Mataupu

Vailaʻau manogi ma suamalie Bordeaux 237: faʻamatalaga ma ata, fautuaga mo le tuputupu ae

Beet Bordeaux 237 i soo se mea na tupu ai togalaau mo le tele o tausaga. I taimi e leai ni ituaiga eseese, na totōina e augatupulaga uma lenei pusa.

Laulelei i le togalaau, faigofie ona tausia, lelei, lelei mo le ola maloloina ma le tamaoaiga i meaʻai.

O le Bordeaux 237 e aofia ai le ogatotonu o le taumafataga, o loʻo iai ni mea lelei e teu ai, e fiafia ai i latou o loʻo fiafia i lenei fualaau faisua, i le tau mafanafana, i le salati fou, ma i le taumalulu i le maoaʻe o le borsch pe mafai ona fai.

O loʻo faʻamatalaina i le tusiga tulafono faavae o le galueaiina, seleseleina ma le teuina o metotia.

Uiga ma faʻamatalaga

O le Bordeaux 237 o loʻo i ai se foliga lanu, o le lanu mumu lanu mūmū ma e leai se lauiloa e mafai ona iloa. O le fogaeleele e vevela, o le aano o le tino e gaʻo ma sugary. I le taimi o le tuputupu ae, ua tulei ese le fua mai le eleele toetoe lava i le ogatotonu o lona tele. O le mamafa o se fua o le fualaau aina e 230-500 gm. Le fua o le 70-90 tone i le hectare. E tasi le fatu fatu e taloina aua e tasi le fua e fua mai i le fatu e tasi.

Ata toto

Iinei e mafai ona e vaʻaia le ata o le pi:





Faʻasologa o talaʻaga

O le ituaiga na maua i le taimi o le Taua Tele Patriotic i le All-Russian Research Institute totoina o laau ma le gaosiga o fatu. O le amataga o le faaaogaina tele i le atunuu atoa na amata i le 1943. I le faia o se meaola, saienitisi, muamua lava, na tuliloaina le sini o le maualuga o le gaosiga ma le maualalo o le mate laau.

Eseese mai isi ituaiga

Ona o le ono mafai ona seleseleina i le tele o taimi i le tausaga, o le vailaau e fuafua mo le totoina i nofoaga mafanafana o le atunuu. Ae e le o lona uiga e le fetaui lelei mo le tau ma le vaʻaia. E mafai ona totoina Bordeaux ao leʻi oʻo i le taumalulu ma o loʻo i ai i le amataga o le taumafanafana e fiafia i fualaau aina suamalie ma maloloina.

Mama

  • E le manaʻomia le tausiga faʻapitoa, sili ona taua, fafaga ma veleina.
  • Fua o fua o le lapopoa, faigofie mo le kukaina o ipu taʻitasi.
  • E lelei ona tausia ma e masani lava e le faʻaitiitia.
  • Tetee e fuga.
  • Germination - 99.9%.
  • E le o noatia i iniseti.

Faʻafitauli

  • O le manaʻomia mo se mea e leʻi fuafuaina.
  • Manaomia le faʻalauteleina o le eria.

Auala e Faaaoga ai

O le auala autu o le faʻaaogaina o le kuka. I le taimi o le vevela o le vevela, e masani lava e leai se malosi o le lanu. Mai lenei anufe kuka kuka, faia ni mea autu ma salati.

Laʻau fualaʻau fualaʻau, puʻeina ma 'aina faʻamaʻi. E mafai ona 'ai ma lau o le laau.

Faatonuga tuputupu ae

Faʻatauina o fatu

I luga o le faʻatau, e lua ituaiga o fatu: "Bordeaux 237" ma le "Pelo laʻau Bordeaux single seed". O le ituaiga lona lua ei ai le mamafa o le aʻa (150-230 grams). E mafai ona faatauina mai fatu i le tausaga atoa i faleoloa faapitoa. mo faifaatoaga ma filifili filifili i le taimi o le totoina o le vaitau.

E faʻatatau i le kamupanī, o le tau e mai le 12 i le 50 ruulu i le taga. O le mamafa o se fagu e 3-5 kalama, o le mea e aofia ai le 40-50 vaega. E masani ona i totonu le lapisi.

O afea e totō ai?

E mafai ona e amata totoina beets i le faaiuga o Aperila pe o le taumalulu i le afa lona lua o Oketopa, ao le i muamua le kiona, ina ia le mate le fatu. E ala i le taumalulu, e lelei le faʻaopopo o le humus i le palapala, ma le faʻaaogaina o minerale i le tautotogo.

Filifilia se nofoaga

O Bordeaux e na o totonu lava o nofoaga e susulu ai e oo lava i sina paʻu laitiiti e mafai ona faʻaitiitia ai le fua. O aʻa e tupu lelei i nofoaga na totoina muamua ai pateta, kukama, tamato, aniani.

Soo

E taua le gauai atu i faailoga elemene o le palapala. O lenei togi, mo le tuputupu ae lelei e manaʻomia ai le le mautonu poʻo le eleele. E tusa lava pe itiiti le maualalo o le eletise, o aʻa e papaʻu ma avea ma filo ma faigata. Faatasi ai ma le tele o alkali i le palapala i luga o aʻa ma laulau ai le pala o le pala. Neutral land loam - o le filifiliga aupito sili mo le tuputupu aʻe o beets.

Faʻamasinoga

Latou te tuʻuina Bordeaux i se ala masani, o le lautele i le va o laina e 45 cm. Ma e latou te faʻaaogaina foi laina toto e lua, lea e tumau ai le mamao i le va o laina i le tulaga muamua, ma o le va o le faʻataʻaloga e totoe 20 cm. I le auala lava e tasi, e mafai ona gaosia se auala e tolu laina toto. I luga o palapala mamafa, o fatu e faʻalauteleina ile 2 cm, i luga o le malamalama - i le 4 cm. O se moega e faia i luga pe maualuga le maualuga.

Tulaga o le vevela

Bordeaux e aofia ai tu ma aga malulu. O fatu e amata ona tupu i le vevela o le 4-5 ° C. O le vevela mo le tuputupu ae o le + 22 ° C. E le faʻafeiloaʻi gutu. O fualaau e faʻafetaia ai le faʻaitiitia o le vevela i -2 ° C. O le malulu o le mafanafana e mafua ai le taofia o le tuputupu ae o aʻa.

Faʻasa

O le fausua muamua o moega o le vao e faia i le taimi lava e uma ai le lūlū. O lenei mea e mafai ai e oe ona maua ni taamilosaga vave. Faʻateleina le faʻasusuina e manaʻomia foi i le taimi o le faʻavaeina o le fua. E le gata i lea, e tatau ona mataʻituina le tulaga masani. I le vevela o le tau, e tatau ona faʻafefe moega i aso uma po o isi aso uma.

Aua neʻi faʻamago le eleele, o le a oʻo atu ai i le oti o le fatuina o fatu. O laau matutua e fafagaina i le vaiaso. I le vevela e le mafai ona faʻafeinu oe i le ao, aua o le beets ei ai laʻau laʻau, e mafai ona susunuina. E sili atu le faia o lenei mea pe a oso aʻe le la poʻo le la. E mafai ona tafe le palapala i luga o le palapala.

Isi fua

  1. I le taimi lava e tupu mai ai, e tatau ona faia le toto e fai ai se laina ma pulea le mamao i le va o laau. O lenei fuataga e mafai ai e oe ona fetuunai le tele o aʻa.
  2. Fai se taimi e vele ai ma vaeluaina laina. O le veleina e tatau ona faʻatino pe a maeʻa faʻasusu ma timuga.
  3. Fafaga le laau. O Bordeaux e matua malosi lava le faʻaaogaina o meaʻai mai le eleele i le taimi atoa o le matua, o le mea lea, o le fertilization e matua tatau lava.
  4. E leai se mea e tupu ai le afu.

Seleseleina

A maeʻa le 80-120 aso, ona oʻo lea o Bordeaux 237 i lona matuʻamea agronomic ma e mafai ona seleseleina. Lua vaiaso ao leʻi oʻo i le aso o le aoina, e tatau ona taofi le faʻafeinu, a le o lea o le a le lelei le teuina o le fua, i le noatia ma le fai fuafua i le pala. Aoina beets manaʻomia ile tau vevela. O lenei vasega e faigofie ona toso ese mai se moega. I le tulaga o faigata ma faʻataʻitaʻiga tetele, e mafai ona e faʻavaivaia le aʻa.

Teuina

E sili ona lelei le teuina o Bordeaux i totonu o le pulou poʻo luga o le faapaleni ua faʻapipiʻiina mo le teuina o fualaʻau. O le mafanafana lelei o le malulu e mai le 1 i le +3 tikeri. I le maualuga o le vevela, e avea le uʻamea ma pusa ona o le le lava o le susu. O le aʻa o le aʻa ua totoina ma le faʻaeteete i pusa i le oneone susu po o ato. E mafai ona teu se pusa o beets i totonu o le pusaaisa mo se taimi umi.

Maʻi ma faʻamaʻi

Eseese Bordeaux 237 faʻasao i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O faʻamaʻi, i se tulaga e le masani ai, o le fualaau aina e aafia ai Cercosporosis poo Peronosporosis. O iniseti, o le osofaʻiga o le alofilima, laʻau ma aʻa o aphids, laʻau faiva, pusi pusi, ma le pusi pa'ū e mafai.

Puipuiga

Ina ia aloese mai faafitauli, aʻo lei totoina, ua fautuaina e sosolo fatu i le vaifofo o le paluga oona. E faʻaleagaina ma vaʻaia ai laau toto. I le taimi lava e uma ai ona totō, e lelei le fufuluina o moega i lefulefu, o le a faʻaitiitia ai le elemene o le eleele ma faʻafefe ese ai le ogatotonu. E tatau ona totogia faapitoa le avega o vao leaga. "Littered" o moega e le gata o le faaleagaina o le laau ma le taofia o lona tuputupu ae, ae o se eleele foi e tupu mai ai iniseti.

Bordeaux 237, e aunoa ma se faʻaopoopoga, o le faʻatoʻaga masani o togalaau aina. O le ituaiga o le a faʻamalieina uma e lua ma amataina togalaau. Faatasi ai ma le itiiti ifo o le tausiga, o se seleselega lelei e mautinoa. O le tele o fai togalaau, talu ai ona latou taumafai i isi ituaiga, e toe foi mai i le taimi na suesueina ai Bordeaux 237.

E te fia iloa e uiga i isi ituaiga o kesi? Faitau le tala a le au atamamai e uiga i le ituaiga laau toto o Detroit, o le aulelei o Wodan F1, le Dutch Boro F1, le lauiloa Kestel F1, le Pablo F1 lelei ma le aʻa o le fualaau aina suamalie ma se manogi suamalie - Mulatto.