Faʻatoʻa totoina laau toto

Faamatalaga o ituaiga ma ituaiga o meaola

E tusa ma le selau ituaiga o laau toto. E eseese i latou i le palealii, foliga ma le lanu o laulaau ma mea leaga, ae latou te fefaasoaaʻi uma se mea se tasi: o se foliga matagofie. Mo le totoina o laau i lau togalaau poʻo totonu o le fanua o le a aoga e aoao ai e uiga i ituaiga autu o le eleele.

Fuga o le tautotogo totogo

O se vaega o ituaiga o le totogo-fugalaau e aofia ai meaola, lea e fuga mai i luga o le mama o le tausaga talu ai o le olaga, ma o fugalaau e masani lava ona i ai se lanu paʻepaʻe. O le vaitau fugalaau o le tautotogo o le tautotogo e amata mai i le faaiuga o Me ma amataga o Iuni ma e tusa ma le tolu vaiaso.

E te iloa? O Rod spirea e patino ile lanu piniki. O lona igoa latina e mafua mai i le upu Eleni "speira" ("punou") ona o le i ai o lala vavave fiafia.

Spiraea Argut (Spiraea x arguta)

O lenei ituaiga sikuea o le o se ituaiga o laau o le thunberg ma le multicolor spirea.

O le maualuga o le vao e oʻo i le lua mita. O le pale o le lautele ma le pala. O lanu lanumeamata lanumeamata ei ai lona tino vaapiapi. O fugalaau paʻepaʻe e i ai le diamita 0.8 cm e fesoʻotaʻi atu i le tele o faʻailoga i foliga o se faamalu, o loʻo ufiufi ai lala laʻau matagofie.

O le amataga o le vaega o le tautotogo e totoina spireas. Argut spirea (poʻo le faʻamalosi) e susulu i tausaga uma ma foliga matagofie i foliga o se pa, faatasi ai ma se togalaau e tasi ma faatasi ai ma isi laau toto. E gafatia sina eleele malogo, ae e lelei le moli.

Spiraea oak (Spiraea chamaedryfolia)

Spiraea oak ~ -Lalaʻau e oo i le lua mita, faatasi ai ma se pale mafiafia ma ni pine uumi. I le natura, e fiafia i laufanua papa ma mauga, o le eria o le tuputupu ae - mai Europa i Sasae agai atu i Sasae Mamao.

E oʻo lava i laulaʻau e lanu meamata lanu i luga ma fulufulu lalo ma nifo i le faʻavae. Fugalaau papaʻe o se spirea e faʻafesoʻotaʻi i lalo o le faʻasalaga o leoleo. O lenei meaola e maualuga lona faʻamalosi, e manaʻomia le palapala ma le moli.

Spiraeus Wangutta (Spiraea x vanhouttei)

Le iʻuga faʻavasegaina o ituaiga Cantonese ma le tolu lauulu.

Vagutta Spirea Bush tele tele: lona lautele ma le maualuga e lua mita. Le foliga o le palealii - o se faʻaputuina o laʻau paʻu. Faatasi ai ma le umi atoa o le pupu, e tele naua mea e maua mai i lafumanu papaʻe papae.

O nisi taimi e fetogi ai le Vangutta i le taimi lona lua - ia Aokuso. E foliga matagofie i le tele o moega fugalaau, faapea foi i le laufanua ma laau ola ma lata i tafatafa o vai. E fiafia i nofoaga lelei ma susunuina eleele.

E taua! O laau Spirea o laau lelei ia o le meli, e mafai ona tuʻuina sulu i luga o latou nofoaga e folau ai.

Spiraea Crenata (Spiraea crenata)

E tupu i le itu i saute sasae o Europa i Sisifo ma Rusia, i le Caucasus, Altai ma le itu i matu o Asia Tutotonu.

O le vaʻaia a Spiraeus - tamai laau iti (tusa ma le 1 m). O uiga iloga o le ituaiga o ituaiga o le lau o le lau o le lau ma le i ai o vevela e tolu o loʻo i lalo. O laulaau e lanumoana-lanumeamata, o fugalaau e paʻepaʻe ma le paolo o le lanu samasama, o le faʻaogaina o mea e lautele ma lautele.

O lenei ituaiga meaola e le taatele i aganuu. I le natura, e tupu aʻe le vaovao i vaomatua i luga o mauga papaʻe ma i le vao, o vao vavao.

Spiraea nipponica (Spiraea nipponica)

Atunuu i fafo o lenei ituaiga - Iapani.

O le vao e maualuga lona lua mita. O lona pale e mafiafia ma lautele, o lala e salalau solo. Spirey Nippon fuga mai i le amataga o Iuni, o laʻau e lanu viole, ma o fugalaau o kulimi. O faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa e aofia ai lala. O lanu lanu meamata na taofi pea la latou lanu seia oo i le tautotogo

E lelei le Spiraea Nipponskaya i le tau e tasi ma le pa. E le mafaamatalaina i le palapala, ae e manaʻomia le moli. E lua ni mea teuteu: o le lapotopoto ma le vaapiapi.

E te iloa? O le igoa o le fualaau faasaina "aspirin" e sau mai le upu "spirea". I le seneturi 19, o le acetylsalicylic acid na vavaeese muamua mai le pulupulu o le pulupulu (Filipnedula ulmaria), i lena taimi na vaevaeina i le spiraea (Spiraea ulmaria).

Spirea Thunberg (Spiraea thunbergii)

Tino teuteu Thunberg sosolo vao maualuga maualuga 1.2-1.5 mita. Fagalaʻau laʻau a le Crown, faʻatasi ai ma lala mumu vevela. O laulaau e matua manifinifi ma vaapiapi (umi 4 cm, lautele 0.5 cm); i le tautotogo o latou samasama, lanu lanumeamata i le taumafanafana, ma le moli i le autumn.

I le pito i lalo o le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai nai fugalaau o se rosette o laʻau laititi. O fugalaau e paʻepaʻe ma gaʻo ova i luga o manoa. O Spirea Thunberg e fuga mai i le masina o Me ao leʻi oʻo mai lau.

E alofa o ia i le malamalama ma tuʻuina atu se mea e sili ona fiafia i ai i le la, o le palapala ma le faʻasusuina o mea e le lelei. I le vevela leaga, e mafai e aʻa ona ola i luga, ae o lenei ituaiga o le malulu malosi.

Spiraea gray (Spiraea x cinerea)

Grey spirea paʻu o se taunuuga o le faʻavasegaina o spiraea ma manu feʻai-paʻepaʻe papaʻe ma le lanu sinasina i Nouei i le 1949.

O lona igoa ona o le paolo o laulaau: e lanu lanu-lanumeamata i le pito i luga ma sina malamalama i le pito i lalo, i le autumn latou te liliu atu i le lanu samasama. O le mea o loʻo i lalo, e lanu foi i lalo, ma o fugalaau e paʻepaʻe. Bush maualuga - 1.8 m.

O le meaʻai sili ona lelei o le sulfur sulfur o le selu. O le ituaiga sili ona lauiloa o le lanu enaena o Grefsheim (Grefsheim). E iloagofie e le lautele, lapotopoto le pale, lanumeamata, teuteu ma le matagofie o laʻau.

Spirea Grefshaym e le mautonu i le tuufaatasiga o le palapala ma le malamalama, i le paolo e le mafai ona fuga tele. E malulu-ma e mafai ona tupu i luga o tau ma le maualalo o le malulu.

E taua! O se fatuga matagofie e fatuina ai se tuufaatasiga o le laʻau lanu mumu ma tulip ulu-lanu eseese, daffodils, crocuses, primroses, alissums. O le pafe matagofie o le a sau mai le vao o se laufanua o se tasi pe eseese ituaiga na totoina i luga o se pa po o se faasologa.

Spiraea average (Spiraea media)

Speria averesi - ogalaau e sili ona faʻalauteleina e maualuga lona lua mita ma le lautele o le 1.2 mita. O le pale e lapotopoto ma pala, o le lanu e lanu enaena ma le mumu po o le lanu samasama, faatasi ai ma le paʻu paʻu, lapotopoto ma leai.

O laulaau o le ogatotonu o loʻo i luga o le vaʻa, e iai ni petioles pupuu, ma ni nifo i luga, susulu lanumeamata. O fugalaau fugalaau e aoina i luga o fugalaau. O le vaitau o le vavao e 15-20 aso ia Me. I le natura, e ola ae i totonu o vaomatua, i luga o eleele matutu.

Spiraea livolistnaya (Spiraea prunifolia)

E masani ona maua i Saina ma Korea. O le maualuga o le ogalaau e oʻo i le lua mita, o lala e manifinifi, foliga uumi. O lau lanumeamata lanumoana ei ai le foliga o le ogatotonu, faatasi ai ma se togi mafolafola ma vaapiapi.

I le tautoulu o le a avea i latou ma mumu mumu po o moli. 3-6 fugalaau fugalaau paʻepaʻe ma ni pedicels mafiafia e faʻapipiʻiina i ni faamalu-inflorescences ma se rosette o laulaau laiti.

I frog, o le ituaiga o meaola e le lelei le faʻasao. Mo le totoina, ua fautuaina e filifili se nofoaga e aunoa ma se faamalama i totonu o le penumbra po o le la, o le eleele sili ona manaia ua malulu, e leai se mea e maua ai le lime.

E te iloa? O le meaola na muamua faamatalaina i le 1840 e tagata Siamani Philip von Siebold ma J. G. Zuccarini i le tusi Flora o Iapani.

O le taumafanafana e susulu ai le vaega o le tau

O laau toto o lenei vaega e iloga i le mea moni e faapea, o lo latou gaogao ma le pyramidal o loʻo faʻapipiʻiina i luga o vanu laiti lea e faʻamago i le tausaga na sosoo ai. O le fugalaau e amata ia Iuni, o fugalaau lanu mumu-lanu piniki.

Japanese Spirea (Spiraea japonica)

Iapani e tafe vao vao ausia le maualuga o le 1.5 mita, e telegese le tuputupu aʻe ma saʻo. I le autumn, o ona laulaau e valiina i lanu matagofie o fugalaau moli. O laulaau e lautele ma o nifo i tafatafa o le pito; o fugalaau lanu piniki e faʻaputu i talipupuni lautele. O le vaitau o le tele o fuālaʻau - mai i le amataga o Iuni i le ogatotonu o Aukuso.

O lenei meaola e le o se mea e sili ona taua e uiga i aiaiga o le taofia, ae e sili atu le lagona i nofoaga lanu ma i le palapala susu. O le laau o le malulu ma e mafai ona faia e aunoa ma se fale faʻapitoa.

O le tele o ituaiga eseese o le Iapani na faia: Little Princesses (Little Princess), Shiroban, Macrophylla, Candlelight, Goldflame, Princess Golden, Gold Mound.

O le laau laititi e maualalo o le Iapani o Goldflame eseese (maualuga - 0.6-0.8 m, le lautele e oo i le 1 m) muamua ei ai se lanu mumu-lanu mumu po o le apamemea-lanu laiti, ma mulimuli ane se lanu samasama lanu. I le vaitau o le fugalaau, o laulaau e maua ai se lanu samasama-lanumeamata, i le tautoulu - apamemea-lanu moli ma se paʻu auro.

E te iloa? I luga o se tulaga e tasi o se sikuea o se vasega o Shiroban e mafai ona i ai fugalaau o paʻepaʻe sinasina, lanumoana ma lilac-mumu.

Spiraea Douglas (Spiraea douglasii)

Tina douglas spireas - Amerika i Matu. O le ogalaau e maualuga lona maualuga i le 1.5 mita. O ona totoa e saʻo, pala, lanu mumu. Laua e oo atu i le 10 cm le umi, lauitiiti ma le lautele, ma nifo i le pito i luga, lanumeamata ma le siliva i le isi itu.

Pyramidal vaapiapi-mea e maua mai fugalaau lanu piniki.

E tupu lelei i le la ma i lalo o le paolo. E fuga mai ia Iulai ia Setema. O se togavao matagofie o Douglas Spirea o le a foliga matagofie i vaega o laau i auala o paka, o loo i ai le gafatia e toe faaleleia ala ma nofoaga ua faaleagaina e le vai ma le matagi.

Spiraeus Bumald (Spiraea x bumalda)

Lenei uila o le Iapani spirea ma le lanu paʻepaʻe papaʻe masani ona maua i aganuu. Shumari vao - compact ma le maualalo (0.75-1.0 m), pale o foliga laugatasi, o lala e saʻo.

O lauulu laʻitiiti e lanu meamata, lanu ma fai sina puʻe, mulimuli ane mumu-lanu enaena ma le paʻu paʻu. Lafoaʻi foliga o le ovate-lanceolate. O fugalaau e valiina i lanu eseese o le piniki - mai le malamalama i le pogisa. O inflorescences e faʻasalaga ma faʻasalaga.

E tele faʻatoʻaga (Anthony Waterer, Fulu afi, Darts Red) ma foliga teuteu ("piniki piniki", "curly", "graceful", etc.) o Bumald spiraei. O lenei ituaiga o taumalulu-faigata ma toso i le eleele, ae i le vaitau malogo e manaomia ai se suavai lelei.

E taua! O Spiraea Bumald ma Douglas e manaʻomia le teuteuina ma le faaeteete tausaga. I le tausaga muamua, o le autu ma paranesi o loʻo tutupu aʻe i totonu o le vaomatua e teuteuina, ma o le tausaga a sau latou te mataʻituina foliga o le pale.

Spiraeus Billard (Spiraea x billardii)

Spirea billard faia e faʻavasegaina o ituaiga o Douglas ma Spiraea volfish spireas. O le laau sima e maualuga atu i le lua mita.

O lau e umi (e oo i le 10 cm) ma maamaʻe, i le foliga o se uila, e pei o se laulaau laulaau. Laʻau uumi ma le uumi-panicles o fugalaau lanu piniki - o se faamanatu o le ituaiga lona lua, Douglas spirea.

E fuga mai ia Iulai ma Aokuso, ma fugalaau fugalaau pe a uma le kiona muamua. O se selu e sili ona malulu ma e lagona le lelei i le itu mātū malulu. Vaʻavaʻai i totonu o le pa puipui.

Spiraea birchwood (Spiraea betulifolia)

E masani ona tuputupu ae i Sasaʻe Sasae, i Iapani ma Korea, i Eastern Siberia. O le foliga o laulaau o lenei ituaiga e foliga tutusa ma foliga o birch leaves - oval ma se faavae o le tina, lea na maua ai lona igoa.

I le autumn, o lau lanumeamata e lanu samasama. O le laʻau vaivai o le spirea birch-spreada (60 cm le maualuga) o loʻo i ai se pale mafolafola lapotopoto ma lipine, o nisi taimi e tipi mai ai zigzag. O inflorescences o loʻo i ai le foliga o se pusa tele o le tele o fugalaau paʻepaʻe po o fugalaau piniki. O fuʻa e amata ia Iuni.

I le natura, o laau iti e tutupu i le paluga ma vao vaeluaina i luga o mauga. O le togavao o le malu-faapalepale, ae e sili atu ona fuga sili i luga o eria ma luga o eleele malulu. Faʻasaoina i le taumalulu e le manaʻomia.

Spiraea lanu (Spiraea alba)

Nofoaga faʻanatura - Amerika i Matu. Paʻepaʻe papaʻe e mumu lanu-enaena ma paʻu lau. O fugalaau paʻepaʻe o le taumafanafana e fuga mai ituaiga o ituaiga e le masani ai i lenei vaega o aliʻi. O fugalaau e fesoʻotaʻi i mea e le mafai e le fugalaʻau ona faʻaogaina i le pito i tua o laau.

Fugalaau e amata mai i le amataga o Iulai e oo i le amataga o Aukuso. O le laau o le sulu ma le malamalama-alofa, taumalulu faigata taumalulu. Faʻaaogaina mo le totoina o le tasi ma le vaega, i pa puipui.

Spiraea Ivolistnaya (Spiraea salicifolia)

E tupu i sisifo o Amerika i Matu, i Europa, Siberia, Sasaʻe Sasaʻe, Sina, Korea, ma Iapani. I le natura uila ula ola latalata ane i vaituloto ma marshes. O lona togavao saʻo e maualuga lona lua i le lua mita.

O laʻau e foliga mai o laulaau laulaau: vaapiapi, faʻaloloa ma tusi, e oo atu i le 10 cm le uumi, pouliuli lanumeamata i luga ma susulu i lalo. O ona fualaau saʻo ma mama e valivali i lanu eseese: enaena, samasama, enaena, mumu. O inflorescence-panicles o paʻepaʻe paʻepaʻe po o fugalaau lanumoana e umi ma malulu, e oʻo atu i le umi 20-25 cm.

O le laau o le malulu, o le eleele sili ona lelei, fou, susu. Used in groupings plantings.

O ituaiga uma ma ituaiga o laufanua e sili atu ona lelei mea teuteu ma taimi eseese o le fugalaau. I le iloaina o nei foliga, e mafai ona e faʻapipiʻiina ma le poto ia laau o ituaiga eseese ma faia se togalaau manaia e fiafia ai le mata i ni lanu eseese ma foliga mai le tautotogo i le autumn.