Fualaau aina

O le a le taimi sili e lelei ai le faʻavasegaina o le basilini i luga o se moega poʻo totonu o se fagu ma pe faapefea ona fai saʻo? Faʻamatalaga ono tutupu

O Basil o loʻo i ai se 'oa tele, manogi, ma le tele o mea aoga. O le sili o le manuia o le a tupu mai i laau totō ua tutupu i la latou lava togalaau poʻo le windowsill. O se tasi o laasaga taua i le tausiga o le basil o lona taimi e gafa ai.

Sei o tatou iloiloina auiliiliga i le tusiga pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei se laau i totonu o se togalaau togalaau poʻo totonu o se fagu ma pe faʻapefea ona tausia i le lumanaʻi.

Ma o le a tatou taʻuina foi po o fea le eleele e sili atu ona lelei e filifili ai mo le galueaina o le basil ma pe oa ni faafitauli e ono tulai mai pe a uma ona suia.

E mafai ona faia lenei mea ma o afea e sili atu?

Ioe e mafai. O le Basil o se laʻau faʻapitoa, o le mea lea o le totoina mai se ulo i le eleele poʻo le isi itu, o le totoina mai se togalaau i se ulo o se mea taua mo le totoina. I le amataga o le taumalulu muamua o le taumalulu, i le faaiuga o Aokuso - ia Setema, e tatau ona puipuia le fale matua mai le maisa e ala i le aumaia i totonu o le potu.

I le taimi lava e tasi, pe a faʻatūina le mausali ma le mafanafana o le tau i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana, pe a le toe i ai le mea matautia o po o le po, e mafai ona totō laau i le eleele. E faia lenei mea pe a fausia e le laau ni seti se lua o laulaau. E masani lava ona tupu lenei mea i le 35-50 aso talu ona aliali mai muamua le mama.

Laʻau talafeagai

O le Basil mo le ola tuputupu aʻe e manaʻomia ai se laufanua lafulemu ma lelei. E le mafai ona gaogao eleele palapala mamafa, ae e lagona le manaia i eleele lelei ma vevela. Ae o le palapala mo laau toto, o lona tino sili ona lelei mo uluai pulupulu o le basilisi o le a avea ma paluga o humus poo le faapalaga, peʻa ma le oneone (2: 4: 1).

Fesiitaʻi i le togalaau

Talu ai o le basil o se aganuu faʻaleaganuʻu, e sili ona lelei le totoina e ala i fatu, lea o le a totoina mulimuli ane i le eleele. Sauniuniga o le palapala i totonu o le togalaau e tatau ona faia i le tautoulu. O le moega e eliina i le loloto o le 20-25 cm ma faʻaaogaina le faʻamalolo, e mafai ona avea ma humus poʻo le faapalaga (3-5 kg), superphosphate (22-25g) ma le masima masima (pe a ma le 15g), fuafua i le 1m2 fanua.

I le faaiuga o le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana, pe afai e leai se faʻalavelave o gutu faʻafeiloaʻi ma o le eleele ua mafanafana e oo i le 15 tikeri, e mafai ona e amata totoina ni fatu. Mo le basilita, o le nofoaga e sili ona talafeagai o se la e susulu lelei le la i le 6-8 itula i le aso, faʻapea foi ma le malupuipuia mai matagi ma faʻataʻitaʻiga.

I luga o le togalaau, o togalaau e sili ona faatulagaina i laina i se mamao pe a ma le 25 cm. E tatau foi ona 25 cm le vavaega. O le totoina e faia i nai pu laiti 7-8 cm i le loloto.
  1. A o le totoina se laau talavou i le malolo, e tatau ona sasaa pe tusa o se lita o vai mama mama.
  2. Ma le isi, tuu aʻa o le laau faatasi ma le eleele i totonu o le lua ma fafasi i le eleele.
  3. Ona susulu lemu lea o le eleele faataamilo i le totogo e aveese ai isi taga o le ea, ma sasaa le mea e maua ai.

E faapena foi E lelei lagona o Basil i lalo o le mea e ufiufi ai. O le mea lea, o se fofo aupito sili ona lelei o le totoina lea i totonu o se fale lauʻeleʻele poʻo se fale lauʻeleʻele, mo se faʻataʻitaʻiga i le pito o le moega o tomato.

O le manogi manogi o le basil, e ui lava e faʻatafunaina nisi faʻamaʻi, ae i le taimi lava lea e tosina ai slugs ma gata. I lenei tulaga, o le eleele i lalo o le vao e mafai ona palu i le lefulefu, seevae poo le pefu tapaa, lea o le a faia ai se ituaiga o pupuni i le va o laau ma meaola faalafua.

Faʻapipiʻi le pu

Suʻeina o se tagata matua i totonu o se ipu e fetaui lelei mo i latou o loʻo ola i luga o le togalaau i totonu o le togalaau poʻo i totonu o le togalaau ma e manaʻo e taofiofi le laau i le amataga o le tau malulu.

  1. O le laasaga muamua o le saunia lea o se ipu mo le basil. E mafai ona avea ma palasitika poʻo sekeli, lapotopoto poʻo le sikuea. Fua faʻatatau - 1.5-2 lita.
  2. E tatau ona faataatia ese le alavai i le pito i lalo (maavali, maa paʻu, mafolafola lautele), lea o le a mautinoa ai le tafe mai o le susu.
  3. Ufiufi le eleele. Mo le basil, o le fanua mai le togalaau e tasi e ola ai i le taumafanafana e lelei atoatoa, ae e sili atu le faaopoopo i ai o le fugalaau ma faamama mai mea uma e le lelei (otaota, maa, aʻa laau, iniseti, ma isi). Liligiina o le palapala i totonu o le tane, e tatau ona e faia se malologa, faʻafefe faʻafefeteina luga ma sasaa i totonu o le lua o le vai faʻafefe i le vevela o le potu.
  4. E le gata i lea, o togavao laiti ua filifilia i luga o le togalaau, lea e leʻi oʻo i le taimi e fuga ai, ua muamua ona faasūsūina e faamalūlūina ai palapala.
  5. Faatasi ai ma le eleele i luga o aʻa, ua toliina ma le faaeteete mai le eleele, totoina i totonu o se fugalaau, e aunoa ma le faaleagaina o aʻa o le laau.
  6. Latou te momoe faʻatasi ma se vaega itiiti o le eleele ma faʻamalosi faataamilo i le laau ua gaosia ina ia sili atu ona lelei i le nofoaga fou. Ona tatau lea ona aveese uma vaega ua faaleagaina poʻo lau o le basil ma toe sasaa.

Isi tausiga

  • I le faatoaga o le togalaau e tatau ona tuʻia mo le totoina o vao, e masani ona vela ina ia aloese ai mai le gaogao ma vao leaga ma vai.
  • E taua le aloese mai le maualuga o le palapala ile eleele, o le a pagatia i lalo mai le palapala, o le pala e ono tupu i luga o le laau. Afai e iloa lenei faafitauli, e aoga le aveeseina o pepa afaina ma le togafitia o le togavao ma se mea malie.
  • Afai e te manaʻo e maua se seleselega o le basil, ae le o ona fatuga, e tatau ona e aveeseina vave mai ia mea laiti mai laau laiti, ona maua ai lea e le basil ni fuʻa fou.
  • I totonu o se fagu, o le basil e tupu lelei i le eleele mago lelei ma e le tatau ona i totonu o le vai. E mafai ona faʻafeinu i le aso, sili atu i le taeao, ina ia mafai e le vai ona oso i totonu ma e le tu le laau i le vai i le po.
  • E taua tele le faigamalo mama mo le tuputupu aʻe lelei o laau toto i totonu. E mafai ona e tuʻuina le fagu i luga o le windowsill i le itu i saute poʻo le itu i saute-sasaʻe, lea o le a maua ai le maualuga o le susulu o le la.

    I le taumalulu, pe a faʻapouliuli le vaitaimi o le la, e taua le tausia lelei o moli e faʻaaogaina ai faʻaaliga faapitoa.

Faʻamatalaga ono tutupu

O nisi taimi, pe a uma ona faʻavasegaina, e ono amata ona afaina pe leai foi le basil. E masani ona fesootaʻi lenei mea i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le fausaga. O mafuaʻaga atonu e sili atu le susu, faʻafefe o laau, maualalo le malamalama.

Puipuia o faʻafitauli pe a maeʻa ona suia:

  • usitaia o auala talafeagai o le susu ma le malamalama;
  • faamautinoaina o le saolotoga o le ea, ae le aofia ai vaalele ma le matagi;
  • vave aveeseina o laau ua faaleagaina.

Faʻavaeina o Basil o se laasaga tāua i le faagasologa o le tuputupu ae ma o le a manuia pe afai e te mulimuli i nisi o tulafono faigofie. Ae i le lumanaʻi, o le a faʻafiafiaina oe e le laau i se seleselega lelei.