatrice aster.

E taua! Ina ia mafai e fugalaau ona fuga i le umi e mafai ai, e taua le faʻapipiʻiina o nei fugalaau i le suāsusu, aveese vao uma mai le moega, faʻamalo le palapala ae aua le faʻaaogaina mea faaopoopo.

Totogi o le taumalulu

Astra Winter Cherry o se ogalaau maualuga ma malosi malosi e mafai ona oʻo atu i le 60 cm. I le vaitau o le tuputupu ae, o mea e le o iai i luga o le vao e faia i se isi itu, ma o le numera atoa e mafai ona tusa ma le 25 fasi vaega. E susulu vave ma umi - mai ia Iulai i le muamua hani, o loʻo i ai se lanu mumu ma matagofie. E mafai ona faʻaaogaina mo soʻo se ituaiga o totoina, ae faʻatasi ma le iloiloga tatau o le maualuga o vao.

Talu ai ona o le maualuga ma le matagofie o vao o lenei ituaiga, e matua taua lava le aua nei faafefeteina le totoina o lenei ituaiga. Pe a totoina laau e tatau ona alu i le va o vao ma se mamao e 20-30 cm.

Po o le po

O nei tagata vaʻai e iloga i laau tetele tetele, e mafai ona faigofie ona faʻaloaloa i le maualuga o le 50-55 cm le maualuga.ʻUa lanu le lanu violē ma e masani ona oʻo i le 12 cm le lautele.

Roseanna

O Astra Rosanna o loʻo i ai ni faʻalavelave mataʻutia e puipuia ai lo latou matagofie i luga o vao mo se taimi umi. O le vaitau o fuga vine e mafai ona oʻo i le 70 aso. I le taimi lava e tasi, o le vao o le ituaiga Roseanna e maualuga tele - e oo i le 65 cm, ma ua fufusi i ni lanu paʻepaʻe ma palu mafiafia e punou agai i le ogatotonu. O inflorescences e mafai ona oʻo i le lautele o le 8-10 cm, ma o latou numera i luga o le tasi vao e 10 fasi vaega.

Blue-eyed

E tusa ai ma le lanu o le telefoni o lenei ituaiga asters e taʻu mai ai lona igoa - o le lalac-blue i lanu. O fualaau o loʻo iai le diamita o le 11 cm o loʻo faia i luga o laʻau tetele ma ogaoga e oʻo i le 55 cm le maualuga. O le muamua asters i luga o vao o lenei ituaiga e aliaʻe mai ia Iulai ma e mafai ona tumau seia oʻo i Oketopa.

Faatasi ai ma le anoanoai o le tau o le tau, o le a mafai e le fai togalaau uma ona filifili le ituaiga e sili ona teuteu ai lona fugalaau. I le taimi lava e tasi, e fuafua i le maualuga o le vao, e mafai ona totoina asters e le gata i le ogatotonu o moega fugalaau, ae pei foi o se teuteuga o auala togalaau po o latalata i puipui. Asters e lelei ona o lo oi ai le umi o le vaitau o le fugalaau, lea e mafai ona faʻasaoina e le malulu vao seia oʻo ia Novema.