Budley Tavita

O ituaiga autu o le budley ua tupu i togalaau

Budleja poʻo buddleya (mai Latin Latin) - o se fua o lauolaola po o le semi-evergreen vao (o loʻo i ai foi laau vao) mai le aiga Nornichnikovyh.

E te iloa? Budley e faaigoaina i le igoa o le igoa Igilisi A. Baddle. E taua foi o le lalac autumn (inflorescences o budley e pei o fusi o lilac), o se maneta mo lafu susulu ma laau moa (pepeseina e le susuga e faatosina e le manogi o ona fugalaau).
I lalo o le natura masani, e tupu aʻe ai i le vevela ma le vaʻaia o vaega o Amerika, Asia, ma Aferika i Saute. Budley e tusa ma le 100 ituaiga. O le isi, tatou te mafaufau i mea e sili ona maua i mea teuteu.

Budley Tavita

O le sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga o le vaaiga o le budley a David, e taua foi e le mafai ona tau. E sau mai le ogatotonu ma sisifo o Saina. O lenei meaola ua lelei ona fetuunai i le tatou tau. I le avea ai o se laau laʻau - e ola e oʻo i le 2-3 mita, e pei o se laau faʻamaulalo lalo o le salalau o lālā - e oo atu ile 5 m. O lau e tele (e oo i le 25 cm le umi), lanumeamata lanumeamata i fafo ma le lanu samasama, palaka - i totonu. Latou te le faʻatauvaʻa pe leai-ua le faʻamaʻavaʻa ma se togi lima.

Laʻau viole laitiiti, o nisi taimi e piniki, paʻepaʻe, fugalaau mumu (1.5 cm le lautele), e masani lava i se lanu moli, e aoina i totonu o le 40 cm le maualuga e pei o le tele o mea faʻapitoa. Budylaya Na fuga mai Tavita mo le 1.5 masina mai le ogatotonu o le taumafanafana seia oʻo ia Oketopa. Eseese ituaiga o ituaiga e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • Fugalaau papaʻe (White Cloud, White Profession, Alba).
  • I fuga lanu viole, e aofia ai ituaiga uma o lanu lanu (Black Knight, Empire Blue).
  • Fugalaau lanu mumu (Harlequin, Royal Red).
E taua! Mo le tuputupu ae, e te manaʻomia le tele o le malamalama, faʻainuina masani ma le faʻaleleia o vai, limasone, lalagaina pito i luga, vavave i le taumalulu.

Budley Wich

Budley Wicha o se mea e maua mai i le Budley Tavita ma o loʻo i ai uiga tutusa. Ae o lenei pepa e lapopoa, e lauiloa ona o lona telē. O lenei fualaau manaia ma umi e afua mai i le amataga o Aokuso. O faʻalavelave faʻalavelave e telē, e foliga tutusa, lanu paʻepaʻe.

Budley Wilson

E le gata i lea, o se mea na mafua mai i le budley a David. O se ogalaau umi e iai se faʻapitoa faʻapitoa o lālā o loʻo i ai se faʻatulagaga. O aʻafiaga e oʻo atu ile 75 cm le umi ma maua ai se lanu piniki-lalac. O loʻo faʻaalia i le tuai ona fuga.

Budlea Matagofie

Budlaya le Laulelei o se isi ituaiga o budley Tavita. Popo lapoa tetele, eleelea, paʻu, maualuluga o le ea i le ogatotonu o Aukuso. O fugalaau e lanu piniki ma lanu viole.

E taua!Budley o se togalaau malulu, o nisi ituaiga e mafai ona tatalia le vevela e oo i le -20 Ianuari. O le vaega o loʻo i luga o le a faʻavaivai, ae i le tautotogo o le a tupu mai ni aʻa fou mai aʻa, ma o le a fuga mai le vao i le tausaga lava e tasi.

Belotsvetkovaya Budley

O se meaola matagofie lenei ma sina lilac, o se moli mama po o fugalaau paʻepaʻe, faʻapotopotoina i vaʻaiga faʻapitoa po o mea faʻasolosolo e oʻo atu i le 45 cm le uumi. E tupu tele ma tupu umi i le masina o Iuni. Atoatoa mo togalaau teuteu, ae e seasea ona tupu. White-flowered Budley e oʻo i le 6 mita le maualuga. Ua saʻo lona pale.

O popoto laiti e ola i luga o le umi atoa, ma o le taimi latou te lamolemole ai. O laʻau e faʻafeagai, vavalalata, lautele, ma pito faʻatau ma le nifo. O le umi e oʻo i le 30 cm. E lanu meamata lanu meamata ma lamolemole ile fafo ma le siliva ma le pubescence i totonu. O le laau o loʻo faʻaalia i le mausali o le kiona ma le le mautonu i le tausiga.

E te iloa?I aso nei, o le budley extract o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e pei o se faʻamaʻi masani o le tigā ma le antipyretic agent. E iai foʻi SPF meatotino ma o loʻo faʻaaogaina e faʻafefe ai le paʻu o le paʻu. Ma o laulaau ma fugalaau e iai le saponin (faʻamalolo) ma e mafai ona faʻaaoga e sui ai le fasimoli.

Laʻau masani

O le budley e sosoo ai e toetoe lava o se ituaiga o budley, mai le itu i mātū ma sisifo o Saina. O le mea lea o se laau toto, e oʻo i le 4 mita le maualuga. Tetee tele i le vevela ma le lamala. O le laʻau e manaia, umi, vevela, mafolafola. O lala tuai o le lanu uliuli ma le fulufulu oona, talavou - enaena, ma se lamolemole lamolemole. O laulaau e lautele pe vaapiapi, e le mafai ona vaʻaia, e oo i le 6 cm le uumi ma se pito mataga. I le pito i lalo e vaapiapi. O le itu pito i luga e lanu, lanumeamata lanumeamata, o le pito i lalo e lanu uliuli (ona o le susu o le tau).

O fugalaau laiti e iai le manogi manogi e aoina i le tautau i luga ole laʻau-lalac poʻo le lilac lanu. O le vaitau fuga e 20-25 aso. O le laau e ola vave, le lelei i le eleele, ae matua malamalama-e manaomia. O se vaega patino o le turnifolia ua gaosi o le fatuina o fatuga e le mafai ona fausia i luga o ni laau mama, e le pei o isi ituaiga o ituaiga.

Snow Budley

O lenei laʻau vao lalelei matagofie e le lautele e salalau i totonu o tatou latitudes. E oʻo atu i le 3-mita le maualuga. Lapoʻa malosi le lauiloa, pa'ū. O lauolaola ma fugalaau foi e tele lava le pala, e foliga tutusa. O le laau e foliga mai e lilofia i le kiona. O fugalaau manogi laiti e fai ai ni tamai (10-15 cm) inflorescences-panicles o le tele o lalac shades. O inflorescences o loʻo i le pito o le tipu i ni nai vaega. O lenei ituaiga meaola e le eseese i le faʻafefe o le kiona, e faʻafefe, ae e le o se mea e faʻafefe ai ile tausiga ma e puipuia i faʻamaʻi.

Japanese Budley

Budley Iapani i Europa sa galueaina talu mai le 1866. O le laau o se laau toto e vave ona tuputupu ae ma se maualuga o le 2-3 m. O fualaau o le Tetrahedral e avea ma pale.

O lau o loʻo i le isi itu. E lautele, vavalalata, tusitusi, 10-12 cm le uumi. E matua lelei lava ma tele nifo. Mai luga o le le lavalava, ma mai le pito i lalo i le amataga na lagona, ona le lava foi lea. I le faaiuga o le vaetogo ua paʻu 20 cm buds e aofia ai fuga lalac lili ma se manogi manogi. E sili atu i isi ituaiga fua o le tuputupu ae, ae itiiti ifo le teuteuina.

Globular budleya

O lenei ituaiga meaola na maua i tua i le 1782. Se laʻau semi-evergreen poʻo le vaʻaiga faʻasalalau ma le salalau o aʻa o loʻo tupu i le itu sisifo o Atenitina ma Chile. E ono oʻo i le 5-6 mita le maualuga. O le laʻau e le faʻamalosi pe eli, e lamolemole i fafo, ma faʻalelei i totonu. O le umi o le pepa e tusa ma le 15 cm.

E fuga mai ia Me ma moli lanu samasama poo lanu samasama samasama, e aoina i ni mea e le mafiafia ma e tu i le pito o le tipu. E maua mai ai se manogi manaia ma le manava e tosina ai iniseti. O fualaau aina e tupu mai ia Setema. O le tele o mea faʻateʻa, o lea o le gaosiga e mafai ona faia i na o le itu i saute.

O lenei tusiga ua faʻamatalaina nisi o ituaiga lauiloa o se mea teuteu matagofie e pei o se budley. E tofu lava ma ona lava uiga, tulaga lelei ma mea le lelei. A e faia se filifiliga, mafaufau i uiga o ituaiga, ma o le a faʻafiafia pea oe i lau laau.