Fualaau aina

Fautuaga a fomaʻi ma tagata fai meaʻai i le faʻaaogaina o kapisi i le maʻisuka

Kapisi o se fualaau lauiloa tele i Rusia. Ma mea uma aua o loʻo i ai le tele o elemene taua ma e taugofie.

Ioe, ei ai tagata e le fiafia ia te ia mo ni mafuaaga patino, ae maise lava e masani ona maua i tamaiti. Ae i le tele o tulaga, o le kapisi i le tasi ituaiga po o le isi e mafai ona maua i totonu o aiga uma.

E masani ona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi. E fesoasoani pe mafai ona afaina i le maʻisuka, saili i lalo. I le uma, ma lenei faʻamaʻi e taua tele le mulimuli i tulafono o meaʻai. Mafaufau pe mafai ona e 'ai fualaau faisua mai le "aiga tipi" i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, ma faʻaalia foi pe faapefea ona kuka saʻo.

E mafai e le maʻisuka ona 'ai lenei fualaau faisua?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e fesoʻotai ma faʻafitauli o le gasegase, e pei o le aʻafiaga le talafeagai o le kulukose. O le faʻamaʻi e afaina ai le tulaga o le le lava o le inisalini ma vaevaeina i ni ituaiga se lua.

Faʻatasi ma le ituaiga muamua o faʻamaʻi

O lenei ituaiga e faʻaalia i le faʻalagolago atoa i le inisalini, talu ai e le mafai e le tino ona gaosia e ia lava. Le tele o mea masani i tamaiti. I lenei faʻamaʻi, o ituaiga o kapisi nei e aoga.

  1. Belokochannaya. O le ulu o loʻo i ai le tele o le vitamini C, lea, afai e teuina lelei, e le mou atu mo le valu masina. E puipuia le sosolo mai o le tino mai mea leaga, lea e masani ona tupu i le maʻisuka ituaiga 1.
  2. Red (lanu mumu). O lenei ituaiga o kapisi e talitutusa ma kāpeti paʻepaʻe, ae o loʻo i ai se lanu violē uiga lelei, faʻapea foʻi le faaluaina o mea o loʻo iai i le vitamini C ma le koko. O loʻo i ai se faʻavasega tutusa o macro-ma micronutrients, o lona uiga e aoga foi. Ae o loʻo i ai se fiva malosi, e mafai foi ona 'ai, ae peitaʻi, i ni mea laiti ma e leʻo aso uma.
  3. Lanu. E tamaoaiga i mea amino. E toetoe lava leai, e aunoa ma le aʻafia o le maualuga o le suka. Talu ai ona o le malosi o meaola oona, o loʻo faʻamalosia ai le faateleina o le cholesterol ma le palatini. Mo tagata gasegase e lua o ituaiga o fualaau faʻailoa e tatau ai i le taumafataga.
  4. Broccoli E aofia ai masini fualaʻau, lea e taofia ai le fiaai. Ma faʻamalosia ai foʻi le gaioiga o le glands, lea e taua i le maʻisuka.
  5. Kohlrabi O lenei kapisi, e pei o ona tuafafine, o loʻo i ai le tele o mea aoga ma e mafai ona taofi ona aoga e tusa lava pe uma le faʻamalo. E faʻagesegeseina ai le faʻaleleia o gaʻo, gaosiga o le konisini, magnesium ma le potassium. O loʻo taʻuina atu mo tagata na aafia i le ituaiga muamua o faʻamaʻi, aemaise lava i le taumalulu.
  6. Brussels. O se tasi o ituaiga sili ona aoga. E foliga tutusa lanu, mauoa i amino acids. E sili atu i lona tuufaatasiga le palatini faigofie faigofie, e pei o le broccoli. O le mea lea, i le maualalo o le kalori mea o loʻo i ai, e faʻamalie lelei. O le maʻisuka lenei.
  7. Saina (Beijing). O lenei kāpeti salati ua manatu o se punavai o le umi o le ola, aua e aofia ai le lysine amino acids. E faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma faʻamamaina ai le toto. Mo tagata ei ai le ituaiga muamua, o mea taua ia.

Ma le ituaiga lona lua

O se masani masani o gasegase e tupu i le 90% o le maʻisuka. E masani ona tupu i tagata mai le tolusefulu lima tausaga. O loʻo faʻaalia i le tele o meaʻai, o le taumafa i le tulaga masani poʻo le maualuga o le inisalini. O tagata ei ai lenei ituaiga o maʻisuka ua fautuaina e mulimuli i tulafono o meaʻai, ia mataʻituina le faasologa o fuainumera o mea taumafa ua 'aina.

O le mea e lelei ai, o ituaiga uma o kāpeti e manatu o mea taumafa, o lona uiga e talafeagai mo le taumafaina e le maualuga o le maʻisuka. Ae e tatau ona maitauina o le kohlrabi e sili atu le sogasolo, e le pei o isi ituaiga, o le mea lea ua iloga ai i se suamalie suamalie. Ae ui i lea, e le faʻatagaina le 'ai, e fautuaina e faʻaaoga i le faʻaitiitia o le sili atu i le tasi i le vaiaso.

Fesoasoani O ituaiga e totoe o kāpeti e mafai ona faʻaumatia i aso uma, faʻapea foʻi ma isi.

E i ai se eseesega i le auala e kuka ai?

O le mea lelei, e aofia ai le kapisi kuka i le taumafataga. Ae le o taimi uma e iai se avanoa, o lea e faʻatagaina ai e kuka ma faʻafefeteina, faʻapea foʻi ma le inu. E lelei tele le mumusu e faʻamalo, e pei o lenei mea, i le tele o tulaga, e manaʻomia le suauu, o le puna lea o gaʻo. Ma e faʻasaina mo tagata e maua i le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga lona lua.

Ae mo sauerkraut, o le manatu o tagata fai meaʻai ma fomaʻi e le o se mea e le mautonu. Ae o le paleni o le paleni i se itu lelei, ona o se taunuuga o lenei togafitiga, o meaʻai i le kapisi e sili atu ona tele. I le faagasologa o le faanatinati, o le mea o loʻo maua i le ascorbic acid e faateleina, ao tumau pea le maualalo o le caloric ma le maualalo o le igoa glycemic index.

Mea aoga o le oloa

E tatau ona maitauina o soʻo se ituaiga o kāpeti e fautuaina mo le taumafaina e tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka o ituaiga uma, ona o loʻo i ai mea nei:

  • mauoa i vitamini, minerale, phytoncides ma enzymes;
  • faaitiitia le maualuga o le cholesterol;
  • faia a oe lava enzymes galue, faʻaleleia le lelei o meaʻai e teu ai meaai;
  • faaosofia ai le gataifale lautele;
  • faʻamalosia le faagaoioia o le pancreas, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le toto toto;
  • fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa;
  • aoga aoga i luga o le galuega o toto toto ma le loto, lea e mamafa tele le utaina ona o maʻi;
  • sii aʻe le tino i le siama ma faʻamaʻi pipisi.

O nisi o itu lelei o loʻo lisiina i luga e foliga mai e le faʻaaloalo e tusa ai ma le maʻisuka.

I le tusi. O tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e ono aʻafia uma i le faʻavaivaia lautele o le tino puipuia ma le faʻaitiitia o le lelei o le faʻatinoina o isi faiga ma okeni. O le mea lea, o le faʻaaogaina o kapisi o le a avea o se lagolago lelei i le tino.

Taʻu suamalie suamalie

Talu ai e tele suʻega mo le maʻisuka mai le paʻepaʻe, mūmū, cauliflower, kāpeti Saina, ma le broccoli i luga o le Initaneti, matou te taʻu atu ia te oe le auala e fai ai le kuka o le kohlrabi.

Meaʻai:

  • moa moa pe moa - 500 kalama;
  • seleri - 50 kalama;
  • kāloti - 50 kalama;
  • pulu laititi;
  • kohlrabi - 200 kalama;
  • masima, pepa, vevela e tofo ai;
  • pepa suamalie - 1 fasi pepa;
  • fuga fou;
  • vai - 2 lita.

Sauniuniga Taualumaga:

  1. Fufulu ma paʻu fualaau faisua.
  2. Tuu le vai i luga o le afi.
  3. Faʻasalaina lelei le sipisi, faʻafefiloi i aano moa ma masima ma mea manogi, faia ni meaʻai.
  4. Grot carrot, seleni, kohlrabi ma le pepa na tipi i fasipepa.
  5. Tuu fasi meaʻai i totonu o le vai vevela, aumai i se vevela, faʻaitiitia le vevela, kuka mo le itiiti ifo ma le sefululima minute (pipi e mafai ona kukaina umi).
  6. Faʻaopopo fualaau faisua, mea manogi ma masima, kuka mo le isi sefululima minute.
  7. Pe a auauna atu, fufuluina i le laʻau fou, matala.
Atonu e te fia iloa e uiga i faʻamaʻi e le o maua ai le kapeti, faʻapea foi i le a le ituaiga e fautuaina e faaaoga mo pancreatitis, cholecystitis ma gastritis.

Kapisi o se fualaau aoga tele, aemaise lava mo le maʻisuka. O le mea lea, e matua aoga le aofia ai i le taumafataga ma lenei faʻamaʻi. Ma ina ia le vaivai o ia, e tatau ona e faataitai i ituaiga eseese ma filifiliga o kuka. Aua neʻi galo e uiga i le faʻaleagaina e tupu pe a faʻaaoga soona poʻo le le fetaui lelei ma isi oloa.